[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

hózentróger

Well-Known Member
2022. február 25.
685
2 715
93
Az energiaköltségek több mint 67%-kal megugrottak az Oroszországból érkező stabil szállítások ellenére - írja az Rt.com. A gáz ára Európában hétfőn az egekbe szökött.
"A Gazprom az európai fogyasztók kérelmeinek megfelelően, március 7-re 109,6 millió köbméter orosz gázt szállít tranzitra Ukrajna területén keresztül a szokásos módon - közölte újságírókkal Szergej Kuprijanov, a Gazprom hivatalos képviselője. során először meghaladta a 3600 dollárt 1000 köbméterenként.
Akkor az annyi, mint 394,56 millió USD/nap... hm... én mondom, ezek a ruszkik éhen fognak dögleni!
Mi több, Putykó 2000,- USD/1000 köbméterről hadovált! Ez annyira béna, hogy még ezt se találta el!
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 061
83 306
113
Akár, de bármi lehet továbbra is.

Ha én beavatkozást akarnék, és kellene egy csali, amire rárepülhetnek és elpusztíthatják, akkor valami ilyet dobnék be, ami látványos és gyors sikerrel jár. Láttuk a szír és a kazah reagálást, anno meggyőzőek voltak a grúzoknál is, mégha lomhák is. Most tényleg arra kell gondolni azonnal, hogy hülyék, elfelejtettek háborúzni, elfelejtettek harcolni, és baromságokat csinálnak, csak mert a WWII óta ekkora hadműveletben nem vettek részt? Pedig de, pl. Afganisztán. Ukrajna kapcsán megszerezték a Krímet, belefolytak Donbasszba, és elég érdekeseket húztak F-16 és Szíria kapcsán. De most totál hülyék, mert annak akarjuk őket látni?

Felőlem el lehet hinni az ukrán agitpropot, a nagy veszteségeket, meg a többi hülyeséget amit NATO bohócok magyaráznak, azok, akik meglepődtek a Krímen olimpia idején, Szírián, Kazahsztánon, de aztán ha mégse, mert kb. a szaki rész kivételével túl sok hadiesemény sehol nem történt, mellé sehonnan nincs semmi közvetítés, nem meglepődni!

Csak ukrán agitpropot láttam eddig. Egy értelmes filmes stáb nem tett közzé oroszokról anyagot, csak ambushok valakihez tartozó technikával, halottak nélkül, civilek lövöldözése és ukrán ill. orosz technika halottakkal, pár darab, de 46k halottról és sebesültről beszélnek, és mindezt úgy, hogy be van tiltva a ruszki média kb. mindenhol. Alig jön át bármi, ami orosz, csak az ukrán, miközben az oroszok lassan bekerítik az ukránokat, pedig első nap óta, még a reptéri rajtaütésben is! részt vettek orosz haditudósító stábok. Na már most vagy tényleg meghaltak, és amiatt nincs anyag, vagy tényleg ennyire visszatartanak minden infót addig, míg teljesen be nem kerítik KUban az ukránokat, oszt mehet a demoralizálás ugyanúgy, mint 8 éve. De ukrán forrásokra hivatkozva van minden, mindenhol tálalva ..., ahogy ez a pingvin is.
 

theo

Well-Known Member
2016. június 1.
2 334
9 634
113
Ennyi. Márki-Zay igazat mondott tegnap, Orbán is fegyvert szállít az ukránoknak, csak máshol lépi át a határt. Az oroszok semmit nem fognak félreérteni ezen, felvették Magyarországot azon államok listájára, ahonnan/amin keresztül fegyverszállítmányok érkeznek Ukrajnába.
Úr Isten, olvasd már el még egyszer.
Reagáló erők 1. pont.
2. az Ukrajnába történő áthaladás esetét kivéve engedélyezi a szövetséges erőknek az 1. pont alá nem tartozó, a NATO döntésén alapuló, Magyarország területén szárazföldi és légi úton történő áthaladását, valamint szükség szerint Magyarországra (Dunántúlra) történő települését;
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 061
83 306
113
Ennyi. Márki-Zay igazat mondott tegnap, Orbán is fegyvert szállít az ukránoknak, csak máshol lépi át a határt. Az oroszok semmit nem fognak félreérteni ezen, felvették Magyarországot azon államok listájára, ahonnan/amin keresztül fegyverszállítmányok érkeznek Ukrajnába.
Dehogy mondott! Csak hazudik és még hülye is.
 

Morishima

Well-Known Member
2017. július 29.
1 440
10 242
113
Nem elírás sajnos, valamennyit vissza megy majd, ha a piac megnyugszik.
Lesz itt még káosz. Búza, ápra, olaj, stb.

Rossz belegondolni, ha majd az osztrák szívja a fogát a "50 eurós" kenyéren, mi lesz Egyiptomban, Etiópiában, Nigériában, vagy még rosszabb Líbiában, Szíriában, Jemenben, Afganisztánban. Utóbbiak tömeges éhhalál.
Kemény pár év jön.
Szerintem, aki érzi ezt, se fogja még fel, hogy mennyi mindent befolyásol ez majd a világban.
Lesz itt még tüntetések, forradalmak, minden.
Egyetlen dolog van, ami mindig balhéhoz vezet és az az, ha nincs mit enni.:oops:
És pont ez az amiért a nyugatnak kellesz visszavonulnia és normalizálnia a helyzetet , én eddig 3 évre tippeltem hogy annyit kell kibírnia Oroszországnak, amíg az európai tartalékok kifogynak, teljes piacát elveszíti, és társadalma felbolydul, de ilyen ütemben, jövő ilyenkorra már fehér zászlót kellesz lengetnie az öreg kontinensnek.
Volt egy beszélgetésünk a Román topicban amikor a gazdasági fetisizmusunkat éltük ki páran, és ott is voltak akik azt mondták hogy a piac megnyugszik idén tavaszra, nem lesz baj, és már akkor sejtettem hogy az nem érdeke Oroszországnak, vagy most ütnek és viszik KO ra a dolgot Európával szemben, vagy megvárja míg felkészül a kontinens és ő szív.

Nem tudom számoltatok e hogy csak a gázon naponta ez mennyi pénz forgalmat jelent, és ott van az olaj lassan 120 dolláros ára ami sokkal jelentősebb mint a gáz üzlet, és igen ott van az élelmiszer, az egyéb nyersanyagok van olyan nyersanyag ami 30x os áron megy( nem jegyeztem meg a nevét) . A büntető intézkedések ellenére ezek olyan bevételeket generálnak az oroszoknak, amiből könnyedén finanszírozzák a megszállást, és még az embereknek jóléti intézkedésre is fog telleni bőségesen. Arról nem is beszélve hogy roskadásig lesznek élelmiszerrel megfizethető áron a hazai piacnak.
Akik azt mondják hogy majd jól megmutatják az oroszoknak csak ki kell bírni pár évet , nem gondolnak bele azoknak a családoknak a helyzetébe akik most is hónapról hónapra élnek, és ez változóan Európában a lakosság 20-30% is eléri, nem arról lesz szó hogy le kell venni a fűtést, vagy rosszabb élelmiszert vesz meg, hanem hogy nem lesz fűtés és nem lesz élelmiszer ezeknél a rétegeknél. És a jómódú középosztály tartalékai is elpárolognak, ezt nem fogja bírni a társadalom 1 évig se. és akkor a megszűnő munkahelyekről még nem is beszéltem.
A hiszti önmagában elég a magas árka fenntartásához, a valódi szankciók pedig konkrétan egy öngyilkosság lenne, mindamellett például, a szaúdi koronaherceg megmondta hogy neki megfelelnek ezek az árak. nem növelik a kitermelést, ráadásul irdatlan termőterületeket vásároltak fel külföldön ők és a lakosságuk kibírja.
Egész egyszerűen hamarabb rogy majd térdre európa mint hogy kiépülnek az új ellátási láncok. Meglátjuk ki bírja tovább, de én nem európára tenném.
 

gerimaster

Well-Known Member
2022. február 24.
701
8 484
93
Ennyi. Márki-Zay igazat mondott tegnap, Orbán is fegyvert szállít az ukránoknak, csak máshol lépi át a határt. Az oroszok semmit nem fognak félreérteni ezen, felvették Magyarországot azon államok listájára, ahonnan/amin keresztül fegyverszállítmányok érkeznek Ukrajnába.
"ahonnan/amin keresztül"

nem csak amin keresztül.

Magyarországnak alig van halált okozható, tömegpusztító fegyvere, és hiába is szállítanánk Ukrajnába Győzikét a genfi egyezmény tiltja.:)