Magyarország légvédelme

Hiába van neki, nincs hatótávolságon belül lehetősége indítani. Az ismert irány és a becsapódás helye alapján egyértelműen ukrán területről indították, mert nem tudták volna sehonnan máshonnan! Az oroszok túl messze vannak (ahogy a belaruszok és a transznyisztriai terület is).
Okkán beretvája.Ez valószinűleg egy simán meghibásodott öreg felderitő dron.

Tényleg csak az a kérdés, hogy miért lőtték ki erre az ukránok!
Gondoljuk tovább, mi a legrosszabb eshetőség:

-egy következő műveletben legyalulják az általad jelölt bázisokat
-és az oroszokra kenik.

"Ha nekünk nem maradt légierőnk, akkor a magyaroknak se maradjon..."

A verzió.E3 azonositotta,hogy egy felderitő dronrol van szó,és mindenki sűrűn imádkozott,hogy ne essen lakott területre.....
B verzió.Láttak valamit a radaron,csak leszarták.Utóbbi esetben jópár év futkosó kiosztását igényelném....
C verzió,nem látták a radaron,vagy nem tudták nyomon követni.Háááát,B verzió retórzióját kérném.....Miaz,hogy egy készültségi állapotban lévő légvédelem nem lát egy ősöreg,nem lopakodó,nem terepkövető,minden EW fedezet nélkül repkedő dront?!?
És akkor most a fórumközönségnek sziveskedjék elgondolkodnia,hogy egy terepkövető CM elfogásának mekkora is az esélye.....
Nyilvánvalóan mindenki látta a radaron, ugyanis nem tudták volna a horvátok megmondani, hogy mennyi ideig volt a gép az egyes országok légterében.
Szerintem az ukránok tájékoztatták a NATO irányítást a meghibásodott drónról.
Mindenesetre én várok most egy olyan intézkedést, hogy szigorúbb légtérzárat fognak bevezetni az ukrán határ közelében a teljes NATO határ mentén olyan 50-100km-es távolsagban. A légtérsértőket meg lelövik a francba, elfogás nélkül rakétás légvédelemmel.

Hiába van neki, nincs hatótávolságon belül lehetősége indítani. Az ismert irány és a becsapódás helye alapján egyértelműen ukrán területről indították, mert nem tudták volna sehonnan máshonnan! Az oroszok túl messze vannak (ahogy a belaruszok és a transznyisztriai terület is).
Az oroszok azt visznek be Ukrajnába, amit nem szégyellnek.

Nyilvánvalóan mindenki látta a radaron, ugyanis nem tudták volna a horvátok megmondani, hogy mennyi ideig volt a gép az egyes országok légterében.
Mindenesetre én várok most egy olyan intézkedést, hogy szigorúbb légtérzárat fognak bevezetni az ukrán határ közelében a teljes NATO határ mentén olyan 50-100km-es távolsagban. A légtérsértőket meg lelövik a francba, elfogás nélkül rakétás légvédelemmel.
Ki gondolta volna hogy az oroszok elott az ukik fognak meg tamadni egy(vagy tobb) NATO tagallamot. Mert ha pont a fejem folott fogy el egy kemrepulo uzemanyaga es a fejemre esik azt en tamadasnak vennem. :D

Gondoljuk tovább, mi a legrosszabb eshetőség:

-egy következő műveletben legyalulják az általad jelölt bázisokat
-és az oroszokra kenik.
Rakétacsapást tudnak mérni, mint az orosz légibázisra Tocskával. Van még egy-kétfajta saját rakétájuk és cirkálórakétájuk, de az inkább propaganda volt, tekintve, hogy már kilőtték volna őket az oroszokra ha valóságosan bevethetőek!

Az oroszok azt visznek be Ukrajnába, amit nem szégyellnek.
Hülyeségeket beszélsz! Nem fogod fel, hogy közelében nincs semmilyen orosz katona annak a területnek, ahonnan indítani lehetett! Csak és kizárólag az ukrán fegyveres erők tudták ezt elindítani ezekkel a paraméterekkel. Nincs kifogás ez alól. A következő kommentet akkor írd, amikor ezt már felfogtad.

275346959_801471601244540_753120048196670978_n.png
275445338_1100206470818446_7476156411952722501_n.png

KÖNYÖRGÖM FOGJÁK MÁR BE HA KATONAI TÉMÁRÓL VAN SZÓ....és csak simán idézzenek szakértőket! Hát én most lettem kész a hazai sajtótól. Az a szutyok ejtőernyővel száll le...igen biztos utaztak rajta, igaz hogy kabinja sincs...

Lehet, hogy ez lesz az ukrán légtérzár apropója.

Szerintem is az A verzió a legesélyesebb,illetve az ukik eleve szólhattak is.
Szokásos qrvahozzáértő idióta magyar honvédségi kommunikáció kavarja a szart.
Kolumbiai fórumokat lapozgatva,sárgultam az irgységtől a FAC PR szolgálata láttán.....:(

Játszunk akkor egy kicsit.
Tegyük fel hogy egy elkóborolt eszközről beszélünk,ami irányíthatatlan,műszaki hibás ,és repül a nehéz kő ki tudja hol áll meg alapon zuhant le Zágrábnál,legyen...
De ha mondjuk működik Murphy törvénye,és puszta véletlenül telibe veri a paksi erőművet,tragikus ( sic!) rosszabb esetben itt most kurva nagy gondok lennének. Ha megnézzük a térképet,ott suhant el szinte felette!!!
Szóval le kell lőni MINDEN " eltévedt " repülő eszközt ami jön,mert nem játék.
Ez éppúgy Nemzetbiztonsági kérdés,mint az,hogy nem konfrontálódunk senkivel.

Játszunk akkor egy kicsit.
Tegyük fel hogy egy elkóborolt eszközről beszélünk,ami irányíthatatlan,műszaki hibás ,és repül a nehéz kő ki tudja hol áll meg alapon zuhant le Zágrábnál,legyen...
De ha mondjuk működik Murphy törvénye,és puszta véletlenül telibe veri a paksi erőművet,tragikus ( sic!) rosszabb esetben itt most kurva nagy gondok lennének. Ha megnézzük a térképet,ott suhant el szinte felette!!!
Szóval le kell lőni MINDEN " eltévedt " repülő eszközt ami jön,mert nem játék.
Ez éppúgy Nemzetbiztonsági kérdés,mint az,hogy nem konfrontálódunk senkivel.
Az erőmű fizikai vedelmet utasszálitókra méretezték.

Úgy néz ki mint egy Tupoljev sugárhajtású drón és elrepült idáig? Akkor Tu-141 megintcsak kizárásos alapon. Hogy miért, na az a házifeladatod! :)
Nem az enyém, a NATO-é. Ők azeet nem kizárasos alapon dolgoznak.
Megallapitjak a tipust, onnantól kezdve lehet agyalni.