[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Vogon

Well-Known Member
2021. május 13.
3 174
6 712
113
Nem tudom, volt-e már ez feltéve.


Ha ez igaz, akkor sikerült az oroszoknak helikopterrel áttörni és hídfőállást foglalni. A napokban láttam több jelzést ott lelőtt helikopterről, ezért mondom, hogy bizonytalan még.
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
905
10 271
93
fel lettek újítva a polákok.
Hát legalábbis reszeltek rajta, teljesen kihagyva a gyártót/oroszokat. Van pilóta aki sajnos már nem tudja elmondani hogy ez nem volt feltétlenül jó ötlet... Mindenesetre azóta ritkán látni őket, nem tudom mennyit repülhetnek.
A bolgárok akik masszívan üzemben tartanak ~6+ darabot, azt nem is csodálom hogy nem adják oda, 3 folyamatosan keszit ad.
 

puspok

Member
2020. december 25.
24
59
13
Azért ha belegondoltok Zelenszkijt egy ukrán humoristát aki egy nagyon gyenge politikus az élet furcsa szeszélye Ukrajna történelmének egy fontos személyévé tette, mivel az tény, hogy az orosz invázió miatt nem menekült el, hanem éppen ellenkezőleg a helyén maradt és helytáll az Oroszország elleni Ukrán honvédő háborúban.....
Igy is fel lehet fogni, de azzal sem allitunk hazugsagot hogy vegul o lett az a vezetoje ukrajnanak akinek a regnalasa alatt,az igert beke helyett megvalosult ukrajna totalis haborus romhalmazza valasa. Az ami meg a szervezettbunozessel es szelsosegekkel terhelt elodeinek sem sikerult. Es ha ezt az allitast meg megtamogatja valaki az elmult evek kulonbozo nyilatkozatait es donteseit bemutato videos osszeallitassal, akkor azt is gondolhatja hogy egy sodrodo felelotlen amator aki alkalmatlan volt okos dontesekkel a nepet szolgalnia, ehelyett vakon kovette velt patronusai tanacsait. Szep mentesnek tunhet az elmult 5 nap(!) etoszos hos-karakterepitese, de vegul ez szerintem keves lesz a kisemmizett, gyaszolo tomegeknek, akik elobb utobb ugy erezhetik hogy a semmiert hajszoltak bele oket az aldozathozatalba. Ahogy a covidra sem emlekszik mar senki, ugyanigy nem lesz ennek jelentosege. Aztan meg kiderulhet hogy az ukran egy ilyen romantikus nep. Sok mulik azon hogy melyik oldal propandaja lesz hosszutavon erosebb.
 
W

Wilson

Guest
Nah, most akkor megis lelottek ket IL 76-t? mert ugye mindent dokumentalnak, meg ami nem is az ovek azt is, meg Gizi nenit a molotovval, de Il 76 meg nem kerult a kamera ele, pedig tobb napja volt.
Szoval akkor most ezek mire kaptak kituntetest, vagy ezek is kamu emberek? Na es a Kijev szelleme milyen kituntetest kap majd?
Biztos vagyok benne, hogy nem kamu emberek,és abban is biztos vagyok, hogy megérdemelték a kitüntetést, azt meg, hogy az ukránok szerint milyen hostettett vittek végre, ha csak nincs egyértelmű videofelvétel róla most szerintem innen senki nem tudja megmondani, az IL-76-l kapcsolatban én nem találtam érdemi infót az persze nem zárja ki teljesen a dolgot, de én személy szerint nem látok nagy esélyt arra,.hogy akár egyet is lelőtték volna az ukránok, kivéve abban az esetben, ha a lakóterületektől távol, már orosz ellenörzés alatt álló terület felett lőtték le, mert akkor értelemszerűen az oroszok nem közölnek erről semmilyen infót, és az ukrán lakosság sem tudja levideózni a roncsot.Viszont szerintem ebben az esetben amerikai hadvezetés is az ukránok rendelkezésére bocsátja a roncsnól készült felvételeket propaganda céljából, mert azzal kapcsolatban ne legyen senkinek sem kétsége, hogy minden rendelkezésre álló eszközzel az ukrán orosz invázíót figyelik, többek között az orosz hadsereg minden szempontból történő kiértékelése céljából...

Kijev szelleme pedig egy ukrán Jedy lovag aki az elméje erejével komplett csillagromboló flottákat tud megsemmisíteni és neki nem az ukrán állam, hanem a világmindenséget átható erő "tüz plecsnit a mellére".....:)
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 838
65 452
113
Van, ahol meg négy sorban. Csak az a gond, hogy a Antonov reptértől Keletre, ahol korábban lokalizálták, nemigazán van 10 méternél szélesebb út, csak a P02-es. De akkor meg miért ilyen ködösen fogalmaznak, hogy erre, meg arra... vagy legalább településneveket adnának meg. Nekem egy kicsit furcsa. Vagy felszorozták egy járműnyire és akkor 3-4-el kell osztani, ami így is elég hosszú. Engem eza konvoj elgondolkoztat, ha lesz időm, akkor legalább a helyszíneket próbálom belőni. Itt már kicsit több a táppont.
Vagy kamukonvoly es nincs ilyen hosszu. Majd a Bayraktar meg Kijev szelleme ebed utan lenullazza.
 

meister.proper

Well-Known Member
2016. augusztus 30.
1 604
1 918
113
Hát legalábbis reszeltek rajta, teljesen kihagyva a gyártót/oroszokat. Van pilóta aki sajnos már nem tudja elmondani hogy ez nem volt feltétlenül jó ötlet... Mindenesetre azóta ritkán látni őket, nem tudom mennyit repülhetnek.
sokat biztos nem, mert kb. két éve kezdték őket újra használni
 

meister.proper

Well-Known Member
2016. augusztus 30.
1 604
1 918
113
úgy tűnik, a kriptokat is korlátozzák a szankcionált bankoknak

Kilőttek a kriptodevizák, miután kiderült, hogy nem blokkolnak minden oroszt

Megugrott a vezető kriptodevizák árfolyama, miután az egyik legjelentősebb kriptotőzsde bejelentette, hogy csak a szankciós listán lévő orosz ügyfeleket blokkolja. A Binance a Reutersnek úgy nyilatkozott, hogy blokkolják mindazon orosz ügyfelek hozzáférését, akik a szankciós listákon rajta vannak, ugyanakkor aki név szerint nem érintett, továbbra is szabadon használhatja a platform szolgáltatásait.
 
  • Tetszik
Reactions: ogretankHU

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
905
10 271
93
Egy teória:
Az oroszok tényleg nem akartak támadni a hadgyakorlat után, nem kamuztak. De valami elszállt fejben, és hirtelen változott meg az álláspont. Ezért a hadgyakorlaton lévő, kb. sorozott állományt küldték át, akik a legközelebb voltak. Erre utalnak az elfogott fiatal fiúk, és ezért kergetik őket szét a 8 éve háborúra gyúró ukránok. Ezért a sok elhagyott, ezeréves bontószökevény jármű, amikből a fiatal tapasztalatlan srácok elszaladnak az első lövésnél. Melléjük beküldték még az elején a Wágnereseket és a VDV-seket, mint gyorsan mozgósítható egységeket. Most lassan odaér az egyébként ilyenekre szánt technika és ember is, ők állnak kilométeres sorokban.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 050
26 599
113
úgy tűnik, a kriptokat is korlátozzák a szankcionált bankoknak

Kilőttek a kriptodevizák, miután kiderült, hogy nem blokkolnak minden oroszt

Megugrott a vezető kriptodevizák árfolyama, miután az egyik legjelentősebb kriptotőzsde bejelentette, hogy csak a szankciós listán lévő orosz ügyfeleket blokkolja. A Binance a Reutersnek úgy nyilatkozott, hogy blokkolják mindazon orosz ügyfelek hozzáférését, akik a szankciós listákon rajta vannak, ugyanakkor aki név szerint nem érintett, továbbra is szabadon használhatja a platform szolgáltatásait.
Nem sokáig fognak örülni, ez az utolsó szög lehet a kriptók koporsójában. Arra hivatkozva fogják teljesen betiltani és üldözni, hogy az oroszok ezzel szegik meg a pénzügyi szankciókat.
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 696
14 667
113
Erdogan lezárta a Fejete tengert
Akinek ott zavarogni kell, az már ott van. Az oroszok belvizi csatornákon 5000 tonnáig tudnak a Balti-tengerről átcsoportosítani.
Az északi vizekről már nem annyira.
 
  • Vicces
Reactions: formosa1
W

Wilson

Guest
Nem tudom, volt-e már ez feltéve.


Ha ez igaz, akkor sikerült az oroszoknak helikopterrel áttörni és hídfőállást foglalni. A napokban láttam több jelzést ott lelőtt helikopterről, ezért mondom, hogy bizonytalan még.
Szerintem hiteles feljebb beraktam a kherszoni polgármester közleményét amelyben arról számol, be,hogy az oroszok a város bejáratánál ellenörző pontokat állítottak fel, de az ukránok nem adták fel a várost....
 
  • Tetszik
Reactions: Vogon

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 838
65 452
113
Egy teória:
Az oroszok tényleg nem akartak támadni a hadgyakorlat után, nem kamuztak. De valami elszállt fejben, és hirtelen változott meg az álláspont. Ezért a hadgyakorlaton lévő, kb. sorozott állományt küldték át, akik a legközelebb voltak. Erre utalnak az elfogott fiatal fiúk, és ezért kergetik őket szét a 8 éve háborúra gyúró ukránok. Ezért a sok elhagyott, ezeréves bontószökevény jármű, amikből a fiatal tapasztalatlan srácok elszaladnak az első lövésnél. Melléjük beküldték még az elején a Wágnereseket és a VDV-seket, mint gyorsan mozgósítható egységeket. Most lassan odaér az egyébként ilyenekre szánt technika és ember is, ők állnak kilométeres sorokban.
Egesz jo teoria. Valami info jott, vagy tortent valami a szinfalak mogott amirol mi nem tudhatunk.
 

Venom85

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
6 498
18 618
113
Most viccelsz :).Kijev Szellemét senki sem tudja lelőni, meg saját maga sem.....:)Amúgy beraktam az előbb, tegnap is lelőtt 5 orosz gépet, miközben szabadnapon, volt és emellett tegnap még a megmaradt ukrán Bayraktarokat is csatába vezette.....:)
Megkerült Kijev szelleme! Chuck Norris az!