1. Őrizni nem ártana szerintem. Nem gondolod? A személyzet hova megy? Nekik a járművek kezelése a feladatuk, nem gyalogosok vagy ilyesmi... Akárhogy erőlködnek egyesek, egyértelműen dezertáltak vagy fogságba estek... 2. Már ha össze tudják gereblyézni...
Teljes mértékben egyetértek veled. Ugye én az érintett alegységre gondoltam a "ha menni kell, akkor menni kell" kitétel alatt. A kezelő személyzet esetében az alábbi két + egy forgatókönyvet tudom elképzelni - szerintem mind a kettőre lehetett példa:
- kezelőszemélyzet ott fogságba is esett (azaz ott maradt a kez. szem). Ugye az orosz hadifoglyok része az elakadt járművek személyzetéből is eredhet ...
- amennyiben azt tapasztalják, hogy a "sztyeppén maradni általánosságban határozottan előnytelen életkilátásokkal kecsegtet", akkor pedig, ha meg tudják oldani, akkor haladnak tovább az alegység egyéb járműveivel (persze hatástalanítás egyebek).
A fentebbi két pont között az is lehet döntő tényező, hogy belátható időn belül (pl. amíg a kez szem ellátmánya kitart - ami nem sok) várható-e arra szövetséges "felmentő sereg" - avagy ellenkezőleg mekkora ellenséges tevékenység várható egy-két napon belül.
Harmadsorban - sok esetben a kez. szem. értékes erőforrás - amit nem biztos, hogy a sztyeppe szélén kellene szétfagyasztani egy szál AK -val a kézben ...
Na most mindezeket mérlegelve - adott esetben csak néhány perc alatt - születhetett meg a döntés minden esetben ...