[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

meister.proper

Well-Known Member
2016. augusztus 30.
1 604
1 918
113
Kiszivárgott néhány érdekes információ:

Miért támadta meg Ukrajnát Putyin?

Oroszország december óta kap információkat arról, hogy a NATO 4 katonai dandárt (2 szárazföldi, 1 tengeri, 1 légi) telepít Ukrajna területére. Sőt, a légi dandár, képes nukleáris robbanófejeket is szállítani. A NATO 2022 nyarán az ENSZ Biztonsági Tanácsának ülésén akarta kérni a csapatok telepítését. Aztán nagy valószínűséggel az év végére konfliktust provokáltak volna, és teljes körű hadműveleteket indítottak volna az oroszok ellen.

(Fordítóval)
Csak ma vált lehetővé a hírszerzés adatok közzététele. adatok az LPR és a DPR területén a lakosság megsemmisítésével járó, hazaáruló sztrájkot követő provokáció előkészítéséről.
Putyin megelőzte Ukrajnát és a NATO-t, és valójában több százezer életet mentett meg a köztársaságokban.
Egy nappal a háború kezdete előtt sorsdöntő döntések születtek az orosz ajkú lakosság kiirtására Donbászban.

Az Ukrán Hadsereg (AFU) a nemzeti zászlóaljak vezetésével hadművelet megkezdésére készült a Donbászban 22.02.25-én.
Vlagyimir Putyin szó szerint egy nappal megelőzte Kijev és a Nyugat terveit, ami lehetővé tette a stratégiai kezdeményezés megragadását.

Körülbelül egy héttel az orosz különleges hadművelet kezdete előtt Eduard Basurin beszámolt az ukrán fegyveres erők által elfogott Donbász elleni támadásról készült térképről.
Ott egyértelműen ki volt írva, hogy mikor adják le a nagy hatótávolságú tüzérségi csapásokat, mikor adják le az MLRS-t, mikor a légiközlekedést, majd az operatív taktikai csoport (OTG), illetve „északi”, „déli” és „keleti” csapásokat.

Az OTG "Vosztok"-nak Donyeck és Luganszk feldarabolásán kellett volna fellépnie.
Három napot kaptak, hogy elérjék a határt, és az OTG "YUG" az "Aidarovtsy-val" együtt jár el, amely a terv szerint egy különítmény szerepét töltötte volna be.
Északon, ahol Luhanszkban az ukrán fegyveres erőknek a "jobboldali szektor" leple alatt kellett volna működniük, a Donyecktől délre fekvő Komszomolszk régióban kellett volna találkozniuk, és elvágniuk az LDNR-t az orosz határtól.
Két napon belül a tervek szerint megkezdik a "teljes tisztulást".
Ráadásul Donyeck, Luganszk és több más város ebben a szakaszban nem az elfoglalást tervezte, hanem egyszerűen körülvették és elzárták, vagyis a települések teljes blokádját tervezték a „teljes megtisztítás” előtt.

Meggyőződésünk, hogy ezt a tervet a NATO kurátoraival közösen dolgozták ki, mert az amerikaiak korábban mintegy 5 ezer katonájukat átvitték Lengyelországba, plusz ott volt a lengyel hadsereg is - a terv szerint a mi kalinyingrádi csoportosulásunkat blokkolni kellett volna, hogy ebben az esetben ne tudjon előrenyomulni a támadott délkeleti területre. Ukrajna.

A második csoport a Stryker brigád (páncélozott járművek) ezer katonája Romániában. Ez a csoportosulás blokád alá vette Transznisztriát, hogy az ott állomásozó békefenntartók ne tudjanak előrenyomulni a délen keresztül Odesszába.

Mindez egyetlen akciósorozat volt, amelyeknek február 24-ről 25-re virradó éjszaka kellett kezdődniük.
Valójában az ukrán fegyveres erők akciói már csak egy nappal előrébb jártak.
Miért ilyen hisztisek? Mivel minden készen állt a terület elfoglalására, majd egy nappal korábban az LPR és a DPR egységei az RF fegyveres erők támogatásával kezdtek aktívan tevékenykedni.

Mindenekelőtt repülőtereket és kifutópályákat támadtak meg úgy, hogy az Egyesült Államokból és más országokból származó fegyverekkel nem lehetett repülőgépeket szállítani, letiltották a parancsnoki állomásokat, a légvédelmi rendszereket, a radarállomásokat, a légelhárító rakétaosztályokat stb.
„Az LDNR népi milíciája tüzérsége és nagy pontosságú fegyvereink támogatásával offenzívát indított a Vosztok csoport ellen.
és ezt még el is hiszik egyesek :D igazi psyops.
 
  • Tetszik
Reactions: grabo112

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 582
4 821
113
@Kijev Szelleme számára talán fontos lehet az infó, hogy maga Vlagyimir Vlagyimirovics indul az elfogására, miután megelégelte a sorozatos kudarcokat.

Megmondod, miért érdekelné őket az értéktelen Balti terület?

No fene, Naigonov elvtárs visszatért? Mondom én, hogy itt a fehét tigris is valahol

Nincs olyan, hogy csattan néhány taktikai nuki. Ezt felejtsük már el. Onnantól totális háború van.

Én is ezt gondolom.

"Megmondod, miért érdekelné őket az értéktelen Balti terület?"

Basszus, abban a mondatban írtam le, amit idéztél. Azért, mert Oo. 2 legnépesebb városától ott 100 km-re van a NATO. És azért, mert sokkal könnyebb elfoglalni, mint Ukrajnát. És azért, mert úgyis meg kell szerezniük, hiszen így tehetik folytonossá Oo.-ot Kalinyingrádig. És azért is, mert ha a NATO-nál elpattan a cérna, akkor úgyis bosszút állnak Szentpéterváron. - miért ne lépnének akkor ők előbb?
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 540
25 770
113
Most azt mondod, hogy ha Oo átáll a hadigazdálkodásra, akkor a gazdasága egycsapásra megugorja a bagóért eladható hengerelt lemez és a magas hozzáadott értékű szervíztámogatott BMW közötti szintet?

Ráadásul a nagy vásárlóerejű piacoktól most már majdnem teljesen elszigetelve? Ha meg is ugorja, ki a f@szom fogja/akarja majd tőlük megvenni? A hatalmas vásárlőerőt képviselő Venezuela, Nicaragua meg Szíria?

Mert a kínaiak szarni fognak rá, ők gyártanak maguknak bármit, nekik esetleg csak az olcsó nyersanyag kell. Tudod, a hengerelt lemez és ez az a szint, amire Oo jelenleg képes. És a hadiállapot ezen nem fog változtatni, max annyit hogy kevesebb lesz a munkáskéz a lemezgyárban, mert elhullanak a srácok a fronton. Vagy te egy mesés hadizsákmányt vársz az ukrán kalandtól?

Ha elfogadjuk amit mondasz, akkor az összes puruttya setét-afrikai országnak csak annyit kéne tenni a nem létező gazdaságának felvirágoztatásáért, hogy hadat üzen a szomszédjának. Szerinted ez tényleg így megy?
Ne haragudj de galambbal nem vitázok ! Értem én , hogy te mit mondasz de ez a kialakuló helyzetre nem igaz és a jövőre ha ignorálják az Oroszokat még inkább nem lesz igaz ! Nem tudják főleg a németek nélkülözni az Orosz exportot mert arra épültek jórészt ! És ezt megfejelték az anti atom hozzáállásukkal ! Ha ebből a képletből nem jön le az , hogy ha nincs elég energia és nincs elég alapanyag mert a beszállítódat lelőtted a világ más pontjáról ezt nem tudod vagy csak jelentős többlet költséggel megoldani ! Hiába akarsz BMW-t gyártani ha a gyárba nincs áram vagy fűtés mert kell a lakosságnak !
 

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 834
24 235
113
"Megmondod, miért érdekelné őket az értéktelen Balti terület?"

Basszus, abban a mondatban írtam le, amit idéztél. Azért, mert Oo. 2 legnépesebb városától ott 100 km-re van a NATO. És azért, mert sokkal könnyebb elfoglalni, mint Ukrajnát. És azért, mert úgyis meg kell szerezniük, hiszen így tehetik folytonossá Oo.-ot Kalinyingrádig. És azért is, mert ha a NATO-nál elpattan a cérna, akkor úgyis bosszút állnak Szentpéterváron. - miért ne lépnének akkor ők előbb?
Ha elfoglalják lesz 150 km-re. Ami stratégiailag ugyanaz.
Akkor meg minek?
Gazdaságilag értéktelen, megint csak minek?
 

BiancoGasto

Well-Known Member
2018. november 14.
759
918
93
Nem tudom volt-e már, mert be vagytok vadulva, de az orosz hadügy elmondja hogy a Z azt jelenti, hogy A győzelemért, a V pedig Az igazságban az erő, ha a goggle fordító nem baszott át.

 
W

Wilson

Guest
"Megmondod, miért érdekelné őket az értéktelen Balti terület?"

Basszus, abban a mondatban írtam le, amit idéztél. Azért, mert Oo. 2 legnépesebb városától ott 100 km-re van a NATO. És azért, mert sokkal könnyebb elfoglalni, mint Ukrajnát. És azért, mert úgyis meg kell szerezniük, hiszen így tehetik folytonossá Oo.-ot Kalinyingrádig. És azért is, mert ha a NATO-nál elpattan a cérna, akkor úgyis bosszút állnak Szentpéterváron. - miért ne lépnének akkor ők előbb?
Talán a NATO és egy ilyen támadás után nagyon könnyen bekövetkező atomháború nagy veszélye miatt....
 

meister.proper

Well-Known Member
2016. augusztus 30.
1 604
1 918
113
Szóval Hitler abszolút demokratikus volt? :O
megválasztották, nem? ha nem támadta volna meg a polákokat, békében füstölhetett volna el minden nem árját vagy nem heterót vagy éppen nem ép embert.

Amerika ugyanolyan rasszista volt, Nagy-Britannia és Franciaország ugyanolyan antiszemita volt, mint Németország, tehát nagy különbség csak a Zyklon meg a szappangyártás volt. a kommunistákat meg mindenki utálta: ha Hitlerben van csöppnyi ész, akkor egész Európát egyesítette volna politikailag a kommunista Szovjetunió ellen, és legalább az Urálig kitolta volna a nyugati határát egy keresztesháború közepette.

de ő megszállta.

nem ideológiai alapon ment a háború először, hanem csupán hatalmi érdekek találkoztak.
 

migfun

Well-Known Member
2013. május 28.
2 229
4 588
113
Kiszivárgott néhány érdekes információ:

Miért támadta meg Ukrajnát Putyin?

Oroszország december óta kap információkat arról, hogy a NATO 4 katonai dandárt (2 szárazföldi, 1 tengeri, 1 légi) telepít Ukrajna területére. Sőt, a légi dandár, képes nukleáris robbanófejeket is szállítani. A NATO 2022 nyarán az ENSZ Biztonsági Tanácsának ülésén akarta kérni a csapatok telepítését. Aztán nagy valószínűséggel az év végére konfliktust provokáltak volna, és teljes körű hadműveleteket indítottak volna az oroszok ellen.

(Fordítóval)
Csak ma vált lehetővé a hírszerzés adatok közzététele. adatok az LPR és a DPR területén a lakosság megsemmisítésével járó, hazaáruló sztrájkot követő provokáció előkészítéséről.
Putyin megelőzte Ukrajnát és a NATO-t, és valójában több százezer életet mentett meg a köztársaságokban.
Egy nappal a háború kezdete előtt sorsdöntő döntések születtek az orosz ajkú lakosság kiirtására Donbászban.

Az Ukrán Hadsereg (AFU) a nemzeti zászlóaljak vezetésével hadművelet megkezdésére készült a Donbászban 22.02.25-én.
Vlagyimir Putyin szó szerint egy nappal megelőzte Kijev és a Nyugat terveit, ami lehetővé tette a stratégiai kezdeményezés megragadását.

Körülbelül egy héttel az orosz különleges hadművelet kezdete előtt Eduard Basurin beszámolt az ukrán fegyveres erők által elfogott Donbász elleni támadásról készült térképről.
Ott egyértelműen ki volt írva, hogy mikor adják le a nagy hatótávolságú tüzérségi csapásokat, mikor adják le az MLRS-t, mikor a légiközlekedést, majd az operatív taktikai csoport (OTG), illetve „északi”, „déli” és „keleti” csapásokat.

Az OTG "Vosztok"-nak Donyeck és Luganszk feldarabolásán kellett volna fellépnie.
Három napot kaptak, hogy elérjék a határt, és az OTG "YUG" az "Aidarovtsy-val" együtt jár el, amely a terv szerint egy különítmény szerepét töltötte volna be.
Északon, ahol Luhanszkban az ukrán fegyveres erőknek a "jobboldali szektor" leple alatt kellett volna működniük, a Donyecktől délre fekvő Komszomolszk régióban kellett volna találkozniuk, és elvágniuk az LDNR-t az orosz határtól.
Két napon belül a tervek szerint megkezdik a "teljes tisztulást".
Ráadásul Donyeck, Luganszk és több más város ebben a szakaszban nem az elfoglalást tervezte, hanem egyszerűen körülvették és elzárták, vagyis a települések teljes blokádját tervezték a „teljes megtisztítás” előtt.

Meggyőződésünk, hogy ezt a tervet a NATO kurátoraival közösen dolgozták ki, mert az amerikaiak korábban mintegy 5 ezer katonájukat átvitték Lengyelországba, plusz ott volt a lengyel hadsereg is - a terv szerint a mi kalinyingrádi csoportosulásunkat blokkolni kellett volna, hogy ebben az esetben ne tudjon előrenyomulni a támadott délkeleti területre. Ukrajna.

A második csoport a Stryker brigád (páncélozott járművek) ezer katonája Romániában. Ez a csoportosulás blokád alá vette Transznisztriát, hogy az ott állomásozó békefenntartók ne tudjanak előrenyomulni a délen keresztül Odesszába.

Mindez egyetlen akciósorozat volt, amelyeknek február 24-ről 25-re virradó éjszaka kellett kezdődniük.
Valójában az ukrán fegyveres erők akciói már csak egy nappal előrébb jártak.
Miért ilyen hisztisek? Mivel minden készen állt a terület elfoglalására, majd egy nappal korábban az LPR és a DPR egységei az RF fegyveres erők támogatásával kezdtek aktívan tevékenykedni.

Mindenekelőtt repülőtereket és kifutópályákat támadtak meg úgy, hogy az Egyesült Államokból és más országokból származó fegyverekkel nem lehetett repülőgépeket szállítani, letiltották a parancsnoki állomásokat, a légvédelmi rendszereket, a radarállomásokat, a légelhárító rakétaosztályokat stb.
„Az LDNR népi milíciája tüzérsége és nagy pontosságú fegyvereink támogatásával offenzívát indított a Vosztok csoport ellen.
Koba is büszke lenne rá :cool:
 

Busho3301

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2021. április 26.
2 434
10 335
113
miközben 8 évig durván támogatták a LDNR erőit, amik tulajdonképpen addig is orosz regulárisok voltak.
(Ez is szánalmas propaganda.)


Amúgy érdekesebb ez az írás mint első ránézésre gondolná az ember:
-logikus ukrán műveleti célokat sorol, hihető. Hogy most akarták-e lejátszani vagy csak papíron létezett, hát ki tudja? De nem is lényeges.
-külföldi beavatkozás: 2015-től fel-felmerülő gondolatokra épül, amikor a szakik nagyon tartottak tőle, hogy nyugati közepes gl. erőket küldenek rájuk. Mivel folyamatosan találkoztak PMC-kkel, így a nyugati beavatkozás alapvetően nekik tapasztalat, nem fikció.
-épít a nemzetközi közösséggel kapcsolatos jogos fenntartásokra

Ha orosz katonai vezető lennék és tapasztalt szakadárokat akarnék meggyőzni akik nem értik, hogy ez a művelet miért ilyen összehány zavaros valami és túlzottan kételkednének Oroszországban illetve az orosz hadseregben, akkor én is hasonló írásokat gyártatnék.
 
W

Wilson

Guest
Hogyan telt az éjszaka Ukrajna különböző régióiban...

Zhytomyr régió

Zhytomyr - légitámadás éjjel és reggel.

Kirovográdi régió

Egy éjszakai riasztás

Volinyi

Egy éjszakai légiriadó

Kherson

Több riasztás. Reggel - viszonylag csendes.

Zaporozsjei régió

Zaporizzsjai területen nincs légiriadó. Harcok a régióban

Rivne régió

Reggel légitámadás volt Rivnében, de azt lefújták.

Vinnitsa régió

Éjszaka nem volt légiriadó.

Khmelnitsky

Egy éjszakai légiriadó.

Cherkasy

Egy éjszakai légiriadó a térségben. Reggel Umanban.

Lviv régió

Egy légiriadó, majd - törlés.

Csernyihiv

Több éjszakai légi riasztás (Csernyihiv, Nyizsnyin, Priluki, Icsnya). Csernyihiv és Nyizsnyin védelme.

Sumy

Sumy és Trostyanec - este óta egy légiriadó. A regionális államigazgatás vezetője rakétacsapásról számolt be Szumijban. Öt sebesült.

Poltava

Éjszaka egy légiriadó, majd patthelyzet.

Csernyivci

Légiriadó, majd - törlés.

Ivano-Frankivszk

Éjszaka egy légiriadó.

Luhanszki terület

Szeverodonyeck, Liszicsanszk le volt fedve.

Lysychanskban egy gránát a regionális gyermekkórház közelében landolt. Kisebb sérülés. Forró Popasna. Egy gázvezetéket ért találat.

Donyecki terület.

Mariupol túlélte az éjszakát. Volnovakhában humanitárius katasztrófa közeledik. Nincs humanitárius folyosó.

Az Ukrán Katolikus Egyetem kérést küldött a pápának, hogy segítsen egy humanitárius folyosó létrehozásában. Mert a nemzetközi humanitárius szervezetekhez fordulás eddig nem vezetett eredményre. Szükségünk van egy folyosóra.

Ternopil

Reggel megszólal az "ébresztő".

Odessza .

Egy "ébresztő" éjjel.

Nikolaevschina

Nyikolajev, légiriadó. Voznyecsenszkben "meleg" volt. Reggel a Pervomaisky körzetben - két ellenséges légicsapás Genivka faluban, áldozatok nélkül.

Dnepr

Nincs légiriadó.

Harkivi régió

Szinte egész éjjel légitámadás érte a várost: a Sevcsenko gyárat és lakóépületeket. Izyum régiót megtámadták.

Kijevi régió

Több riasztás az egész régióban, valamint külön Vaszilkivben és Bila Cerkván. Boriszpil, Obukhiv, Brovary - nincs légi riasztás. Vyshgorod - a helyzet feszült. Kijevben az előzetes adatok szerint több robbanás is történt - az ukrán légvédelmi rendszer működött. Ukrajna Állami Vészhelyzeti Szolgálata -

Kárpátalja

Nincs légiriadó.

 

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 582
4 821
113
Talán a NATO és egy ilyen támadás után nagyon könnyen bekövetkező atomháború nagy veszélye miatt....

Tegnap olyan cikket írt a pravda.ru, hogy a NATO Harkovba atomrakétát akar telepíteni, hogy onnan fenyegesse Moszkvát, azzal tartsa sakkban őket, míg az ukrán haderő leveri Donbasszt.
Gondolotam belinkelem a cikket, csak már az a site sem érhető el, mert blokkolva van.
Csak hogy lássátok milyen lelkiállapotban vannak "odaát" a ruszkik.
Mellesleg ez a Harkovos cikk azért döbbentett meg, mert tegnap volt valaki, aki linkelt egy fotót, amelyben valami indiai felhívás volt, hogy aki Harkovban van, az azonnal induljon el (ha másképp nem megy, akkor gyalog) Harkovból a 3 kijelölt település felé, mert mindenképp el kell hagyniuk Harkovot 18:00 előtt.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Gyári melós csoportból:

2 Németországi VW gyár leállt,
Skoda leállt,
győri Audi 17 napig nem termelt chiphiány miatt, tegnap újraindult, hétfőn elfogy a kábelük...

Suzuki, Mercedes egyelőre megy, de ők is ukrán kábelekkel dolgoznak.

BMW/Smart Hollandiában leállt

Meg sok beszállító szerte EU-ban
Van ahol azt írják tudnák pótolni a kieső ukrán/orosz alkatrészt drágábban, de azért nem fognak termelni, hogy még több veszteségük legyen...