[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

T

Törölt tag 1711

Guest
Ez vótmá?
Orosz hadtáp 2015-ös szavatossági idővel

127d33064301b7768ea6775df45e8800.png

750d0ae3fbb2e0b15cdcbb86be99acb3.png


cf4d683c8a108a2be1865b41c1ee900d.png
Ilyet bárki vehet az interneten, airsoft-os ismerősök is mondták, hogy orosz MRE-t visznek több napos csatározásokra, az a legehetőbb..
 

Shadow

Well-Known Member
2018. október 29.
1 324
4 512
113
Vicceltem itt az ukrajnai euró bevezetéssel, de vannak akik komolyan gondolják legalább az EU bővítést. Egy háborúban álló országgal, ahol megfélemlítik a kisebbségeket, égig ér a korrupció, és verekszenek a parlamentben.
Ez jó.
“Éppen ezért felszólítjuk az EU tagállamait, hogy erősítsék meg Ukrajna legmagasabb politikai támogatását, és tegyék lehetővé az uniós intézmények számára, hogy azok megtegyék a megfelelő lépéseket Ukrajna tagjelölt státuszának azonnali megadása és a tárgyalások megkezdése érdekében.”

Törökök mióta is tagjelöltek? Vagy 40 éve? Számomra nehéz eldönteni mennyi ebben a show is mi a valós.
Ugyan ez a bejelentett 70 repülővel kapcsolatban. Az első nap szétcsapták a reptereket az oroszok, kb a fél ukrán légierővel. Ezek az új gépek honnan lesznek üzemeltetve és kik által. Mindenestre nem gondoltam az EU ennyire beleáll ebbe. Ha embert nem is fegyvert küldenek dögivel. Kiváncsi vagyok mi lesz a folytatás. Lengyelek adnak pár T-72-est? Passz… Na meg mi lesz erre az orosz válasz… ez még nagyon csúnya is lehet. Pl mi van akkor ha most ők tolnak egy megelőző csapást ezekre a bejelentett gépekre? Mindenki tudja hol állomásoznak. Vagy erre megy ki a játék?
 

Vasgyar

Well-Known Member
2020. július 15.
344
1 636
93
Útvonal blokkolás azért van, hogy Kárpátalját ne lőjék az oroszok a konvojok miatt, sztem eléggé érthető...
Fegyverszállítás megtagadása előtt pár órával jött haza Szíjjártó New York-ból azt se felejtsük el, lehet ez az eszkaláció vmi önálló európai menet.
Akár hogy is nézzem így is úgy is lőni fogják, sajnos nem egy két katonai infrastruktúra fekszik ott. Szóval nem hiszem hogy ez állna a hátérbe
 
  • Tetszik
Reactions: ghullaire

KoviUbi

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 834
6 693
113
Szóval kapnak repülőgépet, de hova fogják őket eldugni? Mert ugye ez kb azt jelenti, hogy megsemmisült az ukrán légierő, a néhány drónon kívül más nem maradt nekik.
A távolságok miatt nem opció, hogy Ukrajnán kívülről repkedjenek, tehát valamikor le is kell valahova szállniuk. Kell üzemanyag is, meg alkatrész se árt. Meg a lelőtt gépek pilótái se ülnek már be több körre...
 

theo

Well-Known Member
2016. június 1.
2 334
9 634
113
Amikor most Viktorunk kint volt Moszkvában ki tudja milyen infót kapott közvetlenül Putyintól. Lehet ezért is van ez a nagy ellenállás a fegyver szállítás és útvonal blokkolás mentén.
De ezt úgy se tudjuk meg sajnos. De turi valami van gyerekek. Senki nem rí ki ennyire ezen a téren mint mi.
Bizony. Nem véletlenül mondta, hogy a helyzet komoly és kezdtek kilincselni Moszkvában sorban.
Ezt a részt egyszerűen nem fogják fel, vagy nem akarják elhinni.
Őszintén szólva, én is igy gondolom.
Ne tudjuk meg soha, azt kivánom!
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 238
33 137
113
Ugy sincs ukiknak annyi pilótája
De ha van is, betonon fognak elpusztulni azok a gépek.
Egy-kettő talán légi célt fog repülni orosz Szuhojoknak.

Hacsak nem segít a NATO AWACS. Bár úgy sejtem már eddig is ezzel magyarázhatók az ukrán légierő (túl sok ronccsal ugyan nem megerősített) állítólagos sikerei, a la Kijev Szelleme. Ami lehet egy F-35A fedőneve is amúgy. Csak mint meredek feltételezést dobom be...
Vagy mégis lesz repüléstilalmi zóna, vagy Patriot a határ túloldalára? Vagy a szlovák SZ-300-at tervezik odavinni a gépek repterének védelmére?
 
T

Törölt tag 1711

Guest
A grúzok anno lelőttek egy Tu-22M-et (amit az oroszok is elismertek). Ha ők megtudták csinálni, akkor esélyes, az ukránok is felvehetik a küzdelmet az orosz hadászati bombázókkal. :)

Ott nem vmi oltári nagy balfaszkodás volt, hogy hirtelen az volt az egyetlen kéznél levő gép aminek elég hatótávja volt, ezért beküldték alacsonyan felderíteni?
 
  • Tetszik
Reactions: borisz and enzo

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 475
85 325
113
Harkov mellett rendőrök két orosz IFV-t semlegesítettek
Nyilván.
 
  • Tetszik
Reactions: theo

kriss02

Well-Known Member
2021. szeptember 13.
1 224
2 373
113
Ott nem vmi oltári nagy balfaszkodás volt, hogy hirtelen az volt az egyetlen kéznél levő gép aminek elég hatótávja volt, ezért beküldték alacsonyan felderíteni?
Wiki szerint:
"On 9 August 2008, a Russian Tu-22MR reconnaissance aircraft was shot down in South Ossetia by a Georgian air defence Buk-M1 surface-to-air-missile system during the 5–day Russo-Georgian War.[31][32][33] One of its crew members was captured (Major Vyacheslav Malkov), two others were killed and the crew commander, Lt. Col. Aleksandr Koventsov, was missing in action[34] as late as November 2011."
 

kriss02

Well-Known Member
2021. szeptember 13.
1 224
2 373
113
Wiki szerint:
"On 9 August 2008, a Russian Tu-22MR reconnaissance aircraft was shot down in South Ossetia by a Georgian air defence Buk-M1 surface-to-air-missile system during the 5–day Russo-Georgian War.[31][32][33] One of its crew members was captured (Major Vyacheslav Malkov), two others were killed and the crew commander, Lt. Col. Aleksandr Koventsov, was missing in action[34] as late as November 2011."
Szóval jogos az észrevételed tény, az egy felderítő volt. De akkor is Tu-22M.
 
  • Tetszik
Reactions: Törölt tag 1711