[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

Háború idején, az agresszor országgal együttműködő pártokat hagyni kéne ügyködni?
Általában ez a nyugat elvárása, sőt megnevezni sem szabad a parazitákat. :D Ha fordítva nem oksa, akkor valami baj van a fejekben de komolyan. Bár ez minden szinten és vonalon látszik, a rubel miatti felháborodáson egy gazdaságbombázó szankciócsomag után kiválóan mérhető. :D
A többségük szavazók nélküli Kreml által futtatott kamupárt volt. Putyin ügynökei, azé aki a városaikat bombázza.
Propaganda szagot érzek. :rolleyes:

• Tetszik
Reactions: LMzek 2.0 and dkes
Nem vitatkozni szeretnék veled, de baromi jól ki lehet itt forgatni egymás szavait. Igenis, tartom, amit írtam, mert a nyugati és a keleti hozzáállásról írtam korábban. (Mellékszál, hogy én, pld. I. Istvánt korszakalkotóbb államférfinak gondolom, mint a jó sajtójú I. Mátyást.) Mert István látta a jövőjét a magyarságnak, nyugati relációban, úgy, mint később Nagy Péter...

A globalizációról. Itt is több hozzáállás létezik és most szigorúan Európáról írok... A szovjet-orosz hozzáállásban a szuronyok hatalma a domináns. Aki mást gondol, nem élte meg a szovjet megszállást... A nyugati megvásárol... Ez utóbbi nekem kellemesebb, bár látom, sok itt a mazohista személyiség...
Szuverén döntésed.
Érdemes fellapozni a történelemkönyveidet - esetleg nézd meg, mi történt 1946 előtt is. És hogy kik tették mindazt az országunkkal.
De ne állj meg a 20. századnál, menj még vissza pár évszázadot.

Szuverén döntésed.
Érdemes fellapozni a történelemkönyveidet - esetleg nézd meg, mi történt 1946 előtt is. És hogy kik tették mindazt az országunkkal.
De ne állj meg a 20. századnál, menj még vissza pár évszázadot.
Ne játsszunk Rémusz bácsi meséit. Gondolom a Habsburgokra gondoltál, mint a magyar sors megrontóiként. Én pont bennük látom a mai keresztény államiságunk védelmezőit....

Hú, de kemények. Na ettől aztán az orosz szívinfartus kap az biztos. Sőt meg is fagy és nem is lesz üzemanyaga a verdákba. Ja, nem. Azok mi leszünk.
Szerintem nagyon fáj ez a rubeles történet nekik (gondolom USA ideges a legjobban).
De jó kutyaszorítóba került az EU is, az biztos. Van is gáz, meg nincs is. Pont mint Mátyás Király okos lánya (hozott is meg nem is, volt is ruha rajta meg nem is,...).
Egyébként ha marad a nagy keménykedés, tessék mondani nekünk földi halandóknak, hogy ha elmúlik a nyár, aztán mivel fűtünk?
És - csak halkan kérdem - mivel fog üzemelni az energiaigényes nyugati gazdaság?
Na meg a Német gazdaság?
Ezeknek (mármint a németeknek) teljesen elmentek otthonról. Ennyire szembemenni saját érdekeikkel, csak azért, hogy az USA övékével teljesen ellentétes érdekeit kiszolgálják, nem bizonyít mást, mint hogy helytartó kormányuk van.

Hú, de kemények. Na ettől aztán az orosz szívinfartus kap az biztos. Sőt meg is fagy és nem is lesz üzemanyaga a verdákba. Ja, nem. Azok mi leszünk.
Szerintem nagyon fáj ez a rubeles történet nekik (gondolom USA ideges a legjobban).
De jó kutyaszorítóba került az EU is, az biztos. Van is gáz, meg nincs is. Pont mint Mátyás Király okos lánya (hozott is meg nem is, volt is ruha rajta meg nem is,...).
Egyébként ha marad a nagy keménykedés, tessék mondani nekünk földi halandóknak, hogy ha elmúlik a nyár, aztán mivel fűtünk?
És - csak halkan kérdem - mivel fog üzemelni az energiaigényes nyugati gazdaság?
Na meg a Német gazdaság?
Ezeknek (mármint a németeknek) teljesen elmentek otthonról. Ennyire szembemenni saját érdekeikkel, csak azért, hogy az USA övékével teljesen ellentétes érdekeit kiszolgálják, nem bizonyít mást, mint hogy helytartó kormányuk van.
Ha Putyin elzárja a gázcsapot még nyáron összeomlik a rezsimje, télen már az utódával tárgyalunk.
Nem módosíthatja egyoldalúan a szerződéseket, a megállapodás szerint lesz fizetve a gáza és mihamarabb kiváltva, hogy ne zsarolhasson többé.
Németek újraindítják az atomerőműveket, lesz több LNG, még több megújuló, nem fog többé dirigálni Putyin semmilyen téren.

• Vicces
  • Tetszik
Reactions: Bleroka and ehnaton
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

A Vlagyimir Putyin orosz elnököt rendszeresen bíráló ellenzéki politikust, Borisz Nyemcovot 2015. február 27-ének éjjelén gyilkolták meg több lövéssel a moszkvai Bolsoj Zamoszkvoreckij hídon, alig pár méterre a Kremltől. A Bellingcat oknyomozó portál hétfőn közzétett cikkében arról írnak, Nyemcovot az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) speciális kivégzőosztaga követte megölése előtt. A politikai gyilkosságokért felelőssé tehető brigád csaknem egy évig járhatott az ellenzéki politikus nyomában. A Bellingcat, a The Insider és a BBC bizonyítékot talált arra, hogy Nyemcovot ez a csapat követte összesen 13 utazása során.

A vizsgálat arra jutott, hogy Nyemcovot 10 hónapon keresztül követték az FSZB-sek. Az orosz hírszerző ügynökség Második Szolgálatának feladata, hogy a politikailag veszélyesnek ítélt személyek országon belüli mozgását figyeljék. Ezeket a mozgásokat az FSZB Magistral nevű adatbázisában rögzítik, legyen szó repülőútról vagy vonatozásról. A rendszer azonban az ügynökök mozgását is regisztrálja. Ez alapján egy Valerij Szuharov nevű ügynök volt az, aki legutolsó utazásán megfigyelte a politikust. Ezek az adatok a BBC írása szerint gyakran a feketepiacon végzik, és újságírók kezébe kerülnek. „Egy olyan korrupt társadalomban, mint az orosz, [a Magistral] egy kétélű fegyver” - mondta Christo Grozev, a Bellingcat vezető oroszországi nyomozója. „Lehetővé teszi, hogy az olyan emberek, mint mi, lekövethessük ezeket a kémeket, ugyanezeket az FSZB-tiszteket”. Az ehhez az oknyomozó munkához felhasznált eredeti adatok egy részét a Bellingcat vette meg orosz brókerektől. Ezek a brókerek korrupt tisztviselőktől szerezték az adatokat, akik hozzáférnek a Magistral rendszeréhez. A BBC olyan adatokat használt fel a vizsgálathoz, melyekhez ingyen, anyagi ellenszolgáltatás nélkül fértek hozzá szintén olyan személyektől, akik belelátnak a rendszerbe.

Az oknyomozás eredményeképpen bizonyítékot találtak rá, hogy az FSZB-nek valóban létezik a Kreml ellenfeleit becélzó titkos kivégzőosztaga.

Ulippo b+, ha a kutya megenné, megveszne ekkora marhaságtól, 10 hónapig követték, és pont Moszkva közepén volt a legjobb agyon loni?
Ha már lecserélték a tartó tiszted, akkor kérunk egy újabb at, mert ez még balfékebb, vagy ha még nem, akkor hirtelen!
Medve anyám.... :D

A G7-országok nem fogadják el a gázszámlát rubelben

A G7-országok képviselői megállapodtak, hogy felszólítják gázszállító vállalataikat, hogy ne fogadjanak el rubelszámlát az orosz gázszállításért – közölte a japán Kyodo hírügynökség a Japán Gazdasági, Kereskedelmi és Ipari Minisztériumra hivatkozva.
A G7-ek arra a következtetésre jutottak, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök kísérlete az elszámolás pénznemének egyoldalú megváltoztatására egyértelmű szerződésszegést jelent.

Hívják fel a nemzet diétás guruját tanácsokért, mert szuk esztendok jönnek rájuk. :D

• Vicces
Reactions: gacsat
A világ vezető chipgyártója bemutatta oroszországi terveit
Tajvan folytatni akarja az együttműködést a közös projektek terén
Ha valakinek éppen nem menne az RT, íme egy alternatíva.

"
Taiwan wants to continue cooperation on joint projects

The world’s top chip-manufacturing nation, Taiwan, plans to continue cooperation with Russia despite the current crisis over Ukraine, Minister of Science and Technology Wu Tsung-tsong said on Monday, as cited by news agency CNA.

While speaking at a Legislative Education and Culture Committee meeting, Wu said that Taiwan’s Ministry of Science and Technology (MOST) has 50 ongoing projects with the Russian Science Foundation. Most of the projects are in the fields of science, engineering, and technological development, the minister said.

Wu also praised Russia’s science and space technology as being “very good” and said that bilateral cooperation has benefited Taiwan as it develops its own space capabilities, especially in small satellites.

Taiwan is the unmatched leader of the global semiconductor industry, accounting for 92% of the world’s manufacturing capacity. The government has pledged to support international sanctions against Russia, with its chip producer giant TSMC having stopped the production of Russian microprocessors at its plant. Experts have warned, however, that a ban on tech sales to Russia could spark a global microchip war. Sanctions could backfire on manufacturers of computer processors and semiconductors, as many crucial components for their production are sourced exclusively in Russia, they said.

"

Ahogy én értelmezem:
  • tudományos együttműködés továbbra is mehet az oroszokkal (pl űripar)
  • szankcionált kereskedelem meg továbbra se mehet az oroszokkal
  • "szakértők szerint" a szankciók komoly gondokat okozhatnak a csipgyártás területén, lévén több alapvető komponens (?) is az oroszoktól jön (szerintem alapanyagra gondolhattak)

• Tetszik
Reactions: LMzek 2.0
Az, hogy Oroszországban is bőven volt ilyen eset nem menti fel az ukrán elkövetőket, de ettől az oroszországi esetek is megtörténtek....Ezt kár lenne tagadni...
Bár nem én voltam megszólítva, engem érdekel, hgoy milyen "ilyen" eset volt "bőven" Oroszországban.
A beszélgetés előzménye a odesszai szakszervezeti székházban 2014ben történt sajnálatos esemény volt.

• Tetszik
Reactions: LMzek 2.0
Bár nem én voltam megszólítva, engem érdekel, hgoy milyen "ilyen" eset volt "bőven" Oroszországban.
A beszélgetés előzménye a odesszai szakszervezeti székházban 2014ben történt sajnálatos esemény volt.
Nem ez volt a beszélgetés előzménye hanem ez,
Miért szóltak neked előre, hogy elindultak?....:)

Nehogy komolyan vedd csak humorizaltam....:)

De a viccet félretéve nem az az ilyen esetekben a kérdéses sokszor, hogy hiteles-e a videó hanem az , hogy annak az országnak a kormányzata jelen esetben az ukrán elismeri-e ezeket a cselekedeteket, és hajlandó-e hivatalosan elítélni a bűnösöket, mert az ilyen esetek eltusolására számtalan példa van szerte a világon....
Erre válaszolt boki....az odesszai esettel

és én ezt válaszoltam....
Voltak ilyenek ukrán oldalon is de szerintem ne legyél ennyire egyoldalú volt ilyen bőven az orosz oldalon is lásd pl Csecsenföld...

Azért ha a szovjet hatalomra gondol valaki, nem az ukránokra asszociál.
Arról nem tehetek, hogy ki mire asszociál. Ezek nyilvános információk, bárki utánanézhet. Az oroszok híresen alulreprezentáltak voltak a SZU vezetésében, ugyanis többek közt pont arról szólt az internacionalista "új emberkép", hogy az etnikai kötődéseket minél hamarabb fel kell számolni. És ehhez a "kis" etnikumokat kellett felhasználni. Lévén az oroszok voltak a legnagyobb etnikum, ők kiestek a pikszisből.

Az se köztudott, hogy pl kommunista párt pont Oroszországban (az Oroszországi SZSZSZK-ban) nem létezett a SZUban - az összes többi tagállamban meg volt. Ez se véletlen. Kommunista pártja az oroszoknak a SZU szétesése után lett csak, mert nem lehetett korábban. Ugyanis ha lett volna saját pártjuk, akkor nagyobb eséllyel lett volna mondjuk orosz a SZU pártelnök is...

Ráadásul az egész különleges katonai művelet egyik okaként van felemlegetve, hogy a NATO túl közel került az egykori SZU-érdekszférához. Ergo maguk az oroszok tekntik saját magukat a SZU örökösének (ami atomhatalmi szempontból igaz is), szóval kenegethetjük a különbséget a falra, akkor is az orosz tekinti saját birodalmának/érdekszférájának/jogos örökségének a SZU sokféle vonatkozását.
Igen, az ő érdekszférájuk, és az OF valóban a SZU jogutódja. A menedzsment viszont teljesen más, én csak ennyit állítok.

Nem szabad összemosni az internacionalista SZU érdekeit, elveit az OF érdekeivel és elveivel.

A dolog biztonságpolitikai része pedig számtalanszor ki lett tárgyalva ezen a fórumon, meg sok egyéb helyen is. Angolszász atlantistából is van vagy egy tucat, aki megmondta, hogy ez a hazug játék a NATO bővítéssel semmi jóra nem fog vezetni - már a '90es évek közepén. Aztán meg itt tartunk most :(

Annyit tudnék tanácsolni, hogy nézz utána jobban a jelen események történelmi hátterének, és próbálj meg elszakadni az "oroszok csak a szovjetuniót akarják újra felépíteni" narratívától. Nem ők azok, akik mindenféle eszközökkel az elmúlt 30 évben birodalmat építettek a korábbi ellenfelük ablaka alá.