[HUN] Honvédségi rakétakomplexumok / rakétatüzérség beszerzése

Messze nem...
Az AFATDS messze több mint amit az alapvetően hardware gyártó Hirtenberger meg tud csinálni.
Ez egy komplex hálózat alapú software topográfiaia, ballisztikai adatbázisokkal és külső sensor csatlakozásokkal, stb...
Ilyesmit ōsszerakni egy Raytheon kaliberű cég kell

Messze nem...
Az AFATDS messze több mint amit az alapvetően hardware gyártó Hirtenberger meg tud csinálni.
Ez egy komplex hálózat alapú software topográfiaia, ballisztikai adatbázisokkal és külső sensor csatlakozásokkal, stb...

Harctér adat-commrendszert tudunk, ezt nem(a Hirtenbergből)???

A jelenlegi/közeljövő várható politikai motivációi szerint SEMMI komoly jelentőségű amerikai fegyverzet nem jó Magyarországnak!!!

Eu-s, izraeli, orosz, bárki másé... Szerintem!!!

.

A jelenlegi/közeljövő várható politikai motivációi szerint SEMMI komoly jelentőségű amerikai fegyverzet nem jó Magyarországnak!!!
A politikai motivációs elképzeléseid elég viccesen hangzanak annak fényében hogy az amerikai csapatok épp úton vannak Mo.ra.:D
Úgy tűnik mégis behívtuk őket...

• Dühítő
Reactions: Kim Philby
.
Érdekes, hogy erre nem tudnak ráakasztani valami alap, digitális célzást segitő rendszert, és a saját, meg a titkositott datalinken kapott célpont mondjuk GPS/GLONASS/BEIDU koordináták, és meteorológiai adatok (szél) alapján automatikus számolna röppályát és a rakétákat motorok emelnék pontosan célra, nem kézzel kurblizni.
.
Mi ez az I-II.Vh szintű "célzóberendezés" 2022-ben??

Ez nekem is "csípi a szemem".

"Kicsit" hazai lehetőségekből kiindulva: A Hirtenberger "univerzális" célzója szerintem adaptálható lenne a GRAD-ra, hasonló nagyságrendben dolgozó két "rokon" eszközről van szó, ezt az "átjárást" meg kellene --tudni-- oldani.
...majd a sajáthoz.

A HIMARS alsó hatótávos tudását --szerintem-- a GRAD sokkal olcsóbban tudja, és akkor csak a 100+ km-es rakéták kellenének.
...bár Én azt is inkább európaival oldanám meg, az amcsik egyre nagyobb biztonság-politikai kockázatot jelentenek, és szárazföldi technikában annyira nincsenek is a TOP-on.

.

A politikai orientációs elképzeléseid elég viccesen hangzanak annak fényében hogy az amerikai csapatok épp úton vannak Mo.ra.:D
Úgy tűnik mégis behívtuk őket...

"Kicsit" le vagy maradva szakmabeli --katona-- létedre: kb. tucatszor linkelték már, hogy a rendszeres éves gyakorlat miatt jönnek!
...az a 200 mind!

Válts a "hazai csatornára", és pillants is rá időnként!;)

...de nekik sem örülök!

• Tetszik
Reactions: Vogon
rudi/dudi, Bocsssss...

A "gyakorlatozás" meg teljesen szokásos és hagyományos (fedő)megoldása sok-mindennek, "Ilyen ez a Pop-szakma!"...;)
...többen írták, hogy egy rendszeres, évenkénti (NATO-s)dologról van szó(a 200 amcsi katona).

..."dereng vmi": te "csak" repülés-közeli vagy! ;):oops::cool:

Harctér adat-commrendszert tudunk, ezt nem(a Hirtenbergből)???

Eu-s, izraeli, orosz, bárki másé... Szerintem!!!

.

NEM, "természetesen" nem, hanem(orosz =>)szerb, bolgár, lengyel...

A jót akkor is, ha az az "ördögtől való is" (lásd Izrael!!!), és most valójában Oo. nekünk nagyon nem az "ördög", hiába sulykolják, durván és "objektíven"!

.

Messze nem...
@kamm! :cool:
(lásd Izrael!!!)
Jisz Ráhel nevét a szádra hiába ne vedd! :hadonaszos:

Ez nekem is "csípi a szemem".

"Kicsit" hazai lehetőségekből kiindulva: A Hirtenberger "univerzális" célzója szerintem adaptálható lenne a GRAD-ra, hasonló nagyságrendben dolgozó két "rokon" eszközről van szó, ezt az "átjárást" meg kellene --tudni-- oldani.
...majd a sajáthoz.

A HIMARS alsó hatótávos tudását --szerintem-- a GRAD sokkal olcsóbban tudja, és akkor csak a 100+ km-es rakéták kellenének.
...bár Én azt is inkább európaival oldanám meg, az amcsik egyre nagyobb biztonság-politikai kockázatot jelentenek, és szárazföldi technikában annyira nincsenek is a TOP-on.

.
Mondjuk azt azért tegyük hozzá, hogy az US ARMY most ébredt fel a csipkerózsika álmából a sok counter insurgency után.
Szóval egy jelentős modernizáció várható a közeljövőben, meg már ugye el is indították.

• Tetszik
Reactions: LMzek 2.0
Mondjuk azt azért tegyük hozzá, hogy az US ARMY most ébredt fel a csipkerózsika álmából a sok counter insurgency után.
Szóval egy jelentős modernizáció várható a közeljövőben, meg már ugye el is indították.

Ami olyan "nagyon jó", azt nem-szokják adni, ha esetleg igen, akkor olyan áron, hogy ay "eleget" ismét nem tudjuk megvenni, újabb nano-haderőnemmel leszünk "gazdagabbak"! "Hurráááá..."
..."fillérekért", ahogy szokták: ellentételezés nélkül!!!

+a biztonságpolittikai kockázatunk!

Ha összeadom ezeket, akkor bőven vmi EU-s/izraeli technikát "dob a gép"! ...az "enyém"!

.

• Tetszik
Reactions: Venom85
A mai Lynx-gyár átadás Portfolio-s cikkben az utolsó mondatban valamin megakadt a szemem:

" Különösen a 155 milliméteres, 10x10-es meghajtású önjáró löveg lehet érdekes, amely kiegészítheti a korábban beszerzett, jelenleg gyártás alatt álló Panzerhaubitze 2000-es önjáró tarackokat, illetve a tervezett amerikai rakéta-sorozatvető beszerzést is. "

Mióta van "tervezett amerikai rakéta-sorozatvető beszerzésünk" ??? :confused::confused::confused:

A mai Lynx-gyár átadás Portfolio-s cikkben az utolsó mondatban valamin megakadt a szemem:

" Különösen a 155 milliméteres, 10x10-es meghajtású önjáró löveg lehet érdekes, amely kiegészítheti a korábban beszerzett, jelenleg gyártás alatt álló Panzerhaubitze 2000-es önjáró tarackokat, illetve a tervezett amerikai rakéta-sorozatvető beszerzést is. "

Mióta van "tervezett amerikai rakéta-sorozatvető beszerzésünk" ??? :confused::confused::confused:
https://www.portfolio.hu/global/202...eget-is-beszerezhet-a-magyar-honvedseg-526401

• Tetszik

Már rég tudjuk itt mi, hogy lesz rakétás sorozatvető. Tippünk is van, az amerikai típusra. valóban, konkrétan nincs megnevezve hivatalosan, mit veszünk, de sejthető.

• Tetszik