[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 825
81 204
113
Vlagyimir Putyin (nem hivatalosan) leváltotta Vlagyimir Geraszimov vezérkari főnököt.

u_uqAMHJnWE.jpg
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
Ez jó: Zelenkszij bejelenti, hogy Erdogan telefonbeszélgetés után lezárta a Boszporuszt az oroszok elől.A törökök meg mindent tagadnak. Mégis mit gondolt Zelenszkij? Komolyan mondom, hogy nem normális ez az ember. A Boszporusz lezárása egy olyan állapotot rúgna fel, amiért kurva nagy konfliktusok zajlottak már le.Ezt a törökök nem hülyék meglépni.Főleg úgy nem, hogy a Boszporusznak nem látszik, hogy nagy jelentősége lenne a konfliktusra nézve.Az oroszok amit akartak, már bevittek a Fekete-tengerre.
Ha ezt meglépi a szultán, akkor készülhet Isztambul leadására. Az orosz fel fogja támasztani Bizáncot.
 

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 385
8 928
113
Te tényleg azt hiszed hogy nem küldött oda Oroszország katonákat és fegyvereket? Az a konfliktus azért kellett az oroszoknak hogy erre hivatkozva föderlizálhassák Ukrajnát, de ez nem jött be.

Én nem hiszek semmit - hanem tudom, hogy küldött oda. Ugyanakkor a lényeg - az időbeni események sorrendjét például ne cserélgessük már fel. Meg a lényeges dolgokat ne hagyjuk már le a képről, ha már valamennyire is hitelesen akarjuk látni a dolgokat ...
 
  • Tetszik
Reactions: Ramzana and milagro

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 974
82 849
113
Putyin korábban:
"Jól ismert, hogy mi 30 év alatt elszántan és türelmesen próbáltunk megegyezni a NATO vezető tagállamaival az európai egyenlő és oszthatatlan biztonság elvéről. A javaslatainkra állandóan, vagy cinikus becsapással és hazugsággal, vagy nyomásgyakorlási- és zsarolási kísérletekkel válaszoltak. Mindeközben a NATO minden tiltakozásunk és aggodalmunk ellenére, töretlenül bővíti magát. A katonai gépezete mozgásba van, és - ismétlem – a közvetlen határainkhoz közelít.

Miért történik mindez? Honnan van ez a szemtelen modor a saját exkluzivitás, tévedhetetlenség, „saját magamnak mindent lehet” pozíciójából történő tárgyalás? Honnan jön ez az érdekeinket és teljesen törvényes követeléseinket lenéző, lesajnáló hozzáállás?

A válasz világos, minden érthető és egyértelmű. A Szovjetunió az elmúlt évszázad 80-as éveiben meggyengült, azután pedig teljesen szétesett. Az akkor történtek egész folyamata ma is jó lecke nekünk. Biztosan megmutatja, hogy a hatalom- és akarat paralízise, az első lépés a teljes degradáció és elfelejtetté válás útján. Elég volt némi időre elvesztenünk a magabiztosságunkat, és „ennyi volt”: a világ egyensúlya megtört.

Ez pedig odáig vezetett, hogy a korábbi szerződések és megállapodások már gyakorlatilag nem hatályosak. A rábeszélések és kérések már nem segítenek. Mindent, ami a hatalmon lévő hegemónnak nem fejezi ki tetszését, azt archaikusnak, elavultnak és szükségtelennek nyilvánítja. És fordítva: mindent, ami számára (a hegemón számára) előnyös, azt végső igazságként mutatja be, és bármi áron, minden eszközzel véghez viszi. A másként gondolkodókat kerékbe töri."

(...)

"Mindazok, akik világuralomra törnek, nyilvánosan, büntetlenül és minden alap nélkül ellenségüknek nyilvánítanak minket, Oroszországot. Ők valóban jelenleg nagy pénzügyi, tudományos-technológiai és katonai lehetőségekkel rendelkeznek. Mi tisztában vagyunk ezzel, és objektívan értékeljük az állandóan minket célzó gazdasági fenyegetéseket. Ugyanúgy, ahogy a saját lehetőségeinket is, hogy miként tudunk ellenállni ennek az arcátlan és permanens zsarolásnak. Ismétlem, mindezt mi rendkívül reálisan, illúziók nélkül értékeljük.

Ami a katonai területet illeti, a modern Oroszország még a Szovjetunió felbomlását, és annak jelentős potenciálját is elveszítve, jelenleg a világ egyik legerősebb atomhatalma, sőt, egy sor legfejlettebb fegyverfajta esetében bizonyos előnyökkel is rendelkezik. Ezzel kapcsolatban senkinek nem lehet kétsége afelől, hogy egy országunk ellen intézett nyílt támadás bármelyik potenciális agresszor megsemmisítésével és borzasztó következményekkel járna."

(...)

"Most már, amikor a NATO kelet felé terjeszkedik, a helyzet hazánkra nézve évről évre egyre rosszabb és veszélyesebb. Ráadásul az elmúlt napokban a NATO vezetése nyíltan beszél arról, fel kell gyorsítani, erőltetni kell a szövetség infrastruktúrájának Oroszország határához történő kiterjesztését. Más szavakkal, megerősítik a saját pozíciójukat. Nem tudjuk már tovább csak figyelni eseményeket. Részünkről teljes felelőtlenség lenne.

Az Ukrajna területén kezdődött észak-atlanti szövetségi infrastruktúra további bővítése számunkra teljességgel elfogadhatatlan. Természetesen nem a NATO itt a lényeg, az csak az USA egy külpolitikai eszköze. A probléma az, hogy a velünk szomszédos – megjegyzem, számunkra történelmi – területeken egy velünk ellenséges „anti-Oroszország” jön létre, amelyik teljes külső ellenőrzés alatt áll. A NATO országok erőteljesen felfegyverzik és a legmodernebb fegyverekkel látják el.

Az Egyesült Államok és szövetségesei számára az úgynevezett Oroszország visszaszorításának politikája nyilvánvalóan geopolitikai haszon. Hazánk számára azonban – végső soron élet, halál kérdése. Kérdése annak, lesz-e történelmi jövőnk, mint nép. És ez nem túlzás, ez így van. Ez valós veszélyt jelent nem csak érdekeinkre, hanem államunk létére, szuverenitására. Ez az a vörös vonal, amiről már nemegyszer szó volt. Átlépték."

(...)

"Azt látjuk, hogy azok az erők, amelyek 2014-ben az államcsínyt Ukrajnában végrehajtották, magukhoz ragadták és most is tetszetős választásokkal tartják meg a hatalmat, végleg elutasították a konflitkus békés rendezését. Nyolc év, végtelenül hosszú nyolc éven keresztül mindent megtettünk, hogy a helyzet békés úton, politikai eszközökkel rendeződjön. Mindhiába."

(...)

"Nyíltan kimondják, számos más orosz területre is igényt tartanak. Az események fejlődése menetének, valamint a beérkező információk elemzése azt mutatja, hogy Oroszországnak ezekkel az erőkkel való összecsapása elkerülhetetlen. Csak idő kérdése: készülődnek, várják a megfelelő alkalmat. Most már nukleáris fegyvereket is akarnak birtokolni. Ezt nem engedjük."

(...)

"Tisztelettel viszonyulunk és fogunk is minden poszt-szovjet térségben létrejött állam irányába. Tiszteljük és tisztelni is fogjuk szuverenitásukat. (...) De Oroszország nem érzi magát biztonságban, nem tud fejlődni, nem tud létezni állandó, Ukrajna modern területe felől áradó fenyegetettségben."

(...)

"
Most pedig néhány fontos, nagyon fontos szó azokhoz, akik kísértést éreznek arra, hogy kívülről avatkozzanak be az eseményekbe. Bárki, aki megpróbál megzavarni minket, vagy fenyegeti az országunkat és a népünket, tudnia kell, hogy Oroszország válasza azonnali lesz, és olyan következményekkel jár, amilyenekkel a történelme során eddig senki nem szembesült. A fejlemények bármilyen eshetőségére készen állunk. E téren minden szükséges döntés meg lett hozva."

Szóval, kizárt, hogy valóban lezárják a törökök a Boszporuszt ...
 

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
2 541
14 306
113
Marupolrol beszélünk amit nagyon megerősítették ráadásul a fanatikus azovosok is ott vannak, gondolom ezért van az, hogy az oroszok komoly haderőt vonultatnak fel Mariupol védői ellen ezekben a pillanatokban is....
A nácikat le fogják mészárolni....ennyi.
Csecsenek meg városi harcban vannak toppon, nem véletlenül őket küldik.
Na meg van elszámolnivalójuk a nackókkal.
Az a város megéli a poklot napokon belül.
Más....
Az LDNR egységei hol járnak éppen?
Nagyon csend van róluk.
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 681
8 658
113
Én nem hiszek semmit - hanem tudom, hogy küldött oda. Ugyanakkor a lényeg - az időbeni események sorrendjét például ne cserélgessük már fel. Meg a lényeges dolgokat ne hagyjuk már le a képről, ha már valamennyire is hitelesen akarjuk látni a dolgokat ...
Akkor mégse vagy olyan buta, csak megjátszod. Onnantól kezdve hogy Oroszország az agresszor viseljék is ők a háború következményeit! Ha konfliktust szítasz valahol akkor számolj azzal hogy civilek fognak meghalni ott.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 974
82 849
113
Na jól megfogtad a mondandóm lényegét. Náci az, aki benne volt a náci pártban vagy annak a rendszernek az aktív embere volt. Annak a rendszernek majdnem 80 éve vége, uh a legfiatalabb is, aki ott aktív lehetett az 90 fölött van.
Putyin:
"E kapcsán Ukrajna polgáraihoz is fordulok. 2014-ben Oroszországnak kötelessége volt megvédeni a Krím és Szevasztopol lakosait azoktól, akiket önök is "náciknak" neveznek.* A krímiek és szevasztopoliak meghozták a saját döntésüket – együtt lenni a történelmi hazájukkal, Oroszországgal, és mi ezt támogattuk. Megismétlem, egyszerűen nem tehettünk mást. *Megjegyzés: Az orosz „politikai zsargonban” a „naci” szót az ukrán nacionalistákra használják, a német nemzetszocialista rövidítéssel való „egybecsengése” azonban nem véletlen.

A mai eseményeknek semmi köze nincs Ukrajna és az ukrán nép érdekeinek megsértéséhez. Arról szólnak, hogy megvédjék magát Oroszországot azoktól, akik túszul ejtették Ukrajnát, és megpróbálják felhasználni országunk és népe ellen."
 

hurci10

Well-Known Member
2018. július 1.
392
1 399
93
Milyen népirtásról beszélsz ember? Ezt te se gondolhatod komolyan. Népirtás a délszláv háborúban volt. A nyelvtörvény nem szép dolog, de nem népirtás. A donyecki háború meg nem is lett volna Oroszország nélkül.
Figyelj, te most minket nézel ilyen hülyének, vagy te vagy ennyire ... tájékozatlan?
Például. De van még bőven!
 

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 587
4 826
113
Ezenkívül olyan sok irányból "búbolták meg" Ukrajnát, hogy senki nem érti mi a céljuk, viszont ők összezavarták és pszichózisba kergették vele Ukrajnát.
Az erők összpontosításának már csak azért sem lett volna értelme, mert az USA úgyis lejelentette volna az ukránoknak, hogy az oroszok éppen milyen irányból támadnak.
Így most inkább minden irányból támadnak, diffúz módon.
Közben figyelik a reakciókat és miközben tartaléklángon égetik Ukrajnát, felkészülnek az igazi ellenséggel való összecsapásra.
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
Ha ezt nyomatja a nyugat, szerintem szervezett akcióról van szó. Tusk mondta, hogy mi vétózunk (holott szó sem volt róla) a többi meg Tushk nyomán állítja, hogy OV. vétóz.
Jó esetben, valamit tervez nyugat a FIDESZ ellen, rosszabb esetben az országunk ellen.
Tartok tőle, hogy ez nagyon mocskos dolog ellenünk.
Putyinnal együtt OV-t is le akarják rendezni.