[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 453
23 883
113
A "dobott " ugrásból végrehajtott , nem irányított rakétaindítás nagy területet képes lefedni és nem elhanyagolható, hogy nem kell közel menni a megsemmísíteni kívánt frontszakaszhoz. Hívhatjuk " gradozás "-nak is, hiszen egy heli 40 Sz-8-ast indít, tehát a 2 heli 80 rakétával már elég szép területet szór meg. Nem zárom ki, hogy akár ismerve a célterület koordinátáit, számítógépes támogatás segíti a pilótákat a manőver és közben a tűzcsapás végrehajtásában.
Azt hiszem @Allesmor Obranna írta, hogy van hozzá szg program ami segíti ezt a fajta indítást.
 
W

Wilson

Guest
Néhány éve Putyin 2 hétre eltűnt, és senki nem tudta, h Svájcban van, Szibériában vagy Novo Ogaryovóban az ágyában. Mitől derülne ki, h Zeli nem Kijevben van?
Szerinted egy ilyen háborús helyzetben nem derülne ki nagyon gyorsan, hogy Zelinszkij vagy az ukrán kormány már elhúzta a csíkot Ukrajnából......
 

Busho3301

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2021. április 26.
2 328
9 852
113
hark.png
 

theo

Well-Known Member
2016. június 1.
2 334
9 634
113
Ha a férfi helyében lennék(bár elve nem kerültem volna olyan helyzetbe) mondjuk a vén kváknak annyi lenne miután kiszabadultam. Lesznek itt még egymás között is leszámolások turbóukrajnában. Micsoda egy primitív népség.
Azt hiszem ezek a kikötözések olyanok lehetnek, hogy nem mondta jól, hogy elektricska ezért szabotőr, senki nem akar ilyen helyzetbe kerülni. Biztos nem az öreglényok kötötték ki őket. Csak ott lettek hagyva.
 

tomippo

Well-Known Member
2016. május 16.
3 304
10 211
113
Mariupol

Helyi idő szerint hajnali 5 óráig kaptak haladékot az ukránok hogy adják fel a várost, fegyverletétel ellenében távozhatnak aztán a civilek. Ellenkező esetben a legjobb amire számíthatnak a bent maradtak az a hadbíróság. Allahu akhbar akhmat sila
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 928
48 630
113
Zelenszkij:
Ha megbotlana egy gonosz orosz lépcsőben és kitörné a nyakát, akkor új erőre kaphatna az esetleg lanyhuló oroszok elleni gyűlöletkampány a világban. Otthon meg átvenné a szerepét valami Klicskó szerű figura, és bosszúra hívná az ukránokat. Tehát a halála nem lenne probléma, csak erre akartam utalni.
Hogy efféle mártír lesz-e, vagy emigráns államfő, esetleg abbahagyják az oroszok és a választásokon bukik el, az még nem dőlt el - erre sok befolyása nem lesz.

Egyébként a mozgástere szerintem nulla. Ha engedni próbálna, lehet a környezete végezné ki. Olyan "jópofa" embereket engedett pozícióba.
Szerintem van egy megoldás: az oroszok bekaszliznak, akit csak lehet (a bohócot, a boxosokat, meg az egész sleppet), elutaztatják Donyeckbe, ahol szorgosan részt vesznek majd a helyreállításban.
Mindezt 24/7 livestreamben közvetítve. Néha folpackkal az oszlophoz kötözik őket, és hagyják, hogy (szigorúan) ukránok, botokkal felfrissítsék az altesti vérkeringésüket.
 

Busho3301

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2021. április 26.
2 328
9 852
113

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 913
16 835
113
Orosz hadsereg és elfoglalt FGM-148 "Javelin" a kijevi régióban

Az orosz hadsereg kivonja az elfogott FGM-148 "Javelin" ATGM-et, amelyet a kijevi régióban fogtak el.

 

Firga bácsi

Well-Known Member
2019. december 8.
499
767
93
Viszont élesben is kipróbálták és MŰKÖDIK!!
Az oroszok néha ott cseszik el hogy túl diplomatikusan próbálnak meg közölni bizonyos dolgokat.
Például 2015 körül egy orosz tábornok egy sajtótájékoztatón "elszór" egy csomó "titkos" iratot az új technikákról. Nekünk ezek lesznek/vannak

Párhete megutaztattak egy ballisztikus rakétakilövő járművet Moszkva körül. Ne baszakodj a Medvével, ha több ezer nukleáris töltete van! És ha jól emlékszem utána készültségi szintet is emeltek.

A Kh-47M2 Kinzhal a wiki szerint 2000 km hatótávolságú. És eléggé pontos. Visz ez mindent, föld alatti raktárt, vezetésipontot, megerősített rep.fedezéket még hagyományos töltettel is. úgy tűnik a jelenlegi légvédelem és rakétavédelem nem sokat ér ellene.
Ez szerintem megint egy jelzés az USA/NATO számára.
Ez igaz, mert a boki által betett videó szerint egy tyúkólat trafált telibe a négy közül. De füstölt, meg pici tűz is lett. :confused:
De működik, első harci bevetése megvolt. Viccen kívül, szerintem is a NATO-nak üzenet, hiszen nekik nincs ilyen eszköz, az orosznak meg van.