[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
18 563
32 048
113
.
.
.
Teherauto soför vagy, nagy elmeny lehet elindulni reggel ellenseges környekre robbanoanyaggal, vagy gyulekony uzemanyaggal jol megpakolva, egy szar Kamazon..... Raadasul jo zöldre festve, feher jelekkel, hogy a leghulyebb ukran is messziröl lassa, hogy beled kell lönie egy sorozatot.
Konvolybiztositáshoz példul most jol jönne az oroszoknak egy kerekes ágyús járgány.Vagy egy kerekes BMPT szerüség.
 

Capslock27

Well-Known Member
2017. október 30.
2 596
6 024
113
Nem gondolnám, hogy 120 elit orosz ejtőernyőst küldenének egy harkovi külvárosi benzinkút megtisztítására, én úgy gondolom ez volt a leszállási övezetük, ezt erősíti meg az ukrán hiradás amelyben azt írják, hogy közvetlenül a desszantolást/leszállás után támadtak meg őket.....
.
.
Ez oke, hogy leszalltak ott, de akkor talpig oroszban onnan kellett volna bejutniuk mondjuk a varos közepere, es likvidalni valaki fontos szemelyt az ellenallas szervezöi közul? Ha valakit likvidalni akartak, mentek volna inkabb civilnek alcazva, többre jutnak.
Ha meg el kell foglalni valamit a közelben, akkor megint mi volt a terv? 10 perc, es a lövöldözes zajara mar nyuzsögnek a környeken az ukranok, az erkezö ujabb orosz helikopterekre meg kuldik a Stingereket a varosbol is.
 

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
2 567
14 437
113
Csernyihiv térségében összetörtek egy orosz lőszeroszlopot

2022. március 9.Megsemmisült teherautó lőszerrel az orosz hadsereg MLRS-hez és SAM "Osa" Csernyihiv régióban

Csernyihiv térségében részben megsemmisítettek egy orosz lőszer szállító oszlopot.​

A csernyihivi régióban a területvédelmi erők feloszlatták az orosz csapatok konvojt.

Ezt a Militarny közölte az ukrán fegyveres erők vezérkarára hivatkozva .

A megsemmisiített orosz teherautókban lőszert találtak.

Az egyik teherautón több rakétavetőhöz való lőszert találtak.

Orosz teherautó lőszerrel több rakétavetőhöz.  Csernyihiv régióban
Orosz teherautó lőszerrel több rakétavetőhöz. Csernyihiv régióban

Az oszlop védelmét a T-72B3M orosz harckocsi biztosította.

Elfogták a T-72B3M orosz hadsereget Csernyihiv régióban
Elfogott T-72B3M Csernyihiv régióban

Az oszlop légvédelmét az Osa légvédelmi rakétarendszer biztosította.
Megsemmisült teherautók az orosz hadsereg lőszereivel Csernyihiv régióban
Megsemmisült teherautók az orosz hadsereg lőszereivel Csernyihiv régióban

A képek szerint a T-72B3M és a SAM „Osa” harcjárműveket sértetlenül elfogták

-Az OSA vonórúdján van a Kamaz, ami kikotorta maga alól a földet.
-72-es az árokparton sem most került oda, nincs nyom mögötte a laza talajon, le is van szerelve.
- Kamaz fülke szétlőve, de vér az nincs. Sőtt....gumiégetés is volt a teherautók részéről a nyomokból ítélve.
-Éheznek az oroszok, de a kajacsomagok megint szét vannak dobálva.
- Nincsennek halottak.
 
W

Wilson

Guest
Az tényleg elkondolkoztató, hogy képtelenek ezt a térséget megtisztítani. Innen tudnák legjobban ellátni a Kijevtől nyugatra lévő egységeket. Egy katona talán tudja, hogy mennyire szokás harckocsival kísérgetni az ellátmányt ekkora távolságokon?
A Kijev melletti elhíresült konvojnál az orosz videók alapján az ilyen oszolopoknál minimum két Ka-52-es orosz harci helikopter biztosítja a terepet azok nagy eséllyel képesek a fedélzeti felderítő eszközeikkel felderíteni a konvojra leselkedő veszélyt pl az ukrán hadsereg vagy területvédelmi erők ATGM-l felszerelt csapatait, persze az ukrán manpadok miatt ők sincsenek biztonságban...
 
W

Wilson

Guest
-Az OSA vonórúdján van a Kamaz, ami kikotorta maga alól a földet.
-72-es az árokparton sem most került oda, nincs nyom mögötte a laza talajon, le is van szerelve.
- Kamaz fülke szétlőve, de vér az nincs. Sőtt....gumiégetés is volt a teherautók részéről a nyomokból ítélve.
-Éheznek az oroszok, de a kajacsomagok megint szét vannak dobálva.
- Nincsennek halottak.
Nem biztos, hogy azt a Kamazt az OSA vonorudra vette volna ahhoz az OSA túl furcsa szögben áll szerintem....
 
  • Tetszik
Reactions: gergo55

yrkon

Well-Known Member
2012. február 24.
775
1 978
93
Kis adalék a "nem-minden-fekete-fehér" dologhoz:


"Ha olyan képeket lát, amelyeken polgári járműveket vesznek célba az orosz erők, ne feledje, hogy az ukrán erők ezeket használják NLAW-k Harkovba és más területekre történő szállítására. Az autók használata a lakosság körében való elrejtőzésre csak növeli az ártatlan civilek veszélyét."
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
Elmondom, hogyan jutottunk ide! :cool:

Addig b@sztatták a lengyeleket ezzel a repülős üggyel - annak ellenére, hogy ők nem akartak sz0pni miatta -, hogy önhatalmúlag feltették a kezüket hogyha az USA ennyire b@sztatja őket a gépek miatt, akkor itt van nesztek kezdjetek velük, amit akartok!
Hja és persze F-16-ban kellene érte fizetni!
Az USA-nak meg úgy már nem kell, hogy nem lehet a lengyelek és egyéb orszagok farkával verni a csalánt.
Amikor már a tiedet kell kipakolni.az asztalra, akkor inkább: "Nem volt megfelelő egyeztetés! Mi nem erre gondoltunk..."
Az meg külön vicces volt, hogy a lengyelek arra bíztatták a többi érintett országot (Szlovákia, Bulgária), hogy ők is borítsák rá a szarjaikat Ramsteinre. Ingyen F-16-ot kapnak! Az USA meg majd megoldja, hogy hogyan juttatná be Ukrajnába a gépeket.
Korábban már írtam, hogy talán alkatrészként megoldható lenne, de hogy Lengyelország nem engedné hogy az ukrán pilóták felvegyék a gépeket Ramsteinben, és rajtuk keresztül hazavigyék őket, az tutifix.
Innentől meg az USA szépen vihetné a szarokat az AMARGba, a demó sorra, trófeának... :D :D :D
Elnézve ezt az össze vissza beszédet és kibeszélést a K és Ny-Európai "szövetségesek" (értsd csicskák) részéről az az érzésem támad, hogy jelentősen gyengül az USA befolyásolási képessége.
Már sem a német sem a farncúz meg az olasz sem akar teljes energia embargót, csak olyant ami nekik nem fáj, mire az USA "megértő" válasza, hogy elfogadják, hogy egyes Európai államok még üzletelnek az orosszal, mert hát na szegények nem tudják kiváltani a gázt (és persze az USA sem tud adni - mondom halkan). Most meg ez a lengyel csavar, hogy ad gépet, de az USA-nak, aztán az csináljon vele amit akar. Aztán ott vannak a Bolgárok akik ki akarnak lépni az EU-ból, ha kötelező lesz az energia embargó. Előzőleg meg a Horvátok és a Cseh miniszterelnök pofázik, hogy ez nem az ő háborújuk, és oldja meg az USA nélkülük.
Ezek után kérdem én, mi lenne itt nyugaton ha nem lenne ez a fene nagy egység és összezárás:oops:?
 

theo

Well-Known Member
2016. június 1.
2 334
9 634
113
Kis adalék a "nem-minden-fekete-fehér" dologhoz:


"Ha olyan képeket lát, amelyeken polgári járműveket vesznek célba az orosz erők, ne feledje, hogy az ukrán erők ezeket használják NLAW-k Harkovba és más területekre történő szállítására. Az autók használata a lakosság körében való elrejtőzésre csak növeli az ártatlan civilek veszélyét."
Mennyire kell hülyének lenni, hogy ezt felvegyed videora és kirakd a netre?o_O
 

yrkon

Well-Known Member
2012. február 24.
775
1 978
93

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 092
20 678
113
W

Wilson

Guest
Egy kis ukrán reklám....:)

Az őröket és az újítókat tesztelték a háborúban - fényképes bizonyíték

2022. március 9 "Innovátor" páncélozott autó

Az "őröket" és az "újítókat" tesztelték a háborúban - fényképes bizonyíték.​


Az Oroszországgal vívott háború új szakaszának két hete alatt többször is tűz alá kerültek az Ukrán Páncéljárműipari Vállalat páncélozott járművei. A páncélautó sérülése ellenére a legénység életben maradt.

Ezt a Militarny közölte a cég által szolgáltatott információkra és nyílt forrásokból származó adatokra hivatkozva.

Például 2022. február 25-én lőszer talált el egy, a Kijevi Terrorvédelemnek átadott autót. Az egész legénység túlélte, az autót most állítják helyre.

275216056_1401021916998771_2848904233474011589_n.jpg
"Warta" páncélozott jármű

Március 5-én a Különleges Műveleti Erők „Gárda” tűz alá került Gostomel közelében. A golyóálló üveg minden lövést kibírt...

"Warta" páncélozott jármű "Warta" páncélozott jármű "Warta" páncélozott jarmű

Március 4-én Csernyihiv közelében a „Gárda” egyik járműve haladás közben felrobbant. A legénység egyik tagja sem halt meg

275222837_163558709393188_2713358934401574_n.jpg
"Warta" páncélozott jármű

2022. március 7-én tűz alá került az Ukrán Nemzeti Gárda Novator páncélozott járműve. A hűtő kilyukadt. Ezt a járművet éppen felújítják – állítja a cég.

"Innovátor" páncélozott jàrmű "Innovátor" páncélozott jármű "Innovátor" páncélozott jármű

Március 8-án Volnovakha közelében a Novator egy páncéltörő aknába futott. Az autóban keletkezett jelentős károk ellenére a legénység élete biztonságban volt.

275129443_164606349288424_2331391908887526565_n.jpg
"Innovátor" páncélozott jármű

Az Ukrán Páncélozott Járművek az orosz invázió első napján átadták felszereléseiket, valamint exportszerződésekkel gyártott termékeiket a Területvédelmi Erőknek.


 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 477
18 411
113
Az orosz védelmi minisztérium nyilvánosságra hozta azokat a dokumentumokat, amelyek megerősítik, hogy Kijev készült egy Donyec-medencei támadó hadműveletre
Atommal, nem?
Szemben 200 000 orosszal.
Ez miért most derült ki, nem tudta az orosz hírszerzés?
Pedig milyen jól jött volna ez az infó Putyinnak, megmagyarázni a fenyegetőzést.
 
  • Tetszik
Reactions: Wilson