W
Wilson
Guest
Jó kérdés, szerintem arra gondolnak, hogy volt több riasztás, sokszor előfordul, hogy ilyen nyakatekerten fogalmaznak...."Több aggály felmerült"
Mit jelenthet ez?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Jó kérdés, szerintem arra gondolnak, hogy volt több riasztás, sokszor előfordul, hogy ilyen nyakatekerten fogalmaznak...."Több aggály felmerült"
Mit jelenthet ez?
Igen!Csak egy kérdés:
Az EU által átutalt segélyből veszik meg a nyugati fegyvereket? Azt hittem, azokat ingyen tolják nekik.
Mi a fenének küldenek pénzt, hogy aztán visszakapják a fegyverekért, ha simán küldhetnék a fegyókat ajándékba is?
"Több aggály felmerült"
Mit jelenthet ez?
Voltak olyan vélekedések Sojguról,.hogy meg akarta puccsolni Putyint, de ezeknek a valóságtartalmát szerintem nem lehet jelenleg leellenőrizni....
Voltak olyan vélekedések Sojguról,.hogy meg akarta puccsolni Putyint, de ezeknek a valóságtartalmát szerintem nem lehet jelenleg leellenőrizni....
Így kicsit vastagabban foghat az a ceruza.
Egy órája voltak olyan elméletek, melyek szerint a hajó nem ég, csak a molón lévő üzemanyagtartályok kaptak lángra. Ezen a videón nagyon jól látszik, hogy a lángok a hajótesten belül égnek. Az orr rész nyitva van. (vagy egy belső robbanás ereje kivágta?)
Saratov" - 1964-ben, az "Orsk" - 1967-ben bocsájtottak vízte. Teljes terhelésben a vízkiszorítás körülbelül 4200 tonna.![]()
A Battle Sailor orosz táviratcsatorna más érintett hajókról számol be. Elmondása szerint a tűz a Szaratov VDK-nál, amelyet elöntött a víz. Kunikov és Novocherkassk megmenekült, akik szintén sérüléseket és veszteségeket szenvedtek a legénység körében (11 sebesült, 3 halott).
Egy elég érdekes elemzés a RU logisztikáról
![]()
What’s behind Russia’s logistical mess in Ukraine? A US Army engineer looks at the tactical level.
By obscuring its true goal from troops on the ground, Russia’s leadership made the military's difficulties exponentially worse.www.atlanticcouncil.org
+kivonatolva és egyéb adalékokkal:
![]()
Az teljesen kizárt, hogy elfogyna az oroszok lőszere, de nagy szükségük lenne a vasútvonalakra
Az invázió kezdetekor az orosz haderő több logisztikai hibát is elkövetett. Félig felpakolt teherautók indultak útnak, amelyeket karban sem tudtak tartani. Az orosz katonai szállítmányozás hagyományosan a vasútra épít, és ez az előrenyomulást is meghatározza. Az ukránok szerint az oroszok...telex.hu
7 nappal vagyunk Ogyessza után!Nem tudom hová kellene tennem, de szerintem ebbe a topicba a legrelevánsabb.
Mariupol 2014. május 9. A teljes igazság!
1,5 órás videó az utcáról. Aki akkor nem foglalkozott a kérdéssel, annak erősen ajánlott.
7éves videó feltöltés!!!
Miért, az ukrán csapatok ott maradtak ezeken a mezőkön?Ott maradtak a mezőn? Mariopol körül egy több tízezres erő kell, hogy összpontosuljon. A tüzérség lehet kicsit hátrébb, meg a tartalék. A távolabbi részeken csak igen kevés erő lehet, hisz hatalmas a terület.
A brit térkép a biztosan orosz részeket mutatja.
Teljesen megvilágítva szemből de egy halvány fényfolt, se árnyék nem látszik mögötte....Katasztrófa.
Uhm. Azért működik az RU vonalak mögött a gerilla tactics.Miért, az ukrán csapatok ott maradtak ezeken a mezőkön?
Attól, hogy nem áll minden fűszál mellett orosz katona, attól még orosz fennhatóság alatt van, mert az ukránok nem férnek hozzá.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..