[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 369
84 773
113

KoviUbi

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 834
6 693
113
De

"Az finom lesz." Ezek után nem csak a civileket lövik le, mert szabotőrnek gondolják, hanem egymást fogják lőni, mert tuti orosz fals flag?

Az már első nap megvolt, amikor elkezdtek a szervezetlen civilek meg az ukrán katonák egymásra lőni, mert azt se tudták, hogy ki-kivel van. Aztán órákon át ment az, hogy az oroszok Kijev belvárosában vannak, miközben ezek egymást lőtték....
Sőt, volt aki szerint ukrán gépet is szedett le ukrán légvédelem.
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 280
62 049
113
a mindenkori ukrán kormány 2014 óta szart bele a magyar kisebbség problémáiba, leginkább azért, mert azt hitték, majd papa Joe mindent megold (Biden már korábban is ott sertepertélt az ország körül), és én emiatt is kurvára remélem, hogy elpárolog belőlük a gőg eztán (kevés esély van rá amúgy, de pl. EU-s tagsággal több), de akkor is, az utóbbi százötven év orosz támadásai miatt inkább most őket tekintem a kisebbik rossznak.

és az oroszokat pedig a nagyobbnak.

nem a Nyugat, hanem Magyarország szempontjából.
A közúton ki a veszélyesebb? A géppisztolyos, Armani-öltönyös, kopaszra nyírt hitman-ekkel teli páncélozott fekete G-Merci, amiben kiképzett zsoldosok mennek megfenyegetni egy nagyvállalat vezérét, vagy a szakadtbéemvés, beherbálozott bicskás Lakatos Roméró, aki összevissza büntetőfékezik és keresztben áthajt a körforgalmon és ha belédjön, azzal indít, hogy elvágja a torkodat?
Az egyik sokkal nagyobb léptékű fenyegetés, éppen ezért nem veszélyes rád. A közbiztonságra soha nem a fehérgalléros maffia, hanem a prosztó köztörvényesek jelentik mindig a legnagyobb veszélyt.

Érdemes megnézni a mai ukrán delegáció kinézetét. Borostás, zsebre tett kezű tufa parasztok, akiktől az ember semmi jóra nem számíthat. Okkal küldték őket. Zelenszkij magabiztossága nem az EU ábrándos támogatása miatt olyan, amilyen, hanem az USA folyamatos háttértámogatása miatt.

Ha annyira vágyunk a nyugati demokráciára és életszínvonalra, ha úgy véljük, hogy az európai értékek a legfontosabb célok, melyeket meg kell védenünk Putyin inváziójától, akkor nem árt ha szem előtt tartjuk, hogy Ukrajna pont olyan messze van ezektől az értékektől, mint a gettókba tömörülő közel-keleti iszlamista menekültek.

Ha a közép-európai országoknak anno földig hajolva kellett hajbókolni, hogy bejuthassanak a hőn áhított EU-ba, akkor valahol kiábrándító, hogy egy olyan ukrán világot csont nélkül felvesznek, amelyik félig egyrészt még mindig szovjet, másrészt tele van fegyverrel, elnyomott kisebbségek, mi több, háború van a területén, amerikaiak a kormányában és ingyen szétosztott fegyvereket lóbáló szabadjára engedett köztörvényesek az utcáikon.
Ukrajna az EU-csatlakozási kritériumrendszer mely pontjának felel meg ebben az állapotában?
 

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 386
8 932
113
Itt a "Historic moment", nem tudom ezek közül melyik az EU diplomata.

Elméletileg nem eszik olyan forrón a kását. EU részéről már megy a hápogás, hogy gyors csatlakozásra ne számítson senki.

Bár ez a mostani felfokozott éllapotok között jelenthet bármit. Ki tudja hoznak majd valami "speciális csatlakozási mechanizmust" vagy mit - jól megemelik a strukturális alapokban a támogatást mondjuk a hozzánk hasonló országoknak és abból majd kistafírungozzák Ukrajnát meg tudják fizetni az amcsi adósságokat meg az AZOV fegyókat stb. ...

Egyébként a lengyelek mellett találtak egy újabb lelkes támogatót is ezen ügyük mellé:


Abba nem tudom hányan gondoltak bele, hogy mi történne egy olyan elméleti forgatókönyv esetén, ha Putyó "kitakarodna" (Krímet hagyjuk - de mondjuk DNR/LNR -ből is). Most AZOV és társai jól kitömve rászabadulnának a kisebbségekre? Ugye amiket műveltek azok eddig is belefértek az "ójrópai értékekbe". Lehet a nyelvtörvényük lenne a legkisebb bajunk ... Amiben persze javulást nem várnék - sőt ... Gondolom a vétó sem lenne már opció nekünk semmilyen fronton (EU, NATO) ... OK, ez utóbbival eddig is csak formális szívességet tettünk, de ugye a "nemzetközi helyzet fokozódik" immáron ...

Most az olyan dolgokba bele se mennék, hogy amikor majd megkapják az első nuki -jukat vagy összekendácsolják az első piszkos bombájukat. Mellé elhárító rendszerek meg közepes hatótávolságú csapásmérő rakéta rendszerek ... Valószínűleg az eddigi nyugati érdekek nem tűnnének el - addig kellene ütni a vasat amíg meleg ...
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 477
18 411
113
Alapvetően egyetértek, kivéve a "nyugatnak meg kell mutatnia" résszel.

Én például ellenzem, hogy Mo. bármilyen katonai segítséget adjon a mostani ukrán kormánynak. Erre mi történik:
  • az EU elhatározta, hogy egy EU-n kívüli országnak szerez be fegyvereket (Ukrajnának)
  • a NATO a magyar felségjelű C17-ekkel szállít hadianyagot Ukrajnába
  • az EU önhatalmúlag eldöntötte, hogy lezárja a légterét az orosz repülőgépektől - mire a válaszlépés (logikusan), hogy az orosz légtér is le lett zárva az ÖSSZES EU tagállam előtt. Például előttünk is, pedig mi eredetileg nem zártuk le a légterünket.

Nem engedik, hogy bármilyen deviáció legyen, erőszakkal egy kalap alá vetetik a tagállamokat.
Alávaló dolgok ezek.
Nem kedvelem az EU-t, de ők kérték, hogy csatlakozhassanak hozzánk?
 

L.O.B

Well-Known Member
2020. július 8.
2 064
7 353
113

Szijjártó: Magyarország nem enged át területén Ukrajnába tartó fegyvereket

2022. február 28. 14:46

A külügyminiszter hangsúlyozta, Magyarország nem küld csapatokat és fegyvereket Ukrajnába, mert nem szeretnénk bevonódni ebbe a háborúba.

Szijjártó Péter bejelentette, hogy Magyarország nem enged át területén Ukrajnába tartó fegyvereket, amelyeket az EU vagy a NATO küld az országba.


Teljesen egyetértek a döntéssel!

Akkor most a holland fegyverszállítmányt átengedték vagy nem?