[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 997
32 339
113
Grúziában is ez volt,2008ban.Lerobbant,meg kiürűlt tankú járgányokat hagytak maguk után-de a háborút viszont megnyerték.
Különben 67ben az izraeli előrevetett osztag is hátrahagyta a hk-ai többségét üzemanyag hiány miatt-viszont a főerőknek nem volt ilyen problémája.
Az már látszik,hogy az ellenállás keményebb,mint az oroszok várták.Ha a nyugat biztositja az elégséges utánpótlást,ez egy elhúzódó háború is lehet.Oroszok belerokkannak egy felörlő háborúba.

Lehet, de előtte még simán előfordulhat, hogy elkapja őket az ideg, és az nem lesz szép. Az ukránok totális népi háború mellett döntöttek. Az ilyenre a válasz a végletes brutalitás a civilekkel szemben, bár ezzel kiírnák magukat a civilizált világból, de már így is ők a sátán reinkarnációi, nem biztos, hogy érdekli őket. A tapasztalatok szerint a katonák egy idő után begorombulnak, ha civilek közül lövik őket egymás után ki. Akkor persze a humánus nyugat követelni fogja, hogy a NATO menjen be repülésitilalmi övezettel, netán bombázzon is, de erre az esetre Putyin tudjuk mit helyezett kilátásba...
 
W

Wilson

Guest
Úgy érzem ilyenkor, a képeken/videókon látott emberek és a színes háttérsztori két párhuzamos univerzumban létezik.

Találnak valami random embert (a mostani feltüzelt állapotban még az is lehet, hogy nem oroszt), akiről gyanítanak valamit, a csőcselék hős nép elkezdi meglincselni, valaki felveszi krumpli minőségben, majd utána melléírják, hogy "Ivanovkajában egy orosz szabotőrt rajta kaptak, amint egy óvodát aknázott alá, ukrán egyenruhában. Alul Putyin arcképével díszített pólót viselt. A férfit semlegesítették."

Félreértés ne essék, én elhiszem, hogy vannak szabotőrök, miért is ne, de azért jó lenne már amolyan rajtakapós videót is látni, amin ezek dolgoznak.

Ezen a videón akár egy oroszszimpatizáns ukrán állampolgár is lehet (látok ott valami orosz zászlócskát rajta), aki egyszerűen szúrta a bebaszott szomszédok szemét.
Persze ez benne van a helyzetben de mindenki az "Ukrajnából kapott hozott anyagból dolgozik"...:)
Van fent a neten egy Kijevben ma este készült felvétel, ahol egy utcában szabotőröket keresve egymást lövik az ukránok...
 
W

Wilson

Guest
Beraktam aláírásomba is. Nem mert te tolod amit előírnak neked amiért megfizetnek.

Hanem mert Putyin belehazudozta heteken keresztül kb uezt a kamerába. Emlékezzen mindenki rá amikor hszt írok, hogy Putyin egy notorius hazudozó.
Sajnos abban igazat kell neked abban, hogy Putyin ezzel a húzással,teljesen elvesztette minden hitelét a világpolitikában, senki sem fog neki hinni ezt követően..
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 928
48 635
113
:( :mad:
SÜKET ELMEBETEGEK!
Nagy baj lesz gyerekek, érzem... :(
Ez a fegyverküldés, ez végülis mire lesz jó az ukránoknak?
1. ameddig az EU odáig eljut, hogy leszervezi a logisztikát, már az is lehet, hogy meg se kapják az ukránok, mert a logisztikai útvonalat már az oroszok kontrollálják
2. ha megkapják, gondolom a szokásos kézifegyver és talán rakétavető és egyéb cuccok lesznek a segélyben
3. az ukrán katonák biztos örülnek majd, hogy a raktárba érkezett az eddigi, fejenként 12 db NLAW készlet mellé még 10... ez hogy jut majd el az egyszeri katonához?
4. ha nem katonáknak szánják, hanem a hősiességességes polgári öngyilkosjelölteknek, az hogy jut majd el hozzájuk?
Kapnak mellé kiképzést is?

Összességében arra lennék kíváncsi, hogy vajon az ukrán hadsereg és polgári ellenállók legnagyobb problémája jelenleg a felszerelés alacsony mennyisége lenne?
 

theo

Well-Known Member
2016. június 1.
2 334
9 634
113
Esti orosz légicsapás Kijevben.
FMjmxjGXwAIuucl
 

Busho3301

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2021. április 26.
2 350
9 937
113
Na, lakosságcsere.

Amíg a kárpátaljai férfiakat viszik a frontra, addig:


Kijelentette, biztos abban, hogy amíg a kárpátaljaiak a fronton vannak, addig a menekültek számára megtiszteltetés az, hogy védjék a térséget.


Így köszönik meg, hogy tízezrével segíti áttelepülni az ukránokat Magyarország, függetlenül attól, hogy kárpátaljai magyar-e vagy sem.

Mindeközben irgalmatlan erősen penetrált itthon az ukrán pszichológiai hadviselés, a fél országnak ukrán zászlós profilképe van lassan, és aktívan támogatja is őket a weben.
 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
18 075
31 011
113
Lehet, de előtte még simán előfordulhat, hogy elkapja őket az ideg, és az nem lesz szép. Az ukránok totális népi háború mellett döntöttek. Az ilyenre a válasz a végletes brutalitás a civilekkel szemben, bár ezzel kiírnák magukat a civilizált világból, de már így is ők a sátán reinkarnációi, nem biztos, hogy érdekli őket. A tapasztalatok szerint a katonák egy idő után begorombulnak, ha civilek közül lövik őket egymás után ki. Akkor persze a humánus nyugat követelni fogja, hogy a NATO menjen be repülésitilalmi övezettel, netán bombázzon is, de erre az esetre Putyin tudjuk mit helyezett kilátásba...
Felejtsétek már el ezt a NATO bemegy hülyeséget.A NATO nem megy be.Mint katonai szövetség,nem mehet.Egyes NATO tagállamok bemehetnek ELMÉLETILEG,de nem mint NATO.
Népi háború,az a felörlő háború.A kis háború,spanyolul,a gerilla.
És egy felörlő háború soha nem szép.
 

Morishima

Well-Known Member
2017. július 29.
1 437
10 199
113
Nem szabad elfelejteni, hogy Putyin nem engedheti meg ,hogy nagyszámú áldozat legyen az ukrán oldalon ezt a háborút minél gyorsabban kell neki befekejeznie a lehető legkevesebb ukrán és természetesen orosz áldozattal.....
Ez így van, de erre csak egy lehetőség van most már, mivel a kijevi politikai vezetés nem hajlandó a megadásra, a zsákok alján rekedt 150 ezer ukrán katona lesz a túsz a katonai vezetés számára hogy vegyék át a hatalmat és tartóztassák le a politikai vezetést és kérjenek tűzszünetet, vagy körülzárva semmisül meg sok civil és katona vagy pedig az utakon a katonák visszavonulás közben.
Nem tudok már más forgatókönyvet elképzelni ahol ennél kevesebb áldozat lehet, a politikai vezetés már csak akkor adja meg magát ha az oroszok a bunkerajtón kopogtatnak. Szerintem.
 

tonyo

Well-Known Member
2017. június 23.
5 376
7 860
113
A flightradarra érdemes most pillantást vetni. Két tanker is a levegőben van. Az egyik a Észak nyugati Román határ környékén a másik meg Nagyvárad térségében. Kell a nafta a járőrgépeknek vagy mi a fene?