[HUN] Ejder Yalcin / Gidrán 4x4

Életem első kommentje ezen a fórumon és benne van hogy űber állatságot mondok úgyhogy ne öljetek meg rögtön de bárhogyan is nézem a menetirány szerint jobb oldalon egy M240-es és középen talán de csak nagyon talán meg egy MK19es alatta pedig az "irányzék".
PKM van beraka oldalra, mellé Kord alatta pedig az optika.

Ezen a képen pedig csak Egy M2HB van berakva, se optika alá se géppuska oldalra.
FN5b-K0c-Xs-AUtw-M.jpg

Életem első kommentje ezen a fórumon és benne van hogy űber állatságot mondok úgyhogy ne öljetek meg rögtön de bárhogyan is nézem a menetirány szerint jobb oldalon egy M240-es és középen talán de csak nagyon talán meg egy MK19es alatta pedig az "irányzék".
Ne aggódj, nekem 290 hozzászólás (ami egyébként ,,kopasz".) De értelmes? Hát talán még egy sem...

Ebben a cikkben van egy hosszabb videó is...

A kaposvári Maróth beszéd egy újabb részlete, ami a korábbi hosszú videóból valamiért kimaradt. Milyen összefüggés van a 100 db megrendelése és a gyártócsarnok megépítése között?

(06:58-tól kezdődik.)

Az újra bejelentett Gidránok, és a növekvő magyar részarány​

"Csakhogy:
A jogalappal.hu vasárnapi beszámolója szerint a szerelés a BM Heros partnerségével, annak kaposvári csarnokában történik majd.

Nos, ez több, mint aggasztó, ugyanis a Pintér Sándorhoz nem minden alap nélkül köthető cég fő tevékenységi köre az, hogy vagy eleve selejtet gyárt, vagy használható felszerelést importál, majd nagyon drágán elront. Állami pénzből természetesen, állami szerveknek. Gondoljunk csak az életveszélyessé mókolt tűzoltóautókra, de tákolgatnak buszokat, és mentőautókat is bármikor használhatatlanná tesznek. Hasonlóan a gödöllői Currushoz, amely kókányolásairől Rejtői történeteket tudna mesélni a legtöbb katona, csak a Heros sokkal nagyobb hátszéllel teszi ezt."
https://szentkoronaradio.com/blog/2...idranok-es-a-novekvo-magyar-magyar-reszarany/

A román haditech újság is beszámolt az eseményekről.

Hangsúlyozottan visszatér többször, hogy ez a cég első külföldi és európai telephelye.

A kaposvári Maróth beszéd egy újabb részlete, ami a korábbi hosszú videóból valamiért kimaradt. Milyen összefüggés van a 100 db megrendelése és a gyártócsarnok megépítése között?

(06:58-tól kezdődik.)
Tehát ha jól értem. 400-450 db Gidrán lesz.

10+1 itthon van. Idén jön még 40db. A Heros a Nurollal itthon a szenzorokat, kommunikaciós szajrét stb fogja rá integrálni.

Most megrendelték a kövi 100 db-it, amihez a feltétel a nagyobb hazai hozzáadott érték, volt. Hogy ez mi lesz, kérdés Vmilyen szintű Kaposvári összeszerelés, gyártás.

De ez még mindig nem a végső lépcsőfok. Az az új Kaposvári RM Hu gyár lesz.

Legalabbis igy értelmezem.

Ez még a herosz csarnokának átadásán készült?

Igen. A kép jobb oldalán van, ami miatt érdekesnek találtam. Volt olyan cikk is, amelyikben megemlítették a festékanyagok fejlesztését:
"Kovács Levente, az Óbudai Egyetem rektora azt mondta, hogy az okosparkban festékanyagokkal, fémmegmunkálással, környezetszennyező anyagok újrahasznosításával kapcsolatos kutatásokat és fejlesztéseket is végeznek majd, a hadiipari technológiák fejlesztését szintén kiemelten kezelik majd. "

Igen. A kép jobb oldalán van, ami miatt érdekesnek találtam. Volt olyan cikk is, amelyikben megemlítették a festékanyagok fejlesztését:
"Kovács Levente, az Óbudai Egyetem rektora azt mondta, hogy az okosparkban festékanyagokkal, fémmegmunkálással, környezetszennyező anyagok újrahasznosításával kapcsolatos kutatásokat és fejlesztéseket is végeznek majd, a hadiipari technológiák fejlesztését szintén kiemelten kezelik majd. "
Igen, észrevettem a ppt-n a festék említését.
A magyar harcjárműveket akkor kaposváron fogják festeni? Esetleg minden üzem/gyár rendelkezni fog saját festőműhellyel?
Lehet már tudni, hogy melyik variáció lesz a honvédség szárazföldi járműveinek hivatalos mintázata a jövőben? Esetleg kísérleteznek még vele, vagy ad hoc jelleggel kapjuk majd a pzh-t, lynxet, leopardot, gidránt, nms-t a közeljövőben?

Igen, észrevettem a ppt-n a festék említését.
A magyar harcjárműveket akkor kaposváron fogják festeni? Esetleg minden üzem/gyár rendelkezni fog saját festőműhellyel?
Lehet már tudni, hogy melyik variáció lesz a honvédség szárazföldi járműveinek hivatalos mintázata a jövőben? Esetleg kísérleteznek még vele, vagy ad hoc jelleggel kapjuk majd a pzh-t, lynxet, leopardot, gidránt, nms-t a közeljövőben?
Nem tudunk semmit. Hamarosan jön az első Pzh2000 és az első Lynx. A következő 40 Gidránt még a törökök festik olyanra, amilyenre kértük. Kíváncsian várjuk, hogy milyen festésük lesz....

Az jutott eszembe, hogy a gidránok mintázata azért is lehet olyan amilyen, mert eredetileg vittük volna az első darabokat maliba. És tudjuk jől, hogy a jó öreg "fekete" kontinens inkább narancssárga.

Csak egy gondolat, semmi jelentősége.
Viszont magyarázat lehet az eltérő külcsínre.
A Gidrános rádió műsorban kifejtette a generális, hogy a magyar Gidrán szine mögött komoly kutatás volt és ez az egyik hozzáadaott értékünk - egyelőre. Malinak ehhez nem sok köze van szerintem - ahhoz több sárga kellene bele.
Amúgy fotók alapján magyar terepre nagyon jó lett - némelyik hadgyakorlat fotón elsőre alig találtam meg a Gidránt. Remélem minden további járgányunk is ezt a mintát kapja.