[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

T

Törölt tag 1711

Guest
xoQ9aEq.png
 
W

Wilson

Guest
Közzétették a március 20-i evakuációs vonatok menetrendjét, különösen Kijevből, Harkovból, Odesából, Dnyiproból, Kramatorszkból és Szlovjanszkból.

Forrás:
Ukrzaliznicja és a luhanszki OVA vezetője, Szerhij Haidai

Részletek : Ukrzaliznicja közzétette a további evakuációs járatok menetrendjét március 20-ra:

Kijev , Darnyckij pályaudvar:


8:00 - Intercity + Darnytsia - Lviv;

17:00 - Intercity + Darnytsia - Lviv.

Harkiv:

8:00 - Intercity + Kharkiv - Lviv;

11:30 - №229 / 230 Kharkiv - Ungvár.

Dnyipro:

20:00 - №234 / 233 Dnyipro - Chop.

Kramatorszk:

13:00 - №267 / 266 Kramatorsk - Lviv;

16:00 - №269 / 268 Kramatorsk - Lviv.

További járatokat is küldenek:

- Odesszából Ungvárra 22:32-kor,

- Kijevből Chelmbe 19:13-kor.

A Slavyansk állomáson Donyeck régióban:

- 45/46 számú vonat Ungvár - Lozova (az útvonal lehetséges folytatása Kramatorsk állomásig) - érkezési idő megadva;

- vonat № 267/266 Kramatorsk - Lviv (indulás Kramatorszkból 13:00-kor);

- vonat № 269/268 Kramatorsk - Lviv (indulás Kramatorszkból 16:00-kor);

- 138/137 Hmelnickij - Lozova vonat (az útvonal lehetséges folytatása Kramatorsk állomásig) - az érkezési idő megadva;

- 92/91 számú vonat Odesa - Lozova (az útvonal lehetséges folytatása Kramatorsk állomásig) - az érkezési idő megadva;

- vonat № 142/141 Lviv - Lozova (az érkezési idő pontosítandó).

 

Kilroy was here

Well-Known Member
2022. március 4.
37
330
53
Ukranok igyekeznek blokkolni a forgalmat a lengyel-belorusz tranzithataron. Mar 45 km-es a kamionsor. A foszervezo Lengyelorszagbol toborozza a resztvevo ukranokat, hogy sikeresen zarjak el az aruforgalom utjat.


A lengyel hatosagok eddig tetlen asszisztalnak hozza.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 024
53 991
113
:(o_OEzen a logikai vonalon maradva az USA-n és Kínán kívül bármelyik ország a világon fogadja el Oroszország bármilyen követelését, feltételét, mert katonailag úgy is győzni fognak.


Mikor, milyen követelése volt Oroszországnak azon kívul, hogy ne támadják meg, vagy ne tolják a képébe a támadó fegyvereket, köztük nukleáris fej hordószására is alkalmas, közép hatótávolságú ballisztikus rakétákat?
Hmm?
Na jó, nem bírtak magukkal, és 8 évig kérték, hogy ne gyilkolásszák az Oroszokat a szulofoldjukon.
Nagy szemétládák, hódítók, agresszorok, az biztos!
Oh mama... o_O:(
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 463
46 508
113

Már Jurij Gagarin neve sem szerepelhet egy úrkutatási konferencián, mert orosz volt​


A Space Foundation, egy űrkutatással foglalkozó amerikai nonprofit szervezet eltávolította Jurij Gagarin nevét a konferenciájáról. A bűne annyi, hogy orosz volt.

Érdekes lesz így az űrkutatás története, hogy nem volt első ember az űrben…

Forrás: Gerilla – Thepostmillenial.com
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 255
61 829
113

Már Jurij Gagarin neve sem szerepelhet egy úrkutatási konferencián, mert orosz volt​


A Space Foundation, egy űrkutatással foglalkozó amerikai nonprofit szervezet eltávolította Jurij Gagarin nevét a konferenciájáról. A bűne annyi, hogy orosz volt.

Érdekes lesz így az űrkutatás története, hogy nem volt első ember az űrben…

Forrás: Gerilla – Thepostmillenial.com
Ahogy a gender ideológia is hamar eszkalálódott a jóléti idiotizmusnak hála és a végén már a “csillámpóni” is egy kötelezően elfogadandó nem lett, úgy eszkalálódik a szankciós ötletcunami is.
Mintha valami debil általános iskolai pályázat lenne, ahol a kedves gyerekek fantáziájára bíznák, hogy álljanak elő minél frappánsabb újabb és újabb szankció ötletekkel.

A következő majd a Rus-szótag betiltása lesz. Ennek következtében ugrik majd Russel Crowe és Kurt Russel karrierje is, nade jó cancel-culture szokáshoz híven visszamenőleg is!