[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

W

Wilson

Guest
bc454aa-screenshot-152-1.png

IGOR KOTVITSKY ÉS ARSEN AVAKOV, FOTÓ AZ INSTAGRAMRÓL

Az Állami Nyomozó Iroda büntetőeljárást indított, miután olyan információkhoz jutott, amelyek szerint Anasztázia Kotvitska a vámszabályokat megkerülve, bevallás nélkül,dollárral és euróval teli bőröndöket, vihetett Magyarországra. A nyomozók jelenleg vizsgálják ezeket az információkat.

Forrás : az ukrán Pravda több beszélgetőpartnere különböző kormányzati szerveknél

Részletek : Anastasia Kotvitska (leánykori nevén Kucher) Igor Alekszandrovics Kotvitszkij volt népfronti képviselő felesége. Akit viszont Arsen Avakov belügyminiszter üzleti partnerének hívnak.

Március 14-én az Opel Vivaro gérkezett a kárpátaljai vámhivatal "elágazó" pontjára. Az autóban az egyik utas magyar állampolgár volt. További utasok Anastasia Kotvitska és édesanyja Halyna Kucher volt . Az ukrán határ átlépésekor ezek a személyek pénzeszközt nem jelentettek be, az ukrán vámosok pedig nem ellenőrizték a bőröndökez.

EU-források szerint azonban később kiderült, hogy Kotvitska még mindig 28,8 millió dollárt és 1,3 millió eurót jelentett be a Záhonyi vám állomáson (Magyarország).

"Ez az információ ellenőrzés alatt áll, mivel a Kárpátaljai Vámhivatal és az SZBK 27. Határőrségi Kirendeltsége megkeresésére nem érkezett hivatalos válasz a kapcsolt féltől."

Részletek : Az ukrán Pravda rendelkezésére álló adatok szerint a DBR 2022.03.20-án már folyamatban van a 62022140050000058 számú büntetőeljárásban.

Megjegyzik, hogy az Állami Nyomozó Iroda munkatársai tájékoztatást kaptak a kárpátaljai vámosok által a hatályos jogszabályok esetleges megsértéséről, amely nagy összegek illegális átszállításával kapcsolatos Ukrajna államhatárán.

Seyar Kurshutov üzletember a Facebookon azt írta , hogy Kotvitskaya csak azért "kényszerült ellopni" ezeket a milliókat, mert a magyar vámosok megtalálták, az ukrán vámosok pedig "nem vették észre" a készpénzzel teli bőröndöket.


Bőröndök dollármilliókkal és euróval....
FOTÓ SEYAR KURSHUTOV OLDALÁRÓL

Maga Igor Kotvitsky hamisítványnak nevezte ezt az információt közösségi oldalán.

 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 899
5 207
113
4+ millió menekült van eddig csak a háború következtebén úgy, hogy az ukránok a férfi lakosságot nem engedik ki. Már előtte milliók léptek le, már lehet 20 millióan sem maradtak az országban.

+Kutya sem akar harcolni ezekért a mocskokért, rengeteg videó van már ahogy azovosok a fiatal fiúkat rugdossák, verik országszerte amiért nem akarnak fegyvert fogni, mi lehet akkor ha nem videózzák őket? Beöltöztetik őket és orosz hullákat csinálnak belőlük?
Kutya nem akar harcolni arra jó példa ahogy "elfoglaltak tálibok afganisztánt minimális "harc" árán pedig jól fel voltak szerelve a kormányerők!Ennek kb fele lehet igaz!Ukránok jelentős része harcol az oroszok ellen persze ez nem azt jelenti hogy mindenki aki harcolhatna!Orosz oldalon is van rá példa hogy otthagyják szinte sértetlenül a harcjárműveket!És arról is van fent videó hogy orosz harci helikopterek lövik a eget nem irányított rakétával így "szabotálva"a feladatot!
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 926
30 694
113
Oroszországban azért előfordulhat néhány embernél ...
Bocsánat, ezt benéztem. :rolleyes:
Az a játszótéri felvétel borzasztó. Aljas tempó. Mintha mozdulatlan testek is hevernének.
Orosz páncélososzlop a vasútvonal mellett, (7x Bmp-3, 2 x T-72)
A tankok csövén győzelmi sávok láthatók.

Láthatóan alig sérültek.
Barbarizmus.
 

Ranger

Well-Known Member
2021. szeptember 20.
1 296
2 490
113
Honnan tudod, hogy csak nekem új? Megkérdeztél itt minden hozzászólót? Ne tegyünk ilyen alaptalan kijelentéseket! És ne sajnáld le a másikat ilyen stílusban. Biztos sok minden van, amit te nem tudsz. Vagy Isten vagy. Akkor bocsánat!
Basszus… ez egy hadtörténeti/haditechnika történeti fórum nem??ha ez itt(!) új információ.??? Hát….
Már az 1980-as évek óta benne van a szakirodalomban… de már előtte is foglalkoztak magyar hadtorteneszek az oszmán katonai struktúrával lévén az oszmán birodalom egy katona állam volt…köztük ezzel a kérdéssel… több mint 40 éves dolog….
S ez csak a magyar szakirodalom…
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 420
8 661
113
Nagyon úgy néz ki hogy a meglévő erőkkel nem fogja tudni Putyin lezárni ezt a konfliktust. Ukrajna nagyon nem úgy sült el eddig, mint Grúzia.

Két opció van:
1. Vagy belemegy Putyin egy az ukránoknak is elfogadható rendezésbe.

2. Vagy pedig emeli a tétet és még nagyobb erőket próbál mozgósítani, de az még több áldozatot is fog jelenteni és a lakosság még többet fog érezni a "különleges hadműveletből". Ha ezzel győzne, akkor nyerne egy hatalmas romhalmazt egy csomó olyan emberrel akik utálják őt.


Van olyan vélemény, hogy Putyin akkor tudna igazán kompromisszumot kötni, ha fel tudna mutatni legalább egy katonai sikert, például egy nagyobb ukrán város elfoglalását. Talán Mariupol áll a legközelebb ehhez. Ha úgy alakul hogy azt elfoglalja - esetleg más várost, akkor hajlandó lesz tűzszünetre és egyebekre.
 
  • Tetszik
Reactions: Wilson

hózentróger

Well-Known Member
2022. február 25.
685
2 715
93
Kamu! Nézd meg a kamera helyzetet és a tükör által mutatott képet . A tükör szerint a konyhában lévő rakettyának alacsonyabban kellene lennie a tűkörképnél.
Ha kamu, akkor megérdemel valami díjat, mert én ilyen konyhát nem mutogatnék senkinek (fürdőmosdó?, igényes lefolyócső stb.). Meg jó sokat dolgozhatott vele, hogy a törmeléket is szépen beszerkesztgette, meg még a konyhaszekrény ajtajából is letört egy darabot etc. Egyáltalán kinek imponálna egy ilyen photoshoppolással? Occam borotvájáról hallottál már? Ott van leverve a mostó mellet. :D
 
  • Tetszik
Reactions: Huba

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 404
46 028
113
pldul Kína is (leszarja?) amúgy azt megnézted hogy név szerint ki szavazott az orosz maci mellett? hát nem egy illusztris társaság (Szíria, Észak Korea...... stb hasonszőrüek, 4-en)
Tudod:
"
Nem sokaság, hanem​
Lélek s szabad nép tesz csuda dolgokat."

Elég sokan be lettek fenyítve, ezért úgy sejtem, hogy nem mindenki az igazi álláspontja szerint szavazott.​
 

csibeszke

Well-Known Member
2015. február 12.
1 732
3 851
113
Ha kamu, akkor megérdemel valami díjat, mert én ilyen konyhát nem mutogatnék senkinek (fürdőmosdó?, igényes lefolyócső stb.). Meg jó sokat dolgozhatott vele, hogy a törmeléket is szépen beszerkesztgette, meg még a konyhaszekrény ajtajából is letört egy darabot etc. Egyáltalán kinek imponálna egy ilyen photoshoppolással? Occam borotvájáról hallottál már? Ott van leverve a mostó mellet. :D
Pulóver vagy mindenét talán még ér.:)
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Kutya nem akar harcolni arra jó példa ahogy "elfoglaltak tálibok afganisztánt minimális "harc" árán pedig jól fel voltak szerelve a kormányerők!Ennek kb fele lehet igaz!Ukránok jelentős része harcol az oroszok ellen persze ez nem azt jelenti hogy mindenki aki harcolhatna!Orosz oldalon is van rá példa hogy otthagyják szinte sértetlenül a harcjárműveket!És arról is van fent videó hogy orosz harci helikopterek lövik a eget nem irányított rakétával így "szabotálva"a feladatot!

Lőtáv határán levő célt az "eget lőve" kell lőni banyek :D Az a rakéta ígyis becsapódik a földbe, vagy azt hitted kirepül az űrbe?

Afganisztán megint egy érdekes történet, ott megszálló erők kivonulása után jöttek a helyiek indiai és kínai támogatással, maga a haderő is nagyrészt átállt, mára indiai érdekszféra lettek, rajtuk keresztül kereskednek az oroszokkal.
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 010
113
bc454aa-screenshot-152-1.png

IGOR KOTVITSKY ÉS ARSEN AVAKOV, FOTÓ AZ INSTAGRAMRÓL

Az Állami Nyomozó Iroda büntetőeljárást indított, miután olyan információkhoz jutott, amelyek szerint Anasztázia Kotvitska a vámszabályokat megkerülve, bevallás nélkül,dollárral és euróval teli bőröndöket, vihetett Magyarországra. A nyomozók jelenleg vizsgálják ezeket az információkat.

Forrás : az ukrán Pravda több beszélgetőpartnere különböző kormányzati szerveknél

Részletek : Anastasia Kotvitska (leánykori nevén Kucher) Igor Alekszandrovics Kotvitszkij volt népfronti képviselő felesége. Akit viszont Arsen Avakov belügyminiszter üzleti partnerének hívnak.

Március 14-én az Opel Vivaro gérkezett a kárpátaljai vámhivatal "elágazó" pontjára. Az autóban az egyik utas magyar állampolgár volt. További utasok Anastasia Kotvitska és édesanyja Halyna Kucher volt . Az ukrán határ átlépésekor ezek a személyek pénzeszközt nem jelentettek be, az ukrán vámosok pedig nem ellenőrizték a bőröndökez.

EU-források szerint azonban később kiderült, hogy Kotvitska még mindig 28,8 millió dollárt és 1,3 millió eurót jelentett be a Záhonyi vám állomáson (Magyarország).

"Ez az információ ellenőrzés alatt áll, mivel a Kárpátaljai Vámhivatal és az SZBK 27. Határőrségi Kirendeltsége megkeresésére nem érkezett hivatalos válasz a kapcsolt féltől."

Részletek : Az ukrán Pravda rendelkezésére álló adatok szerint a DBR 2022.03.20-án már folyamatban van a 62022140050000058 számú büntetőeljárásban.

Megjegyzik, hogy az Állami Nyomozó Iroda munkatársai tájékoztatást kaptak a kárpátaljai vámosok által a hatályos jogszabályok esetleges megsértéséről, amely nagy összegek illegális átszállításával kapcsolatos Ukrajna államhatárán.

Seyar Kurshutov üzletember a Facebookon azt írta , hogy Kotvitskaya csak azért "kényszerült ellopni" ezeket a milliókat, mert a magyar vámosok megtalálták, az ukrán vámosok pedig "nem vették észre" a készpénzzel teli bőröndöket.


Bőröndök dollármilliókkal és euróval....
FOTÓ SEYAR KURSHUTOV OLDALÁRÓL

Maga Igor Kotvitsky hamisítványnak nevezte ezt az információt közösségi oldalán.

Megvan az EU és USA támogatás egy része ! LOL
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 011
41 692
113
Abba igaza van, hogy ezek a fegyverek nem fogják gyökeresen megváltoztatni a háborút, ráadásul még kevés van belőlük az oroszoknak, és nem két forintba kerülnek....
Ez a mandarin mert mást nem tudok rá mondani, arra várt hogy az oroszok teljes erővel le sújtanak / nuki nélkül / akkor meg azért sipákolnának, maradjunk annyiban, hogy el kell adni a fegyvereket mert az nekik kurva jó üzlet és ráadásul ez a sok marha itt Európában még vevő is rá.