[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 940
48 714
113
Még az elején voltak képek egy kivégzett családról, ahogy a terepjárójuk mellett fekszenek.
Azóta kiszivárgott a videó is, amin elintézi őket a Hősies Hohol Területvédelem (@Kijev Szelleme , neked ajánlott videó! De csak ha elmúltál 18). És közben röhögnek.
Ha bárkinek kétségei lettek volna afelől, hogy miért nem jó ötlet minden hülye kezébe fegyvert adni :(
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 623
21 326
113
...


FOsG5ngXwAQ5I3B
 

Vipera kapitány

Well-Known Member
2021. május 11.
941
8 105
93
Nemértem az USA-t...volt a média fejmosás agymosás zöldek és népbutítás program európával szemben.
Végigment az energiaválság program.
Kiléptették maguk mellé (angolszász szövetség) a Briteket az Eu-ból.
Lefutott a "project arab tavasz" európa ellen az usa által lehallgatott megfigyelt Merkel segitségével.
Most meg minden követ megmozgat (!) hogy az általuk felhúzott oroszokkal legyalultassa európát.

Most akkor Kína az igazi ellenfele vagy mi???
Hogy ez a hirtelen jött "segítség" is miért nem lep meg:

 

ssgtzlan

Well-Known Member
2020. május 10.
1 178
5 037
113
Hiteles...én is olvastam ilyen 2. VH-s BBC sztorit. " 97 éves Kohn Marika néni, miután kibújt a gázkamra kulcslyukán, és lefegyverezte az őrséget, átverekedte magát a szögesdróton, és a "villanypásztorokon" egy sörnyitóval. Lerázta az utána küldött kutyás őrséget, majd egy pendelyben átkelt a zajló 500méter széles folyón -35 fokban. Az elfogására küldött német páncélos hadosztályt felmorzsolta egy út szélén talált PPS-el, majd másnap megérkezett Izraelbe, egy zászlóaljnyi általa elfogott német SS-katonával.
De hát ez így volt mindenki tudja. Meg is írtak egy könyvben. A Voloholomszki országút 2 a címe :)
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 335
34 126
113

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 477
17 962
113
KERESD A HIBÁT játékuk következő része:

Egy kis hiteles BBC.


Egy Szentendre méretű ukrán kisváros, a főleg mezőgazdaságból élők által lakott Voznyeszenszk a lakosság teljes összefogásával nem csupán totálisan visszaverte az őket ért orosz agressziót, meggátolva, hogy egy fontos hídon át Odessza felé jussanak, a megszállók a 400 főből 100 katonát (25%), egy támadóhelikoptert, harminc járművet és tankot veszítettek, tizenöt tankot ebből működőképesen sikerült megszerezni, miután mindent hátrahagyva, fejvesztve menekültek el, de a honvédők ellentámadásba is lendültek és 100 kilométerre keletre visszaűzték őket.

A voznyeszenszki csata nagy morális siker, és egyrészt megmutatja, mennyire fontosak a demokráciák fegyverszállításai, mert azok tették lehetővé a győzelmet, de még inkább azt, hogy micsoda hihetetlen eltökéltség és hősiesség van az ukránokban, ilyen morállal védekező, gyakorlailag népfelkelésben lévő és ekkora országot nem lehet megtörni és elfoglalni soha. Porig rombolni, háborús bűnökkel terrorbombázni igen, meghódítani nem, minden négyzetméterért harcolni fognak és óriási veszteségeket fognak okozni az agresszornak. Putyin veszített.

"Óriási erőfeszítés volt az egész város részéről" - mondta Alexander, egy helyi boltos, aki egy AK47-essel videózta magát a fronton, és felkiáltott: "Gyertek csak, kicsi szépségeim!", miközben egy másik önkéntes rakétameghajtású gránátot lőtt az orosz állások felé. „Vadászpuskát használtunk, az emberek téglákat és korsókat (sic!) dobáltak a ruszkikra. Az öregasszonyok nehéz homokzsákokat töltöttek. Az oroszok nem tudták, merre nézzenek, és honnan jön a következő támadás. Soha nem láttam, hogy a közösség így összeállt volna" - mondta a híd kicsavarodott roncsai mellett állva, amelyet az ukrán erők órákon belül megsemmisítettek, az első orosz támadástól számolva.

"Sietve távoztak, egy éjszaka. Mindent hátrahagytak - csizmát, zoknit, páncélt, sisakot -, csak felpakolták halottaikat és sebesültjeiket, és elfutottak." A helyi temetkezési vállalkozó, Mikhajlo Szokurenko dolga volt, hogy a mezőkön további orosz holttestekre vadásszon, majd berakja őket egy vagonba. "Nem tartom őket emberi lényeknek (azok után, amit itt tettek). De rossz lenne, ha kinn hagynák a testeket a mezőn, és még a haláluk után is megijesztenék az embereket" - mondta. "Ezek az oroszok betegek agyilag, ezért résen kell lennünk. De jön a győzelem, és kiszorítjuk az oroszokat az egész országból."

(A képen középen a 32 éves polgármester.)
Ja hogy az a település jóval Mikolajiv felett van? :D BBC és az objektív tájékoztatás :D :D Persze az olvasók 99%-a nyilván nem nézi meg, hogy hol is található ez a város Ukrajnán belül.
 
W

Wilson

Guest
Mivel veszik fel ezeket, kaputelefonnal?
Hihetetlen, hogy 6 évvel ezelőtt az isis-esek sokkal komolyabb minőségű videókat tettek közzé.

A stugna-P PDU-215 vezérlőpanel kijelzője nem egy Oled kijelző.....:), az egész rendszer így a vezérlőpanel is a 2000-k első évtizedének a fejlesztése az ukrán fegyveres erőknél 2011-ben állt szolgálatban, érdekességként megjegyzem, hogy hiába állt szolgálatba 2011-ben a Janukovics éra alatt a gyártása erősen stagnált és a legyártott rendszereket és hozzátartozó rakétákat, olyan körülmények között tároltak, hogy a gyakorlatokon csak 10-ből 1 rakéta volt működőképes.....

Amúgy nagyon hatékony ATGM....Nagyon jó műszaki jellemzőkkel...

Stugna P: az ukrán gerely

 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 168
83 868
113

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
1 913
13 748
113
Egy körbezárt városban.
Érted a párhuzamot?
Mariupol körbe van zárva.
Szintén az oroszok zárták körbe.
A "védők" civileket öltek meg.
Akkor miről is beszél?
Nem érted...Arra folyik a Duna...már. De ha nem segítünk arra is fog folyni :D AMúgy nem az volt a legnagyobb népírtás itt, tehát baromság a párhuzam. Miért nem hozta fel BP védőit?
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 703
8 781
113
Szia !

elolvasva a cikket ..hát mit lehet erre mondani ? telex .. süt róla a ruszofóbia,mindenki az ukrán sikerekről beszél ,de mit lehet sikernek nevezni ? azt hogy megálltak az oroszok ? aki kicsit is jártas a logisztikában meg van némi agya és feltudja fogni,hogy egy Ukrajna méretű ország az kb olyan,mint ha végig autóznál Záhonytól Genováig nem egy sétagalopp ,egyenlőre még mindig az van hogy ukrán városok esnek el és nem fordítva,így bár nagyon igyekszem pártatlan maradni,de még mindig az oroszok vannak támadó helyzetben.

a nyugati segítséget nem igazán értem az afgán viszonylatban,hiszen az afgánok elérték a céljukat az oroszok kivonultak,hátra hagyva egy még 3 évig regnáló afgán kormányt, a másik nagy kalandor aki belevágott ebbe .. szintén csúfosan belebukott (és lehet ezt szépítgetni hogy az nem úgy volt,de az úgy volt .. !!) ráadásul a kormány amit felállítottak se bírta csak 3 év helyett kb 3 hétig.

nem kell egy von Mansteinnek lenni ahhoz,hogy ha egy ország védekező háborúra rendezkedik be (értsd: beviszi a haderőt a városi környezetbe) akkor mint ezt a történelem is bizonyítja nagyon meg tudja keseríteni a támadók dolgát,ehhez nem kell számbéli fölény,nem kellene tankok,repülők, elég elönyt ad nekik a helyismeret, az ATGM-ek, és a MANPAD-ok amiből annyit kaptak az ukránok hogy egy közepesebb NATO tagországnak nincs annyi szinte.

illetve ezt a "civil városokat lőnek a gonoszok,iskolát,óvodát,lakótelepet" totálisan ki lehet használni mint propagandafegyvert (ezzel élnek is nagyon helyesen) a miértjéről viszont nem esik szó a "függetlenobjektív" médiában

mégis milyen eredményt kellett volna elérniük az oroszoknak ?

mert lehetne ezt az egész történetet hirtelen rövidre is zárni,és hidd el nem kellett volna Kijev alatt sem 3 hete ott campelniük az oroszoknak,csak ugye ez még nem esett le sem a nyugatnak sem a telexes újságírónak,hogy valamiért nem lett porig bombázva/rakétázva Kijev ..és bizonyára okkal, azt meg szerintem ne vitassuk hogy az orosz hadsereg képes lenne-e erre vagy nem..
Miért lennének ruszofóbok? XD A siker relatív. Viszont az hogy 1 hónap után még ilyen jól áll Ukrajna szerintem az ukránoknak siker és az oroszoknak kudarc. Ez a háború egyelőre nem emeli az orosz hadsereg renoméját.

Az Amerika által támogatott afgán kormány összeomlására és a tálib hatalomátvételre gondoltam. Szerintem az oroszok azt hitték hogy hasonló lesz az ukrán kormány megdöntése is.

Nyilván védekezni mindig könnyebb, de ezzel számolniuk kellett volna az oroszoknak amikor indították a támadást.

Miért bombáznak városokat az oroszok? Mert az ukránok védekeznek. Nem az ukránok indították ezt a háborút és ezért nem is az ukránok felelnek az oroszok által megölt civilekért.

Siker az ukrán kormány összeomlása és egy bábkormány hatalomba állítása lett volna orosz részről.

Ha az oroszok folytatni akarják a háborút akkor szét lesz lőve Kijev is és nyernek egy hatalmas romhalmazt hatalmas áldozatok árán. Nem látom hogyan érhetnének el valós sikert az oroszok.