[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 911
65 866
113
7idG12w7DZFJFA9Ms.jpeg


Szerintem ez már trollkodás, lassan Vlagyivosztokban lesz az asztal vége.
Pszichologia.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 911
65 866
113
:eek: :eek:
"70 katonai repülőgépet kap az Európai Uniótól Ukrajna - jelentette be az ukrán parlament ma este. A gépeket Lengyelország, Bulgária és Szlovákia adományozza.
  • Bulgária 16 MiG-29-es vadászgépet és 14 Szu-25-ös csatarepülőgépet,
  • Lengyelország 28 MiG-29-est,
  • Szlovákia pedig 12 MiG-29-est küld az ukrán légierőnek. !!! !!! !!!
Az nem világos, hogy az ukrán gépek Ukrajnából fognak-e üzemelni vagy valamilyen más ország légibázisáról. A konfliktuszónán belül a repülőterek elsődleges katonai célpontnak számítanak."
A bulgart olvastam en is valami kulfoldi oldalon, de nem akartam elhinni.
 
  • Tetszik
Reactions: snakeye

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 911
65 866
113
A zsidó Kolomojszkij, mint náci? Igazán kreatív.
Bele fogsz ebbe hülyülni. Steinert megtaláltad, ő is ott van?
Kolomojszkijnak sajat maganhadserege van, aktivan belefolyt az oreg zsido a 2014 utani esemenyekbe. Meg PoROSHENko ellen bukott be az oligarchak kozti belviszalyok miatt. Nagy szponzora volt a nackoknak. Azt nem fogjak neki megbocsajtani.
Akkoriban te meg a bilit huzkodtad magad utan, ugyhogy nem emlekezhetsz erre.
 

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 587
4 826
113
Orosz ország már csak 140 milliós, csak tavaly 1 millióval csökkent a népessége...... (nem propi, ez a hivatalos adat)

Már miért volna 140 milliós? 146 milliós ország volt MIELŐTT a Krím az övék lett volna, ez +2 millió fő (Krím). Ezenkívül hozzájuk menekült Donbasszból egy csomó orosz, számuk valahol 1-3 millió fő körül lehet. Szóval ez a 140 millió inkább 150 millió fő.
A tavaly 1 millióval való csökkenés NEM SOK.
Egy gyors számolás miért:
Magyarországon ÉVENTE 130,000-en halnak meg (covid ELŐTTI adat, tehát nem a covid miatt ennyi)
Magyarország népessége 9.7 millió fő.
Oroszországé legyen mondjuk 145 millió fő.
145/9.7*130,000=1,943,299 ~ 2 millió fő.
TEHÁT, népességarányosan Oroszországban FELE ANNYIAN halnak meg évente, mint Magyarországon.
Elmondom másképp is, hátna nem érthető, ha Oroszországnak tavaly 2 millió fővel csökkent volna a népessége, még mindig nem lenne rosszabb, mint a magyarországi adat.
 
  • Tetszik
Reactions: megazez and Roni

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 033
32 475
113

17:34-től: igen, jó hasonlat. Vagy egy másik, nem éppen polkorrekt mondás: a ribik sosem tudják, hol kell megállni (befejezni, mielőtt lepofozza a kanjuk/stricijük). A nyugatot meg, hát pimasz kis ribik vezetik, akik direkt minél jobban meg akarják alázni a velük szemben álló sértett egójú magát alfahímnek gondoló autoriter vezetőt és országát, miközben a pillanatnyi lájkok irányítják őket, nem gondolnak bele a lehetséges következményekbe. Nem szerencsés kombináció. Egy Erdogan vagy egy Trump szót tudott érteni Putyinnal, hiába voltak ellenségek (a Trump Putyin pincsije hülyeséget, a "Russia, Russia"-t - ami igencsak hozzájárult a dolgok elmérgesedéséhez, amikor hatalomra került - formálisan is - a "Russia, Russia"-zó oldal odaát - felejtsük el), sőt lőtt mindkettő hadserege oroszokra Szíriában, mégis úgy jópofiztak utána is, mint korábban.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 911
65 866
113
Majd a TB2 meg Kijev szelleme elintezi oket. Gosztomeltol keletre nincs sok hely, delre van Irpin es Bucsa par km, ahol ma szetlottek a csecseneket(?). Delkeletre az elso falu Kijev. Keletre meg a Dnyeper ugy 8-10 km.
A Maxar szerint a műholdjaik ma délután 27 kilométeres ( 17 mérföldet) járműkonvojt észleltek a gosztomeli Antonov nemzetközi repülőtértől keletre, ahol az elmúlt napokban heves harcok dúltak az ukrán védők és az orosz megszállók között.

A konvojban harckocsikat, páncélozott járműveket és tábori tüzérségi egységeket láttak. Ezenkívül a csapatok ellátására szolgáló felszereléseket is láthattak ott.

A fotó készítői szerint az oszlop dél felé, Kijev felé haladt.


Ezt az információt megerősítette az ukrán hadvezetés is ...
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 911
65 866
113
Ez vótmá?
Orosz hadtáp 2015-ös szavatossági idővel :D

127d33064301b7768ea6775df45e8800.png

750d0ae3fbb2e0b15cdcbb86be99acb3.png


cf4d683c8a108a2be1865b41c1ee900d.png
Ha lattad volna az ukranok mit ettek 2014 korul. M zarolt hutohazbol 1967-es lefagyasztott felmarhakat. Kint fureszeltek egy raklapon motorfuresszel a hutohaz elott, persze ment vele a raklap is.
Az ilyen fureszpor kaja meg a konzerv nem romlik meg. Meg a fagyasztott holmi is azota tudom hogy evtizedekig elall.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 911
65 866
113
Útvonal blokkolás azért van, hogy Kárpátalját ne lőjék az oroszok a konvojok miatt, sztem eléggé érthető...
Fegyverszállítás megtagadása előtt pár órával jött haza Szíjjártó New York-ból azt se felejtsük el, lehet ez az eszkaláció vmi önálló európai menet.
Az Eu kemeny mint az omloskeksz, bent van a Nato ernyo alatt.
 

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 046
5 502
113
Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője közölte, hogy miután Vlagyimir Putyin kézhez kapta a béketárgyalás teljes összefoglalóját, az orosz elnök további lépésekről rendelkezhet hétfőn.

@boki és akik jártasak az orosz hírekben, szerintetek mi várható? Megtorpanhat Putyin, vagy most már végig viszik az oroszok amit elkezdtek?
Konkrétan a második forduló időpontja sincs még meg csak, hogy napokon belül folytatják, ai nekem érdekes az oroszok álltal elismert Népköztársaságokról nincs szó hangsúlyosan csak a Krím van kiemelve. Putyin világossá tette Macronnak a feltételeit, jelenleg nem látom a hajlandóságot, főleg a Krím elismerése kapcsán az ukránok részéről erre. Meg most kezd látványosabban romlani az ukránok esélye, most nem látom az okokat, hogy Putyin visszavonulót fújjon, túl sokat kockáztatott és bukott már eddig is, ráadásul Ukrajna lefegyverzése is a követelései között van, ami a beözönlő fegyverszállítmányok miatt messzebbre került mint eddig...Az oroszok Ensz követe is azt mondta, befejezik a háborút ami 8 éve tart. Egy tűzszünet most csak arra lenne jó, hogy az ukránok megerősítsék a pozícióikat, így is nagy arcuk lett, viszont ha beindul Kijev és a nagyvárosok ostroma akkor meg már nem lesz értelme tárgyalni... Nem egyszerű helyzet ez!