[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 938
48 710
113

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 887
65 714
113

Washington tárgyal Ankarával orosz S-400-as légvédelmi rakétarendszerek Kijevbe szállításáról​

Az Egyesült Államok tárgyal Törökországgal arról, hogy orosz S-400-as légvédelmi rakétarendszereket küldjenek Ukrajnába, cserébe azért, hogy Törökország visszakerüljön az ötödik generációs F-35-ös vadászrepülőgép gyártásának amerikai programjába, és szankciók lépnek életbe. emelték ki az országból.

Erről eredetileg a Reuters számolt be forrásokra hivatkozva. A Pentagon szóvivője megerősítette ezt a Sky News Arabiának. „Folyamatosan tárgyalásokat folytatunk Ankarával az S-400-as rendszer elhagyásáról, és Kijevbe küldéséért cserébe Törökországnak az F-35-ös programhoz való visszatéréséért és a szankciók feloldásáért” – mondta.

2019-ben Törökország lett az első NATO-ország, amely orosz S-400-as légvédelmi rakétarendszereket vásárolt. Az Egyesült Államok válaszul kizárta Törökországot az F-35-ös programból, mert amerikai illetékesek szerint az ötödik generációs vadászrepülőgépek nem helyezhetők el "olyan orosz hírszerzési platform közelében", amely képes tanulmányozni az F-35-ös "fejlett képességeit".
Na ezert sodrodhatnak az aknak a Boszporusz fele...
 

orosz_macska_bad

Well-Known Member
2022. március 3.
594
6 309
93
Azt a q!!! Ma már volt egy szerintem nő akit vertek, de ez ordítással kiakasztó.
Ezekért olyan vérbosszú lesz, ha megjönnek az oroszok, hogy na.
Szerencsétlennek már ödémásra verték a seggét baszki.
Nem lesz itt probléma a rendfenntartással. Egy ilyen társadalomban, mint az ukrán, annyi ellenségeskedés és gyűlölet van, hogy lesz az oroszoknak elég bedolgozó vamzere, akik feladják az ellenálni vágyó nagyonukránokat.

Minél többet látok ebből a népből, annál inkább hányingerem van tőlük.
 

matyiii2

Well-Known Member
2016. november 28.
353
2 110
93
hark.png
Itt látunk egy rakétát ami úgy átvitte a plafont alig maradt nyoma azt lefékezett épp hogy csak beleállt a szekrénybe de az ajtókból kitört egy darabot ahelyett ,hogy leszakította volna a zsanért. Minden tiszteletem az Orosz mérnököknek akik ilyet meg tudtak tervezni szerintem nyugaton is tárt karokkal várják őket.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 679
55 438
113
Itt látunk egy rakétát ami úgy átvitte a plafont alig maradt nyoma azt lefékezett épp hogy csak beleállt a szekrénybe de az ajtókból kitört egy darabot ahelyett ,hogy leszakította volna a zsanért. Minden tiszteletem az Orosz mérnököknek akik ilyet meg tudtak tervezni szerintem nyugaton is tárt karokkal várják őket.
Akik a konyhát tervezték?
 

brezso

Active Member
2022. február 27.
43
246
33
Ott van Észak és Dél Korea, lehet választani hogy melyik a jobb.
dél korea szépen kiürül köszönehetően a brutálisan alacsony egy hölgyre eső gyerekszámukkal, top-3 ban vannak, szóval valahogy relatív az összehasonlítás

átgondolandó hogy az állatvilágban azok az egyedek nem szaporodnak amelyeknek nem megfelelőek az életkörülményeik
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 219
67 136
113
Sorra tárják fel Donbaszban a Nyugat számára "nem létező", sőt egyenesen "nevetséges" tömegsírokat
Forrás: https://kuruc.info/r/4/241215/

Ma is kemény "neonácitlanításról" számolt be az orosz propaganda
Forrás: https://kuruc.info/r/4/241254/

Végső megoldás, NSDAP, holokauszt: Zelenszkij tényleg mindent bevetett a békéért - pontosabban a Vaskupoláért
Forrás: https://kuruc.info/r/4/241247/

"Ágyútölteléknek kellettünk" - fedezték fel a brit tudósok helyett a brit önkéntesek
Forrás: https://kuruc.info/r/4/241246/

Zelenszkij tanácsadója szerint az oroszoknak nincs elég erejük az előretöréshez - nem kérnek fehérorosz gyógyszert sem
Forrás: https://kuruc.info/r/4/241241/
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 787
30 562
113
Az ukrán katonai egészségügyi szolgálat vezetője azt mondta hogy kiadták a parancsot hogy kasztrálják az elfogott orosz katonákat mert csótányok, nem emberek.

Sima háborús bűn a hadifoglyok megcsonkítása. Na meg azután tudod ki fogja megadni magát, és mennyi lesz a kegyelem az oroszok részéről. Simán dönthetnek úgy egy ilyen után, hogy túl veszélyes a gyalogságos módszer és egyszer a TU-160 flottával meg kell puhítani a helyet.
 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 390
23 186
113
bc454aa-screenshot-152-1.png

IGOR KOTVITSKY ÉS ARSEN AVAKOV, FOTÓ AZ INSTAGRAMRÓL

Az Állami Nyomozó Iroda büntetőeljárást indított, miután olyan információkhoz jutott, amelyek szerint Anasztázia Kotvitska a vámszabályokat megkerülve, bevallás nélkül,dollárral és euróval teli bőröndöket, vihetett Magyarországra. A nyomozók jelenleg vizsgálják ezeket az információkat.

Forrás : az ukrán Pravda több beszélgetőpartnere különböző kormányzati szerveknél

Részletek : Anastasia Kotvitska (leánykori nevén Kucher) Igor Alekszandrovics Kotvitszkij volt népfronti képviselő felesége. Akit viszont Arsen Avakov belügyminiszter üzleti partnerének hívnak.

Március 14-én az Opel Vivaro gérkezett a kárpátaljai vámhivatal "elágazó" pontjára. Az autóban az egyik utas magyar állampolgár volt. További utasok Anastasia Kotvitska és édesanyja Halyna Kucher volt . Az ukrán határ átlépésekor ezek a személyek pénzeszközt nem jelentettek be, az ukrán vámosok pedig nem ellenőrizték a bőröndökez.

EU-források szerint azonban később kiderült, hogy Kotvitska még mindig 28,8 millió dollárt és 1,3 millió eurót jelentett be a Záhonyi vám állomáson (Magyarország).

"Ez az információ ellenőrzés alatt áll, mivel a Kárpátaljai Vámhivatal és az SZBK 27. Határőrségi Kirendeltsége megkeresésére nem érkezett hivatalos válasz a kapcsolt féltől."

Részletek : Az ukrán Pravda rendelkezésére álló adatok szerint a DBR 2022.03.20-án már folyamatban van a 62022140050000058 számú büntetőeljárásban.

Megjegyzik, hogy az Állami Nyomozó Iroda munkatársai tájékoztatást kaptak a kárpátaljai vámosok által a hatályos jogszabályok esetleges megsértéséről, amely nagy összegek illegális átszállításával kapcsolatos Ukrajna államhatárán.

Seyar Kurshutov üzletember a Facebookon azt írta , hogy Kotvitskaya csak azért "kényszerült ellopni" ezeket a milliókat, mert a magyar vámosok megtalálták, az ukrán vámosok pedig "nem vették észre" a készpénzzel teli bőröndöket.


Bőröndök dollármilliókkal és euróval....
FOTÓ SEYAR KURSHUTOV OLDALÁRÓL

Maga Igor Kotvitsky hamisítványnak nevezte ezt az információt közösségi oldalán.

Lehozták a kárpátaljai lapok is