[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Autodidaktakatona

Well-Known Member
2019. január 13.
1 562
7 007
113
Annyira keresztény oroszország, hogy százalékarányosan több muszlim van benne mint európába bárhol, és most is küldi a csecsen lefejező szabadcsapatait dühöngeni a frontra.
9,5 millió muszlimja van.... (2017 Wikipédia) ez sem kevés, de ennél cseppet már több van nyugaton... meg ott van más csoport is bőven...
 

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 834
24 235
113
Genicseszk polgármestere, Herszon megye, azt nyilatkozza, hogy már alig várta, hogy az oroszok felszabídtsák a térséget a nackóktól

Jó, mind a két oldal hasonló videóiról az a véleményem, hogy elvtársak, aki ránk szavaz, leteheti az egyik kezét.

Sztem Herszon megye alig várta, hogy befejeződjenek a harcok.
 

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
2 567
14 432
113
Ez nem igaz, szerintem. Csak most egyértelműsítették. Gyakorlatilag a háború első perce óta fenn van a strat bombázó erő Csak kicsit úgy érzem eddig a nyugati vezetők ezt nem fogták fel.
Strat bombázó más....az megtorló eszköz. Róluk tegnap volt szó.
Az ICBM meg első csapás....
Van különbség.
 

zztop

Well-Known Member
2015. november 27.
356
2 099
93
Nem fogják, azt sem fogták fel, hogy Ukrajna a vörös vonal.
Mindenki méregeti a pöcsét. Emeli a tétet, tegnap bedobták a III. VH-t, ma az angolok ráerősitettek.

Ebből gáz lesz, Putyin az elején megmondta meghozták a döntéseket előre.

5 percenként jön egy szankció, amit kitalálnak, szorítják sarokba.
Pár hétig tart ki az orosz gazdaság igy, háborúval.

Minden politikus egoista, soha nem ismeri be a hibáit, nem azt fogja mondani, hogy elszabtam, idióták vezetik a csapataimat, alábecsültem az ellenséget, stb., hanem mindent bevet.

Komolyan mondom, most veszélyben a világunk.
Aggasztó a helyzet, azonban ez a bejelentés egyrészt az agresszív nyugati nyilatkozatok miatt történik , másrészt, hogy nyomatékot adjanak a fehéroroszországi Gomelben hamarosan kezdődő orosz - ukrán tárgyalásoknak, nem azért, mert látható fenyegetést tapasztaltak vagy van jele annak, hogy a Nyugat megteszi az első lépést.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 101
92 258
113
Tömören....
Az oroszok vonják előre a technikát, haladnak tempósan.
Az ukrán hadsereg be van gyakorlatilag zárva a városokba, gerilláskodnak néhány helyen,de centralizált védelemről,manőverezésről csak orosz oldalon beszélhetünk.
Továbbra is rengeteg a dezinfó.
Ivánék beélesítették a nuki erejüket kb 30 perce.
F 35 repked a baltikumban. A NATO települ keletre.
Zelenszkij újra visszatáncolt a tárgyalástól.
A nyugat meg tárgyalások helyett egyre jobban szítja a tüzet az óránként meghozott újabb szankciókkal.
Kb ennyi.
Update elindult Gomelbe az ukrán küldöttség.
 
G

Galthran

Guest
Milano, tüntetés a Donbassz mellett-orosz akció támogatása

S7McdDVqs3U.jpg

GEyMS1Knvos.jpg
kommunista faszkalapok,ahogy a zászlókból is látszik
 
W

Wilson

Guest

Az ukrán és az orosz fél a Pripjaty folyó közelében találkozik​

2022. FEBRUÁR 27., VASÁRNAP 15:35

Alekszandr Lukasenko fehérorosz elnök felhívta Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, és megállapodtak abban, hogy az ukrán küldöttség a határon, a Pripjat folyó közelében találkozik az orosz küldöttséggel.

Forrás: Az Elnöki Hivatal távirati irodája.

Szó szerint:"A politikusok megállapodtak abban, hogy az ukrán delegáció előfeltételek nélkül találkozik az orosz delegációval az ukrán-fehérorosz határon, a Pripjat folyó közelében".

Részletek: Lukasenko magára vállalta, hogy az ukrán küldöttség átutazása, tárgyalásai és visszatérése idejére a fehérorosz területen állomásozó összes repülőgép, helikopter és rakéta a földön marad.

Ami előtte történt: Korábban Oroszország közölte, hogy Ukrajna beleegyezett a Fehéroroszországgal való határral kapcsolatos tárgyalásokba.

Putyin elrendelte az elrettentő erők különleges készültségbe helyezését is.

 

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 171
12 283
113
Náci csőcselék

sitomir régióban lelőtték az ukrán rendőrség egy autóját

Ukrajnában továbbra is látszanak annak a briliáns döntésnek a következményei, hogy bárkinek fegyvert osztanak szét.

A Zsitomir régióban, Korosten város közelében ismeretlenek rálőttek egy rendőrautóra. Két alkalmazott meghalt, hárman megsérültek.

A régió rendőrségének szóvivője, Alla Vascsenko elmondta, hogy a rendőrség "orosz szabotőrök" áldozata lett.

A Korosten adminisztrációjának vezetője, Jurij Taraszjuk azonban reálisabb képet adott az esetről. Elmondása szerint a rendőrök a helyi lakosok hívására mentek, akik észrevettek egy csoportot, akik nem megfelelően viselkedtek.
 

Avtomat

Well-Known Member
2018. október 30.
1 555
4 366
113

Morishima

Well-Known Member
2017. július 29.
1 444
10 286
113
30 oldal hülyeség van feltéve. Lassan értelmetlen olvasni a topikot, annyi kész tényként hirdetett képi baromság van fent.
Ugyan ez volt minden eddigi konfliktusban mióta itt vagyok a fórumon, meg gondolom előtte is, csak ez most akkora nagy hogy a régi arcok mellé akik moderáltan vagy kevésbé kurva anyáznak megjelentek mások is és mindenki itt váltja meg a világot a nézeteivel, és mindenki beteszi a propaganda anyagokat.

Volt itt már, örmény átkarolás baku előtt, meg jerevánba bevonuló Aliyev, mint ahogy az afgán ellenállás majdnem Kabulig tört előre, aztán pár napra rá kiderült hogy Pandzsír völgy tálib kézen van. Csak ezek néhány perverzen kívül senkit nem érdekeltek.

Akinek van már egy kis rutinja meg hidegvére az megtanulta hogy real time hírekkel nem kezd semmit, se twitter videókkal se semmivel, olvas néz és vár, ha a másnapi események követik a tegnapi vonalat és a másik szapulásán kívül össze tudja rakni az eseményláncot akkor kap egy reális épet arról ami 1-3 napja történt.
De most mivel a fórum nagyon népszerű lett úgy nézünk ki mint a fb comment szekciók. Sose tettem ignorba senkit, de lehet most kéne azokat akik csak a hisztit tolják , mert ez így már a munka rovására megy néha :D