[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 444
34 394
113
A németek legalább a blitzkrieg alatt biztosították a hátukat. Itt semmi.
ja 1 év után is partizánokat hajkurásztak meg 2.

villámháborúba törsz előrre megkerül kikerülsz törsz előrre.
ha megálsz várost ostromolni az ékkel vagy biztosítani akkor nem villámháborúzol mert az ék felörlödik. elkopik. mert mindenhol lehagysz belőlle egy keveset.
a segédcsapatok dolga a bekerített egységek felszámolása ésa biztosítás ami ilyen tempó melett nem tudja tartani az ütemet.
ponnt mert gyorsan haladnak.
donkerknél is a németnek emiatt kellett megálni túl gyors vólt az előrretörés.

a vilámháború pont azért vilámháború mert az előrretörés a legfontosabb bármi áron nemcsipegetsz le egységeket alegységeket az ékből hogy azok területi munkát végezzenek hanem az elörretörés mindenek felett... aztán majd késöbb jöhet a többi.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 794
25 381
113
" A másik probléma az oligarchák. Ha nem tudnak monacoba repkedni kaszinózni, meg a riviérára yachtozni, akkor azok is morcosak lesznek."

Ez nem baj. Így tudnak hatalomra kerülni a kommunisták, ha a kapitalista oligarhák megbuknak. Nehogy felháborodjatok, az USA segít megbuktatni a kapitalizmust Oo.-ban.
Engedd el...
A kommunizmus megbukott! Vízöntő kor Mérleg dekád.
 

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 386
8 932
113
A brutálisabb szankcióknak vége lesz az ukrán-orosz megállapodások után.
Mondjuk én is azt gondolom, hogy még kéne nézni, nincs-e olyan cég a világpiacon az oroszok ön kívül aki tudna nekünk atomerőművet építeni jó áron (koreai, brazíl, Izraeli, mitomén).

Az a baj, hogy most már nem nézelődni kellene. Az a stáció egy évtizede lejárt. Most már az erőmű kellene.

Pláne a mostani időszakban amikor új atomerőművet (olyat ami nem volt engedélyezve) nem fognak engedni már valószínűleg. Még a németek is azt ígérték a lengyeleknek, hogy "minden jogi lehetőséget megvizsgálnak és élni fognak", hogy megakadályozzák az új atomerőműben gondolkozást részükre. Mindezt úgy, hogy Ők maguknak továbbüzemeltetést terveznek - valamint a lengyeleknél nincs atom most és a szénerőműveiket is leszereltetik az "energia fordulat" jegyében. Azaz valószínűleg nekünk sem engednének most már másban gondolkodást ...
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz
T

Törölt tag 523

Guest
Nem vehetik fel őket.
Ukrajna mai politikai berendezéssel náci.
Állami szintre emelték a Banderizmust,ez kizár minden politikai közeledést.
Ezért érdekes hogy az EU ennyire sürög-forog, egyik kézzel migriket simogat, a másik kezével meg nácikat fegyverzet fel úgy hogy évekkel ezelőtt több ország is megszakított a kiképzési programját a nyílt nácizmus miatt amit az ukrán önkéntesek prezentáltak.
Szépen kérlek, hogy hagyjátok már abba ezt a folyamatos nácizást. Lehet, hogy nektek ezt jól esik leírni 3x is egy kommentben, de attól még messze vannak az ukránok.
 

ozymandias

Well-Known Member
2013. június 4.
2 759
17 781
113
  • EU az új NATO. Jól megfesti ez a konfliktus az EU vezetőinek valódi funkcióját. Zömük eleve USA-múlttal rendelkezik.
  • A NATO nem vállal szerepet a konflitusban, de az EU szállítja a fegyvereit az ukránokhoz - ez minimum érdekes joghézag
  • Európa 2015-óta tele lett iszlamistákkal, most csatlakozik hozzá jó sok ukrán, ideje jól felfegyverezni őket
  • Az ukrán konfliktus miatt tele lesz a szétbarmolt Ukrajna fegyverzettek, de nem csak gépfegyverekkel, hanem Stingerekkel, Javelinekkel
  • A bedölt gazdaságú EU-jelenlegi területén jól fog jönni a sok ukrán zsoldos meg a rengeteg piacra került fegyver, mert a gazdasági-hatalmi vákuumban komoly belharcok várhatók. Emlékszünk még a "jugoszláv típusú kézigránátokra"? Ukrajna az új délszláv válság, a fegyverei pedig az új játékszerei a leendő "kilencvenes éveknek", már ami az anlógiákat illeti
  • Egy Stinger "csodás" pusztításra képes Európa polgáti repülőterei körül.
  • Az USA gőzerővel fűti ezt a balhét, mert egy teljesen lerügyhedt szolga-EU-t kap ezek után.
Vigyázz, Te is megkapod, hogy ruszki-bérenczzzz vagy. Ma már megkaptam - független attól, hogy nem tudom hányszor írtam le, Európa-párti vagyok. Erős és független Európát akarok - amcsi, ruszi, kínai, izraeli, stb. szarkeverés és iszlamizáció nélkül...

Hát olyan nagy kérés ez, bassza meg!?
 
W

Wilson

Guest

Moldova: a bankok leállították az orosz rubel elfogadását​

2022. FEBRUÁR 28., HÉTFŐ, 13:37

Február 28-án a legtöbb moldovai bank megtagadta az orosz rubel cserébe történő elfogadását.
Erről a NewsMaker moldovai kiadása számolt be , írja az "European Truth" .

Egyes bankok csak orosz rubelt hajlandók eladni, de csak a magán pénzváltók vállalják az orosz valuta vásárlását.

A kereskedelmi bankok sok pénzváltójában nem fogadják el az orosz rubelt, például a maib, a Moldindconbank, a Victoriabank és mások.

Egyes bankok csak orosz rubelt adnak el, ilyen például az OTP Bank.

Egy másik moldovai bank, az Eximbank az orosz rubel vételi árfolyamát egy rubelért egy banban, az eladási árfolyamot pedig 22 banban határozta meg egy rubelért.

Néhány valutaváltó továbbra is orosz rubelt vált. A kiadvány tudósítója által látott legjövedelmezőbb árfolyam 0,16-0,22 lej egy rubelért. Egyes valutaváltókban az árfolyam sokkal alacsonyabb.

Az orosz rubel árfolyama a dollárral szemben az Oroszországgal szembeni nyugati szankciók hatására a devizakereskedelem február 28-i nyitásakor 90 rubelre emelkedett dolláronként. Ez történelmi maximum.

 
  • Tetszik
Reactions: Nagy Csaba and theo

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 217
30 265
113
A németek legalább a blitzkrieg alatt biztosították a hátukat. Itt semmi.
Kivéve Rommelt. De ott nem pár harckocsival hajtották végre a villámháborús taktikát, hanem akkora erőkkel, mint itt legalább a fél orosz erő. Itt annyiban másabb talán, hogy jobban elaprózzák (mint egy nyitott tenyér) és valóban a szárnyakat és a mélységet kevésbé védik. De úgy tűnik, hogy ez leginkább azért van, mert vannak olyan célpontok (repterek, katonai bázisok, csomópontok) amit hamarabb ellenőrizni akarnak, mint, hogy erős védelmet építsenek ki ott az ukránok. Illetve lehetséges, hogy itt tudnak üzemanyagot is felvenni, valamint a front esetleges megmerevedése ellen is hatásos.
 

Vogon

Well-Known Member
2021. május 13.
3 165
6 697
113
Melyik térképet? Mert a liveumap elég "érdekesen" frissül.

Én is folyamatosan megnyitva szoktam tartani. Úgy kell nézni, mint egy sakk táblát. Csak leszedték a feketét.
Attól még, hogy egyedül a fehér van a táblán, hozzá értő szemmel érdekes, hogy miket lép. (A többi hadszíntéren is 'szelektív' volt; tény, hogy nem ennyire. De azért abból, hogy hol tesznek fel egy-egy újabb győzelmi jelentést, nagyon jól látszik, hogy mégis mi történhet.)
 
W

Wilson

Guest
Juzsnyij város polgármesterét őrizetbe vették a hazaárulás miatt Harkiv régióban...

ROMAN PETRENKO - 2022. FEBRUÁR 28., HÉTFŐ, 14:49

A Harkivi területhez tartozó Juzsnyij polgármesterét, helyettesét, a helyi kerületi rendőrkapitányság vezetőjét és egy kerületi rendőrfelügyelőt "hazaárulás" címén őrizetbe vették.

Forrás: Oleg Sinegubov, a Harkivi Regionális Államigazgatás vezetője a Facebookon

február 28-án különleges katonai műveletre került sor.

Hazaárulás vádjával őrizetbe vették Juzsnyij polgármesterét, Bruhanov urat, helyettesét, a helyi kerületi rendőrkapitányság vezetőjét és egy kerületi felügyelőt.

Ez azért van, hogy világossá tegyük azok számára, akik még nem értették meg, hogy háborúban állunk, és nem engedélyezzük a tárgyalásokat az ellenséggel!

A hadsereg arra figyelmeztet, hogy a késlekedéssel hűséget mutattak.

Idézet: "A helyszínen lelövik őket".

Emlékeztetőül: a régió egy másik városának, Kupjanszknak a polgármestere, Hennagyij Matsegora, akit az OPZJ párt színeiben választottak meg 2020-ban, maga tárgyalt az orosz megszállókkal, hogy adja át a hatalmat a városban.

 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 631
55 476
113
" A másik probléma az oligarchák. Ha nem tudnak monacoba repkedni kaszinózni, meg a riviérára yachtozni, akkor azok is morcosak lesznek."

Ez nem baj. Így tudnak hatalomra kerülni a kommunisták, ha a kapitalista oligarhák megbuknak. Nehogy felháborodjatok, az USA segít megbuktatni a kapitalizmust Oo.-ban.
Na végre .....:)
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 631
55 476
113
Vigyázz, Te is megkapod, hogy ruszki-bérenczzzz vagy. Ma már megkaptam - független attól, hogy nem tudom hányszor írtam le, Európa-párti vagyok. Erős és független Európát akarok - amcsi, ruszi, kínai, izraeli, stb. szarkeverés és iszlamizáció nélkül...

Hát olyan nagy kérés ez, bassza meg!?
Teljesithetetlen, akarat hiânya miatt.