T
Törölt tag
Guest
Pedig ezt ám a helyi hurráoroszok meg maga az orosz kormány is keményen tolta. "olyan hogy ukrajna nincs, bábállam, azonnal összeömlik" "ha az oroszok akarnák holnap reggel már kijevben reggeliznének" aztán amikor elkezdődött akkor az első nap végén már a kijevi győzelmi parádét haluzta a bérkommentelő brigád. Ötödik hete várjuk...Megadott időkorlát? Azt hittem ez egy véresen komoly háború és nem egy valóság show.
Távolságot teremt az ellenség és a város között, így az onnan kevesebb belövést tud végrehajtani, illetve egy esetleges ismételt támadás alkalmával nagyobb távolságot kell majd megtennie mely alatt lehet redukálni az erejét.Holzzáértőktől kérdem (pl.: @Filter @dudi) milyen stratégiai vagy egyéb megfontolás vezérelhette a tegnapi napon a Harkovtól keleti irányba történő előrenyomulást? (Piros nyíllal jelölt települések.)
![]()
Igaz, valószínűleg a váratlan támadásnak számos orosz esett áldozatul a harcoknak (vagy a fogságba esésnek), de voltak komoly ukrán veszteségek is. Én laikusként úgy látom, hogy sok gyakorlati haszna -a morál erősítésén túl- nem volt, hogy a vélhetően eddig megerősített állásokból, a lakó és civil területek védelméből megkockáztassanak egy ilyen irányú, nyílt terepen történő támadást. Ahol ráadásul ezután sokkal fokozottabban ki lehetnek téve az orosz tüzérségi támadásnak is.
Harkov több forrás szerint nincs teljesen körbezárva, tehát kitörni nem kell. A nyert távolságok nagyjából 1 illetve 2 km nagyságrendűek, tehát ezzel sem látom indokoltságát.
Érdemes még a térképet nagyobb nézetből nézni:

Szerintem nem lehet kizárni, hogy a támadás északnak megy (főleg mivel az ottani falvakon átvezető utak északnak mennek) és megpróbálja elvágni az oroszok ideális utánpótlási vonalát kharkivtől keletre a T2104-es úton, ezzel még több teret hozva létre a várostól keletre.