Tökéletesen írtad le. Nekem van egy személyes élményem az ex szovjet erőkkel ,egy közös gyakorlatról. 87 szeptember volt talán, mert októberben a Bazalt 87 volt. Na, a szovjet katonák ,a kiképzési szünetekben, meg estefelé, jöttek hozzánk, hogy adjunk nekik ennivalót, illetve cseréljünk. Már több hete sátoroztak a Bakonyban. Köles kása, olajos és paradicsomos hal, volt azzal a sötét kenyérrel, amit ettek, állításuk szerint, hetek óta, folyamatosan. Mi el se nagyon hittük, de látszott, nagyon alultápláltak. Akkor a Néphadseregben, gyakorlaton, napi 3 étkezés volt, amiből kettő meleg. plusz éjszakai pótlék. ( ez volt dzsem, méz, csomagolt felvágott, sajtkrém, pékáru, stb. ) A kalória bőven megvolt nekünk, bár én így is fogytam, mire a végére értünk. E mellet kaptunk még, több napra elég hideg kaját, konzervben, bőségesen, Amit pokrócba csavarva gyűjtöttünk össze, mert annyi volt, hogy nem bírtuk megenni. ( máskrém, vagdalthús, főtt ételkonzervek ) Ht, adtunk azoknak a szerencsétlen oroszoknak, ne haljanak éhen. Nem győztek hálálkodni. Pocsék volt az ellátásuk. A testi fenyítés akkor még hivatalos volt náluk. Ahogy nézem a mostani híreket, a fizikai bántalmazásokról, ez lehet ma is megvan még ott. Katasztrófa az a haderő bizonyos területeken, ez biztos.