• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Koleszkaja

Well-Known Member
2020. szeptember 5.
1 921
7 626
113
Kinában elég gyorsan forradalom lenne,ha olyan szankciókat kapnának,mint most az oroszok.Pillanatok alatt összeomlanának,ha elzárnák őket a nyugati piacoktol.

Mi is összeomlanánk a kínai termelés nélkül. Emlékezz vissza a járvány kitörésére se maszkgyártás, se léleheztetőgép gyártás nem volt már a nyugati világban. Mindenki versenytfutott improvizálással és soban álltak kínában a kormányok emberei. Képzeld el ezt a szitut gyakorlatilag az összes termékkel, ami körülvesz.

Mondjuk ez pont rossz példa, mert a pánikvásárló Petikére rásóztak egy csomó lélegeztetőt sokszoros áron amiktől azóta se tudtunk megszabadulni pedig fűnek-fának ajándékozzuk. Nem lett volna összeomlás ezek nélkül csak lehúzták a szerencsétlent.

Intő jel ez az oroszoknak is ha most pánikból az összeomlás elkerülésére kérnek segítséget...

Végülis kinában dolgozzák fel a világ rare earthjeinek nagyábol majdnem egészét + kína termeli a világ műtrágya igényének is legnagyobb részét ...
Ha eheze hozzá teszük hogy Orosz+ukrajna teremeli ki a világ gabonájának negyedét és ezen felül még más élelmiszereknek is a nagyrészét ...

Éhen halunk és még új iphone se lesz , király :cool:
 

Kijev Szelleme

Well-Known Member
2022. március 1.
981
1 740
93
Végülis kinában dolgozzák fel a világ rare earthjeinek nagyábol majdnem egészét + kína termeli a világ műtrágya igényének is legnagyobb részét ...
Ha eheze hozzá teszük hogy Orosz+ukrajna teremeli ki a világ gabonájának negyedét és ezen felül még más élelmiszereknek is a nagyrészét ...

Éhen halunk és még új iphone se lesz , király :cool:
Előre szaladtál. Putyin nem csak azt mesélte be magának, hogy virággal várják Ukrajnában, de azt is, hogy Kína mögötte áll. Eddig egyikből sem látszik semmi.
 
  • Tetszik
Reactions: formosa1

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 233
33 704
113
Kína és oroszország összevan már bútorozva csak még nem látszik. a kinai nép egyértelműen oroszpárti. ez a kommentjeikből baidun kiolvasható. kínába az jelenik meg amit a párt enged...

Hogy kína nem vágja rá az ajtót a nyugatra hogy egy gittegyletbe nem támogatja oroszországot.
csak a látszat kína játszik. bár a nyugat szemébe távolodik valójában az oroszt segíti ezzel... közbe meg menekíti kia a pénzét dollárból euróbol...

fegvyerekzés nem kell messzire visszagondolni januári hír vólt talán hogy több tucat eggyütttműködés és közös fejlesztés fog folyni a jövőben kína és oroszország között többek között cirkálórakétákat emlegették a fejesek...

Azt meg ne gondolja senki hogy a kínaiak elfelejtették hogy ők is embargó alatt vannak USA bóléseuropából is... :)

a kínai gazdaság köszöni szépen ha megfenyegetik annyi választ fog adni hogy a gazdaságuknak szintet kell lépni a tömegtermeleés egy részét kitudja csoportosítani fejlődő országokba akiket ezzel politikailag és gazdaságilag maga mellé állít.
kína meg koncentrálhat a belső piacaira ami egymaga a világ eggyik legnagyobb piaca és egy ilyen külső lökésnek hála a legnagyobbá is vállna.

https://baijiahao.baidu.com/s?id=1727629078515727362 kis érdekesség.

https://mbd.baidu.com/newspage/data..."news_9261630389954804628"}&n_type=1&p_from=4 hol van ehhez a nyugat?

https://mbd.baidu.com/newspage/data..."news_9464878812339562207"}&n_type=1&p_from=4 a belső kereslet kiszolgálásáról

off az ukrán orosz konfliktus alegjobban szerintem az 1864 es porosz.osztrák dán háborúra mlékeztet... (van is rólla egyébként egy jó dán sorozat 1864 cyímmel érdemes megnézni többek között azért is hogy hogy lehet totális vereségből ami folytonos vesztes ütközetek és menekülésbőláll kisebb sikerekkel a nemzetnek pozitív eseményként eladni amire igazán büszke dának érezhetik magukat... a filmbe el is hangzik hogy dánia ereje az hogy a vereseégüket ők tudják a legjobban megünnepelni az egész világon.)
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 233
33 704
113
Jövő ilyenkor már nyilvánvaló lessz a világ foszlása.még nem teljes szakadás de azt ne is akarja senki hogy kataklizmikusan eggyik napról a másikra következzen be...

USA vezető rétegének nem megfelelő a jelenlegi rendszer. egyszerűen az usa pénzemberek veszélybe vannak a jelnelei rendszerbe. hisz amilyen gyórsan meggazdagodtak olyan gyorsan el is bukhatnak.

és ők köszönik szépen nem kívának bukni a csúcson akarnak maradni. ezért kell vesznie az USA nak és ezért is fog az USa 1 dominanciája bukni a világon...
ezzel az USA pénzemberek valójában csak nyerhetnek hisz nem köti a kezüket az állam... USA pénzembereinek a legnagyobb ellnesége nem OO vagy Kína hanem a saját hazájuk.

USA megtette a dolgát flemelte őket. az usa elmehet... a tervük jó rafinált is de pont emiatt van bukásra ítélve.
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 233
33 704
113
A mi érdekünk a felhalmozás főleg alapanyagból nyersanyagból bármiből. ami nem adható el adott piacon megfelelő haszonkulcsal azt be kell tenni fedezetnek a pénz mögé. és nem szabad leépíteni ezen kapacitásokat. vagy ezen termékek beszerzését. akár árucserével magasabb hozzáadott értékű termék révén... tartalékkot kell képezni mindenből. mert hiány fog lenni mindenből. vége a csúson máértúlvagyunk jön a világ lejtmenete... ha tudunmk emelkedni ebbe az időszakba mégha minimálisan is akkor kilövünk mint a rakéta másokhoz képest...
Itt az ideje a hazai piac előtérbe helyezésének az exportkitettségünk csökkentése oly módon hogy az apró termmelést a hazai pia fejlődésére fordítani és az igen magas hozzáadott értéket exportálni...
A balkáni kaősolaokat erősíteni és uniót az unióba Horvátországgal. Horvátország a mi kulcsunk. a Horvátok nélkül szopoka nyalóka. nem szabad a hrvátokat alánk erőltetni el kell fogadni a teljes egyenjogságot.
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 233
33 704
113
Eljött a kezdet itt az idő. Ki kell lépnünk a szürke egér kategoriából. Az oroszlánnak felkellébrednie.
és hasonlók.
Fel kell leszteni a Magyar vírtust meg kell teremteni az új magyar életstílust. el kell dobni a nyugati sémát. És magyar módraélni.
ez nem azt jelenti hogy semmi nem maradhat.

off hogy a 72 es miért is fontos a tartalékosoknak? = hogy le lehessen majd váltani. = ha van mit váltani akkor az le lessz cserélve. Ha nincs semmi nem fog új érkezni csak úgy mert azt létre kell hozni.

jelenleg van 12 db A4 esünk
a Spanyolok mint a ciprusi-görög üzlet kapcsán kiderült 14 db azonnal eladható állapotban levő A4 esel rendelkeznek.
ez együtt 26 db lenne.
(itt vagy úgy kellene szervezni hogy kijöjjenek a számok vagy +be kellene szerezni valahonnan még pár gépet.)

Az A4 eseket modernizálni kellene A6 os szintre.
Az A4 esek modernuzációja révén felszabaduló berendezések hőkamerák stabilizátor központi számítógép + egyéb.
átépíthető a T72 esekbe. így azokhoz nem kellene új drága eszközöket beszerezni mégis menlőlne a harcértékük.
páncélzat erre számos megoldás áll rendelkezésünkre.AkárIFV-APC ken alkalmazott rátétpáncélok. amik a 72 es alappáncéljával együtt kielégítő védelmet biztosítana...
=2 re szerintem felesleges képesség a komplett ABV védelem. mivel felújításra szorulnának az eszközök a belső bór gumi réteget el lehetne távolítani ezzel tonnákat
lehetne megspórólni így a pótpáncélzatból eredő túlsúly kevésbérontaná a harckocsi mobilitását.

De nem is feltétlen szükséges a kiegpáncélzat lehet bőven elég valami olcsó ERA...



A törököktőlmindent be tudunk szerezni szinte amire csak szükségünk van jutányos áron légvédelmi eszközöktől az önjáró pontonhídon át minedenik.

szudaán fele is érdemes nézelődni. http://mic.sd/ar/home/products/0/20 még type 88 ast is tudnának adni made in sudan címen.(de nem arra van szükségünk csak pl nek hoztam.) 72 őt is gyártják papír szerint. a valóságban persze nemegészen.

A legyorsabb a tartalékosok erőnövelő kiképzése és az objektumok gyakorlóterekk biztosítása számukra.

láthatjuk hogy a tartalékos erőknek igen is nagy szerepe lehet egy háborúba ahogy a városi helyörségeknek is a raktárakkal és javító kapacitásokkal.

harcjárművek szinein meg nem kell pörögni annyi diszperzit van az országba mint a szemét pignent és henger is akad bármoikor festhető és eltávolítható nagynyomásúval... infraképet is csökkent némiképp. aláglettelve meg pláne.
egyébként még mindig a 72 ütött kopött festése és a sárga ománcoltja rejt a legjobban.
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 233
33 704
113
Jelenleg a leglényegesebb a TGK. nem szabad kizárolag haditeknikai célra tervzeni. kell a közutnak katasztrófavédelemnek és a civil piacnak.

A legfontosabb rész a futómű Kamaz megvan. alváz Rába megvan. fülke rába megvan. motor váltó nem kell variálni cummins a gidránokba is az van. akár még hazai részegység gyártás is elképzelhető. beszállítói lánc révén.

A német részesedés révén a kamaz eddig is gyártottrészegységeihez könnyen hozzá lehet jutni. hisz részelem erre nem vonatkozik az embargó és mivel az orosznak szüksége van a pénzre bele fog menni...

Semmiújat nem kellhozzákifejleszteni csak bizonyos főelemeket kell rajta lecserélni márlétetző gyártott termékkel. csúcskategoriába meg továbbra is mehhet a MAN atömeget a gerincet 4x4 és 6x6 ot így meglehet óldani...

Most hogy a rába folyamat RÁBAszott el kell engednie a túlárazást. különben vége.
6x6 ot kell erőltetni.

De mind ez csupán ízelítőgyanánt.

HQ-MNDC nek horvátokkal kapcsolatban nagy dolga lenne ami az ukrán válságali is összefüghet szerencsére Farkas ezredes kiválló szakember és katona.

És hogy kínára visszatérjek. A diplomatáikkal szorosabbra kell fűzni a kapcsolatot. mert ők most a hátérben nagyot fognak lépni mégha nem is lessz annyira látványos...

Ennek az egész macerás helyzetnek egyébként hamar vége lessz mert nagyobb a füstje pint a lángja.
ezt tudni kell és ki kell használni. de nem szabad megfeledkezni arról hogy ez valaminek a kezdete és megint valaminek a vége. A változás a változtatás elkerülhetetlen.
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 290
13 725
113
Mondjuk ez pont rossz példa, mert a pánikvásárló Petikére rásóztak egy csomó lélegeztetőt sokszoros áron amiktől azóta se tudtunk megszabadulni pedig fűnek-fának ajándékozzuk. Nem lett volna összeomlás ezek nélkül csak lehúzták a szerencsétlent.

Intő jel ez az oroszoknak is ha most pánikból az összeomlás elkerülésére kérnek segítséget...
Nem csak ő pánikvásárolt, hanem egy rakás másik ország is. Lehet túltolta, mivel nem csak a lélegeztetőgépek mellé személyzet is kell.
A lényeg nem ezen volt, hanem azon, hogy szinte mindennek a termelése ott van. Ne lehet egyik napról a másikra leválni róluk.
 

Kijev Szelleme

Well-Known Member
2022. március 1.
981
1 740
93
Nem csak ő pánikvásárolt, hanem egy rakás másik ország is. Lehet túltolta, mivel nem csak a lélegeztetőgépek mellé személyzet is kell.
A lényeg nem ezen volt, hanem azon, hogy szinte mindennek a termelése ott van. Ne lehet egyik napról a másikra leválni róluk.
Nincs is napirenden, reméljük nem is lesz, de nézzük meg elméleti szinten. Ez a "szinte minden" túlzás. Sok mindent gyártanak, de mi az ami ebből nélkülözhetetlen? Van ilyen is, de a zöme mégis pótolható vagy nélkülözhető. Melyik oldalon okozna nagyobb sokkhatást egy szakítás? A kínai árukat szeretjük mert nagy a választék és jó az ár, de összeomlanánk nélkülük vagy csak kínos lenne? A legtöbb terméknek lenne pótlása, csak kevesebb és drágább lenne belőlük. A hiányzó termékek többségét magunk is elkezdhetnénk gyártani. Fájdalmas, de megoldható lenne egy szakítás.

Kína viszont tudná-e pótolni a nyugati felvevő piacot? Csak fájdalmas lenne nekik vagy megoldhatatlan? Az összes többi ország sem tudná felvenni azt a rengeteg árut. Túltermelési válságba kerülnének mint az 1937-es nagy recesszió. És az elnyomó rendszerekben még veszélyesebb a recesszió mert ott a társadalmi szerződés azon áll, hogy nem vagy szabad, de cserébe kapsz pénzt. Viszont ha már pénzt se kapsz még frusztrálóbb, hogy még szabad se vagy. Belaruszban, Kazahsztánban láttuk, hogy az ilyen rendszerek bármit is állítsanak magukról akkor is instabilabbak.

Remélem nem kerülünk szembe, de szerintem a demokratikus társadalmak stressztűrőbbek, az elnyomott társadalmak pedig robbanékonyabbak. Téves az a nézet, hogy a keménykezű irányítás jelenti az erőt, a puha irányítás pedig a gyengeséget, inkább pont fordítva van. Jobb ha nem kell erről bizonyságot adnunk, de ha arra kerülne sor szerintem ez bizonyosodna be.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 014
54 009
113
Nincs is napirenden, reméljük nem is lesz, de nézzük meg elméleti szinten. Ez a "szinte minden" túlzás. Sok mindent gyártanak, de mi az ami ebből nélkülözhetetlen? Van ilyen is, de a zöme mégis pótolható vagy nélkülözhető. Melyik oldalon okozna nagyobb sokkhatást egy szakítás? A kínai árukat szeretjük mert nagy a választék és jó az ár, de összeomlanánk nélkülük vagy csak kínos lenne? A legtöbb terméknek lenne pótlása, csak kevesebb és drágább lenne belőlük. A hiányzó termékek többségét magunk is elkezdhetnénk gyártani. Fájdalmas, de megoldható lenne egy szakítás.

Kína viszont tudná-e pótolni a nyugati felvevő piacot? Csak fájdalmas lenne nekik vagy megoldhatatlan? Az összes többi ország sem tudná felvenni azt a rengeteg árut. Túltermelési válságba kerülnének mint az 1937-es nagy recesszió. És az elnyomó rendszerekben még veszélyesebb a recesszió mert ott a társadalmi szerződés azon áll, hogy nem vagy szabad, de cserébe kapsz pénzt. Viszont ha már pénzt se kapsz még frusztrálóbb, hogy még szabad se vagy. Belaruszban, Kazahsztánban láttuk, hogy az ilyen rendszerek bármit is állítsanak magukról akkor is instabilabbak.

Remélem nem kerülünk szembe, de szerintem a demokratikus társadalmak stressztűrőbbek, az elnyomott társadalmak pedig robbanékonyabbak. Téves az a nézet, hogy a keménykezű irányítás jelenti az erőt, a puha irányítás pedig a gyengeséget, inkább pont fordítva van. Jobb ha nem kell erről bizonyságot adnunk, de ha arra kerülne sor szerintem ez bizonyosodna be.



Ja, Saudi Arabia-ból most baszták ki az angol pm-et, az amcsi pm-nek fel sem veszik a telefont, Kínának yuanban adják az olajat, Oo dodó nélkül uzletel Indiával olajat, gázt, fegyvert, miazmást, így 2 hét alatt.
Kína csak ad el ami kell az Oroszoknak.
Ki kellene húzni vetíto dugaszát a konektorból, amin a mesefilmeket nézed.
De ki lehet tartani a világ másik felén lévo gyarmattartó mellett is, hiszen eddig is móka, és kacagás volt öket szolgálni.
;)
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
Ja, Saudi Arabia-ból most baszták ki az angol pm-et, az amcsi pm-nek fel sem veszik a telefont, Kínának yuanban adják az olajat, Oo dodó nélkül uzletel Indiával olajat, gázt, fegyvert, miazmást, így 2 hét alatt.
Kína csak ad el ami kell az Oroszoknak.
Ki kellene húzni vetíto dugaszát a konektorból, amin a mesefilmeket nézed.
De ki lehet tartani a világ másik felén lévo gyarmattartó mellett is, hiszen eddig is móka, és kacagás volt öket szolgálni.
;)
Nem véletlenül, hogy ideges az USA. Nem egy Líbiáról vagy Irakról van szó, akiket a dollár mellőzése miatt ki lehetett iktatni, hanem első körben két 1 milliárd feletti lakosú országról.
A füves könyvek szerint pedig nem tesz jót a dodó egészségének, ha közel három milliárd ember mellőzi a kereskedelem során. Aztán még mi lesz, ha a többi is vérszemet kap???
Én a helyükben nagyon hamar lezárnám ezt az Ukrán háborút, mert a végén még kiderül, hogy az oroszlánnak protkója van és a király meztelen :oops: .
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 014
54 009
113
Nem véletlenül, hogy ideges az USA. Nem egy Líbiáról vagy Irakról van szó, akiket a dollár mellőzése miatt ki lehetett iktatni, hanem első körben két 1 milliárd feletti lakosú országról.
A füves könyvek szerint pedig nem tesz jót a dodó egészségének, ha közel három milliárd ember mellőzi a kereskedelem során. Aztán még mi lesz, ha a többi is vérszemet kap???
Én a helyükben nagyon hamar lezárnám ezt az Ukrán háborút, mert a végén még kiderül, hogy az oroszlánnak protkója van és a király meztelen :oops: .



Ez a háború fo célja szerintem, ezért sem kapkodnak az Oroszok, hagy forrja ki magát a dolog, 2 hete írtam, hogy meg fog szelídulni usánka, ahogy 3-4 milliárd ember elkezd a dodó rendszeren kívül is kereskedni, eloszor csak kicsit, aztán egyre bátrabban, majd hirtelen az Orosz olajért mindenki Rubellel fizet, az Saudi olajért Saudi pénzzel, a venezuelaiért venezuelaival, a szudániért szudánival.
Hallunk majd egy nagy Csörömpolést, ahogy usánka bele áll a földbe.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 087
26 673
113
main-import-partners-in-saudi-arabia.jpg

El tudják költeni a jüant Kínában azonnal.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 087
26 673
113
Ezzel szemben George Friedman magabiztosan közölte, hogy a dodóra a kínaiaknak nagy szükségük van, és most majd térdre kényszerítik azzal, hogy megfosztják tőle.
Kína legtöbb importpartnerének szüksége van a dollárra a saját importja fedezéséhez, vagy döntően azt kap az exportjáért. Szóval ez alapvetően igaz.
 
  • Tetszik
Reactions: formosa1

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 000
32 370
113
Kína legtöbb importpartnerének szüksége van a dollárra a saját importja fedezéséhez, vagy döntően azt kap az exportjáért. Szóval ez alapvetően igaz.

Viszont ha jüanért tud venni nyersanyagot, akkor nem lesz neki kevesebb dollárja, inkább ellenkezőleg...
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 087
26 673
113
Viszont ha jüanért tud venni nyersanyagot, akkor nem lesz neki kevesebb dollárja, inkább ellenkezőleg...
Egy út, egy övezet. Nem akarja Kína leváltani a dollárt mert nincs mire. Csak nem akarja felárral használni (azért vegyen dollárt, hogy vehessen valamit olyan eladötól, akinek szintén nem létszükség a dollárért eladás). Ennyi.
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 207
67 094
113
Kína élesen bírálta szombaton az Oroszország ellen hozott nyugati szankciókat és a NATO kelet-európai csapaterősítését, miután Joe Biden amerikai elnök az előző nap figyelmeztette Hszi Csin-ping kínai elnököt, hogy következményei lesznek, ha Peking támogatást nyújt Moszkvának az Ukrajna elleni invázióhoz.
Forrás: https://kuruc.info/r/4/241219/