[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Venom85

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
6 557
18 631
113
Az a szép, hogy a FIDESZ egyetértett azzal, hogy bezárassák az Északi Áramlat 1-et is, addig Cseh Katalin és Donáth Anna tartózkodott ebben a kérdésben, míg a magyar baloldaliak, mint Újhelyi vagy Dobrev egyenesen nemmel szavaztak! Na ez kemény! A Fidesz támadja a német ipar orosz gázal való ellátását, míg a DK és a szocik védelmezik az orosz gázszállítások zavartalanságát!
Menj már innen ezzel!
 

Busho3301

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2021. április 26.
2 452
10 439
113
Aki ezt a hülyeséget kitalálta, azt kellene megkeresni és karóba húzni! :mad: :mad: :mad: :mad: :mad:
Nem lenne ez hülyeség, csak rosszul választották meg a helyszínt, és ebbe a tévedésbe belehaltak.

ezeknek a felét felrobbantották vagy gépágyúval sorozták meg őket.
inkább AGS

Aztán adódik a kérdés, hogy ha van egy szemre full betárazott TOS-1-ed, azt miért hagyod ott? Nincs nafta? A többi járműben volt és egy ilyet meg otthagysz? Nekem ez valahol fotóbolt (95%), vagy 5% igaz, de akkor komoly gondok vannak.
Otthagytak T-72B3-mat többet is, amibe csak beült az ukrán és elhajtott vele, ez már alig kirívó.
Szerinted, Kiszúrták.. lett egy új szülinapja..
Ekkora távról ha őt akarják kilőni őt lövik ki. Valószínűleg alatta egy szinttel voltak a társai vmi pct. fegyverrel.
Ezeknek az embereknek hozzátartozóik vannak, akik fájdalma óriási. Belegondoltál ebbe? És ez függetlenül igaz mindkét harcoló félre.
Akkor ne rakjuk fel a drónfeltételeket, vagy a szír orvlövészek videóit se? Pedig lehet belőle tanulni. A hozzátartozók ne most olvasgassák a fórumot.
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 508
24 357
113
Az a szép, hogy a FIDESZ egyetértett azzal, hogy bezárassák az Északi Áramlat 1-et is, addig Cseh Katalin és Donáth Anna tartózkodott ebben a kérdésben, míg a magyar baloldaliak, mint Újhelyi vagy Dobrev egyenesen nemmel szavaztak! Na ez kemény! A Fidesz támadja a német ipar orosz gázal való ellátását, míg a DK és a szocik védelmezik az orosz gázszállítások zavartalanságát!
Átlag ember legyen a talpán aki ezt átlátja, egy biztos égető nekünk paks2 meg a gáz (utóbbi lehetőleg olcsón)
Ezért mondom, mi nem tudjuk kinek milyen lapjai vannak, csak vágyvezérelten spekulálunk 1-2 hír hallatán, aztán majd meglátjuk a végén, hogy esetleg jól játszottunk-e esetleg van cinkelt lapunk....
Bent a cégnél még nem aggódnak paks2 miatt, ha elkezdenek aggódni talán majd szólok.
 

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 386
8 932
113
Az a szép, hogy a FIDESZ egyetértett azzal, hogy bezárassák az Északi Áramlat 1-et is, addig Cseh Katalin és Donáth Anna tartózkodott ebben a kérdésben, míg a magyar baloldaliak, mint Újhelyi vagy Dobrev egyenesen nemmel szavaztak! Na ez kemény! A Fidesz támadja a német ipar orosz gázal való ellátását, míg a DK és a szocik védelmezik az orosz gázszállítások zavartalanságát!

Aztán az van, hogy a német meg tojt mindenkire és két hónap szünet után megnyitotta. Már ömlik a ruszki gáz a németekhez ...
 
W

Wilson

Guest
Na ez megerősíti azt amiről itt már beszéltünk a különböző videók kapcsán, hogy sok orosz katona nagyon fiatal nem a harcedzett orosz veteránok közzé tartoznak...

Az Egyesült Államok úgy véli, hogy az Ukrajna ellen harcoló orosz csapatok morálja egyes egységeknél romlik.

Ezt az Egyesült Államok védelmi minisztériumának egyik magas rangú képviselője jelentette ki, írja az "European Truth" a CNN -re hivatkozva .

"Függetlenül azonosítottuk a jeleket, amelyek arra utalnak, hogy ezen egységek némelyike veszít a moráljából. Ismét nem számítottak arra az ellenállásra, amelyet hamarosan el kellett fogadniuk, és ennek következtében saját moráljuk is megszenvedett" - mondta a Pentagon szóvivője.

Szerinte az Ukrajnát megszálló orosz fegyveres erők jelentős része "sorköteles, nagyon fiatalok szolgálatra behívott".

"Nyilvánvalóan nem mindegyikük teljesen kiképzett és felkészült, sőt nem is volt tudatában annak, hogy harci műveletre küldik őket" - tette hozzá a tisztviselő.


Emlékezzünk vissza, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök megvitatta az amerikai vezetést az oroszellenes szankciókról és az Ukrajnának nyújtott védelmi segítségnyújtásról.

 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 043
23 863
113
Szerintem nem akarták teljesen elpusztítani csak kiiktatni,az ukránok szerint találat érte a TV toronyban található műsorszolgáltatást biztosító vezérlőtermet.
ezt most olvastam ... szóval üzentek a civileknek hogy tiplizzenek le onnan mert támadni fogják a TV tornyot.


The Russian defense calls on the residents of Kyiv to avoid high-precision strikes on the centers of media attacks against Russia
The Russian defense announced its intention to launch strikes with high-precision weapons on the technological facilities of the Ukrainian security in order to intercept media attacks against Russia.
A statement published by the ministry today said that since the start of the special military operation, media attacks on Russian state institutions have increased exponentially, including death threats sent by phone to Russian citizens and phone reports about the bombing of schools, kindergartens, train stations and other public utility facilities.
The statement added that the media attacks are carried out by the 72nd Main Center for Psychological Operations of the Ukrainian Armed Forces in cooperation with the cyber operations teams of the Ukrainian Security Service using software, computer equipment and communications facilities in the Ukrainian capital, Kyiv.
The ministry indicated that the technical facilities of the Ukrainian Security Service and the "72nd Center" of the army in Kyiv will be targeted using high-precision weapons "with the aim of preventing the implementation of media attacks against Russia."
The statement concluded by calling on "Ukrainians who are employed by Ukrainian nationalists to carry out provocations against Russia, as well as citizens of Kyiv who live near broadcasting centers, to leave their homes."
Source: RT
 

Cevat

Well-Known Member
2020. október 22.
1 093
2 861
113
Az azeriek hozzák évszázados formájukat...Miközben pár napja Putyin és Aliyev már szinte szerelmes hangulatban szövetséget kötöttek,hosszan taglalva a két nép (és a két vezető) elmúlhatatlan és történelmi baratságát....Na szóval közben azeri IL-76-osok naponta 2x fordulnak Baku és egy meg nem nevezett Nyugat-Ukrajnai reptér között...Fantáziára bízom mik lehetnek a szállítmányok....
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 082
66 859
113

George Friedman megdöbbentő nyilatkozata az USA valódi geopolitikai stratégiájáról - 2015 február - magyar felirattal​

KOtyeLa.png


Epp par oraja neztem...
 
  • Tetszik
Reactions: rappali_ and aamen

KoviUbi

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 834
6 693
113
Aztán az van, hogy a német meg tojt mindenkire és két hónap szünet után megnyitotta. Már ömlik a ruszki gáz a németekhez ...

A németek mondjuk benne vannak abban az alternatív SWIFT-ben, amit az oroszok még a 2014 utáni fenyegetőzésnél hoztak létre. Ha abból nem szálltak ki (eddig nem nagyon olvastam ilyet), akkor azért az is azt jelzi, hogy megint ők lesznek az elsők, akik simán sz*rnak a szankciózásra. Náluk ez kormányfüggetlen. Valahogy mindegyiknek elmagyarázzák a német vállalatok, hogy "anyáddal szórakozz" vagy valami ilyesmi.