[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

theo

Well-Known Member
2016. június 1.
2 334
9 634
113
Akarhogy is nezed, ez Zelenskij sara, az o hulyesege (nemtorodomsege a nemzetevel) vezetett egyenesen ide.
Szerintem egyébként, mint ukrán nem gonosz ember, csak nem politikus alkat, nincs tisztában hogy mennek a dolgok a világban.
Az összes nyilatkozatáról süt, hogy egy idealista, teljesen naiv ember a politikai színpadon.
Ezzel, Ukrajna eddig történetének egyik legnagyobb katasztrófájába kormányozta az országot.
Most pár ukrán szemében hős, 50 év múlva meg a sirját fogják rongálni.
 

Busho3301

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2021. április 26.
2 453
10 448
113
Ukránok zsákmányolt T-80BVM-mel

FNVBap1WUAUcOAe
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 124
20 704
113
És miért nem lehet az ukránok számára a vízumot ideiglenesen eltörölni?
jaaa értem ám. amikor a bonsaiduce itt vergődött, hogy nemáidenemjön semmi migráncs, akkor annak tapsikoltatok.
De most, amikor egy sokadik ország nem enged be ugyan így bárkit, az ördögtől való :D :D lol, meg rofl
 

tiz

Well-Known Member
2016. július 21.
370
2 497
93
Hát igen, csak a kérdés az, honnan lesz elég acél.

2021
1. KÍNA 73,8 MILLIÓ TONNA
2. India 9,5 millió tonna
3. Japán 8,1 millió tonna
4. Egyesült Államok 7,3 millió tonna
5. Oroszország 5,9 millió tonna
6. Dél-Korea 5,5 millió tonna
7. Németország 3,3 millió tonna
8. Törökország 3,3 millió tonna
9. Brazília 3,1 millió tonna
10. Irán 1,3 millió tonna

Kérdéseket vet fel ez is.

It produced 3 million tons of steel in 1947, 12 million in 1950, 34 million in 1960 and 46 million in 1970. (Wikipédia, acél gyártás története, Németország).

Csak azért nem gyártanak acélt, mert nem akarnak. 47 és 50 kötött 9 millió tonna kapacitást építettek ki...
 
  • Tetszik
Reactions: hete

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 471
85 286
113

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 679
55 768
113
.
.
En se hittem, hogy megtamadjak öket. De ha mar igy tettek, akkor a Donbass körul beasott ukran hadsereget tamadtam volna meg, döntöen a levegöböl, es napokig megallas nelkul intenziven bombaztam volna öket, precizios fegyverekkel, manpads magassagon felulröl. Ezutan tamadtam volna a felszinen, es Donbass hataraig haladtam volna. Hangsulyozzottan igyekeztem volna nagy technikai fölenyt demonstralni, majd Donbass elfoglalasa utan leulni targyalni. Ukran NATO semlegessegert es a Krim elismereseert cserebe visszaadom Donbasst az ukranoknak, ha azok garantaljak annak orszagon beluli szinte teljes autonomiajat. Orosz csapatok ezutan kivonulnak. Hatterben EU es USA vezetöivel valami kiegyezes.
Ez talan adta volna a lehetöseget, hogy a vilag visszaterjen a regi mederbe, Putyinnal egyutt.
.
Most viszont Putyin addig feszitette a hurt, hogy ebböl jo mar nem sul ki. Öt többe a vilag normalisabb resze nem fogadja el, lenyomta magat Kim Dzsong Un melle, akitöl maximum felni lehet. Egyszeruen nem tudok mas forgatokönyvet elkepzelni, minthogy:
  • az oroszok megbuktatjak Putyint maguk, es ezzel egy uj oroszo vezetes kap egy eselyt az ujrakezdesre
  • vagy putyu elöbb-utobb atomfegyverig eszkalalja a dolgot, mert Ujrajnat megszallni nem tudja, a patthelyzet egyre kinosabb lesz neki, es ezen a ponton kerdes, mi törtenik, "elöre menekul-e"?
.
Putyin megbukasara esetleg alternativ forgatökönyv, hogy elöbb Lukasenka bukik meg Feheroroszorszagban, nekik mar erösen rezgett a közelmultban is a lec, es az ö bukasa rantja magaval putyut. De a környezetenek esznel kell lennie, nehogy bukas közben atommal tudjon elöallni.
Ha leâll Donnbasnâl, le se ülnek vele târgyalni, szerintem, mert nem hiszik el, hogy komolyan gondolja a dolgoz.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 512
47 042
113
jaaa értem ám. amikor a bonsaiduce itt vergődött, hogy nemáidenemjön semmi migráncs, akkor annak tapsikoltatok.
De most, amikor egy sokadik ország nem enged be ugyan így bárkit, az ördögtől való :D :D lol, meg rofl
Nem bárkit kell beengedni, hanem az ukrán menekülteket!
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 512
47 042
113
Az Európai Bizottság kedden kiadott javaslata szerint a tagállamoknak összességében kétharmaddal kellene csökkenteniük az orosz gázvásárlásaikat 2022 végéig. Jelenleg az EU-ban elégetett gáz 40 százaléka érkezik Oroszországból, Magyarországon ez az arány 80 százalék. Németország a legnagyobb fogyasztója az orosz gáznak, de Ausztria, Bulgária, Szlovákia, Csehország is nagy vevők, ahogy sok másik tagállam is orosz gázra van berendezkedve.

A bizottsági javaslat szerint Egyiptomtól, Katartól, az USA-tól és akár Ausztráliától is lehetne venni LNG-t (cseppfolyósított gázt), továbbá fel kell gyorsítani a megújulók telepítését és a hidrogén-programokat.

A Bizottság hajlandó ideiglenesen elnézőbbnek lenni az állami támogatások és adókedvezmények esetében, hogy segítse az átállást. Hozzányúlnának a szénd-dioxid kvótarendszerhez is akár, és a szenes erőművek is kapnának még lehetőséget.

A javaslatról csütörtök este tárgyalnak majd a tagállamok vezetői, Versailles-ban.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 679
55 768
113
It produced 3 million tons of steel in 1947, 12 million in 1950, 34 million in 1960 and 46 million in 1970. (Wikipédia, acél gyártás története, Németország).

Csak azért nem gyártanak acélt, mert nem akarnak. 47 és 50 kötött 9 millió tonna kapacitást építettek ki...
Helyesebben: Mert nem versenyképesek árban. Az okok sokrétüek ès nagy részben saját maguk által csináltal.
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 217
30 265
113
Szépen megálltak hogy nem menjenek Közelebb, sőt a lövész nyilván tisztán látta a két öreget az optikával mielőtt szétlőtte őket. Ez egy undorító gyilkosság volt.
Igen, nyilván átlát a fákon és van is rá ideje. Persze. Ugyanis a fák mögül kezdte el a lövést. Valószínűleg annyit látott, hogy jön egy relatív gyorsan közelítő autó, akivel egyszerre érnek a kereszteződésbe. Ezt se Neked, se nekem nem lehet objectíven átélni -mivel nem vagyunk ott. Nem tudjuk az előzményeket, a pontos szituációt, azt, hogy a felvétel szélén kívül mi történt, a lelkiállapotokat stb. Ülünk egy fűtött irodában, vagy szobában és nem ott vagyunk egy háborúban, egy konfliktus közepén.
Nem kell védeni, tiszta sor. Senki nem is tette. Csúnya egy helyzet és mint mindig, szar dolog, hogy egy háborúnak civil áldozatai vannak. De vannak. Fájó dolog, de még nem volt háború (és béke) civil áldozatok nélkül. Aki ezt nem tudja elfogadni, az szerintem olvasson valami népmesét, ahol a jó győz, és ne haditechnikai fórum háborút követő topicját.
Mivel valószínűleg Te sem voltál soha ilyen helyzetben ezért nem hiszem, hogy egyből szándékos és tudatos gyilkosságot kell kiáltanod. Ezért kár az indulatokat kelteni és ezzel felhasználni az ártatlan áldozatokat. :(
 

Nber

Well-Known Member
2021. október 15.
1 574
6 821
113
Ennek egyébként mi értelme?
Miért jó feladni a piacot? Vagy nem azért mentek oda, hogy pénzt keressenek?
Vagy azt hiszik, hogy ezzel aztán jól kiszúrnak Putyinnal? Putyin gondolom köszöni szépen ezt is.
Tipikus nyugati rövidtávú gondolkodás.
 

Capslock27

Well-Known Member
2017. október 30.
2 597
6 033
113
main-qimg-0556a30f9981bd9a5052cc2a2cd01ac6

(Szerintem van ilyen Putyinnal is. :) )
.
.
Ez a hulye abra semmit (!) nem jelent. Egyedul annyit, hogy egy demokratikus orszagban egy vezetö nem örökre szol, az a diktaturak sajatossaga. Obama es sor egyeb vezetö azert van lehuzva, mert lejart az elnöki ciklusa, ennyi.
.
(Assad meg azert vigyorog ott, mert ö örök idökre diktator, söt mar az apja is az volt, töle örökölte a posztot. Asszad mar akkor Sziria ura volt, amikor 2004-ben ott jartam az orszagban, minden boltban, etteremben, mindenhol ki kellett rakva lenni egy Asszad fotonak. Ugy tunt, volt par standard kep, mindenhol azok voltak, kedves Asszad, katonaruhas napszemuveges kemenyennezö Asszad, öltönyös Asszad, ilyesmik, minden boltos szabadon valaszthatott Asszad es Asszad közul, melyiket rakja ki, ez volt a sziriai demokracia. :) :)
A kiserönk azt mondta, hogy legalabb egy fotonak kötelezö kint lenni, ahol nincs kint, az felerne egy csendes tuntetessel, es azt a helyet be is zarnak zaros hataridön belul. :) )
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 512
47 042
113
Szentkirályi Alexandra: kedd reggelig 178.894 ember érkezett Magyarországra
Kedd reggelig 178 894 ember érkezett Magyarországra Ukrajna felől az öt határátkelőhely valamelyikén - közölte a kormányszóvivő kedden Budapesten, a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács ülését követő sajtótájékoztatón.
Szentkirályi Alexandra azt mondta: az országba érkező menekültek ellátása folyamatos, akár átutazóban vannak, akár hosszabb ideig tartózkodnak Magyarországon.
Ismertette, keddig a katasztrófavédelem 3252 embernek - köztük 1780 gyermeknek - biztosított szállást.
 

Nber

Well-Known Member
2021. október 15.
1 574
6 821
113
Pedig agitpropban nagyon jól állnak. Nem értem miért is nem harcolnak tovább? :)
Pedig Face-n meg itt a HTKA-n már megnyerték.
 
W

Wilson

Guest
Egy orosz katonai erőt megsemmisítettek Harkiv térségében

Orosz katonák haltak meg Harkov közelében. 2022. március.08.

Egy orosz katonai erőt megsemmisítettek Harkiv térségében...​


Harkiv régióban az orosz hadsereg megkísérelte az áttörést, amely kudarcot vallott.
Erről a katonaság számolt be.
Egy orosz katonai erőt felszámoltak Harkiv külvárosában.

A csatatérről készült információkat és videót a Freikor közösség tette közzé .
Orosz katonák haltak meg Harkov közelében.  2022. március
Orosz katonák haltak meg Harkov közelében. 2022. március

A videón orosz katonák széttépett testei láthatók a csata után.


A "Fraikor" egy önkéntes egység, amely az ország keleti határait védi, valószínűleg ennek az egységnek a harcosai vettek részt a csatában.
Ukrán erők Harkivban.  Fotó: Fraikor
Ukrán erők Harkivban. Fotó: "Fraikor"

"E harcosok mindegyike nem csak a hazájáért harcol, hanem közvetlenül is megvédi otthonát a hívatlan vendégektől" - mondták harcosairól a Frykor képviselői.

 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 917
16 863
113
Pedig agitpropban nagyon jól állnak. Nem értem miért is nem harcolnak tovább? :)

Tegnap már Moszkva alatt voltak, vagy nem? :)