[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 784
48 194
113
Ez egy civil házaspár a háború első napjaiban.
Ne akard a későbbi orosz veszteségekkel indokolni a háborús bűncselekményt!
28-án már bőven mentek a molotovos videók.
Én nem vagyok katona, de ha egy ilyen IFV-vel nekem egy konvojt kéne fedeznem, és az útvonalon feltűnik egy autó, amely a konvoj felé halad, kilőném a f.szba.
Láttunk már a mostani konfliktus előtt is olyan videót, ahol teljesen civil autókon robogott oda a védett járművekhez az ellen.
Pár napja volt olyan videó is, ahol egy civil autóból pattantak ki egy RPGvel a “területvédelmisek”, majd ledurrantottak valami Uralt, utána jót röhögtek és elviharzottak.
 

KoviUbi

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 834
6 693
113
Az orosz gazdaság van romokban, minden eddiginél jobban rászorulnak az eu pénzére. De nyilván egyik félnek sem állna érdekében a gázcsap elzárása. Hosszabb távon viszont mindent meg fog tenni az eu, hogy csökkenjen az orosz függőség. Még az iráni embargó feloldása is felmerült.

Na de mit fog ehhez szólni Izrael? :D

Öntökönlövés, sokadik fejezet: Hogyan csinálj segget a szádból--->Évekig szankciózd Iránt, foglald le a hajóit, tiltsd ki mindenhonnan, majd kuncsorogd magad vissza, mikor rászorulsz mert balf*sz vagy. Attól megtanulja a leckét. :D
 

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 052
5 541
113
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az ABC amerikai hírcsatorna World News Tonight című műsorában kijelentette: készen áll a Krím félsziget és a Moszkva-barát kelet-ukrajnai szakadár köztársaságok sorsának kompromisszumos rendezésére.

Egyúttal aláhúzta: nem enged Moszkva követeléseinek, és nem hajlandó elismerni a szakadár köztársaságok függetlenségét, illetve a Krím fölötti orosz fennhatóságot.

„Készen állok a párbeszédre, de a kapitulációra nem”– szögezte le Zelenszkij a helyi idő szerint hétfőn sugárzott interjúban. Hozzátette: fontos odafigyelni a szóban forgó térségek lakosaira, akik Ukrajnához akarnak tartozni. Rámutatott: Moszkva követelései nem csak az elismerésről szólnak, hanem valójában újabb ultimátumok.

Máshol ez is megjelent:
Ukrajna készen áll a tárgyalásokra az Orosz Föderációval a kulcsfontosságú pontokról, de "egyértelmű és konkrét, jogilag kötelező érvényű garanciákat" szeretne kapni a biztonságára, miután a NATO nyíltan bejelentette, hogy nem fogadja be az államot.



 

KoviUbi

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 834
6 693
113
Hozzátette: fontos odafigyelni a szóban forgó térségek lakosaira, akik Ukrajnához akarnak tartozni. Rámutatott: Moszkva követelései nem csak az elismerésről szólnak, hanem valójában újabb ultimátumok.

A Krímen voltak népszavazások, mindegyik kudarc volt Kijevnek, nem csak a 2014-es.
Donyeckben és Luhanszkban meg egyidőben voltak tüntetések a Majdannal, hogy kevesebb Ukrajnát akarnak és több önállóságot. Hol voltak ők meghallgatva? Ha meg lettek volna, akkor ma nem lenn háború se. Zelenszkij hülye.
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://www.yaplakal.com/findpost/110319129/forum1/topic2409179.html
"Én az Orosz Nemzeti Gárdával együtt élelmiszert szállítok a Kherson régióba, valamint a szükséges orvosi ellátmányt. Az alapvető szükségleti cikkek és a létfontosságú gyógyszerek hiánya miatt az emberek humanitárius katasztrófa szélén állnak, és ha ezeket a termékeket tőlünk kapják, üldözik őket, akár a házaik felgyújtásáig. Ezért szándékosan kihagytam a humanitárius segélyben részesült civilekről készült helyszíneket és fényképeket. Ezt a segítségnyújtást szisztematikusan végezzük.
Sajnos a civil lakosságot túszul ejtették, és eszközzé vált a helyi ellenálló sejtek kezében, akik olyan körülményeket teremtenek, amelyek lehetetlenné teszik az emberek számára a túlélést. Az embereket megfosztják az alapvető életszükségletektől, miközben megtiltják, hogy segélyt fogadjanak el ugyanattól a békés oroszországi embertől, aki kizárólag humanitárius indíttatásból, együttérzésből és rokonsági érzésből (én személy szerint) elvégezné a munkát." - mondta ezt Poklonszkaja a közösségi médiában.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 784
48 194
113

omae

Well-Known Member
2015. július 13.
1 690
2 303
113
nezopont kerdese. ha valaki nap mint nap a kuszobodre vegzi a dolgat raadasul a kilincsedet is bekeni vele, te meg megelegelve a dolgot adsz neki egy sallert, akkor te vagy a hibas? Az osszes szomszed meg azt kommunikalja kozben, hogy meg neked kene fizetned ezert, mert jo minosegu, univerzalis, europeer, hazhozszallitott tragyat kaptal.
Mi a nézőpont kérdése? Hogy az oroszok elfoglalták krímet illegálisan? Hogy az oroszok pénzt, fegyvert, embert és vezetést adtak a kelet ukrajnai szeparatistáknak? Hogy 14-15-ben is jelzés nélküli orosz csapatok gyilkoltak ukránokat Ukrajnában?
De az ukránok szarnak a küszöbre nem? Ők azok akik lövetik a ruszki városokat, megölik az utakon az orosz civileket miközben atom háborúval fenyegetőznek, mi?
Nem lehet hibáztatni az Ukránokat az orosz vezetés hülyeségéért, csak azért mert a propagandájuk mindent elkövet hogy az arra alkalmasakat behülyítse még nem lesz igazuk.
 

meister.proper

Well-Known Member
2016. augusztus 30.
1 604
1 918
113
https://www.yaplakal.com/findpost/110319129/forum1/topic2409179.html
"Én a Nemzeti Gárdával együtt élelmiszert szállítok a Kherson régióba, valamint a szükséges orvosi ellátmányt. Az alapvető szükségleti cikkek és a létfontosságú gyógyszerek hiánya miatt az emberek humanitárius katasztrófa szélén állnak, és ha ezeket a termékeket tőlünk kapják, üldözik őket, akár a házaik felgyújtásáig. Ezért szándékosan kihagytam a humanitárius segélyben részesült civilekről készült helyszíneket és fényképeket. Ezt a segítségnyújtást szisztematikusan végezzük.
Sajnos a civil lakosságot túszul ejtették, és eszközzé vált a helyi ellenálló sejtek kezében, akik olyan körülményeket teremtenek, amelyek lehetetlenné teszik az emberek számára a túlélést. Az embereket megfosztják az alapvető életszükségletektől, miközben megtiltják, hogy segélyt fogadjanak el ugyanattól a békés oroszországi embertől, aki kizárólag humanitárius indíttatásból, együttérzésből és rokonsági érzésből (én személy szerint) elvégezné a munkát." - mondta ezt Poklonskaya a közösségi médiában.
milyen szepen sminkelt a harcteren is. es hat a sneaker kulon jo, hogy meg nem latszik rajta a sar.

amugy ha szukebbre komponaljak, meg könnycseppet is morzsoltam volna.

mar egy feknyuzt sem tudnak rendesen összeállítani? azt hiszem, most iratkoztak le az nkh-ban az orosz hirlevelrol.
 

KoviUbi

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 834
6 693
113
Mi a nézőpont kérdése? Hogy az oroszok elfoglalták krímet illegálisan? Hogy az oroszok pénzt, fegyvert, embert és vezetést adtak a kelet ukrajnai szeparatistáknak? Hogy 14-15-ben is jelzés nélküli orosz csapatok gyilkoltak ukránokat Ukrajnában?
De az ukránok szarnak a küszöbre nem? Ők azok akik lövetik a ruszki városokat, megölik az utakon az orosz civileket miközben atom háborúval fenyegetőznek, mi?
Nem lehet hibáztatni az Ukránokat az orosz vezetés hülyeségéért, csak azért mert a propagandájuk mindent elkövet hogy az arra alkalmasakat behülyítse még nem lesz igazuk.

Az pl: nézőpont kérdése, hogy ezeknek volt előzménye is és azt figyelembe veszed-e vagy nem.
 
  • Tetszik
Reactions: megazez