W
Wilson
Guest
És te is 81 km mértél ?Kikerestem mindkettőt és google távmérővel megmértem !
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
És te is 81 km mértél ?Kikerestem mindkettőt és google távmérővel megmértem !
Az Eu-val is uzletelnek meg mas orszagokkal. A politikus meg politikus. Azert barmennyire is nyomjak ezt a nyugati mainstreemet a vilag tombbon kivuli resze nem nyeli be. Itt meg lehet hulyiteni az embereket, Eu, Nato, Aukus terseg, de latod itt is mi megy 50%-se hiszi el ami a mediabol folyik. Munkahelyemen is olyan emberek nem hiszik el a hosi Zelenszkij meg egyeb fenyes szoveget akikbol nem neztem volna ki. Maguktol jonnek es mondjak, meg vitazni se kell veluk.Nem azért mert Washington azt mondta, hanem mert Putyin váltig állította, hogy nem lesz orosz invázió Ukrajna ellen, magyarul mindenkinek hazudott ezzel kapcsolatban szerinted ezek után ki fog bízni az orosz vezetésben? És ezáltal a kiszámítható orosz üzleti környezetben?
Leírtam 30km ! Az nem 81 km de ha a közúton kell menni az lehet akármennyi !És te is 81 km mértél ?
Piedesztalra emelik ujra a nacikat es a nacizmust nyugaton. A tavalyi ev a langyosake volt az idei a nacike lesz?Ezt én egyszerűen nem akarom elhinni, hogy ilyen van!
Tényleg nem tudom elhinni, hogy az EU-ban ez megtörténhet!
Így van, maradjunk a tényeknél. Ukrajna megfosztotta a jogaiktól az ott élő kisebbségeket, és elkezdte közülük szisztematikusan, államilag támogatva irtani az oroszokat. Erre válaszul kaptak egy pofot 2014-ben és 8 évet arra, hogy megjöjjön az eszük. Ez nem jött össze, és a végtelennek tűnö türelme is elfogyott az oroszoknak, uh most átmentek lerendezni azt, amit a diplomácia nem tudott. És ahoz képest hogy háború, kurvára visszafogottan teszik amit tesznek, pl egy iraki invázióhoz képest.Maradjunk a tényeknél. Amit Oroszország tesz Ukrajnával az tény. Oroszországgal senki nem teszi ezt, ez is tény. Hogy az alternatív hírekben ez pont fordítva van az nem tény hanem kamu.
Nem mindegy szerintem,,hogy melyik területről beszélünk, az A-50-s gépek az invázió első napján is folyamatosan fennt voltak a Kijev elleni támadásnál kénytelenek voltak aktivizálni a kijevi és Kijev környéki légvédelmet, ráadásul az ukrán légvédelmi rendszerek esetében olyan harceszközökről beszélünk amelyeket még a Szovjetúnióban gyártottak és amelyeket az ukránok nem modernizáltak, az orosz légierőnek ezeket az eszközöket, felderíteni,megsemmisíteni zavarni, biztos nem jelentett megoldhatatlan kihívást, ismétlem a Kijev elleni támadásnál aktivizálni kellett ezeket a rendszereket az Ukránoknak....A fix radarállomásokat naná, hogy eltrafálták. Mivel a Buk és Sz-300 mobil rendeszerek, nehezen hiszem el, hogy mindegyiket, vagy egyáltalán a "nagy részüket" kilőtték volna az első nap.
Eddig láttünk összesen 2 kilőtt ukrán mobil radart (1 herszonból menekülő konvojban, mégegy a háború harmadik hetének végén kelet ukrajnában) meg egy kilőtt Buk-ot, amit egy helikopter kapott el trélerre rakva az autópályán.
Az orosz repülők még mindig esnek lefele, épp tegnap volt videó ukrán Buk indításról meg találatról, szóval nekem ne mondja senki, hogy az ukr légvédelem el van nyomva.
Azert irtam, ha ez Kindzsal volt a teljesitmenye nem egyezik az Iskanderevel, inkabb a Kalibreval azonos. Persze a gyorsasag oltaran valamit fel kell aldozni. Hm nem volt utolagos robbanas sem, erdekes film.A kettő gyakorlatilag azonos.
Ez ilyenből mennyi marad? Pl a romok közűl valami használhatót ki tud-e szedni az ellen, amiből megtud lényeges infókat a fegyverről?Újra beraktam, mert a youtube videóhoz nem lehet hozzáférni.
️
️ Feltehetően a Kinzhal hiperszonikus rakétarendszer első harci használatáról készült felvételek és az Orosz Föderáció Védelmi Minisztériumának hivatalos videója az ukrán fegyveres erők földalatti raktára elleni támadásról ivano-frankivszki régióban.
![]()
Оперативные сводки
⚡️⚡️ Предположительно кадры первого боевого применения гиперзвукового ракетного комплекса Кинжал и официальное видео Министерства Обороны РФ удара по подземному складу ВСУ в Ивано-Франковской области. @opersvodkit.me
Milyen szakértő az olyan aki azt mondja, hogy iszkander rakétákat kaptak az ukránok és azzal akarják majd lelőni a szu35 gépeket?Varga Zoltán: A komolyabb tudású orosz harckocsik 2-3 hét múlva jelenhetnek meg a háborúban
![]()
Varga Zoltán: A komolyabb tudású orosz harckocsik 2-3 hét múlva jelenhetnek meg a háborúban
Milyen kimenetele lehet Dávid és Góliát harcának? Varga Zoltán fegyverszakértővel beszélgetett Gerhardt Máté a Napi aktuálisban.hirtv.hu
ez olyan kurucos mentalitásCsak kozben a csibészek elfordították nekik az iránytáblákat ...
De most nem arról van szó,hogy Putyin mit mondott hanem ennek a következményeiről, Ukrajna elleni orosz katonai invázió,hatalmas pénzügyi és egyéb a szankciók.....Az Eu-val is uzletelnek meg mas orszagokkal. A politikus meg politikus. Azert barmennyire is nyomjak ezt a nyugati mainstreemet a vilag tombbon kivuli resze nem nyeli be. Itt meg lehet hulyiteni az embereket, Eu, Nato, Aukus terseg, de latod itt is mi megy 50%-se hiszi el ami a mediabol folyik. Munkahelyemen is olyan emberek nem hiszik el a hosi Zelenszkij meg egyeb fenyes szoveget akikbol nem neztem volna ki. Maguktol jonnek es mondjak, meg vitazni se kell veluk.
Ugyanakkora biztonságba, mint aki az EU-ba fektet be vagy tartja a pénzét vagy szállítja az áruját. A vagyonbefagyasztásokat, elkobzásokat, lenyúlásokat, szankciókat nem az oroszok kezdték, hanem az EU.Nem kellett neki azt mondani, de gondolj már bele annak a befektetőnek a helyébe aki Oroszországban akar befektetni, szerinted biztonságban érezné pénzét ezek után, vagy aki hosszútávon akar árut szállítani Oroszországon keresztül....
Putyin azt is mondta, hogy nem indít katonai inváziót Ukrajna ellen, és ezzel csak a nyugati politikusok riogatnak,és itt az a lényeg, hogy egy ilyen vezetésű országot az üzleti környezet, nagyon nem tartja biztonságosnak, és megbízhatónak ...Putyin teljesen világosan megmondta, ha piros vonalat átlépik, akkor mennek. Amennyiben nem lépik, akkor nem mennek. Az ukik átlépték. Az orosz vezetés meg szavazartó népség ...
Akkor meg azért menne a hiszti, hogy miért a feketék harcolnak a fehér ember háborújában! Tudod ha van sapka, ha nincs sapka esete!Nincs olyan sok cigany, kb fel millio, allitolag. No de hat egy ilyen arja nemzetnel ez nem csoda ha nem latsz mast. Csodalom meg a Blm nem hisztizett hogy nincsenek neger ukran harcosok.
Azt kell mondani, h Miki Féher (ők úgy ejtik a Fehér-t) és akkor tudni fogják.Most voltam nemrég Portugáliában, hát nehéz dolga lehet ott a szélsőjobbnak, rengeteg arab és fekete, de ezek a nagyon sötét fajtából (itt jegyzem meg semmilyen atrocitás vagy negatív élmény nem ért velük kapcsolatban, teljesen normálisak a helyiek).
Nagyon élhető országnak tűnt (bár ott is volt tüntetés ukrajna mellett, meg pár ablakba ki volt téve az ukrán zászló). Egyébként halvány fogalmuk sincs Közép-Európáról! Amikor megkérdezték honnan jöttem mindenki mosolygott és büszkén összeszedve vélt magyartudásukat mondták hogy “dobre, dobre!”
Szerintem úgy gondolta a bíró, hagy menjen a hülyéje, hátha meghal és nem kell etetni többet!
Háborúk idején bevett szokás sok országban.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..