[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 150
12 133
113
Elnézve az utóbbi napok világpolitikai történéseit, mindenkinek felhívom a figyelmet arra a tényre, hogy ez már nem Ukrajna és Oroszország háborúja, Ez a Nyugat de elsősorban az USA és Oroszország háborúja Ukrajnában, hiszen a fegyveres erők kivételével folyamatosan minden segítséget megadnak (pénz, fegyverek példátlan mértékű gazdasági szankciók Oroszország ellen)az Ukránoknak az Orosz hadsereg ellen.
Ezt mondta mindeki az elejétől A BIDENI USA az utolsó ukrán katonáig támogatja Őket remélem az ZE lesz.
Mert megérdemli.
Posztumusz Ukraja hőse címre pályázhat még.
 
W

Wilson

Guest
Elkezdtem megkeresni ezeket a településeket ( A lengyelországi irányban a legfeljebb tizenöt páncélosból álló ellenséges csoportosulás Kozarovicsi, Visgorod, Fasztov, Obuhov zónában hajt végre támadó hadműveletet, és az ukrajnai Bysev irányába is összpontosul. A Polesskoye, Kukhari, Borodyanka, Byshev, Gorenichi, Demidov ) de ez így egy katyvasz.
Byshiv erre keres rá a térképen Kijev mellett Ny-ÉNy-ra található, a lengyelországi iránnyal nem kell foglalkozni az az Ukrán propaganda hülyesége azt akarják sugallni, hogy az orosz támadástól senki sincs biztonságba, az utóbbi napokban már egyre többször így adják meg az irányokat...Ez az orosz erő nem nyugatra tart hanem a Kijevtől Nyugatra ÉNY található orosz erők része és Kijev bekerítésében vesz részt....
 

Lelkeslaikus

Well-Known Member
2018. december 24.
708
3 041
93

imike

Well-Known Member
2013. január 29.
2 062
6 579
113
En megmondtam ez lesz, es ez csak fog. Fel kell keszulni hogy eluldozik a magyarokat Karpataljarol az ujonnan jovok, hiszen kell nekik a hely. Remelem ez esetben az osszes ukran ukran tokkal vonoval kibaxxuk innet, mert munkat adni es elszallasolni kell majd oket.
Ez logikus volt, hiszen ez már mind megtörtént a Vajdaságban a délszláv háborúkkor.
 

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 150
12 133
113

tegnap
 

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 150
12 133
113
Tudod mit kell mondanod:

 
W

Wilson

Guest
Ezt mondta mindeki az elejétől A BIDENI USA az utolsó ukrán katonáig támogatja Őket remélem az ZE lesz.
Mert megérdemli.
Posztumusz Ukraja hőse címre pályázhat még.
Az Ukránok kényszerhelyzetben vannak, harcolnak a szülőföldjükért nem tehetnek mást, engem Putyin inváziója képeszt el, hihetetlen számomra, hogy Vlagyimir Vlagyimirovics lett az USA legjobb ügynöke....
 

ijasz

Well-Known Member
2013. január 23.
1 899
4 451
113
Kárpátaljai ismerőseim jelezték hogy rengeteg kelet ukrajnai menekült érkezett Kárpátaljára, akik zsigeri jobboldaliak, agresszívak a helyiekkel, akik félnek tőlük.
Két munkatársam származik onnan. Ugyanezt mondták, habár a maffiózó kifejezéssel. A gazdagabbak jelentek meg, ráadásul fegyverekkel és fenyegetik a magyarokat. Azt szeretnék, ha Putyin elüldözné a kormányt. Kár ezt szépíteni.
 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 394
23 255
113
Ez megerősíthető infó. Rokonoktól, ismerősöktől én is ezeket az infókat kaptam. Munkács polgármestere (aki egyébként ukrán) is felszóllította őket, hogy viselkedjenek, de nem sok haszna van. Alkohol tilalmat kellett bevezetni. Aki nem ukránul beszél, abba belekötnek. Többségében férfiak, akiket a nyugati határon már nem engedtek át.
De ahhoz gyávák hogy harcoljanak az orosz ellen, inkább a helyiekbe kötnek bele!
 

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 150
12 133
113
 

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 150
12 133
113
A KIjevi Fantom új gépe:
 

grabo112

Well-Known Member
2011. október 15.
1 377
3 505
113
Elnézve az utóbbi napok világpolitikai történéseit, mindenkinek felhívom a figyelmet arra a tényre, hogy ez már nem Ukrajna és Oroszország háborúja, Ez a Nyugat de elsősorban az USA és Oroszország háborúja Ukrajnában, hiszen a fegyveres erők kivételével folyamatosan minden segítséget megadnak (pénz, fegyverek példátlan mértékű gazdasági szankciók Oroszország ellen)az Ukránoknak az Orosz hadsereg ellen.
Ez az oroszok Afganisztán 2.0-ja, csak közben regionális szintről globálisra emelték a tétet a szereplők, mert Ukrajna bármennyire is le van szakadva, azért két-három ligával még mindig feljebb játszik, mint az afgánok, meg földrajzilag is stratégiaibb helyen fekszik.
  • Az oroszok megint azzal akarták kezdeni, hogy rapid módon kinyírják a megszállt ország elnökét és gyorsan megszállják a kulcsfontosságú városokat: ez akkor összejött, most eddig egyelőre nem. Mondjuk akkor azt a kifejezetten Moszkva-barát afgán vezetést fejezték le, amelyik behívta őket, most Zeli nem küldött meghívót, mentek az oroszok maguktól...
  • A Nyugat megint "csak" gyalogsági fegyvereket szállít. Ennek hatását akkor is hiba volt lebecsülni, most is az. Ez lassan érik be, de előbb-utóbb ezek a lassan csorgó veszteségek a gazdasági bojkott hatásával kombinálva megingatják majd az orosz társadalom bizalmát a saját vezetésében.
  • A hadszintéren kívül meg gazdasági, kultúrális és diplomáciai bojkottal illetve vákummal bűntetik Oo-t (mint a 80-as moszkvai olimpián.). Most még persze mindenki röhög (én is, mert ez már teljesen paranoid hisztéria), hogy az orosz macskákat kitilják egy macskaszépségversenyről. De idővel ez a "sok kicsi sokra megy" alapon be fog érni. Persze a Nyugat is megfizeti mad ennek az árát, de a nyugati jólétben van mozgástér, az oroszban kevésbé, ők ezt tényleg csak kiszenvedni tudják.
  • Innentől a dolog javarészt azon múlik, hogy az orosz társadalom mennyi katonai-gazdasági áldozatot tart elfogadhatónak Ukajnáért. Szerintem viszonylag sokat, de kérdés, hogy a végén majd vajon őszintén tudják-e azt mondani, hogy megérte. Afganisztán (1979-1989) szemmel láthatóan nem érte meg nekik, az rossz döntés volt, amit most már a végtelenül szánalmas 20 éves amerikai fiaskó (2001-2021) is megerősít.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 407
46 066
113
Egy kis hazai kitekintés, saját tapasztalat: nehéz idők jönnek a hazai fémfeldolgozó cégekre (lézervágás-élhajlítás stb), legalábbis a közepes, kisebb cégekre. Leáll az egyik nagy hazai alapanyag nagyker (ukrán alapanyag zéró ugye) így ha elfogy a raktárkészletünk, minimum fizetetlen szabi, de emiatt valószínűleg megrendelőket is vesztünk, és akkor vége a dalnak... Köszi Putyin, köszi Nyugat
Tudom, hogy nem vigasz, de Macron is épp csak nem vért és könnyeket ígért a francia népnek.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 075
83 379
113
Pontosítok: 10 gépet Moszkva felett és 7-et Vlagyivosztok felett. A Su-57 volt a legédesebb falat, de a többi is fincsi volt ;)
Az elején meg mókás volt, most már szerintem unalmas. Állj át az oroszokhoz, azzal feldobnád a karaktert!

Esetleg indíts egy orosz profilt is, akcentussal, és vitatkozzatok, ki ért el több győzelmet eddig. Az orosz lehet akár ii. Vhs is. Harcoljon Koreában, Vietnámban, Irakban. Rengeteg baldricki fordulat lehetne ezekben a győzelmi jelentésekben. ;)