[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 587
4 826
113
Nem értem, miért is osztanák 4-5 részre? Meg mi alapján? Max. rákényszerül, hogy kivonuljon Ukrajnából, esetleg belebukik Putyin és a sleppje, de akkor majd jön helyette más, attól Oo. még Oo. marad. Én nem gondolnám ezt túl.

Mert ha Oo. elbukik ebben a háborúban, és Putyin megbukik, zűrzavar lesz, akkor bemegy a NATO. Természetesen békét fenntartani és az atomfegyvereket biztonságba helyezni.
És hát miért bontanák 4-5 részre Oroszo.-ot? Mert kezdetektől fogva ez volt a cél. Felosztják a nyersanyagot jelentő területeket egymás között. Még a Habsburgoknak is voltak ilyen tervei, hogy Oroszo.-ot kisebb részekre bontják és az európai részét beveszik az EU-ba az Ural-ig.
 
W

Wilson

Guest
Na ez az orosz szakmai elemzés kicsit rávilágít a fórumon többek által felvetett orosz "bénázások" okaira.....

Két gondolat az első az, hogy ez az elemzés néhány ponton szokatlanul kemény hangot üt meg az orosz hadvezetéssel szemben.

A második az, hogy az oroszok szerint az ukránok direkt utaztak a csecsenekre a mai napon amikor NLAW-ok felhasználásával támadást indítottak
Hostomel közelében célzottan a konvoj véget "választották le" ahol a csecsenek voltak.
Itt öltek meg Magomed Tushayevet, a Nemzeti Gárda M. I. Hmelnickijről elnevezett 141. különleges gépesített ezredének parancsnokát...
Úgy látszik az ukránok nagyon a szívükre vették Kadirov szavait.....:)


Az ukrajnai háború: a második nap eredményei....

A háború egy állam nagy oka, ez az élet és a halál alapja, ez a létezés és a halál útja. Ezt meg kell érteni. (c) 孫子 IV-VI. század i. e.

Az első pont: a Honvédelmi Minisztérium információs struktúráinak tisztviselői teljes szakmai alkalmatlanságára vonatkozó következtetés nemcsak a Honvédelmi Minisztérium, hanem az egész blogoszféra számára is teljes mértékben megerősítést nyert. A Honvédelmi Minisztérium Aranyhangja, mindenhol és mindenben különös erővel behunyja a szemét és hazudik, teljesen lejáratva a Honvédelmi Minisztériumot, mint a folyamatban lévő háború információforrását. Még egy kijevi lakóházba becsapódó légvédelmi rakétával kapcsolatban is sikerült Igor Jevgenyevicsnek, aki egyébként légvédelmi technikus végzettségű, megtalálnia a biliárdasztalon azt a bizonyos lyukat. Mivel nem Buk, hanem egy ukrán S-300-as rakéta csapódott be a házba.

Azt is érdemes megjegyezni, hogy ma reggel, amikor észhez tértek, és egészen egyértelműen elrendelték, hogy találjanak és posztoljanak valami epikusat... A DIMK egy,az az egy bitang videót tett közzé egy orosz drónról, amely két találatot ért el egy ukrán BTR-4-n és egy jelentést Szevasztopolból a Kígyószigetről érkező ukrán peremogról. Megállapítjuk, hogy a Tájékoztatási és Tömegkommunikációs Minisztérium nem állt készen egy ilyen támadásra, és nem rendelkezett a harctérről készült fotó-videó felvételekből álló készlettel. Valószínűleg most sem rendelkezik velük. Senki sem tudja, hol van az orosz hadsereg azon számos katonai újságírója, akik Szergej Borzenko és Konsztantyin Szimonov nyomdokain járnak. A kémek dolgoznak, estére a mi oldalunkról elég aktív volt a kép.

A második pont: a védelmi minisztérium információs struktúráinak tisztviselői szakmai alkalmatlanságát a katonai-politikai főigazgatóság katonái a legjobb tudásuk szerint támogatják. A művelet megkezdése előtt a katonák és tisztek telefonjait elkobozták. Ez világos. Felmerül a kérdés: mit csinál ez a rengeteg politikai komisszár, ha az információs korban felnőtt katonák az ukrán rádióból tájékozódnak a helyzetről?

Harmadik pont: Az orosz hadsereg nagyon sok szakembere számára érthetetlen "a hadosztály sikere egy szakasz sikerével kezdődik" posztulátum még mindig megerősítést nyer.
A fotó-videó felvételek szerint az ukrán sikerek zömét kis oszlopok és az oszlopok mögött elmaradó egyes járművek jelentik.
Jól láthatóak az útvonal-felderítéssel, valamint a harctér- és menetirányítással kapcsolatos problémák.

Negyedik pont: Nemcsak az ifjúsági, hanem a vezetői, és valószínűleg a rangidős parancsnoki állomány szakmai kompetenciájával kapcsolatos problémák is felmerültek. A legszörnyűbb benyomást nem a leégett felszerelés és a holttestek, hanem az üzemanyaghiány miatt elhagyott harcjárművek keltik. Az a szemétláda, aki Vershinin alezredes gondolkodásán gúnyt űzött, mégiscsak elcseszte a művelet logisztikáját.
Emellett teljes mértékben biztosak lehetünk abban, hogy a "terület elfoglalása az azt védő hadseregek megsemmisítése nélkül a teljes katonai analfabetizmus jele" elv megtalálta hőseit. Jelentős tervezők, több száz parancsnoki gyakorlat veteránjai és a Nagy Honvédő Háború tapasztalatainak veteránjai.
Úgy tűnik, hogy az ellenséges csapatok 3. generációs ATGM-ekkel való telítettségének tényezőjét sok helyen figyelembe sem vették.

Ötödik pont: nagyon szeretném tudni, hogy mi a helyzet a hátvédekkel. És nem az oszlopokról, hanem az utánpótlási útvonalakról. Tervezték-e egyáltalán az utóbbit, és ha igen, hogyan.

Hatodik pont: A tűz- és acélhenger tűzvihara amely előtt mindenki menekül, és mindenki sírva fakad mögötte - az egyetlen lehetőség, hogy sikeresen ellenálljunk az ellenség 3. generációs ATGM-ekkel telített egységeinek.

Hetedik pont: A csapatok REB és rádiófelderítő egységei furcsán működnek. Nem világos, hogy egyáltalán működnek-e.

Nyolcadik pont: a Javelinek és az UAV-k működnek. Az ellenség fotó-videó megfigyelésének köszönhetően feltételezhetjük, hogy a veszteségek egyelőre elfogadhatóak. Az északi harcoló egységek most kezdtek komoly és viszonylag komoly harcokba bocsátkozni.

Kilencedik pont: a légierő működik, talán még jól is. .

Tizedik pont: A városok szervezetlenek, pánikba estek, sok helyen fosztogatnak és tömegesen lövöldöznek mindenfelé. Tegnap este a gosztomeli légvédelmi tüzérek alfák vagy GUR különleges erők által végrehajtott hőstette mellett a 101. biztonsági dandár egységei szétlőttek egy T-64-es tankokból, két teherautóból és két személygépkocsiból (valószínűleg civilekből) álló oszlopot, amely rossz irányba ment. Nem voltak túlélő "szabotőrök", jelentették. Éjszaka van Kijevben, és itt az ideje, hogy ismét DRG-t fogjunk. Most láttam egy videót, amelyen egy kisbuszt lőttek szét.

Tizenegyedik pont: az AFU-csoportok országszerte láthatóan nem rendelkeznek egységes irányítással. A dandár szintjéig az ellenőrzés stabil. A továbbiakban, feltételezem, szervezetlenség, pánik következik.

Tizenkettedik pont: Az AFU brigádok kétségtelenül rossz üzemanyag-ellátással rendelkeznek, legalábbis keleten.

Tizenharmadik pont: Az ukrán propagandagépezet teljes gőzzel dolgozik, elsősorban az angol nyelvű közönség számára. Nem félnek a hamisítványoktól és a hoaxoktól sem orosz irányban. Szemtelenül hazudnak a nagy fehér úrnak is. Külföldi civilek szerint, katonák szerint - nehéz megmondani.

Tizennegyedik pont: az orosz csapatok a jelek szerint még a koncentrált BTG-k felét sem aktiválták. A moszkvai tervezők felháborodása tehát kissé korai lehet.

KÖVETKEZTETÉS: Minden háborút el lehet veszíteni, de ahhoz, hogy ezt elveszítsük, a győzelmet az ellenségnek kell átadni.
Nem célozgatok semmire, de Szergej Kuzhegetovicsra már most kezdenek egy kedves szóval emlékezni.

PS. Friss. Ennek a háborúnak az első eredménye egy teljes körű támadás. Megsemmisített AFU-konvoj Mykolaiv közelében

A nap folyamán az AFU "N brigádja" :) ellentámadásba lendült Gostomel közelében, NLAW-ok segítségével támadtak. A fotó-videó ellenőrzések szerint legfeljebb hat LBM és teherautó semmisült meg.Úgy tűnik, hogy csecseneket akarták megtámadni, akik a konvoj végénél voltak és megsemmisítették őket." Magomed Tushayevet, a Nemzeti Gárda M. I. Hmelnickijről elnevezett 141. különleges gépesített ezredének parancsnokát halottnak nyilvánították.

Csecsenföld tagad, és azt ígéri, hogy hamarosan közzétesz egy megerősítő videót. De ez valószínűtlen.

Colonelcassad
 

theo

Well-Known Member
2016. június 1.
2 334
9 634
113
Egyenlőre csak sajtó,
A legerősebb bombázások most érik Kijevet és Harkovot, több mint 500 tank várakozik, hogy behatoljon Kijevbe.

Úgy néz ki dülőre akarja vinni Putyin a dolgot.

Jobb is, mert ameddig erre figyel a világ a kínaiak őrjöngenek valami amerikai hajó miatt Tajvan és Kína között, és a koreai napközis is elkezdett rakétázni újfent.
 
W

Wilson

Guest

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 426
7 007
113
A törökökre visszalőttek, nem számított NATO elleni támadásnak, természetesen. Az izgalmasabb, hogy ha mondjuk a lengyelek bemennek, és válaszul lengyel területre esik pár Kalibr, akkor mi van, 5. cikkely?
igen, szíriában is az lett a megoldás hogy a törökök török területről lődözik az amraamokat a szír helikopterekre és migekre
ott visszatámadhatatlanok mert 5. cikkely
és az amraamoknak van valami 100 km hatótávjuk, idlibet azzal lefedik
 

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 587
4 826
113
Hogy tudná elveszteni ezt a háborút Oo? De tegyük fel azt az abszurd fantazmagóriát, hogy Ukrán hadsereg legyőzi az Oroszt és kiüzik őket Ukrajnából. Ettől még, hogy menne az, hogy Ooot 4-5részre kell osztani?
De az áldozat rész is hasonlóan delusional.

Te nem látod, hogy ez nem ukrán-orosz háború? Gondolod nem fog eszkalálódni NATO-Oo. konfliktussá, amikor valójában már most is az?
 
W

Wilson

Guest

Vaszilkov környékén csapást mértek: ég egy olajraktár​

KATERINA TISHCHENKO – 2022. FEBRUÁR 27., VASÁRNAP, 01:03


Miután az orosz rakéták eltalálták Vaszilkov külvárosát, nagyszabású tűz ütött ki az ottani olajraktárban.

Forrás : szemtanúk az UP megjegyzéseiben, Vaszilkova Natalja Balasinovics polgármester a Facebookon

 

theo

Well-Known Member
2016. június 1.
2 334
9 634
113
Te nem látod, hogy ez nem ukrán-orosz háború? Gondolod nem fog eszkalálódni NATO-Oo. konfliktussá, amikor valójában már most is az?
Akkor nincs miről beszélni.
Mehetünk kb. a jód tabletákért.
Azért csak van annyi agya a vezérkaroknak, hogy azt mondja, inkább 100e halott ukrán mint 1milliárd földlakó a nukleáris télben
 

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 385
24 818
113
Most.

Románia felett 2 tankergép és a török teherszállító lengyelből tart haza.

273999140_3809214609304478_8366913997111623092_n.png
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 465
17 806
113
Akkor nincs miről beszélni.
Mehetünk kb. a jód tabletákért.
Azért csak van annyi agya a vezérkaroknak, hogy azt mondja, inkább 100e halott ukrán mint 1milliárd földlakó a nukleáris télben
Reméljük, bár az igazat megvallva ezzel az egész Ukrajna elleni támadással a világ elindult valami nagyon sötét szürreális valóság irányába. Én nem sok jót jósolok magunknak.
 

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 587
4 826
113
Ez hülye!

Zelenszkij Ukrajna felvételét kérte az Európai Unióba
Volodimir Zelenszkij egy friss videóban beszél arról, hogy Ukrajna felvételét kérte az Európai Unióba. Az ukrán elnök elmondta:
"az ukrán nép rászolgált és joga van arra, hogy az Európai Unió tagja legyen. Ez lenne a bizonyíték arra, hogy az országunk valódi támogatást élvez. Eljött a kulcsfontosságú pillanata annak, hogy egyszer és mindenkorra lezárjuk ezt a régóta húzódó procedúrát és döntsünk Ukrajna uniós tagságáról"

Ez az ember egyáltalán ÉRTI hogy mi történik az országában??
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 233
33 701
113
Na ez az orosz szakmai elemzés kicsit rávilágít a fórumon többek által felvetett orosz "bénázások" okaira.....

Két gondolat az első az, hogy ez az elemzés néhány ponton szokatlanul kemény hangot üt meg az orosz hadvezetéssel szemben.

A második az, hogy az oroszok szerint az ukránok direkt utaztak a csecsenekre a mai napon amikor NLAW-ok felhasználásával támadást indítottak
Hostomel közelében célzottan a konvoj véget "választották le" ahol a csecsenek voltak.
Itt öltek meg Magomed Tushayevet, a Nemzeti Gárda M. I. Hmelnickijről elnevezett 141. különleges gépesített ezredének parancsnokát...
Úgy látszik az ukránok nagyon a szívükre vették Kadirov szavait.....:)


Az ukrajnai háború: a második nap eredményei....

A háború egy állam nagy oka, ez az élet és a halál alapja, ez a létezés és a halál útja. Ezt meg kell érteni. (c) 孫子 IV-VI. század i. e.

Az első pont: a Honvédelmi Minisztérium információs struktúráinak tisztviselői teljes szakmai alkalmatlanságára vonatkozó következtetés nemcsak a Honvédelmi Minisztérium, hanem az egész blogoszféra számára is teljes mértékben megerősítést nyert. A Honvédelmi Minisztérium Aranyhangja, mindenhol és mindenben különös erővel behunyja a szemét és hazudik, teljesen lejáratva a Honvédelmi Minisztériumot, mint a folyamatban lévő háború információforrását. Még egy kijevi lakóházba becsapódó légvédelmi rakétával kapcsolatban is sikerült Igor Jevgenyevicsnek, aki egyébként légvédelmi technikus végzettségű, megtalálnia a biliárdasztalon azt a bizonyos lyukat. Mivel nem Buk, hanem egy ukrán S-300-as rakéta csapódott be a házba.

Azt is érdemes megjegyezni, hogy ma reggel, amikor észhez tértek, és egészen egyértelműen elrendelték, hogy találjanak és posztoljanak valami epikusat... A DIMK egy,az az egy bitang videót tett közzé egy orosz drónról, amely két találatot ért el egy ukrán BTR-4-n és egy jelentést Szevasztopolból a Kígyószigetről érkező ukrán peremogról. Megállapítjuk, hogy a Tájékoztatási és Tömegkommunikációs Minisztérium nem állt készen egy ilyen támadásra, és nem rendelkezett a harctérről készült fotó-videó felvételekből álló készlettel. Valószínűleg most sem rendelkezik velük. Senki sem tudja, hol van az orosz hadsereg azon számos katonai újságírója, akik Szergej Borzenko és Konsztantyin Szimonov nyomdokain járnak. A kémek dolgoznak, estére a mi oldalunkról elég aktív volt a kép.

A második pont: a védelmi minisztérium információs struktúráinak tisztviselői szakmai alkalmatlanságát a katonai-politikai főigazgatóság katonái a legjobb tudásuk szerint támogatják. A művelet megkezdése előtt a katonák és tisztek telefonjait elkobozták. Ez világos. Felmerül a kérdés: mit csinál ez a rengeteg politikai komisszár, ha az információs korban felnőtt katonák az ukrán rádióból tájékozódnak a helyzetről?

Harmadik pont: Az orosz hadsereg nagyon sok szakembere számára érthetetlen "a hadosztály sikere egy szakasz sikerével kezdődik" posztulátum még mindig megerősítést nyer.
A fotó-videó felvételek szerint az ukrán sikerek zömét kis oszlopok és az oszlopok mögött elmaradó egyes járművek jelentik.
Jól láthatóak az útvonal-felderítéssel, valamint a harctér- és menetirányítással kapcsolatos problémák.

Negyedik pont: Nemcsak az ifjúsági, hanem a vezetői, és valószínűleg a rangidős parancsnoki állomány szakmai kompetenciájával kapcsolatos problémák is felmerültek. A legszörnyűbb benyomást nem a leégett felszerelés és a holttestek, hanem az üzemanyaghiány miatt elhagyott harcjárművek keltik. Az a szemétláda, aki Vershinin alezredes gondolkodásán gúnyt űzött, mégiscsak elcseszte a művelet logisztikáját.
Emellett teljes mértékben biztosak lehetünk abban, hogy a "terület elfoglalása az azt védő hadseregek megsemmisítése nélkül a teljes katonai analfabetizmus jele" elv megtalálta hőseit. Jelentős tervezők, több száz parancsnoki gyakorlat veteránjai és a Nagy Honvédő Háború tapasztalatainak veteránjai.
Úgy tűnik, hogy az ellenséges csapatok 3. generációs ATGM-ekkel való telítettségének tényezőjét sok helyen figyelembe sem vették.

Ötödik pont: nagyon szeretném tudni, hogy mi a helyzet a hátvédekkel. És nem az oszlopokról, hanem az utánpótlási útvonalakról. Tervezték-e egyáltalán az utóbbit, és ha igen, hogyan.

Hatodik pont: A tűz- és acélhenger tűzvihara amely előtt mindenki menekül, és mindenki sírva fakad mögötte - az egyetlen lehetőség, hogy sikeresen ellenálljunk az ellenség 3. generációs ATGM-ekkel telített egységeinek.

Hetedik pont: A csapatok REB és rádiófelderítő egységei furcsán működnek. Nem világos, hogy egyáltalán működnek-e.

Nyolcadik pont: a Javelinek és az UAV-k működnek. Az ellenség fotó-videó megfigyelésének köszönhetően feltételezhetjük, hogy a veszteségek egyelőre elfogadhatóak. Az északi harcoló egységek most kezdtek komoly és viszonylag komoly harcokba bocsátkozni.

Kilencedik pont: a légierő működik, talán még jól is. .

Tizedik pont: A városok szervezetlenek, pánikba estek, sok helyen fosztogatnak és tömegesen lövöldöznek mindenfelé. Tegnap este a gosztomeli légvédelmi tüzérek alfák vagy GUR különleges erők által végrehajtott hőstette mellett a 101. biztonsági dandár egységei szétlőttek egy T-64-es tankokból, két teherautóból és két személygépkocsiból (valószínűleg civilekből) álló oszlopot, amely rossz irányba ment. Nem voltak túlélő "szabotőrök", jelentették. Éjszaka van Kijevben, és itt az ideje, hogy ismét DRG-t fogjunk. Most láttam egy videót, amelyen egy kisbuszt lőttek szét.

Tizenegyedik pont: az AFU-csoportok országszerte láthatóan nem rendelkeznek egységes irányítással. A dandár szintjéig az ellenőrzés stabil. A továbbiakban, feltételezem, szervezetlenség, pánik következik.

Tizenkettedik pont: Az AFU brigádok kétségtelenül rossz üzemanyag-ellátással rendelkeznek, legalábbis keleten.

Tizenharmadik pont: Az ukrán propagandagépezet teljes gőzzel dolgozik, elsősorban az angol nyelvű közönség számára. Nem félnek a hamisítványoktól és a hoaxoktól sem orosz irányban. Szemtelenül hazudnak a nagy fehér úrnak is. Külföldi civilek szerint, katonák szerint - nehéz megmondani.

Tizennegyedik pont: az orosz csapatok a jelek szerint még a koncentrált BTG-k felét sem aktiválták. A moszkvai tervezők felháborodása tehát kissé korai lehet.

KÖVETKEZTETÉS: Minden háborút el lehet veszíteni, de ahhoz, hogy ezt elveszítsük, a győzelmet az ellenségnek kell átadni.
Nem célozgatok semmire, de Szergej Kuzhegetovicsra már most kezdenek egy kedves szóval emlékezni.

PS. Friss. Ennek a háborúnak az első eredménye egy teljes körű támadás. Megsemmisített AFU-konvoj Mykolaiv közelében

A nap folyamán az AFU "N brigádja" :) ellentámadásba lendült Gostomel közelében, NLAW-ok segítségével támadtak. A fotó-videó ellenőrzések szerint legfeljebb hat LBM és teherautó semmisült meg.Úgy tűnik, hogy csecseneket akarták megtámadni, akik a konvoj végénél voltak és megsemmisítették őket." Magomed Tushayevet, a Nemzeti Gárda M. I. Hmelnickijről elnevezett 141. különleges gépesített ezredének parancsnokát halottnak nyilvánították.

Csecsenföld tagad, és azt ígéri, hogy hamarosan közzétesz egy megerősítő videót. De ez valószínűtlen.

Colonelcassad
szerintem ez is csak annyit tud mint mi meg amennyit a kevés infóból elcsipeget.
ez szidta a tervezést a lelőt ejések miatt is tegnap nem? semmivel nem tud többet mint mi.
de ne értsd félre jó hogy hozol ilyet is csak én ezt pl nem tudom mérvadónak venni. továbbra is az elfoglalt területeket és a harcok helyeit veszem alapúl mert a veszteségekrő valósat még eggyik oldalról sem tudunk még csak tippelni sem.

javarészt az infót hiányolja.
azt állítja hogy ukrán rádióból tudakozódnak a katonák. szerintem marhaság. pláne ameddig ők mennek előrre (mert mennek) leszarják mi szól a rádióba ha mégis akkor inkább egy kis muzic megy nekik. de szerintem még az sem ilyen helyzetbe nemhiszem hogy valaki annyira réérne hogy rádiózgasson.