[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
905
10 274
93
Zelenszkij:
Ha megbotlana egy gonosz orosz lépcsőben és kitörné a nyakát, akkor új erőre kaphatna az esetleg lanyhuló oroszok elleni gyűlöletkampány a világban. Otthon meg átvenné a szerepét valami Klicskó szerű figura, és bosszúra hívná az ukránokat. Tehát a halála nem lenne probléma, csak erre akartam utalni.
Hogy efféle mártír lesz-e, vagy emigráns államfő, esetleg abbahagyják az oroszok és a választásokon bukik el, az még nem dőlt el - erre sok befolyása nem lesz.

Egyébként a mozgástere szerintem nulla. Ha engedni próbálna, lehet a környezete végezné ki. Olyan "jópofa" embereket engedett pozícióba.
 

Kulso_54

Well-Known Member
2010. június 14.
2 962
5 895
113
Az ukran vedelem azt latja hogy a bolcs vezer Kijevben kuzd a gonosz megszallok ellen. Ez egy szinesz, eljatsza a szerepet. O ennyit tud hozzatenni a dolgokhoz, csinalnak egy host belole mint a white helmetesekbol. Nem tud ez iranyitani semmi vedelmet, nincs kepzettsege hozza. A vedelmet es az orszag dolgait most a pentagonbol iranyitjak, masreszt helyben a hozza ertok. Szerinted a mi Viktorunk mit tudna iranyitani egy haboruban? Pedig o verbeli hivatasos rutinos politikus, nem szinesz. Viktor meghallgatna Benkot, Vargat, Matolcsit meg Bakondit egy meetingen aztan kesz. Zelenszkij szerepet jatszik amit az amerikai producer raosztott. Tuti hogy nincs Kijevben, ebben 100%-ig bizonyos vagyok. Elore felvett felvetelek, studios felvetelek, zold hatter felvetelek, ez egy film.

Azért a Viktor még is csak egy "Street Fighter" azt ne feledd XD
 

Firga bácsi

Well-Known Member
2019. december 8.
499
767
93
Minden lehetőségünk megvan a saját fejlődésére. A nyugat által kiszabott szankciók arra kényszerítettek bennünket, hogy lényegében minden ágazatban fejlesszük az importhelyettesítést és új technológiákat, termékeket fejlesszünk ki” – írta a TASZSZ orosz hírügynökség Dmitrij Medvegyev korábbi orosz elnök szombati kijelentésére hivatkozva.

A jelenleg a moszkvai biztonsági tanácsot vezető politikus szerint Moszkva már hozott döntéseket az emberek és a gazdaság támogatására, ráadásul a föderációnak számos megbízható partnere van nemcsak a posztszovjet térségben, hanem Kínában, Délkelet-Ázsiában és afrikai országokban is. Ezek fényében pedig kizártnak tekinti az orosz gazdaság összeomlását.

Medvegyev úgy véli, hogy az sem baj, ha Oroszország teljesen elszigetelődik a nyugattól. A politikus szerint pedig Putyin addig nem áll le a háborúval, amíg el nem éri a kitűzött céljait.

(hirado.hu)
Igaza van. A Dél-Afrikaiak is az Apartheidnek köszönhették, hogy szépen elzártan fejlődhettek. :eek:
A fegyveriparuk kifejezetten jó (volt), szerintem.
 

Kulso_54

Well-Known Member
2010. június 14.
2 962
5 895
113

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 839
65 470
113
bc454aa-screenshot-152-1.png

IGOR KOTVITSKY ÉS ARSEN AVAKOV, FOTÓ AZ INSTAGRAMRÓL

Az Állami Nyomozó Iroda büntetőeljárást indított, miután olyan információkhoz jutott, amelyek szerint Anasztázia Kotvitska a vámszabályokat megkerülve, bevallás nélkül,dollárral és euróval teli bőröndöket, vihetett Magyarországra. A nyomozók jelenleg vizsgálják ezeket az információkat.

Forrás : az ukrán Pravda több beszélgetőpartnere különböző kormányzati szerveknél

Részletek : Anastasia Kotvitska (leánykori nevén Kucher) Igor Alekszandrovics Kotvitszkij volt népfronti képviselő felesége. Akit viszont Arsen Avakov belügyminiszter üzleti partnerének hívnak.

Március 14-én az Opel Vivaro gérkezett a kárpátaljai vámhivatal "elágazó" pontjára. Az autóban az egyik utas magyar állampolgár volt. További utasok Anastasia Kotvitska és édesanyja Halyna Kucher volt . Az ukrán határ átlépésekor ezek a személyek pénzeszközt nem jelentettek be, az ukrán vámosok pedig nem ellenőrizték a bőröndökez.

EU-források szerint azonban később kiderült, hogy Kotvitska még mindig 28,8 millió dollárt és 1,3 millió eurót jelentett be a Záhonyi vám állomáson (Magyarország).

"Ez az információ ellenőrzés alatt áll, mivel a Kárpátaljai Vámhivatal és az SZBK 27. Határőrségi Kirendeltsége megkeresésére nem érkezett hivatalos válasz a kapcsolt féltől."

Részletek : Az ukrán Pravda rendelkezésére álló adatok szerint a DBR 2022.03.20-án már folyamatban van a 62022140050000058 számú büntetőeljárásban.

Megjegyzik, hogy az Állami Nyomozó Iroda munkatársai tájékoztatást kaptak a kárpátaljai vámosok által a hatályos jogszabályok esetleges megsértéséről, amely nagy összegek illegális átszállításával kapcsolatos Ukrajna államhatárán.

Seyar Kurshutov üzletember a Facebookon azt írta , hogy Kotvitskaya csak azért "kényszerült ellopni" ezeket a milliókat, mert a magyar vámosok megtalálták, az ukrán vámosok pedig "nem vették észre" a készpénzzel teli bőröndöket.


Bőröndök dollármilliókkal és euróval....
FOTÓ SEYAR KURSHUTOV OLDALÁRÓL

Maga Igor Kotvitsky hamisítványnak nevezte ezt az információt közösségi oldalán.

Az +10 milliard forint egy mikrobuszban.
 

Kulso_54

Well-Known Member
2010. június 14.
2 962
5 895
113
Zelenszkij nem köt olyan békét, amely területvesztéssel járna
Ukrajna nem köthet kompromisszumot területi integritását illetően - nyilatkozta a CNN-nek Volodimir Zelenszkij. Az ukrán elnök hangyúlyozta, országa nem fogad el semmilyen megállapodást, amely terület- vagy szuverenitásvesztést jelent, ilyen kompromisszumokra független államként nem hajlandóak.
(CNN)

ezt mondtam én is
Ukránok a végsőkig elmehetnek, és még azon túl is.

Oroszok fogják hamarabb elrántani a kormány és engedni
 

meister.proper

Well-Known Member
2016. augusztus 30.
1 604
1 918
113

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 867
27 418
113
Szerintem nem ez a lényeg, hanem az ha Zelenszkij nem Kijevben lenne hanem pl már Lengyelországban az nagyon hamar kiderülne, és az nem kell mondanom mit jelentene az ukrán morálra nézve.....
Néhány éve Putyin 2 hétre eltűnt, és senki nem tudta, h Svájcban van, Szibériában vagy Novo Ogaryovóban az ágyában. Mitől derülne ki, h Zeli nem Kijevben van?
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 785
30 559
113
Tisztára mint Észak-Koreában, dübörög a személyi kultusz.
Ennyire még Putyin sem tolja túl a saját személyi kultusz építgetését.
Lehet majd lesz gyárlátogatós videó is, vagy amiben mutatja, hogy van kaja az ukrajnai boltok polcain, vagy amin néz dolgokat.