[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 690
14 653
113
Pankratov kapitány

A légelhárító rakétaosztály parancsnoka, Alekszej Pankratov százados a Donyecki és Luganszki Népköztársaság védelmét szolgáló különleges katonai művelet első napjától kezdve látta el a különálló motoros lövészdandár ellenséges repülőgépektől való lefedésének feladatait.

2022. február 28-án az Ukrán Fegyveres Erők tervei között szerepelt egy légicsapás a dandár koncentrált területére. A légvédelmi rendszerek elleni védekezés érdekében egy ellenséges szabotázs- és felderítő csoport haladt előre az orosz csapatok elhelyezkedésének helyére, amelyet a légvédelmi rakéta-zászlóalj harcjárművei megsemmisítésére küldtek.

Észrevette a szabotőrök támadását, Alekszej Sztanyiszlavovics parancsot adott a hadosztálynak, hogy vegye fel a védelmet, és harcba szállt az ellenséggel. A légvédelmi rakétarendszerek védelme során Alekszej Pankratov ellenséges repülőgépeket látott az égen. Az illetékes intézkedések eredményeként Alekszej Pankratov jól irányzott tüze lelőtt egy Szu-25-ös és három Bayraktar csapásmérő drónt, ami lehetővé tette az orosz motoros lövészek állásai elleni légitámadás megakadályozását. Másnap a Pankratov közvetlen felügyelete alatt álló hadosztály erői további két ellenséges Bayraktart semmisítettek meg.

Az orosz elnök 2022. március 4-i rendeletével Alekszej Pankratov az Orosz Föderáció hőse címet kapta "harci küldetés teljesítése során tanúsított bátorságért és hősiességért".

Maksimov főhadnagy

Hogy az ukrán katonák hogyan látják a különleges katonai műveletet, az Andrej Makszimov elfogott pilótával készült interjúból ítélhető meg. 2020-ban diplomázott a Harkov Nemzeti Légierő Egyetemen, amelyet a Szovjetunió háromszoros hőséről, Ivan Kozhedubról neveztek el (az 1930-ban alapított Kharkiv Higher Military Aviation Pilot School alapján alakult). Az ellenségeskedés első napján azt a feladatot kapta, hogy vonuljon ki a támadásból a repülõtéren elhelyezett rakétatûznek kitett repülõgép felszereléseket. Ezután harci bevetéseket hajtott végre a Szu-25 támadórepülőgépen, az elsőt - Kijevtől északra, a fehérorosz határtól 40 km-re lévő átkelőhelyen. Amikor a célba repült, a vezetőt lelőtték, és Maksimovnak önállóan kellett cselekednie.

A második repülés egy híd bombázása volt Kherson régióban. A harmadik feladat nem sikerült. A célhoz közeledve a repülőgép légvédelmi rendszerek tüze alá került, a pilótának manővereket kellett végrehajtania, hogy elkerülje a rálőtt rakétákat. Az utolsó repülés február 26-ra kelt, a feladat az, hogy rakétatámadást indítsanak a Herson városa melletti Antonovszkij híd ellen. A célpont közvetlen közelében egy légvédelmi rakétát lőttek ki a gépre, jelentős károkat okozva a gépben.

A megsebesült pilóta katapultált, ejtőernyővel ugrott le azon a területen, ahol az orosz csapatok tartózkodtak, ahonnan kórházba szállították orvosi ellátásra. Maximov úgy véli, hogy szerencséje volt: sok harcostárs meghalt a harcok során, köztük azok a pilóták is, akik nem katapultak ki a sérült repülőgépből, attól tartva, hogy orosz fogságba esik.

Ismeretes, hogy a halottak között van Alekszandr Okszancsenko ezredes, több mint 2000 ezer repült órával rendelkező, tapasztalt pilóta, a donbászi úgynevezett terrorellenes hadművelet résztvevője. Több nemzetközi repülőshow-n bemutatott előadásaival vált híressé. Szu-27-esét február 25-én lőtték le Kijev felett. Három nappal később Oksanchenko posztumusz elnyerte az „Ukrajna hőse” címet.

Hogy ez a pilóta hogyan halt meg, még nem teljesen világos. Talán a gépét egy ukrán rakéta találta el. Az orosz fél szerint Ukrajna légvédelme valójában szinte azonnal a különleges hadművelet megkezdése után megszűnt betölteni rendszeri funkcióját. Az S-300PS és a Buk-M1 légvédelmi rendszereket azonban nagy mobilitásuk miatt nem semmisítették meg azonnal. Miután a külső radarállomások hálózatából elveszítették a megbízható központosított irányítást és a légi helyzetre vonatkozó naprakész információkat, a légelhárító személyzet külön járt el, teljes mértékben saját (rendszeres) észlelőeszközeikre támaszkodva. Ennek eredményeként olykor az indításokat anélkül hajtották végre, hogy meghatározták volna egy adott légi célpont nemzetiségét, ami az ukrán légierő repülőgépeinek és helikoptereinek megsemmisüléséhez vezetett.


Vlagyimir Karnozov
 

Kulso_54

Well-Known Member
2010. június 14.
2 963
5 917
113

Az amerikai KelTec cég biztosítja Ukrajnának puskáit....​


A KelTec amerikai fegyvergyártó cég "bemutatja puskáit" ukrán állampolgároknak.

Erről a Militarny számolt be a KelTec cégre hivatkozva

A cég az első 400 lőfegyverből álló tételt készíti elő, amelyet hamarosan a NATO által működtetett létesítménybe szállítanak.


Valószínű, hogy az amerikai fegyvereket Ukrajna területi védelmi erői fogják megkapni..

A cég képviselőinek sikerült felvenniük a kapcsolatot a nagykövetség diplomatájával, aki segített neki mindössze négy nap alatt megszerezni a szövetségi engedélyt fegyverexportra. Ez a folyamat gyakran hónapokig is eltarthat.

Fénykép: KelTec
Fotó: “KelTec”

A KelTec azt reméli, hogy a jövőben több szállítást is szervezhet. Licencével akár 10 000 fegyvert is exportálhat, a cég pedig saját gyártósort és heti szállítást ajánlott fel az ukránoknak.


Aki nem látja, hogy mekkora hitvány banda ez a KelTec cég az nagyon naiv.
Mekkora bizniszt csinálnak most, fegyvergyárnak a legjobb reklám a háború.
 
W

Wilson

Guest
Alapjaiban nem érted a Kinzsal működését. A Kinzsal egy Iszkander-M ballisztikus rakéta, amit felfüggesztenek egy Mig-31K-ra, vagy egy Tu-22M3-ra és a lehető legnagyobb magasságból és sebességgel dobják el. A repülő tulajdonképpen egy plusz első fokozat szerepét tölti be. Tehát kezdjük ott, hogy nincs földközeli Kinzsal indítás. Ha a rakéta földközelben van, az már végfázis. Aztán a Kinzsal egy ballisztikus rakéta és nem egy terepkövető robotrepülő. Nincs olyan, hogy a Kinzsal fűnívóban közlekedik, vízszintesen a sűrű légkörben. A manőverezés sem úgy néz ki, hogy elindul vízszintesen, utazgat, aztán gondol egyet és emelkedik a cél előtt. Úgy néz ki, hogy ballisztikus pályán, meredeken lefelé belép a sűrűbb légkörbe, ahol már kellő erők képződnek a vezérsíkjain és a törzsön és bele tud vinni pár törést az amúgy alapól ballisztikus, lefelé tartó pályájába, a légvédelem dolgának megnehezítése céljából. Ekkor (a sűrű légkörbe való belépéskor) már rég nem működik a hajtóműve.
Igazad van én tudtam rosszul, ez az orosz cikk az általad elmondott dolgot támasztja alá......

"Elmondása szerint a KINZSAL repülőgép-rakétarendszert a MiG-31-es repülőgép alapján tervezték, "amelyet a levegőbe emelnek, nagy magasságban bizonyos sebességre gyorsítanak fel, és a rakéta megkezdi autonóm mozgását". Erődemonstráció: mit mutatott Putyin a szövetségi gyűlésnek Fotógaléria "Itt, technikai szempontból valószínűleg mindenki számára világos, hogyan működik az egész. Az első fő jellemzője és nehézsége az, hogy hiperszonikus sebességet kellett elérni, vagyis körülbelül tíz Machot (a Mach-szám körülbelül a hangsebességgel egyenlő. - RBC)" - mondta Boriszov, hangsúlyozva, hogy ez a képesség "lehetővé teszi, hogy egy objektumot elég gyorsan megközelítsenek, ellentétben a cirkálórakétákkal, amelyek átlagosan 850-900 km/h körüli utazósebességgel repülnek".

A KINZSAL második jellemzőjeként az orosz védelmi miniszterhelyettes elmondta, hogy ez a rendszer "az aerodinamikus kormánylapátok segítségével repülés közben manőverezni tud, és megkerülheti a lég- vagy rakétavédelem minden veszélyes területét". "A hiperszonikus repülés közbeni manőverezés képessége biztosítja a termék sebezhetetlenségét és a garantált találatot" - jegyezte meg Boriszov, leszögezve, hogy az orosz fejlesztők "eléggé előrehaladottak" ebben az értelemben."

 

Avtomat

Well-Known Member
2018. október 30.
1 555
4 366
113
Mármint több területet, mint ha hagyta volna a francba. Csak ezt sose tesszük hozzá.
Ahova az oroszok (vagy akármilyen despotikus rendszer katonái) beteszik a lábukat, onnan nagyon nehéz kiverni őket. Beengedték volna őket, akkor azzal a lendülettel mentek volna tovább, és annyi kilométerrel mélyebbről kellett volna védekezni ellenük. Ha meg lett volna nekik engedve, hogy menjenek, akkor finnország ma egy ugyanolyan paradicsom lenne, mint oroszország, vagy belaursz.
Csak a golyóból értenek, mindig is csak abból értettek, és ezt sok nép megtapasztalta már. Ezt nem felismerni vagy hülyeség, vagy gyávaság.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 487
46 725
113
Bulgária az ukrajnai háború miatt nem fogja megújítani a Gazprommal kötött földgázszállítási szerződését, és alternatív szállítási lehetőségeket keres, közölte szombaton Aszenyev Vasziljev miniszterelnök-helyettes.

A balkáni ország szinte teljes gázellátását a Gazprommal kötött, 2022 végén lejáró, 10 évre szóló szerződésen keresztül kapja. Évek óta halogatja a források diverzifikálására irányuló projekteket, köztük a szomszédos Görögországgal való vezetékkapcsolatot és az ország egyetlen gáztárolójának bővítését. A kormány mindkét projektet fel akarja gyorsítani, mivel attól tart, hogy az ukrajnai háború fennakadásokat okozhat.

"Ebben a helyzetben kizárt, hogy tárgyalások legyenek a Gazprommal" - mondta Vasziljev a BNR közszolgálati rádiónak. "Tárgyalásokat folytattunk Görögországgal és Törökországgal is", hogy a meglévő infrastruktúrát használjuk az LNG-szállításokra, és növeljük az Azerbajdzsánból érkező szállításokat, amellyel az országnak szerződése van - mondta Vasziljev.

A kormány reméli, hogy nyár végére működni fog egy közös uniós mechanizmus a szállításokról, ami lehetővé teszi, hogy az unió jobb árakon tárgyaljon - mondta.

(Bloomberg)
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Ahova az oroszok (vagy akármilyen despotikus rendszer katonái) beteszik a lábukat, onnan nagyon nehéz kiverni őket. Beengedték volna őket, akkor azzal a lendülettel mentek volna tovább, és annyi kilométerrel mélyebbről kellett volna védekezni ellenük. Ha meg lett volna nekik engedve, hogy menjenek, akkor finnország ma egy ugyanolyan paradicsom lenne, mint oroszország, vagy belaursz.
Csak a golyóból értenek, mindig is csak abból értettek, és ezt sok nép megtapasztalta már. Ezt nem felismerni vagy hülyeség, vagy gyávaság.

Vicces ez az írás, mivel a finnek előbb átálltak a szovjetek oldalára a 2. világháborúban, mint a románok...
 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 985
19 263
113

Az amerikai KelTec cég biztosítja Ukrajnának puskáit....​


A KelTec amerikai fegyvergyártó cég "bemutatja puskáit" ukrán állampolgároknak.

Erről a Militarny számolt be a KelTec cégre hivatkozva

A cég az első 400 lőfegyverből álló tételt készíti elő, amelyet hamarosan a NATO által működtetett létesítménybe szállítanak.


Valószínű, hogy az amerikai fegyvereket Ukrajna területi védelmi erői fogják megkapni..

A cég képviselőinek sikerült felvenniük a kapcsolatot a nagykövetség diplomatájával, aki segített neki mindössze négy nap alatt megszerezni a szövetségi engedélyt fegyverexportra. Ez a folyamat gyakran hónapokig is eltarthat.

Fénykép: KelTec
Fotó: “KelTec”

A KelTec azt reméli, hogy a jövőben több szállítást is szervezhet. Licencével akár 10 000 fegyvert is exportálhat, a cég pedig saját gyártósort és heti szállítást ajánlott fel az ukránoknak.

Szóval lesz olcsón KSG itthon is a feketepiacon! Jól hangzik!
 

oliver88

Well-Known Member
2020. április 3.
220
763
93

Oroszpárti demonstráció Újvidéken​


Többtucatnyi szélsőjobboldali és fociultra szombaton este demonstrációt tartott Újvidék központjában, ahol a résztvevők támogatásukról biztosították Oroszország Ukrajna elleni agresszióját, tudatta az N1.

Az egybegyűltek Oroszország, Szerbia, valamint a cári Oroszország fekete-sárga-fehér lobogójával demonstráltak.
A résztvevők a város főteréről megindultak a Vajdasági Szociáldemokrata Liga székháza felé, ahol gyalázkodó szlogeneket skandáltak, amiért ez a párt már az Ukrajna elleni invázió első napján ukrán zászlót függesztett az épületre.

oroszparti-tunti-ujvideken.jpg
 
W

Wilson

Guest
Azt olvasom a neten, hogy Mariupol városháza környékén, buszpályaudvar környékén, a lebombázott színház körül, súlyos harcok dúlnak. Ez már a nyugati oldal belső része.
Szerintem ma-holnap, ennek a Mariupol ostromnak pontot akarnak tenni a végére.
Orosz helyzetjelentést...

3077386_900.jpg



Röviden Ukrajnáról. 2022.03.19.

1. Mariupol. Utcai harcok. Estig nem jelentettek komolyabb előrenyomulást a városból. A civileknek álcázott ellenséges katonák egyre gyakrabban próbálták elhagyni a várost. A szűrés általában működik. A civileket továbbra is aktívan kivonják a harci övezetből és evakuálják.

2. Ugledar. Több jelentés szerint már elfoglalták az orosz erők, de hivatalos megerősítés még nincs. Az orosz fegyveres erők aktívan nyomultak előre Kurakhove felé. A keletről Velyka Novoselka felé irányuló támadásnak megvannak az előfeltételei. Marinkában többnapos harcok és erőteljes tüzérségi előkészítés után az ellenségnek sikerült komoly veszteségeket okozni és némi haladást elérni, de még hosszú út áll előttünk a marinkai erődített terület teljes elfoglalásáig.

3. Avdeevka. Nincs jelentős változás. Az ukrán fegyveres erők állásai a napok óta tartó lövések ellenére is tartják magukat.

4. LNR. Rubizhne szinte teljesen kiürült. A csapatok Lysychansk északi peremvidékére nyomultak előre. A város elleni támadás küszöbön áll. Szeverodonyeckben utcai harcok folynak. Korai lenne még Popasna teljes elfoglalásáról beszélni, a harcok továbbra is folynak a városban.

5. Harkiv. Súlyos harcok a várostól északra és keletre. Eredményeik még nem egyértelműek. Folytatódnak a harcok az Izyum melletti Kamenkáért, amely kulcsfontosságú az AFU számára, amely tartja Izyum déli részét, és megakadályozza, hogy az AFU hatékonyan fejlessze a Szlovjanszk és Barvenkovo elleni offenzíváját. Az AFU tisztában van az Izyum melletti front összeomlásának következményeivel, és a maradékból a legharcképesebb tartalékait vetette be.

6. Zaporizzsja. Gulyaypole egyelőre inkább az AFU alá tartozik. A város súlyosan megrongálódott. Mariupol felszabadítása után az ilyen irányú nyomás valószínűleg fokozódni fog. A Vasziljevka és Kamenszkoje közötti front változatlan. Orekhov szintén az AFU alá tartozik.

7. Kijev. Az Orosz Fegyveres Erők ellenőrzési övezetének némi bővülése Kijevtől nyugatra és délre, de itt még nincs operatív előny. Keleten folytatódtak a harcok, de Brovary felé nem történt aktív mozgás. Poltava felé nincs különösebb mozgás, bár az AFU vezérkara már közölte, hogy hamarosan megkezdődik az előrenyomulás Poltava felé. Talán még mindig van egy erőhalmozódás. Sumy és Csernyigov változatlan.

8. Odessza. A Fekete-tengeri Flotta továbbra is partraszállási fenyegetést szimulál, míg az AFU támadáselhárítási tevékenységet folytat. Egyébként a jelentések szerint a kitett tengeri aknák egy részét egy vihar elsodorta, és Románia és Bulgária felé vitte. Odessza és Mikolajiv között nincsenek nagyobb csapatmozgások. Éppen ellenkezőleg, folyamatban van az odesszai csoportosulás kiépítése az orosz fegyveres erők nikolajevi csoportosulásának aktiválását megelőzve.

9. Mykolaiv. A 79. dandár laktanyájára mért csapásnak 80-200 halottja és 200-300 sebesültje volt. Valójában a dandár egyik zászlóalja percek alatt megszűnt létezni, ami komolyan csökkentette az AFU képességét arra, hogy aktív műveleteket folytasson Mykolaiv körül, vagy hogy Herszon felé aktív legyen. Magát a várost még mindig nem ostromolják; a hangsúly az emberek és a felszerelés módszeres megsemmisítésén van, légicsapások, rakéták, MLRS-ek és tüzérség segítségével.

10. Kryvyi Rih. Eddig nincs komolyabb előrelépés, csakúgy, mint Mikolajiv közelében. Az orosz fegyveres erők ott útakadályokba ütköztek, és még nem haladnak aktívan e városok felé. A taktikai felderítést aktívan végzik mélyen az ellenséges területen, mivel nem minden területen van teljes értékű front.

Colonelcassad
 

ender

Well-Known Member
2014. november 9.
51
514
83
Aki nem látja, hogy mekkora hitvány banda ez a KelTec cég az nagyon naiv.
Mekkora bizniszt csinálnak most, fegyvergyárnak a legjobb reklám a háború.
Mivel exportról van szó, gondolom nem ingyen szállítanak az ukránoknak. Vajon erre megy el az a pénz amit a EU országai segélyként adnak? Azaz az EU tagállamok közvetve az amerikai fegyvergyártást pénzelik?
Lassan minden ukrán katonáknak jut pluszban még 2 gépkarabély meg 3-4 ATGM.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 000
78 339
113
Nem értem a kérdést. Ebből a videóból nem derül ki sem az indítási pont, sem a célpont Tehát sem a Kinzsal, sem az Oniksz hatótávolságából nem lehet következtetni.
Azt meg ugye nem kell komolyan venni, hogy ezt a videót valaki összefűzte az orosz védelmi minisztérium becsapódásról kiadott videójával, hiszen ez a videó biztosan nem orosz forrásból származik.
De ha a Kinzsal hatótávolsága után érdeklődsz az úgy 1300 km körüli ha a Mig-31K a lehető legmagasabbról és legnagyobb sebességgel dobja el. Az Onikszé meg nagy magasságban utazva 600-800 km, földközelben 240-320 km változattól függően.

Az viszont biztos, hogy a Kinzsal sem ilyen hajtómű lángcsóvát nem produkálna amikor földközelbe ér. (Tök mindegy milyen szögben és milyen távolságból indították, mert a hajtóműve a minimális hatótávján belül és még jó magasan kiég). Sem ilyen vízszintes, terepkövető pályán, vagy nagyon lapos szögben nem érkezik. (Semmilyen indítási távolságból.) Sem ilyen gyér és sötét füstcsíkot nem húz. A Kinzsal ammónium-perklorát + alumínium + polibutadién (HTPB) hajtóművel egészen más nyomot hagyna. Ráadásul ez a rakéta így szemre kb. fele akkora sebességgel repült, mint a Kinzsal végfázis sebessége és negyed akkorával, mint a Kinzsal égésvégi sebessége.

Viszont az Oniksz képes lehet ilyen látványt produkálni.



Alapjaiban nem érted a Kinzsal működését. A Kinzsal egy Iszkander-M ballisztikus rakéta, amit felfüggesztenek egy Mig-31K-ra, vagy egy Tu-22M3-ra és a lehető legnagyobb magasságból és sebességgel dobják el. A repülő tulajdonképpen egy plusz első fokozat szerepét tölti be. Tehát kezdjük ott, hogy nincs földközeli Kinzsal indítás. Ha a rakéta földközelben van, az már végfázis. Aztán a Kinzsal egy ballisztikus rakéta és nem egy terepkövető robotrepülő. Nincs olyan, hogy a Kinzsal fűnívóban közlekedik, vízszintesen a sűrű légkörben. A manőverezés sem úgy néz ki, hogy elindul vízszintesen, utazgat, aztán gondol egyet és emelkedik a cél előtt. Úgy néz ki, hogy ballisztikus pályán, meredeken lefelé belép a sűrűbb légkörbe, ahol már kellő erők képződnek a vezérsíkjain és a törzsön és bele tud vinni pár törést az amúgy alapól ballisztikus, lefelé tartó pályájába, a légvédelem dolgának megnehezítése céljából. Ekkor (a sűrű légkörbe való belépéskor) már rég nem működik a hajtóműve.



Elcsúszott valami. Ezt szöveget nem tőlem idézted.
Ezt tudtuk eddig...
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby