[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
2 560
14 374
113
Sajnos úgy tűnik eszkalálódik a helyzet folyamatosan....
Kezdenek megjelenni a modern tech eszközök az orosz oldalon, Khadirov is keményebb hozzáállást sürget.
Közben azon gondolkodnak a vezetőink hogy beléptetik az eu-ba az ukránokat, f-35 repked a baltikumban.
Nukleáris töltetek indításra készen....
Kína nagyon csendben van, de a pufi sunyiban eregeti a rakétáit....
A cyberterben gyakorlatilag már világháború zajlik a sorozatos cyber támadásokkal....
Eközben a frontról jönnek az ukrán győzelmi jelentések, viszont az oroszok meg haladnak előre... Konkrétum semmi a veszteségekről,csak morzsák.
A NATO meg csoportosít keletre.
 

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
6 708
28 230
113
Bárki aki ismeri az orosz elrettentő doktrínát, az tudni írni valami megnyugtatást, hogy az oroszok mikor készek ledobni az atomot?
@nyugger @boki ?
Nincsen preventive strike, akkor támadnak ha az orosz területet vagy orosz erőket éri támadás (nuki, nem nuki egyaránt játszik). Maximál fokozatra kapcsolva az elrettentés, hogy a NATO maradjon ki Ukrajnából, de ez nagyon nem tetszik nekem
 

Bubu bocs

Well-Known Member
2021. január 6.
3 698
15 461
113
Inkább a teljes bepánikolás jele. Pofon lett ez az ukrajnai kaland, amiről azt hitték virágesős bevonulás lesz. Az ukránok már Harkovot közben visszavették. Tehát elképzelhető hogy az orosz erők ma sem tudnak stratégiai sikert felmutatni. Harkov elfoglalása az lehetett volna. Putyin kezd türelmetlen lenni, ez jön le nekem és ideges már nagyon.
Ha ez lenne a helyzet, akkor elég lenne az ukránokat megszórni Iszkanderrel, Tos-1 rakétákkal, FOAB-bal, meg ilyesmivel. Ez kizárólag a nyugatnak szól!
 

Autodidaktakatona

Well-Known Member
2019. január 13.
1 562
7 007
113
Ukrajna legutóbbi becslései szerint Oroszország veszített:

4300 katonát
27 repülőgépet
26 helikoptert
146 harckocsit
706 fegyveres harcjárműt
1 db BUK légvédelmi rendszer
4 rakétakilövő rendszer
30 járművet
60 tankoló repülőgépet
2 drónt
2 csónakot
"60 tankoló repülőgépet" ezt most hogyan értjük?

És a saját veszteségükről van egyáltalán fogalma?
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz

2105

Well-Known Member
2022. január 20.
147
870
93
Olasz katonak jonnek Magyarországra allitolag.
Az jó, "múltkor" is olasz katonákkal választottak szét minket a románoktól a Donnál.
Az 1. VHt nem akartuk, de mi szívtuk meg.
A 2. VHból ki akartunk maradni, de belerángattak.
Ha a területünkről megindulnak az olaszok vagy az amcsik mi kapjuk a válasz atomot.

Jó lenne ha a nyugat mostmár a sajátjával csapkodná a csalánt. Ezen mi csak veszíteni tudunk.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 326
84 529
113
https://politic.karpat.in.ua/?p=42469&lang=hu
"Területvédelmi egységek indultak el Nyugat-Ukrajnából Kijev védelmére – Aresztovics
Ukrajna nyugati régióiból területvédelmi egységek indultak Kijevbe, hogy támogassák az ellenséges csapatok elleni harcot – jelentette be Olekszij Aresztovics, az Elnöki Hivatal vezetőjének tanácsadója vasárnapi sajtótájékoztatóján, adta hírül a korrespondent.net hírportál... "
Erre gondoltam. Mozogni kell. Úgy könnyebb szétütni. Ezért volt Kijev a csapásirány.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 445
27 700
113
Kijevben a szabad fegyveresek megállítanak embereket és gyilkolnak:(
Itt indult ugye tegnapelőtt:

Elég gyorsan eljutottak az 1944-45-ös budapesti állapotokhoz, amikor a nyilas bandák pontosan ugyanezt művelték.
 

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 171
12 282
113
Kupjanszk polgármestere felajánlotta segítségét Ukrajna deacicizáló erőinek. A város hatóságai átálltak az Udvariasak és Gondoskodók oldalára. Az útmutató segítséget nyújt a nácik vezetőinek azonosításához a városban.

Az OP forrásunk azt mondta, hogy a vezérkar azt mondta Zelenszkijnek, hogy az ország délkeleti részén a nehézgépek 70%-a elveszett, a személyzet kimerült, és nyugat-ukrajnai tartalék nélkül nem tudjuk megtartani a helyzet.

Eközben Kijevben humanitárius katasztrófa készülődik. Az üzletek és a gyógyszertárak zárva tartanak. Azokban, amelyek kinyitnak, szinte semmi. A metró nem megy, a bal part jobbról le van vágva. Az utcára menni sok helyen egyszerűen ijesztő – az állandó lövöldözések, a hisztériától megőrült polgártársak elkapják vagy orosz szabotőröket, vagy martalócokat, vagy egymást.
https://t.me/the_panda/2476
Távirat
A Panda
Eközben Kijevben humanitárius katasztrófa készülődik. Az üzletek és a gyógyszertárak zárva tartanak. Azokban, amelyek kinyitnak, szinte semmi. A metró nem megy, a bal part jobbról le van vágva. Sok helyen kimenni az utcára egyszerűen ijesztő – állandó lövöldözés...
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 917
16 863
113

Oroszország hatalmas offshore tartalékai megrendíthetik a nemzetközi pénzpiacokat​

A Credit Suisse stratégája becslése szerint Moszkva 300 milliárd dollárt tart külföldön.

ÉLŐ


Oroszország hatalmas offshore tartalékai megrendíthetik a nemzetközi pénzpiacokat​

A Credit Suisse stratégája becslése szerint Moszkva 300 milliárd dollárt tart külföldön.
A világ pénzpiacai szenvedni fognak, ha az Ukrajnával kapcsolatos szankciók Oroszország hatalmas offshore tartalékait veszik célba – állítja a Credit Suisse a Bloomberg csütörtöki beszámolója szerint.
A svájci bankóriás azt állítja, hogy Moszkvának körülbelül 300 milliárd dollárnyi deviza van külföldön, ami elég ahhoz, hogy megzavarja a pénzpiacokat, ha a tartalékokat befagyasztják, vagy ha Moszkva kénytelen hirtelen áthelyezni azokat az ukrajnai válság miatti szankciók miatt - idézi a Credit Suisse. Pozsár Zoltán, a Group AG stratégája szerint.
„Amikor az áramlások változnak, a spreadek résbe léphetnek” – mondta Pozsar a Bloombergnek. "Ha a dolgok eszkalálódnak, nehéz nem látni a közvetlen hatást az FX-swapokra és az amerikai dollár Libor-fixálásokra, tekintettel Oroszország hatalmas pénzügyi többleteire és arra, hogy ezeket a többleteket hol helyezik el."

Pozsar becslése szerint az orosz központi bank és a magánszektor 200 milliárd dollár devizaswap-ügyletet és 100 milliárd dollár betétet tart a külföldi bankoknál, ami elég ahhoz, hogy a finanszírozási piacokat lényegesen elmozdítsa. Számításai szerint Oroszország csaknem 1 billió dollárnyi likvid vagyonnal rendelkezik, és ennek nagy része amerikai dollárban van, még azután is, hogy az ország 2018-ban eladta az összes kincstári részesedését. Pozsar a Bank of Russia és a pénzügyi piacok adatait elemezte kiszámítja a számokat a Bloomberg szerint.


ÉLŐ



PUTYIN ELRENDELTE, HOGY AZ OROSZ NUKLEÁRIS ELRETTENTŐ ERŐK LEGYENEK A LEGMAGASABB KÉSZÜLTSÉGBEN
2022. február 27. 12:27
ItthonÜzleti hírek

Oroszország hatalmas offshore tartalékai megrendíthetik a nemzetközi pénzpiacokat​

A Credit Suisse stratégája becslése szerint Moszkva 300 milliárd dollárt tart külföldön
Oroszország hatalmas offshore tartalékai megrendíthetik a nemzetközi pénzpiacokat

© Getty Images / Jorg Greuel
A világ pénzpiacai szenvedni fognak, ha az Ukrajnával kapcsolatos szankciók Oroszország hatalmas offshore tartalékait veszik célba – állítja a Credit Suisse a Bloomberg csütörtöki beszámolója szerint.
A svájci bankóriás azt állítja, hogy Moszkvának körülbelül 300 milliárd dollárnyi deviza van külföldön, ami elég ahhoz, hogy megzavarja a pénzpiacokat, ha a tartalékokat befagyasztják, vagy ha Moszkva kénytelen hirtelen áthelyezni azokat az ukrajnai válság miatti szankciók miatt - idézi a Credit Suisse. Pozsár Zoltán, a Group AG stratégája szerint.
„Amikor az áramlások változnak, a spreadek résbe léphetnek” – mondta Pozsar a Bloombergnek. "Ha a dolgok eszkalálódnak, nehéz nem látni a közvetlen hatást az FX-swapokra és az amerikai dollár Libor-fixálásokra, tekintettel Oroszország hatalmas pénzügyi többleteire és arra, hogy ezeket a többleteket hol helyezik el."
Pozsar becslése szerint az orosz központi bank és a magánszektor 200 milliárd dollár devizaswap-ügyletet és 100 milliárd dollár betétet tart a külföldi bankoknál, ami elég ahhoz, hogy a finanszírozási piacokat lényegesen elmozdítsa. Számításai szerint Oroszország csaknem 1 billió dollárnyi likvid vagyonnal rendelkezik, és ennek nagy része amerikai dollárban van, még azután is, hogy az ország 2018-ban eladta az összes kincstári részesedését. Pozsar a Bank of Russia és a pénzügyi piacok adatait elemezte kiszámítja a számokat a Bloomberg szerint.
Svájc a pénzmosó állam feketelistájára kerülhet TOVÁBBI OLVASÁS: Svájc feketelistára kerülhet a pénzmosó államként
A figyelmeztetés akkor hangzik el, amikor az Egyesült Államok és az Európai Unió átfogó szankciókat jelentett be Oroszország ellen, válaszul az ukrajnai katonai akcióra. Az intézkedések az orosz bankszektor 70%-át fenyegetik, és az ország olaj-, technológia- és légiiparának kisiklását célozzák. Az EU az orosz pénzeket is igyekszik megcélozni Európában. Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke szerint az intézkedések visszafogják az orosz elit betéteit, „ hogy ne tudják többé elrejteni pénzüket európai menedékekben”. Szombaton azt is bejelentette, hogy az EU arra készül, hogy számos orosz bankot kivonjon a SWIFT nemzetközi bankközi átutalási rendszerből, és „ megbénítsa az orosz jegybank vagyonát.
A szabályozó csütörtökön arról számolt be, hogy Oroszország nemzetközi tartalékai február 18-án elérték az új történelmi maximumot, 643,2 milliárd dollárt. Az ország hatalmas arany- és devizakészletét felhasználhatják a szankciók hatásának ellensúlyozására.