.
.
En se hittem, hogy megtamadjak öket. De ha mar igy tettek, akkor a Donbass körul beasott ukran hadsereget tamadtam volna meg, döntöen a levegöböl, es napokig megallas nelkul intenziven bombaztam volna öket, precizios fegyverekkel, manpads magassagon felulröl. Ezutan tamadtam volna a felszinen, es Donbass hataraig haladtam volna. Hangsulyozzottan igyekeztem volna nagy technikai fölenyt demonstralni, majd Donbass elfoglalasa utan leulni targyalni. Ukran NATO semlegessegert es a Krim elismereseert cserebe visszaadom Donbasst az ukranoknak, ha azok garantaljak annak orszagon beluli szinte teljes autonomiajat. Orosz csapatok ezutan kivonulnak. Hatterben EU es USA vezetöivel valami kiegyezes.
Ez talan adta volna a lehetöseget, hogy a vilag visszaterjen a regi mederbe, Putyinnal egyutt.
.
Most viszont Putyin addig feszitette a hurt, hogy ebböl jo mar nem sul ki. Öt többe a vilag normalisabb resze nem fogadja el, lenyomta magat Kim Dzsong Un melle, akitöl maximum felni lehet. Egyszeruen nem tudok mas forgatokönyvet elkepzelni, minthogy:
- az oroszok megbuktatjak Putyint maguk, es ezzel egy uj oroszo vezetes kap egy eselyt az ujrakezdesre
- vagy putyu elöbb-utobb atomfegyverig eszkalalja a dolgot, mert Ujrajnat megszallni nem tudja, a patthelyzet egyre kinosabb lesz neki, es ezen a ponton kerdes, mi törtenik, "elöre menekul-e"?
.
Putyin megbukasara esetleg alternativ forgatökönyv, hogy elöbb Lukasenka bukik meg Feheroroszorszagban, nekik mar erösen rezgett a közelmultban is a lec, es az ö bukasa rantja magaval putyut. De a környezetenek esznel kell lennie, nehogy bukas közben atommal tudjon elöallni.