Tényleg nem kötekedni akarok, meg beleszólni, hogy fél nappal ezelőtt mit vitatkoztatok
@Szittya val... És nem csak neked mondom, bár a te hsz-edet vettem ki reagálásra. Nagyon sok mindenkinek szól még ez.
De én az ukrán térképet nézem, a liveuamap, hát engem civilként lehet elborzaszt az orosz veszteségek száma, hiszen északi szomszédunk NATO haderőként már Szlovákia kapitulált volna, mi abból indulunk ki, hogy nincs
összesen ennyi technikánk, de azt meg kell érteni, hogy a magyar katonák meg mint szakemberek nézik... valószínűleg az orosz és az ukrán megfelelőik is.
Gyakorlatilag az első nap már Kijevnél voltak. Lehet fanyalogni azon, hogy fotel huszár vagyok én is, egyetlen helikoptert kérek és egy tökös rajt. Képzeletben én leszállok Zelenszkij kertjében is velük és elrabolom az első nap.
Nem ez a lényeg! A katona látja azt -mondom, akár az ellenség médiájában publikált térképeken is-, hogy a saját országa területei nincsenek támadva, megszállva. Moszkva szabad, az ellenség fővárosához viszont felzárkóztak a szf-i csapatok.
Lehet itt méregetni a faszt, hogy vajon melyik oldalon mennyi a veszteség, de én Donbaszban vagy Rosztovban nem látok még az ellenség térképén sem olyat, hogy átállt orosz vagy szakadár egységek az ukránokkal védik.
Mert hogy Csernobilban látom, hogy átállt ukrán egységek védik. (Még egyszer hangsúlyozom, én ezzel a szomszédunknak szeretnék segíteni és én ukrán propagandista vagyok, nem dolgozom ezen kijelentéseimnél orosz hazug propagandából. Csak azt próbálom elmondani, hogy milyen valószínűleg igaz üzenetet próbál eljuttatni Kijev a megszálló orosz katonák agyába.)
Szóval én még mindig nem értem, itt Putyin politikai végét és az orosz katonák demoralizálásáról ír nagyon sok ember és kisebbségben van az, aki szerint inkább orosz katona lenne ebben a háborúban, mint ukrán. Miközben én tényleg a Kijevben vezetésétől kapott információk alapján most azon gondolkodom, hogy dezertálok és átállok Bokihoz orosz propagandistának. Mert a jelenlegi dinamika alapján nekik a háború végén több tankjuk (a begyűjtött T-64-esekkel), nagyobb létszámú harcoló alakulatuk, nagyobb területük és nagyobb lakosságszámuk lesz,
mint amennyi volt nekik a háborút megelőzően.
Én örülök annak, hogy olyan vezetőm lesz Moszkvában, aki aggódik ennyi elvesztett technika és ennyi oda dobott emberélet miatt.
Ő az első orosz vezető a történelemben, aki aggódik ennyiért. Csodálatos Jövő elé nézünk.