[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 617
55 364
113
Megkerestem a találatot kapott tömbházat és a belövés valószínű irányát.

FMgL6GnXsAYrWhv


911Kijev_lak_h_z_0206.jpg
Egy ilyen panel stabilabb mint a WTC....
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 635
46 608
113
ez csak részben igaz. a motorsportban nincs "majd hozom". a papa elküldte a pénzt, a pénz megérkezett, jöhetett a srác. most hogy mennie kell a srácnak nem hiszem, hogy visszaküldik a pénzt, mondván, azt már elköltötték.
Rosszul tudod. A szponzori pénzek kifizetése is szakaszos. Tehát így szezon előtt nem kapják meg a teljes összeget a csapatok.
A jelenleg megépített autó bár az oroszok pénzéből készült, de azt még tavaly gazdálkodta ki a csapat.
Tehát elképzelhető, hogy esetleg kell visszafizetniük valamennyit, de nem a teljes éves költségvetést.
Különben ez egy tipikus vis major helyzet. Ráadásul valószinüleg a Haas már készült is erre. Lehet, hogy volt tartalék tervük a dologra. Steiner legalábbis erről nyilatkozott.
Ha más nincs, akkor maga Haas fog a zsebébe nyúlni. Ne feledjük, az első 3-4 évet (a belépés előtti felkészülési időszakkal együtt) saját zsebből finanszírozta. Gondolom nem akarja a felépítet csapatot összedőlni látni.
 

meister.proper

Well-Known Member
2016. augusztus 30.
1 604
1 918
113
Az 1. Világháború után megmondták eléggé sokan, hogy baj lesz ebből.Baj is lett belőle és kitört a második.De utána is sikerült elkövetni újra ugyanazt a hibát (meg megtartani a korábbiakat) és csodálkoznak, hogy megint kitör egy háború.
haboruk irjak, hajtjak elore a tortenelmet. az, hogy klasszikus haboru (orszag vs. orszag, nem polgarhaboru, vagy belso konfliktus miatti bevonulas) uszkve hetvenot ev utan lett a kontinensen, az csak a szerencsen mult (na meg az eroprojekcion). az eroprojekcio megvan most is, de maskepp: mar nem olyan altalanos, mint volt mondjuk ot evvel ezelott.

bar utalom leirni, de valahol a haborukban is van racio, ezert teljesen nem tudom azt leirni, hogy minden ok nelkul tortent.

es orulok neki, hogy a mai magyar elkenyelmesedett fiatalsag is megtapasztalja a haborus pszichozist.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 794
25 366
113
Ami szerintem nyilvánvaló Ukrajna nem nyerhet a háború során. Az orosz katonai csapások viszont amennyiben nem érnek célt, vagy túl nagy veszteségeik lennének, (nem engedheti megy Putyin, a fiait koporsóban szállítsák haza).. Ez még akkor is így van, ha elfolytja a propagandával, a suttógó hírek és a halottak, sebesültek száma akkor is komolyan nőhet), akkor keményebb eszközöket is bevethetnek. bevetnek, rakétatüzérség, bombázás stb. Különösen azért, mert a készleteik a smart fegyverekből rendkívül korlátozottak. A második vonalbeli eszközök pedig nem igazából csak azért vannak bevetve, mert a fegyverexportnak nem tenne jó a kilőtt T-90Msz, vagy lelőtt Szu-35, hanem azért, mert szárazföldi hatalom nagy fegyveres erőkkel, és egyszerűen nem gyártottak annyit, amennyivel a sereget át lehetne fegyverezni. Én néztem mindig a május 9-i disszemlék videoit, vidéken. Nos ott nem Armata, meg Mjeszta stb, vonult fel...

Az ukránoknál a lakosság szenvedésének megóvása, az ipari és polgári létesítmények védeleme érkekéebn szabad várossá kéne Kijevet nyilvánítani, a kormány mehetne emigrációba és akkor kvázi vége lenne az egésznek (mármint a harcok ilyen intenzításának). Amúgy sem tudnak nyerni, a "szimbólikus ellenállás megtörtént". Humanitárius okokra lehetne hivatkozni. A kormánytagok életben maradnak, sok polgár és katona is (oroszok is a másik oldalon). Az anyagi kár jóval kisebb lenne). Aztán a nyugat, hogy milyen gazdasági szankciókkal és mit fog csinálni, az a következő lépés. Az új ukrán kormányt nem fogja legitimálni a nyugat, (max Kína és némely vazallus nemzet. Oroszok népszavazást tartatnának a bábkormánnyal amin kiderülne, hogy az orosz lakta övezetek ténylegesen inkább a "birodalomhoz akarnak-e tartozni". Nyugat Ukrajna, Kijevtől semmiképpen. A jelenlegi háborút ukrán részről folytatni racionálisan értelmetlen.
Akkora veszteséget nem okozhatnak az oroszoknak, hogy visszavonuljanak - ez arcvesztés lenne Putyinnak - viszont megvadíthatáják Őket. Az a ukrán vágy, hogy a NATO vagy USA harcba száll, az a 3. vh-hoz is vezethetne, ezt nem tesszük meg, amennyiben nincs orosz provokáció a NATO országokkal szemben. A putyini rendszert viszont gazdaságilag meg lehet folytani, még akkor is ha amcsi palagáz jön, és nagy gazdasági veszteségeket szenvedne az EU.
Tehát lehet elhúzódó háború sok áldozattal. A kérdés, hogy a gazdasági elszigeteltség amennyiben eléri azt a mértéket, amit már nem tud az orosz vezetés elviselni, akkor háborút indítana-e a nyugat ellen (a világ ellen), mint Japán az USA ellen a második világháborúban.
Ezért életveszélyes ez az egész szitu!
Azonnal véget kell vetni ennek és tárgyalóasztalhoz ülni a szankciózás és a fegyverküldés helyett!
..
Minél mélyebbre szív le az örvény, annál messzebb lesz a felszín!
 

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
9 974
18 535
113
de, ezert fogjak kiserni valószínűleg francia katonak a szállítmányt

Megindultak biztosítás nélkül. Ezért is a sok szétlőtt konvoj. Nem is törődtek a hátuk mögött hagyott, ellenőrizetlen területekkel. Nem szállták meg az elfoglalt területeket, a harcolók mentek tovább. Feltételezem csak, hogy csekély ellenállásra számítottak, vagy arra, hogy megadják magukat az ukránok.
 

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 834
24 235
113
Megindultak biztosítás nélkül. Ezért is a sok szétlőtt konvoj. Nem is törődtek a hátuk mögött hagyott, ellenőrizetlen területekkel. Nem szállták meg az elfoglalt területeket, a harcolók mentek tovább. Feltételezem csak, hogy csekély ellenállásra számítottak, vagy arra, hogy megadják magukat az ukránok.
Sok? Volt olyan amit elismertek?
Vagy csak az ukrán videók alapján?
 
  • Tetszik
Reactions: laiki