Török hadiipari fejlesztések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
6 686
13 351
113
Törökország 30 darab AI-450T motort rendelt 15 Akinci UAV-hoz az ukrán Ivchenko-Progress és Motor Szics vállalattól 7,092 millió dollár értékben.

https://bmpd.livejournal.com/4425489.html
Nyertem: kb. ilyen együttműködést tippeltem! Nem örülök! :(

Sajnos nincs gt-hajtóműves cégünk, nem tudjuk kiütni őket innen. :(:(:(
Azt is meg kéne csípni a csehektől. :hadonaszos:

NEM, a szlovákoktól: DV-2 !!!

...ha lúd. legyen dundi!
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 502
72 483
113
ASELSAN delivered to the Turkish Army first batch of the SATCOM systems mountrt to the Otokar Cobra-2 vehicles. System is provided communication on the move.

FIKilRKXsAYaTSo

FIKiltxWYAAYC2s
 

Vlad

Well-Known Member
2020. november 22.
1 882
7 094
113
Aselsan
MSI-IDEF-21-aselsan-35-mm-cok-Maksatli-Silah-Sistemi-GOKER.jpg


Göker 35mmes légvédelmi fegyverrendszer


A rendszer, amelynek sikerült a mini/mikro pilóta nélküli légijárművek (UAV) osztályában a vártnál jóval nagyobb hatótávolságú, nagyon kicsi és nehéz célpontokat megsemmisítenie, nagyon nagy hatótávolságú szárazföldi célpontok ellen is hatékonynak bizonyult. A tesztek kimutatták, hogy a rendszer készen áll a feladatra.

A Göker rendszert úgy alakították ki, hogy megfeleljen a jelenlegi nagyon alacsony tengerszint feletti lég- és szárazföldi védelmi igényeknek, helyhez kötött létesítményekben és határ menti régiókban való bevetésre.

Az „ATOM 35 milliméteres részecskelőszer” teljesítménysokszorozóként történő felhasználásával a rendszer hatékonyságot biztosít a légi célpontok, például mini/mikro UAV-k, modellrepülők és helikopterek ellen 4 kilométeres hatótávolságnál. A rendszer, amely elrettentést biztosít a több mint 5 kilométeres hatótávolságú szárazföldi célpontok ellen, lehetővé teszi a lövöldözést alacsony dőlési szögekben, különösen a hegyvidéki területeken, széles magassági tengelyének lefedésével. Ily módon a rendszer nagy teljesítményű felhasználási területet kínál mind szárazföldi, mind légi célpontok ellen.


thumbs_b_c_db493249b8991acebf4d0c8ed2d477d1.jpg

2022%2F02%2Faselsan1.jpg
 

Vlad

Well-Known Member
2020. november 22.
1 882
7 094
113

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
20 676
32 313
113
Míg a Kaposvári gyárnak lehetősége van rá, megállapodást kell kötnie a Nurollal, és több mint 200 Pars 4x4-et kell gyártania, és a hadsereg minden zászlóaljának oda kell adnia. Jól működik, legalább 4 Spike NLOS-szal.

1625133293_fnss-pars-4x4-product-new.png
https://www.fnss.com.tr/tr/urunler/samur-seyyar-yuzucu-hucum-koprusu inkább ez kellene.
mellé jöhetne ez https://www.fnss.com.tr/tr/urunler/pars-iii-6x6-taktik-tekerlekli-zirhli-arac (ez ha jól gondolom csak RCWS el úszóképes ? ) ez pl rámehetne úszás melett https://www.aselsan.com.tr/tr/cozum...ma-sistemleri/tanksavar-fuze-firlatma-sistemi ?

https://www.roketsan.com.tr/en/products/sungur-air-defence-missile-system ez a gidránra baba lenne .

https://www.roketsan.com.tr/en/products/omtas-medium-range-anti-tank-missile-system https://www.roketsan.com.tr/en/products/umtas-long-range-anti-tank-missile-system https://www.roketsan.com.tr/en/products/karaok-short-range-anti-tank-weapon ezek is elférnének ha jó az áruk

https://www.roketsan.com.tr/en/products/tanok-120-mm-laser-guided-tank-cannon-munitions ezt meg a Leok hoz.

https://www.aselsan.com.tr/tr/cozum...ze-savunma-sistemleri/35-mm-hava-savunma-topu ez se jönne rosszúl objektumok mellé.
https://www.aselsan.com.tr/tr/cozum.../hisaro-orta-irtifa-hava-savunma-fuze-sistemi kiegészűlve ezel.

a grifekhez ha lehetséges

és valami EW rendszer lenne nagyon fonos amivel támadni is lehet legalábbis zavarásra is alkalmas

ezzel a szép listával a meglévő megrendelések melett már elégedett lennék.

No meg a rakétasorozatvetők.
 

Vlad

Well-Known Member
2020. november 22.
1 882
7 094
113
Soha nem éreztem szükségét, hogy írjon, mert a legtöbb termék, amit mondott, az MBDA és a Rheinmetall termékcsaládjában volt. De ha sokkal olcsóbb, szeretném, ha a hadsereg megvenné Karaokot Javelin párjaként. Azt hiszem, a hadsereg a Himars-t választotta a GMLRS ellátására, és ha a TRG sorozatot választotta volna, természetesen azt akartam volna, hogy a Kara Atmaca-t vegye el a képességfejlesztéshez. Bora és Atmaca egy mini Iskander M/K képességet szereznének. Ami a tankelhárító rendszereket illeti, azt hiszem, izraeli társaik sokkal jobbak, mint a világ többi része.
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
20 676
32 313
113
Soha nem éreztem szükségét, hogy írjon, mert a legtöbb termék, amit mondott, az MBDA és a Rheinmetall termékcsaládjában volt. De ha sokkal olcsóbb, szeretném, ha a hadsereg megvenné Karaokot Javelin párjaként. Azt hiszem, a hadsereg a Himars-t választotta a GMLRS ellátására, és ha a TRG sorozatot választotta volna, természetesen azt akartam volna, hogy a Kara Atmaca-t vegye el a képességfejlesztéshez. Bora és Atmaca egy mini Iskander M/K képességet szereznének. Ami a tankelhárító rendszereket illeti, azt hiszem, izraeli társaik sokkal jobbak, mint a világ többi része.
Igen. De Tartalékba nem árt ATGM ből egy kis diverzifikálás. Ha a török temék olcsó megéri Spike mellé.
MLRS még nem választottunk. A nagy kaliber egy dolog. A kiskaliberű rakéta sorozatvető ami gazdaságos egy külön dolog.
ugyan ez a helyzet tüzérség terén a 155 mm es valószínűleg német lessz a kaliber hossz miatt.
de a kismennyiségű 105 mm es kiképzésre légiszállításra könnyű csapatoknak még nyitott. Itt az MKEK 105-öse megfelelne nekünk. Vagy amit a macedonoknak szállítottatok.
A török eszközökre én úgy tekintek mint kiegészítő eszközök. egy olyan alternatíva amire könnyen gyorsan át lehet térni be lehet szerezni plussz eszközöket ha szükséges. nem TOP kategoriás eszközök de gazdaságos.