[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
6 976
14 056
113
.
.
Anno az argentinok is kaptak a szovjetektől a Falkland szigetek kapcsán az angolok kárára.

Chile meg tolta a percre-pontos híreket az argentin légierőről az angoloknak, meg az amcsik is műholdas infókat. Megkapták az amcsiktól a legmodernebb Sidewindert, amit --az addigiekkel ellentétben-- szemből is tudtak indítani. Pontosabban: A HTKA-s Falkland topikban mindent megtalálsz, nem Blikk szinten.

Háborúban és szerelemben, bármit...


.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 038
83 192
113
Érdemes erőteljes fenntartásokkal kezelni az itt megjelenő híreket. Az oroszok nem adnak ki információkat, csak néhány szűkszavú jelentést. Az ő uldalukról nincsenek felvételek, mert ők háborút szeretnének nyerni, nem közösségi média szereplési versenyt. Ami info érkezik az ilyen, vagy olyan módon, közvetlenül, vagy közvetve legalább 98%-ban ukrán forrásból származik. Ezek megbízhatósága a nullához közelít.

Az ukránok bemondanak 3500 orosz halottat és még 10-ről sincs fénykép/video, azok közül is több véleményes. Orosz foglyokról sem nagyon van bizonyíték. Amit feltöltöttek ezzel a címszóval az beöltöztetett kamunak néz ki. Bemondanak 102 kilőtt harckocsit és igazolhatóan orosz harckocsi veszteségről 1 van, a T-80BVM. Bemondanak 536 kilőtt vékony bőrű páncélos technikát és igazolhatóan orosz könnyű páncélzatú jármű veszteség legfeljebb néhány db van, de még azok közül is több véleményes. Bemondják az orosz repülőgépek lelövését, de roncsok persze sehol (Il-76-osé sem meg a többi gépé sem). Az állítólagos lelőtt 14 orosz vadászgépből egyre sincs bizonyíték. Egy szál Szu-27 roncsai látszanak, ami ukrán és saját maguk lőtték le. Terjesztik nevetséges legendáikat az orosz gépeket sorozatban lelövő Kijev szelleméről és közben meg csak egy elszúrt alacsony támadást láttunk attól a Mig-29-től, UB blokkal. Viszont DCS kamu videó az van. Az orosznak mondott szétlőtt katonai oszlopokról rendre kiderül, hogy ukrán. Egy oylan szétlőtt menetoszlop sincs, ami orosznak nézne ki. Csak legfeljebb utólag oda festették a Z-t nyilvánvalóan ukrán eszközökre. Az ukrán visszafoglalós győzelmi jelentésekről kiderül, hogy mégsem sikerült.

Az ukrán győzelmi jelentések egyre hátrábbról érkeznek és azokkal ellentétben az oroszok elég szépen, ütemesen haladtak eddig és meglehetősen korlátozott erő bevetésével két nap alatt kifejezetten sokat elértek.
Az ukránok olyan hatásosan védekeznek, hogy mindenkinél segítségért rimánkodnak és már tárgyalnának az oroszokkal. Olyan eredményes az ellenállásuk, hogy sorban egymás után kénytelenek a saját hídjaikat felrobbantani. Olyan komolyan tartja fel az ukrán haderő az oroszokat hogy a civileknek kell fegyvert osztogatni és azokat vágóhídra küldeni.

Megy a propaganda ezerrel az ukrán hősökről, akikről kiderül, hogy a Kígyó-szigeten mégis csak nagy számban megadták magukat. A híd robbantós öngyilkos katonánál nincs semmi bizonyíték, hogy hősiesen megöngyilkolta-e magát, vagy inkább csak elszúrt robbantás volt, illetve a társai tartották beáldozhatónak a közeledő orosz csapatoktól való félelmükben. Az '56-os magyar párhuzamra utaló szöveggel bedobott "hősök" csak fegyverrel fényképezkedő fiatalok, aki láthatóan egy másodpercet sem harcoltak.
Elkezdődött a fehér sisakos hírgyártás, az oroszok kórház lövetéséről, finoman szólva is erőteljesen gyanús felvétellel. Pedig egyébként jól látható, hogy az oroszok mindet megtesznek az infrastruktúra és a civilek kímélése érdekében és szinte lábujjhegyen háborúznak, a polgári infrastruktúrát nem hogy nem pusztítva, hanem még a működését is fenntartva/biztosítva. Az ukrán infrastruktúrát ténylegesen az ukránok pusztítják például a hídrobbantásaikkal. A civilekre az oroszok nagyon látványosan vigyáznak, még akkr is ha azok feltartják őket, vagy ellenségesen viselkednek. az ukránok meg pajzsként használják és egy gépkarabéllyal tankok ellen küldenék őket.
Jött a személyautót eltaposó lánctalpas este, amiről kiderült, hogy ukrán. Bedobták a hírt a Csernobil körüli sugárzás növekedésről, ami persze kamu és a helyi ukrán őrök együttműködnek az oroszokkal a létesítmény biztosításában. Jött a hír a megölt civil családról, aminél semmi bizonyíték, hogy oroszok tették. Kapjuk a képet a magas házról "orosz" rakéta találattal, amiről egyre valószínűbb, hogy ukrán légvédelmi rakéta volt. Jön a videó a Molotov koktélos hős védekezőkről, ami jól láthatóan 2014-es majdanos felvétel és az ukrán belügyesek akkori megégetését mutatja a csőcselék által.

Jönnek a propaganda hírek nagy népi ukrán ellenállásról, de felvételek szerint az emberek messze túlnyomó többsége rá sem hederít az oroszokra.

Majd ebből a csodálatosan megbízható ukrán kamuhír tengerből és propaganda özönből egyesek levonják a következtetéseiket az amatőr, tökkelütött, balf@sz, bohóc orosz haderőről és a hősies ukrán védekezésről.
Sose felejtsük el ezt!!!
notevenclose-png.59242
 

empontipont

Well-Known Member
2015. augusztus 17.
717
2 607
93
Arra gondoltam, hogy lehet, hogy Putyin "elfoglalja" ezt a települést vagy száz másikat, de ha az egyszerű ukrán emberek nem a felszabadítót látják bennük, hanem molotov koktélt dobálnak rájuk akkor ott nagyon nehéz dolga lesz bármilyen megszálló hatalomnak....
Csak ugye nem tudjuk, hogy az egyszerű ukrán emberek közül mennyi az aki molotovot akar dobálni, és mennyi az, aki örülne az oroszoknak, de legalábbis nem ellenséges, de kussol, mert fél a molotovosoktól.
 
W

Wilson

Guest
Csak ugye nem tudjuk, hogy az egyszerű ukrán emberek közül mennyi az aki molotovot akar dobálni, és mennyi az, aki örülne az oroszoknak, de legalábbis nem ellenséges, de kussol, mert fél a molotovosoktól.
Ha a 35 milliós ukrán népességet nézem és annak csak az 5% akar molotov koktélt dobàlni már az is minimum 1,7 millió ember....
 

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
6 976
14 056
113
Technikailag is lehetetlen. Ukrajnának nincs atomipara. Ugyanúgy csak a két vége van meg nekik, mint pl nekünk. Van uránbányájuk, és van atomerőművük.

Akkor szakadt el a cérna, amikor Zelenszkíj-bohóc --gondolom USA engedéllyel-- belengette az ukrán-atom/"piszkos bombát"!!!

Köszönjük USA!!! ...56-ot is!

Meg kell dolgozni azért az 1-2 milliárd $-ért!


.
 

Septimus

Well-Known Member
2018. november 22.
242
1 255
93
Érdemes erőteljes fenntartásokkal kezelni az itt megjelenő híreket. Az oroszok nem adnak ki információkat, csak néhány szűkszavú jelentést. Az ő uldalukról nincsenek felvételek, mert ők háborút szeretnének nyerni, nem közösségi média szereplési versenyt. Ami info érkezik az ilyen, vagy olyan módon, közvetlenül, vagy közvetve legalább 98%-ban ukrán forrásból származik. Ezek megbízhatósága a nullához közelít.

Az ukránok bemondanak 3500 orosz halottat és még 10-ről sincs fénykép/video, azok közül is több véleményes. Orosz foglyokról sem nagyon van bizonyíték. Amit feltöltöttek ezzel a címszóval az beöltöztetett kamunak néz ki. Bemondanak 102 kilőtt harckocsit és igazolhatóan orosz harckocsi veszteségről 1 van, a T-80BVM. Bemondanak 536 kilőtt vékony bőrű páncélos technikát és igazolhatóan orosz könnyű páncélzatú jármű veszteség legfeljebb néhány db van, de még azok közül is több véleményes. Bemondják az orosz repülőgépek lelövését, de roncsok persze sehol (Il-76-osé sem meg a többi gépé sem). Az állítólagos lelőtt 14 orosz vadászgépből egyre sincs bizonyíték. Egy szál Szu-27 roncsai látszanak, ami ukrán és saját maguk lőtték le. Terjesztik nevetséges legendáikat az orosz gépeket sorozatban lelövő Kijev szelleméről és közben meg csak egy elszúrt alacsony támadást láttunk attól a Mig-29-től, UB blokkal. Viszont DCS kamu videó az van. Az orosznak mondott szétlőtt katonai oszlopokról rendre kiderül, hogy ukrán. Egy oylan szétlőtt menetoszlop sincs, ami orosznak nézne ki. Csak legfeljebb utólag oda festették a Z-t nyilvánvalóan ukrán eszközökre. Az ukrán visszafoglalós győzelmi jelentésekről kiderül, hogy mégsem sikerült.

Az ukrán győzelmi jelentések egyre hátrábbról érkeznek és azokkal ellentétben az oroszok elég szépen, ütemesen haladtak eddig és meglehetősen korlátozott erő bevetésével két nap alatt kifejezetten sokat elértek.
Az ukránok olyan hatásosan védekeznek, hogy mindenkinél segítségért rimánkodnak és már tárgyalnának az oroszokkal. Olyan eredményes az ellenállásuk, hogy sorban egymás után kénytelenek a saját hídjaikat felrobbantani. Olyan komolyan tartja fel az ukrán haderő az oroszokat hogy a civileknek kell fegyvert osztogatni és azokat vágóhídra küldeni.

Megy a propaganda ezerrel az ukrán hősökről, akikről kiderül, hogy a Kígyó-szigeten mégis csak nagy számban megadták magukat. A híd robbantós öngyilkos katonánál nincs semmi bizonyíték, hogy hősiesen megöngyilkolta-e magát, vagy inkább csak elszúrt robbantás volt, illetve a társai tartották beáldozhatónak a közeledő orosz csapatoktól való félelmükben. Az '56-os magyar párhuzamra utaló szöveggel bedobott "hősök" csak fegyverrel fényképezkedő fiatalok, aki láthatóan egy másodpercet sem harcoltak.
Elkezdődött a fehér sisakos hírgyártás, az oroszok kórház lövetéséről, finoman szólva is erőteljesen gyanús felvétellel. Pedig egyébként jól látható, hogy az oroszok mindet megtesznek az infrastruktúra és a civilek kímélése érdekében és szinte lábujjhegyen háborúznak, a polgári infrastruktúrát nem hogy nem pusztítva, hanem még a működését is fenntartva/biztosítva. Az ukrán infrastruktúrát ténylegesen az ukránok pusztítják például a hídrobbantásaikkal. A civilekre az oroszok nagyon látványosan vigyáznak, még akkr is ha azok feltartják őket, vagy ellenségesen viselkednek. az ukránok meg pajzsként használják és egy gépkarabéllyal tankok ellen küldenék őket.
Jött a személyautót eltaposó lánctalpas este, amiről kiderült, hogy ukrán. Bedobták a hírt a Csernobil körüli sugárzás növekedésről, ami persze kamu és a helyi ukrán őrök együttműködnek az oroszokkal a létesítmény biztosításában. Jött a hír a megölt civil családról, aminél semmi bizonyíték, hogy oroszok tették. Kapjuk a képet a magas házról "orosz" rakéta találattal, amiről egyre valószínűbb, hogy ukrán légvédelmi rakéta volt. Jön a videó a Molotov koktélos hős védekezőkről, ami jól láthatóan 2014-es majdanos felvétel és az ukrán belügyesek akkori megégetését mutatja a csőcselék által.

Jönnek a propaganda hírek nagy népi ukrán ellenállásról, de felvételek szerint az emberek messze túlnyomó többsége rá sem hederít az oroszokra.

Majd ebből a csodálatosan megbízható ukrán kamuhír tengerből és propaganda özönből egyesek levonják a következtetéseiket az amatőr, tökkelütött, balf@sz, bohóc orosz haderőről és a hősies ukrán védekezésről.
Szép összefoglaló. Furcsa ez nekem. Orosz részről egyetlen magasabb egységet nem láttam a felvételeken, a deszantosokat leszámítva. Hol van a híresen erős orosz tüzérség? Hol van a teljes légtérfölény a Su-35 és Su-57 gépekkel? Hol vannak a páncélososzlopok? T-14 Armata? A kisebb Grúzia ellen sokkal nagyobb erőket lehetett látni. Egy kicsit olyan, mintha az oroszok tartalékolnák valamire az 'A' hadosztályaikat és csak a második, harmadik lépcsős alakulatokat vetnék be. ?
 

Capslock27

Well-Known Member
2017. október 30.
2 601
6 030
113
Nem azonosítható helyű és idejű, de valószínűleg hiteles lakossági forrásból úgy láttam, hogy mégis repül a Bayraktar
.
.
Az első nap végén volt talán hir, hogy Ukrajna közelében valami török teherhajót találat ért. Akkor gondoltam arra, hogy hiába a hir a kilőtt Bayraktarokról, valami üzlet részeként az ukránok fognak kapni pótalkatrészeket, új vezetési pontot, stb a törököktől.
Lehet, hogy most ez történt?
 

meister.proper

Well-Known Member
2016. augusztus 30.
1 604
1 918
113
Chile meg tolta a percre-pontos híreket az argentín légierőről az angoloknak, meg az amcsik is műholdas infókat. Megkapták az amcsiktól a legmodernebb Sidewindert, amit --az addigiekkel ellentétben-- szemből is tudtak indítani. Pontosabban: A HTKA-s Falkland topikban mindent megtalálsz, nem Blikk szinten.

Háborúban és szerelemben, bármit...


.
Franciak meg az Exocetet :confused:
 

Capslock27

Well-Known Member
2017. október 30.
2 601
6 030
113
Szép összefoglaló. Furcsa ez nekem. Orosz részről egyetlen magasabb egységet nem láttam a felvételeken, a deszantosokat leszámítva. Hol van a híresen erős orosz tüzérség? Hol van a teljes légtérfölény a Su-35 és Su-57 gépekkel? Hol vannak a páncélososzlopok? T-14 Armata? A kisebb Grúzia ellen sokkal nagyobb erőket lehetett látni. Egy kicsit olyan, mintha az oroszok tartalékolnák valamire az 'A' hadosztályaikat és csak a második, harmadik lépcsős alakulatokat vetnék be. ?
.
.
Sajnos nem zárható ki, hogy az oroszok célja a NATO-t beavatkozásra birni, és ennek a semmire se jutó inváziónak a provokáció a valódi célja.... :(