Kínai szárazföldi erők fegyverzete, felszerelése és szervezeti felépítése

Igen, van ott egy gázszabályzó, de ez utána jön már. A rajz meg az animáció nagyon jól megmutatja. Még az is benne van a pakliban, hogy volt olyan változat, ahol két helyen volt megfúrva a cső.
????
Lehet, hogy ezzel valamennyire csökkenteni tudták a hátralökést Az egész lágyabban működik.
Jó lenne egy mérnök is, aki ilyesmihez érdemben hozzá tud szólni.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Biztosan nem tudták.

Igen, van ott egy gázszabályzó, de ez utána jön már. A rajz meg az animáció nagyon jól megmutatja. Még az is benne van a pakliban, hogy volt olyan változat, ahol két helyen volt megfúrva a cső.
????
Lehet, hogy ezzel valamennyire csökkenteni tudták a hátralökést Az egész lágyabban működik.
Jó lenne egy mérnök is, aki ilyesmihez érdemben hozzá tud szólni.
Semmi értelme sehogy sem.Gázszabályzó mögötti gázélvételi furatnak az égvilágon semmi értelme.Nyomáscsökkentő kamrának semmi értelme ott.Csökkenti a zár működtető energiákat,növeli a működési bizonytalanságot,lényegében tisztitását lehetetlenné teszi a gázmotornak.
Szerintem az a grafika dezinformáció.

@Cifu ha van egy kevés időd, meg tudnák szakérteni ezt e rejtélyes duplakamrás gázdugattyús rendszert?
Mer elégszer linkeltem be, a hírfolyamben fennebb megvan

Semmi értelme sehogy sem.Gázszabályzó mögötti gázélvételi furatnak az égvilágon semmi értelme.Nyomáscsökkentő kamrának semmi értelme ott.Csökkenti a zár működtető energiákat,növeli a működési bizonytalanságot,lényegében tisztitását lehetetlenné teszi a gázmotornak.
Szerintem az a grafika dezinformáció.
???
Nagyon alapos és jól összerakott videó. Persze ettől még lehet kamu. Lehet így tudják biztosítani a megfelelő mennyiségű energiát, úgy, hogy a zás sebességét csökkenti tudják közben.
A tisztításban nem látok problémát. Gondolom szétszedhető.

Persze ettől még lehet kamu. Lehet így tudják biztosítani a megfelelő mennyiségű energiát, úgy, hogy a zás sebességét csökkenti tudják közben.
Már a gázszabályzó utáni gázélvetelnek sincs semmi értelme.Nonszensz.
Zársebességet a gázszabályzóval lehet és kell szabályozni.
A tisztításban nem látok problémát. Gondolom szétszedhető.
Hogyan?

Zársebességet a gázszabályzóval lehet és kell szabályozni.
Megvárom míg valaki aki ilyen gázdinamikás dolgokban otthon van megszekérti. Szerintem gázszabályzóval gázmennyiséget szabályozol. Gázsebességet a gázdugattyú méretével. Működési energiához, kell az adott mennyiségű gáz, nem hiszem, hogy csökkentheted. Lassúbb sebességhez, kell a nagyobb gázhenger.
???
Ahogy összerakták, szét is tudják szedni.

Megvárom míg valaki aki ilyen gázdinamikás dolgokban otthon van megszekérti. Szerintem gázszabályzóval gázmennyiséget szabályozol. Gázsebességet a gázdugattyú méretével. Működési energiához, kell az adott mennyiségű gáz, nem hiszem, hogy csökkentheted. Lassúbb sebességhez, kell a nagyobb gázhenger.
???

Gázssebességet nem tudsz szabályozni gázszabályzóval csak gázmennyiséget.

???

Gázszabályzóval a gázmennyiséget tudod szabályozni,a munkavégző gázmennyiség van hatással a zársebességre.
Egy tágulókamrának elég szilárdnak kell lennie,simán beledugni nem lehet.
De legfőképpen egy gázszabályzót kikerülő gázélvételi furatnak nincs semmi értelme.Illetve semmi értelme igy a gázszabályzónak.Sehogy sincs értelme,fegyvertechnikai értelemben.Mintha épitenél egy szabályozó zsilipet,és mellé egy azt megkerülő szabad folyású csatornát.

@Cifu ha van egy kevés időd, meg tudnák szakérteni ezt e rejtélyes duplakamrás gázdugattyús rendszert?
Mer elégszer linkeltem be, a hírfolyamben fennebb megvan

Az a baj, hogy nagyon sok a feltételezés.

Van több rajz és ábra, de a konkrét gázdugattyúról kiszerelt állapotú képet nem látunk.
Ha a két kamrás, egy gázelvétes furattal készült verziót nézem, ott a bajom az, hogy az első kamra még elvben lehetséges, hogy a gáznyomás felépülését próbálja kiegyenlíteni, de kétlem, hogy ez a visszarúgást drasztikusan befolyásolná. Ezt sokkal egyszerűbben (pl. mechanikai késleltetés, rugalmas dugattyúrúd, vagy hasonló) meg lehetne közelíteni.

A két furatos megoldás nekem túl extrém, nem tudom megmagyarázni, mi lehet a jó benne. Sokféle magyarázatot lehet kitalálni rá, de az biztos, hogy extra örvényeket hoz létre az első kamrában, amit kétlek, hogy hasznosnak lehetne nevezni.

• Tetszik
Reactions: tonyo
Kína utolsó AK változata
Chinese-QBZ56C-5-1200x800.jpg

11 perctől. Ugyebár gázdugattyús ez is, viszont itt két kamrája van.
kiegyenlítő kamra.
célja hogy a nagyerejű páncéltörő lövedék és a hangtómpítóval alkalmazható csökkentett erejű lőszer és a hagyományos lőszer is egyszerre alkalmazható legyen anélkül hogy a gázátömlő furaton állítani kellene.

• Tetszik
Reactions: Ocses