[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

tacticool

Well-Known Member
2015. január 12.
1 217
3 563
113
Nem azt mondom, hogy beállított felvétel, hanem hogy szerintem furán viselkednek néha az emberek...

"Katasztrófa turisták" ezt megéltem a DUNA-i áradásoknál nem segítenek csak feltartanak és megsértődik ha rá szólnak.
Ilyen helyzetben 1/3 az IQ-juk.
Normálisabbja elbújik ez nem az ő játszóterük.

Igen, nem hiába, az emberek eredendően hülyék. Mindenki haditudósítónak gondolja magát és nem fogja fel milyen veszélyes, ha pl kívülről csak annyi látszik, hogy a lakásablakban a félhomályos szobában egy sötét emberalak tart valamit a kezében.

Ha meg lelövi az orosz katona, mert az is félti az életét. Akkor meg jön a sírás, meg végighaknizzák a sajtón, hogy hidegvérrel halomra gyilkolják az oroszok az ukrán civileket. A konfliktus meg csak mélyül a két testvérnép között egy olyan háborúban, aminek meg se szabadott volna történni.
 

ghostface

Well-Known Member
2010. június 20.
2 874
9 915
113
Ezt a keményvonalassággal való riogatást maga Putyin már rég megdontotte a cselekedeteivel, hiszen a mostanihoz képest alíg lehet keményebb bárki. Ráadásul ha Putyin esik, akár OF is szétesne és akkor szinte mindegy, ki hol jut hatalomra, mert a mostani volumenú szembenállasnak vége lenne - az utódállamo legerosebbike se lenne képes így folytatni.

Te naponta hányszor vered ki erre az "OF szétesne" gondolatra? Folyton ezt nyomod. Nagyon beakadt nálad ez a dolog.:hadonaszos:
 

sidewinder12

Well-Known Member
2016. október 11.
1 650
9 236
113
hat a sok muszlimtol hemzsego Oo azert inkabb pont egy multkulti, pont ugyanolyan, mint a Nyugat. szamomra nincs kulonbseg.
A különbség a kettő között, hogy az oroszoknál meg vannak rendszabályozva, ha valami olyat csinálnak, amit nem kell. Ott nem a kisebbség irányítja a többségi társadalmat. Persze,ha az oroszoknál tudsz mondani olyan előírtást, vagy javaslatot mint ami nyugaton már akár lokális szinten létezik, akkor más a helyzet. Ilyenekre gondolok: ne állítsunk karácsonyfát, mert az sérti a muszlimok érzékenységét, tiltsuk be a kereszt viselését nyakláncon, mert sérti a muszlimok érzékenységét.
 

kriss02

Well-Known Member
2021. szeptember 13.
1 224
2 373
113
Nem tudom, hogy itt volt e már erről hozzászólás, de ha nem, akkor én leírnám:
Szerintem Putyin és az oroszok arra számítottak, hogy az ukrajnai oroszok tömegével állnak majd melléjük (civilek), illetve dezertálnak az ukrán hadseregből, és átállnak hozzájuk. Ez egyértelműen nem történt meg. Ha megtörtént volna, tele lenne a net ilyen orosz forrásokkal... Ezt egyértelműen alátámasztja az, hogy többek között az orosz invázió jelenlegi lefolyása inkább egy megszállásra emlékeztet, mint sem egy villámháborúra (az oszlopokban való nyomulás is ezt sejteti). Emellett nyilván ki van adva szigorú parancsba az is, hogy lehetőleg ne durvuljanak a civilekkel szemben (igaz, kérdéses, hogy az oroszok katonák vevők lennének e pravoszláv "testvérnépük" ellen kegyetlenkedni, szerintem lehet, hogy nem, így sem túl magas a moráljuk), hiszen ez még hatványozottabban kontraproduktív lehetne, és nem csak az ukrajnai lakosság körében, hanem nemzetközileg is. Gondoljunk csak bele, mindenki őket figyeli. Ha a civil életeket mellőznék, és teljes pályás letámadást hajtanának végre, úgy lehet győznének hamarabb (mondom lehet), viszont nagyon sok lenne a civil halott, amit az egész világ látna, és akkor az oroszok iránti gyűlölet hatványozottan megnőne, na meg az Ukrajna "semlegesítése" is nehezebben menne... Ez egyértelműen látszik. Ahogy az is, hogy az ukránok halálmegvető bátorsággal harcolnak, és keményen ellenállnak, ami meglepi az oroszokat...
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 576
9 043
113
  • Hűha
Reactions: Nagy Csaba

meister.proper

Well-Known Member
2016. augusztus 30.
1 604
1 918
113
Te naponta hányszor vered ki erre az "OF szétesne" gondolatra? Folyton ezt nyomod. Nagyon beakadt nálad ez a dolog.:hadonaszos:
van egy par fikcios mu 1920 ota, amely ezt pedzegeti, de a vilagnak megis jobb egy kozponti iranyitas alatt allo orosz hadero, mint egy ehezok viadala nuklearis kiadasban ...
 

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 834
24 235
113
hat a sok muszlimtol hemzsego Oo azert inkabb pont egy multkulti, pont ugyanolyan, mint a Nyugat. szamomra nincs kulonbseg.
Nehéz ez a kérdés.
Nekem vannak Iráni ismieim, Teheránból. Ha olyan lenne az iszlám többsége, egy szavam nem lenne az egészre. Oroszoknak is vannak ilyen muszlimaik is. Meg persze mérsékelt lefejezők is. Ahogy amúgy Európában is vannak a valós menekültek (jó az nem muszlim volt, de volt egy cikk egy ide menekült venezuelaival, aki ugye azzal kezdte a kérdésre, hogy milyen itt, hogy én mindig tudtam, hogy Magyarország gazdag ország, de tudni és átélni egész más. Aztán kifejtette, h pl ivóvíz a csapból, orvosi rendelők, tömegközlekedés stb) akikkel semmi baj nincs, meg a mérsékelt lefejezők.
Én a magam részéről úgy gondolom, hogy nem a bőrszín vagy a vallás, hanem a gondolkodás és a hozzáállás ami eldönti, hogy jó vagy rossz az országnak ha itt van.
Ezt szerintem jobban csinálják. Sok dolgot meg rosszabbul.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 684
55 784
113
Légi szállítás költsége jócskán meg fog nőni, ki kell kerülni a belorusz, orosz, ukrán légteret.
Kivâncsi vagyok az orosz ellenlépésekre mint pl.bizonyos nyugati importok leâllitâsa, vagy éppen orosz export korlátozâsa, Âzsiâba átirânyitâsa stb. Mert szerintem azok is fâjni fognak...
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 265
43 072
113
Ukrajna legutóbbi becslései szerint Oroszország veszített:

4300 katonát
27 repülőgépet
26 helikoptert
146 harckocsit
706 fegyveres harcjárműt
1 db BUK légvédelmi rendszer
4 rakétakilövő rendszer
30 járművet
60 tankoló repülőgépet
2 drónt
2 csónakot
Mesének jól hangzik az a 60 tankológép / esetleg tartály autó/
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 917
16 863
113
2014 februárjában feltehetően a CIA segítségével megpuccsolták az akkori oroszbarát ukrán kormányt,
Ja előtte meg "valaki" megmérgezte a túlságosan nyugatbarát ukrán miniszterelenököt.
Nyilván nem fogják hagyni hogy a yenki érdekszféra még közelebb kerüljön Moszkvához. Te sem örülnél ha a spájzodban túrkálnának a buckalakók. Mondjuk érdekes szitu lenne ha az Oroszok meg a Kínaiak a Mexikói-öbölben hadgyakorlatoznának ahogy a NATO meg USA teszi a Fekete-tengeren. Mindig van egy vörös vonal és ezt most a nyugat átlépte. A geopolitikai térkép most át lesz rajzolva nem kicsit, nagyon!
Ne felejtsük el, hogy Kínának most érdekközössége van az Oroszokkal. Ennek már a BT-ben hangot is adtak. Nem lepődnék meg, ha most Taiwan következne. Ezt a nyugat most nagyon benézte. Sajnos!!
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 473
85 321
113
Előt
nyugi, mar regen olvasgattam ezt a topikot IS, eppen a hirugynoksegeknel is gyorsabb videok miatt.

es nyugi, mar eleg orosz mi vagyunk a faszak, mi vagyunk a legjobbak tipusu dolgot lattam itt ahhoz, hogy most lassam, az ukrik is atvettek a dolgot.

ezt nevezik partatlansagnak nem?

de attol meg ez szep talalat volt, az, hogy hullottak kozben a muszkak, plusz pont.
Előtte is átvették, de akkor voltak halottak is. Most csak agitprop. Mint pl a Strela meg a mig29.