[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

gerimaster

Well-Known Member
2022. február 24.
701
8 484
93
Hogy fogja így Zelenszkij elmondani, hogy minden rendben és már amúgy is úton vannak az új ukrán F-35-k...
Már megint az orosz propaganda:) Az F-35-t Zelenszkij visszautasította lévén nincs már reptér, és 100 db F-35B-t rendelt helyette. Miután kiadta az utasítást az amcsiknak jelezte azt is, hogy 4 db privatjet-re is szüksége van, a helyben felszálló típusok közül, arannyal és valutával megtömve, mint menekülő eszköz. Kiev szelleme elindult a gépekért, melyeket egyedül vezet haza formációban távirányítással.

 

anonim999

Well-Known Member
2016. március 19.
2 747
4 498
113
Ukrajnai férfiak a fagyos Tiszán átgázolva szöktek Romániába.

Kedd reggel óta 11 ukrajnai férfi gázolt át Máramarossziget térségében a Tisza fagyos vizén Romániába - közölte a Digi24 hírtelevízió a román határrendészet szóvivőjére hivatkozva.

Az első négytagú csoport hajnalban lépett be Romániába, a második, héttagú csoport a déli órákban. Mindkét csoportot katonaköteles ukrajnai férfiak alkották, akik az ukrajnai hadiállapot miatt törvényesen nem hagyhatták el az országot.

A határrendészet szóvivője szerint az ukrajnai férfiak menedéket kértek. A hatóságok kórházba szállították őket, majd segítettek nekik, hogy menedékért folyamodjanak Romániában.
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 898
27 579
113
Önállóan egy orosz bábállam nem működne. Azt csak külső erővel lehetne fenntartani.
Hogy is "működik" Ukrajna 2014 óta? EU segély, USA segély, IMF segély, közben mi adunk kanyaró elleni vakcinát, mert az állam az alapvető szolgáltatások fenntartására nem képes, lelépett az országból alsó hangon 10 millió ember, és a gyerekeiket adják el. Íme, a nem külső erővel fenntartott szabad, nyugatos Ukrajna.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 940
48 711
113
Világos amit írsz.
Off itt ez a téma tehát rövidre fogom.
Magyar többségi környezetben még sem sikerült oda eljutni 50+ év alatt hogy legyen kb. létszám arányosan a itteni kisebbségnek nyelvi alapú iskolái.
Ha meg nem elég fejlett a nyelv akkor fejleszteni. Erre a többségi magyar társadalomban volt vagy 50+ év /korábbra ne menjünk vissza/.
Na ehhez képest itt az a kívánatos ha a roma/cigány gyermek jogai akkor biztosítottak ha magyar anyanyelvű iskolába jár és magyarul megtanul minél előbb. Ez a felzárkóztatás vagy mi.
Tehát van lenne mivel belföldön foglalkozni azoknak akik őszintén aggódnak a kisebbségek nyelvhasználati jogaiért.
Épp ezért aki nem ezt csinálja de verbálisan aggódik
és külföldre belepofázik a ottani dolgokba
az valószínűleg nem a problémát akarja megoldani.
Ha van probléma egyáltalán.
Az vajon miért van, hogy a német, szerb (ésatöbbi) kisebbség valahogy megoldotta, hogy legyenek saját iskolái, ahol akár 18 éves korukig tudnak az anyanyelvükön tanulni?
 

Halfdan

Well-Known Member
2019. január 9.
2 056
2 762
113
NA ezek a rohadék angolszászok!! tartsatok ki kedves ukránok kemények vagytok, veletek vagyunk, de sajnos segíteni azt nem tudunk akarunk mert érdekeink nem ezek. Na meg az angolszászok nem akarnak az oroszokkal háborúzni csak mások faszával a csalánt az megy nekünk.
Ha beavatkoznak az a baj, ha nem csinálnak semmit az is baj.
Van sapka nincs sapka?
 

meister.proper

Well-Known Member
2016. augusztus 30.
1 604
1 918
113
Arra leszek kíváncsi, hogy ha vége, és jön Janukovics, az utolsó egész Ukrajna által megválasztott elnök, és visszaveszi a hatalmat, az mennyire lesz a nyugat számára kínos, mert se kiköpni, se lenyelni nem fogják tudni ezt a szitut.

Gondoljatok bele, a Majdant rá lehet kenni, de lesz ezer tanú, aki azt fogja mondani, hogy az ukrán nácik lövöldöztek, az ukrán nácik puccsoltak, Janukovicsot, és el is űzték.

Hogy tudna ebből jól kijönni a nyugat?

Lehetne tolni mit csinált, de ők is nagyon jól tudják, hogy kb. még aznap megegyeztek volna a követelések kapcsán, erre elkezdődött a lövöldözés.

És akkor jön Putyin, és visszarakja az utolsó TÖRVÉNYESEN megválasztott, de megpuccsolt ukrán elnököt a pozíciójába.

Köpni, nyelni. Max. megöletnék.

És azt mondaná:
legyen vége a háborúnak, nem leszünk nato tagok, lemondunk a Krímről, Donbassz különleges státuszt kap, bla bla, de béke lesz, cél Ukrajna számára az EU tagság, minden népnek megadjuk a jogokat ami jár nekik, blabla, majd új választások (persze orosz békefenntartók segítségével, akik a választások után, ha az kedvező rájuk nézve, ki is vonulnának - Putyin megmondta nem akarja megtartani Ukrjanát!).

Belekötni nem tudna senki. Persze bepróbálkoznának Majdannal, de borítanák a bilit, hogy kiknek volt ahhoz köze. Az is lehet, hogy kb. így tudna az USA jól kimászni ebből, atomháború nélkül, és az oroszok is erkölcsi győzelemmel lennének gazdagabbak.

Szerintem, ezért is akarják day1 óta kinyírni/elkapni a zongorát a farkával verő magassarkú csizmás bohócot.

Hogy aztán Kijev szétlövése után is ez lesz-e, nem tudom, de az, hogy béke lenne, az valószínű!
sok volt mára a krokodilból, úgy érzem.

Janukovics mára már diszkreditálódott, semmi politikai hátországa sincsen. max egy oligarchát tudna Putyin találni egy ilyen feladatra.

a nyugat lenyelte 56-ot, szerinted amúgy ezt mennyire fogja bírni a gyomruk? :D
 
  • Tetszik
Reactions: Törölt tag 1711
W

Wilson

Guest
A bajszos hasznos térképet adott nekünk, kicsit megnagyitva jól láthatók rajta az orosz hadsereg hadműveleti irányai és céljai......

Érdekes térkép az ukrajnai hadműveletek fejlődéséről, amelyet Lukasenka mutatott be a fehérorosz Biztonsági Tanács ülésén....

3038122_900.jpg


Érdekes térkép az ukrajnai hadműveletek fejlődéséről, amelyet Lukasenka mutatott be a fehérorosz Biztonsági Tanács ülésén.

Kijev bekerítése, egy katlan Mariupol mellett és egy óriási katlan Donyeck és Dnyipropetrovszk között, hozzáférés a Dnyeszteren túli határhoz. Jó ambíció. Ami a városokat illeti, Harkiv régió kormányzója ma azt mondta, hogy az RF fegyveres erői egyszerűen blokkolják a városokat, és nem lőnek civilekre, megpróbálják kicsalogatni az ukrán fegyveres erőket a városokból, és a terepen megsemmisíteni őket. Valójában megerősítette az orosz álláspont fő téziseit.

Többet Fehéroroszországról...

1. Lukasenko kérésére orosz S-400-asokat telepítenek Fehéroroszországba. A fehérorosz légvédelmi rendszerek már most is fedezetet nyújtanak az orosz csapatoknak a hátulról érkező támadások ellen.

2. Fehéroroszország nem vesz részt a műveletben, de továbbra is segíteni fogja az Orosz Föderációt a területén.

3. Annak ellenére, hogy Lukasenka támadni fog, biztosan nem támadott. Ezért ma Ukrajna bejelentette, hogy megelőző jelleggel megtámadhatja Fehéroroszországot.

4. Az Egyesült Államok azt mondta, hogy nem látják a fehérorosz csapatok koncentrációját Ukrajna megtámadására. Az Öreg kicsit korábban azt mondta, hogy 5-ről 10-re emeli a BTG-k számát az ukrán határon.

5. Lukasenko szerint 1000 orosz sebesült Fehéroroszország területén nonszensz. A fehéroroszok Gomelben és még néhány helyen kezelik őket. Összességében a hadművelet kezdete óta 160-170 sebesült érkezett Fehéroroszországban

Conelcassad...
 

Kulso_54

Well-Known Member
2010. június 14.
2 962
5 899
113
NA ezek a rohadék angolszászok!! tartsatok ki kedves ukránok kemények vagytok, veletek vagyunk, de sajnos segíteni azt nem tudunk akarunk mert érdekeink nem ezek. Na meg az angolszászok nem akarnak az oroszokkal háborúzni csak mások faszával a csalánt az megy nekünk.

Azért ledurrantanék mindent Ukrán légtérben oroszok helyében ami be akar lépni légtérbe, legyen az hazatérő Szu-27, lengyel Mig nyugati C-17 vagy UFO.
 

meister.proper

Well-Known Member
2016. augusztus 30.
1 604
1 918
113

Kulso_54

Well-Known Member
2010. június 14.
2 962
5 899
113
Már megint az orosz propaganda:) Az F-35-t Zelenszkij visszautasította lévén nincs már reptér, és 100 db F-35B-t rendelt helyette. Miután kiadta az utasítást az amcsiknak jelezte azt is, hogy 4 db privatjet-re is szüksége van, a helyben felszálló típusok közül, arannyal és valutával megtömve, mint menekülő eszköz. Kiev szelleme elindult a gépekért, melyeket egyedül vezet haza formációban távirányítással.


Ursula mama meg már nyitja is az EU kincstár ajtaját.
 
  • Dühítő
Reactions: ghullaire