[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

434 Hungaria

Well-Known Member
2022. február 24.
106
936
93
En is szeretnem hogy mihamarabb vege legyen, de ha eddig nem volt Ukran nemzet most Putyin csinalt.
Lehet, hogy bohoc, lehet, hogy hulye, es martir lesz ez a Zelenski, de hogy nem beszari alak az tuti. <<<

Mivel Nato tagkent a C-17-esek Papai es magyar felsegjelzessel repulnek nem maradunk ki a fegyverszallitasokbol.
Lehet, hogy vonakodo szovetseges vagyunk, kivancsi vagyok hogy ettol majd sokkal olcsobb lesz e a gaz, amit kapunk,
de a papai ezred teszi a dolgat es Szijjarto meg kabe letagadja a sajat honvedeinket, akik a Natoban dolgoznak, ja ok nem is magyarok, csak veletlenul a nato-ba vannak, ezt most megis hogy ?

Kurvára nem beszari.... a bunkerből osztja az észt, hogy mindenki harcoljon meg áldozza fel magát a banderista kormányért, továbbá nagy eséllyel állandóan készenlétben van neki egy gép/helikopter ha jönne érte valami orosz special force, akkor egyből megtudjon lépni az államokba.

Nagyon bátor ez a csákó...
 

kriss02

Well-Known Member
2021. szeptember 13.
1 224
2 373
113
Nem ok nélkül szállt bele a NATO és EU (meg még mások) ebbe az egészbe... Több oka is van. De ennek úgymond alapfeltétele volt, hogy az ukránok állják a sarat. Márpedig állják. Ez már globális kiterjedésű. Egyértelmű, hogy erőt akarnak mutatni, és ez részben Kínának is szól...
 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 968
19 204
113
A közúton ki a veszélyesebb? A géppisztolyos, Armani-öltönyös, kopaszra nyírt hitman-ekkel teli páncélozott fekete G-Merci, amiben kiképzett zsoldosok mennek megfenyegetni egy nagyvállalat vezérét, vagy a szakadtbéemvés, beherbálozott bicskás Lakatos Roméró, aki összevissza büntetőfékezik és keresztben áthajt a körforgalmon és ha belédjön, azzal indít, hogy elvágja a torkodat?
Az egyik sokkal nagyobb léptékű fenyegetés, éppen ezért nem veszélyes rád. A közbiztonságra soha nem a fehérgalléros maffia, hanem a prosztó köztörvényesek jelentik mindig a legnagyobb veszélyt.

Érdemes megnézni a mai ukrán delegáció kinézetét. Borostás, zsebre tett kezű tufa parasztok, akiktől az ember semmi jóra nem számíthat. Okkal küldték őket. Zelenszkij magabiztossága nem az EU ábrándos támogatása miatt olyan, amilyen, hanem az USA folyamatos háttértámogatása miatt.

Ha annyira vágyunk a nyugati demokráciára és életszínvonalra, ha úgy véljük, hogy az európai értékek a legfontosabb célok, melyeket meg kell védenünk Putyin inváziójától, akkor nem árt ha szem előtt tartjuk, hogy Ukrajna pont olyan messze van ezektől az értékektől, mint a gettókba tömörülő közel-keleti iszlamista menekültek.

Ha a közép-európai országoknak anno földig hajolva kellett hajbókolni, hogy bejuthassanak a hőn áhított EU-ba, akkor valahol kiábrándító, hogy egy olyan ukrán világot csont nélkül felvesznek, amelyik félig egyrészt még mindig szovjet, másrészt tele van fegyverrel, elnyomott kisebbségek, mi több, háború van a területén, amerikaiak a kormányában és ingyen szétosztott fegyvereket lóbáló szabadjára engedett köztörvényesek az utcáikon.
Ukrajna az EU-csatlakozási kritériumrendszer mely pontjának felel meg ebben az állapotában?
Épp ezért remélem, hogy beveszik őket, és az EU viharos gyorsasággal omlik össze.
 

kriss02

Well-Known Member
2021. szeptember 13.
1 224
2 373
113
Kurvára nem beszari.... a bunkerből osztja az észt, hogy mindenki harcoljon meg áldozza fel magát a banderista kormányért, továbbá nagy eséllyel állandóan készenlétben van neki egy gép/helikopter ha jönne érte valami orosz special force, akkor egyből megtudjon lépni az államokba.

Nagyon bátor ez a csákó...
Ő egy ostromlott városból ossza, Putykó meg a Kremlből ezer kilométerről... Van egy kis különbség. :)
 

Capslock27

Well-Known Member
2017. október 30.
2 596
6 023
113
Na ez egy nagyon érdekes videó tegnap Sumy mellett....

.
.
Azon gondolkozom, hogy mennyire lehet moráljavitó, PR hatása annak, hogy az üzemanyag hiján otthagyott orosz járművekbe belelőnek egy RPG-t, majd bemutatják, mint hősiesen elpusztitott konvojt?
.
Az elhagyott harckocsikat amúgy is érdemes tönkretenni, ha elvinni nem tudják, nehogy az ellenséghez visszajusson később.
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 928
11 511
113

Az ellenség elkezdett elbújni Ukrajna - Zaluzhny - zászlaja mögé​

2022. FEBRUÁR 28., HÉTFŐ, 20:24


4922c53-vorog690.jpg

FOTÓ ZALUZHNY FACEBOOK-JÁRÓL

Az orosz megszállók ukrán jelképeket kezdtek használni az ukránok félrevezetésére.

Forrás : Valerij Zaluzsnyij, az ukrán fegyveres erők főparancsnoka a Facebookon

Zaluzsnij : „Az agresszor a félrevezetés érdekében Ukrajna állami jelképét használja. Ukrán zászlókat tűznek ki az orosz katonai felszerelések oszlopaira. Ilyen eseteket a Kijevi régió Novaja Basan Pobeda falujában figyeltek meg a Krasznosztav-parton. Nyizsi autópálya, Csernyihiv régió.”

Részletek : Vannak olyan esetek is, amikor az ellenség fehér zászlót akaszt járművére, állítólag azért, hogy megadja magát. Ám miután megközelítették az ukrán állásokat, az orosz csapatok tüzet nyitnak, hogy gyilkoljanak.

Zaluzsnij hangsúlyozta, hogy az ellenség ilyen lépései a nemzetközi humanitárius jog normáinak újabb aljas megsértését jelentik.


ujujj, lesz itt egy csomo veszteseg barati tuz altal....
 

matyiii2

Well-Known Member
2016. november 28.
354
2 111
93
Öt oldalon át kellett olvasnom a háborgásotokat hogy mennyire nem etikus ahogy az oroszok megszórták a teret. Gyerekek fegyveres konfliktussal foglalkozó oldalt olvasgatunk. Tiszta fotelharcosok vagytok, voltatok katonák? Mikor az Ukrik sokkal durvább dolgokat csináltak senki nem háborgott. Ime Donbas 2015 Képet köszönjük Antigonosznak.
CF8X2jcXIAIa_YR.jpg
 

KoviUbi

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 834
6 693
113
Nem ok nélkül szállt bele a NATO és EU ebbe az egészbe... Több oka is van. De ennek úgymond alapfeltétele volt, hogy az ukránok állják a sarat. Márpedig állják. Ez már globális kiterjedésű. Egyértelmű, hogy erőt akarnak mutatni, és ez részben Kínának szól...

Hát Kínát nem nagyon hatja meg ez az egész. Pont azt látni, hogy a semmiért heréli ki magát Európa. Megnézném én azt a világot, ahol Kínát kezdi el szankciózni a világ. Kína megkerülhetetlen a világkereskedelemben. Oroszország igazán az EU-nak fáj, de Kína más a világban, mint Oroszország.
 

kaktusz

Well-Known Member
2010. december 7.
2 343
8 231
113
attól még magyar területet használnak, fegyverek, Ukrajnába való eljuttatására.
Ezt miből veszed? Attól hogy magyar felségjel van rajta, meg lehet kimentek Hollandiába vagy hova, s onnan szállítanak Ukrajnába. Attól még nem kell Magyarországon keresztül vinni. Az más kérdés, hogy nem fest valami jól ilyenkor a magyar felségjel azokon a repülőkön amik nem is a mi tulajdonunkban van.
 

csibeszke

Well-Known Member
2015. február 12.
1 735
3 867
113
A brutálisabb szankcióknak vége lesz az ukrán-orosz megállapodások után.
Mondjuk én is azt gondolom, hogy még kéne nézni, nincs-e olyan cég a világpiacon az oroszok ön kívül aki tudna nekünk atomerőművet építeni jó áron (koreai, brazíl, Izraeli, mitomén).
Nekünk jó áron nincs!!!!!! Dupla ,tripla áron van több jelentkező is.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 263
84 291
113
Hát Kínát nem nagyon hatja meg ez az egész. Pont azt látni, hogy a semmiért heréli ki magát Európa. Megnézném én azt a világot, ahol Kínát kezdi el szankciózni a világ. Kína megkerülhetetlen a világkereskedelemben. Oroszország igazán az EU-nak fáj, de Kína más a világban, mint Oroszország.
Ugyanúgy beáldozták Ukrajnát a NATO-EU faxfejek, mint '39ben Lengyelországot.

Semmi se változik.

Egy olyat tudok elképzelni, hogy Belorussziát támadják meg, de hogy az sok mindenben nem lesz segítség, az tuti.
 

Capslock27

Well-Known Member
2017. október 30.
2 596
6 023
113
Egyébként az lesz még az oroszokra egy nagy csapás, amikor a Boeing és az Airbus közösen majd bejelenti, hogy semmiféle pótalkatrészt és supportot nem biztosit az orosz légitársaságoknak. Marad pár Superjet, de azok is tele vannak nyugati alkatrészekkel. Kb az egész orosz polgári légiforgalom leállitható pár hónap alatt.
Persze megpróbálhatják lekopizni a nyugati alkatrészeket, de vagy sikerül, vagy inkább nem....
 

KoviUbi

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 834
6 693
113
Ha jol emlekszem, ezt bevallottak az ukranok is.

Volt több eset is, de az egyikben úgy vallották be, hogy a civilek megtalálták a pilóta holttestét a roncsok között, meg az ukrán papírjait. Addig azt orosz betolakodónak titulálták. Kérdés, hogy a megmaradt ukrán légierő és légvédelem mennyire szervezett még. Ha mindenre lőnek, ami repül, az kellemetlen.
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 928
11 511
113
.-
.
És azt se zárd ki, hogy a főnököd/céged simán benyeli a levont fizetést saját válságkezelésként, és az ukrán árvák egy fillért se látnának belőle.
  • Főnök, átutaltátok a pénzt az ukránoknak?
  • Persze, na menj vissza dolgozni.

Nagyon mega-giga multi, szoval meg azt is lehiszem, hogy eljut az alapitvanyokig a penz. De hogy onnan hova megy es vajon tovabbkerul-e, na abban nem vagyok biztos.
 
  • Tetszik
Reactions: Ramzana and gergo55