[BIZTPOL] Nyugat-Európa és Észak-Európa (Európai Unió)

Még jó hogy a bécsiszeletet zsirban vagy tisztitott vajban sütik ki. Az olaszok meg olivaolajjal főznek. Mangalicazsir, libazsir is van.
Nem kell éhezzek. :)
A zsir itthon is jobban fogy, altalaban 4-5x annyi mint olajbol. Hust mindenkepp zsirban sutunk.
Viszont tejtermekek is bedragultak valamiert amire meg nem jottem ra.
Sajtok, tejek ami feltunt, 25-40%-al.
Mondjuk hallottam egy idoben par honapja hogy vagjak ki a marhakat mert nem eri meg tartani a takarmany arak miatt... Vagy nincs tejpor vagy egyeb alapanyag az ukranoktol vagy Oroszorszagbol.
Mondjuk nalatok a becsi szelet az biztos eredeti becsi szelet. :D

Betűzöm, hogy mi az oka a drágulásoknak: E-N-E-R-G-I-A (a takarmány előállítás is energia-intenzív, és az állatok metánelszívós karámban tartása is)

Hihetetlen energiaintenzív lett minden a modern világban, sikerült a korábbi világ termelékenységét 2-5x-ösre emelni, 10-100x annyi energia felhasználással.

Betűzöm, hogy mi az oka a drágulásoknak: E-N-E-R-G-I-A (a takarmány előállítás is energia-intenzív, és az állatok metánelszívós karámban tartása is)

Hihetetlen energiaintenzív lett minden a modern világban, sikerült a korábbi világ termelékenységét 2-5x-ösre emelni, 10-100x annyi energia felhasználással.
Hűtőtartály, pasztőrözés... Azé' körbekérdezek, hogyér' veszik át nálunk a tejet.

A zsir itthon is jobban fogy, altalaban 4-5x annyi mint olajbol. Hust mindenkepp zsirban sutunk.
Sajtok, tejek ami feltunt, 25-40%-al.
Mondjuk hallottam egy idoben par honapja hogy vagjak ki a marhakat mert nem eri meg tartani a takarmany arak miatt... Vagy nincs tejpor vagy egyeb alapanyag az ukranoktol vagy Oroszorszagbol.
Mondjuk nalatok a becsi szelet az biztos eredeti becsi szelet. :D
Igen. De én jobban szeretem a "szeletet bécsi módra" (disznó bécsi) mert nekem a borjúhús kicsit izetlennek tűnik.

• Tetszik
Reactions: antigonosz
szegény, annyira sajnálom

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ukrajna követeli, hogy tiltsâk ki az orosz hegymászókat a Himalajáról. :)
Viccen kívül, ezek az "Ukrajna követeli" kezdetű mondatok egyre komolyabban elszakadnak a valóságtól! A tragikomédia az, hogy egy jó részük teljesül, én csak kapkodom a fejem, hogy jönnek vissza a hírek hogy kizárták az orosz fát egy versenyből, leveszi a Z-betűt ez az ország, az a cég innen-onnan.

Ez már egy kikúrt agybaj!

Világos hogy segítségre van szükségük, de konkrétan mostanra már a nyúl viszi a vadászpuskát úgy, hogy a kretén vadász tapsol hozzá, füttyög, és bátorítja a nyuszikát!!!

Nálunk Paks egy komolyan védett létesítmény, gondolom érthető okokból ez a franciáknál se lehet nagyon másképp. A biztonsági főnököt remélem még aznap kibaszták, az embereivel meg elbeszélgetnek, hogy ha szaros greenpeacesek be tudtak menni, akkor igen szarul végzik a munkájukat, mert elvileg nekik akár fegyverekkel rájuk támadó terroristákat is kívül kéne tudni tartani!

Viccen kívül, ezek az "Ukrajna követeli" kezdetű mondatok egyre komolyabban elszakadnak a valóságtól! A tragikomédia az, hogy egy jó részük teljesül, én csak kapkodom a fejem, hogy jönnek vissza a hírek hogy kizárták az orosz fát egy versenyből, leveszi a Z-betűt ez az ország, az a cég innen-onnan.

Ez már egy kikúrt agybaj!

Világos hogy segítségre van szükségük, de konkrétan mostanra már a nyúl viszi a vadászpuskát úgy, hogy a kretén vadász tapsol hozzá, füttyög, és bátorítja a nyuszikát!!!
Ennek nagyban a Ny-i "cancel"-kultura alapozott meg. A netes hisztizo tomegeknek valo kenyszeres megfeleles a cegek reszerol stb.
A nonszensz, hogy a Ny-i diplomacia ezt a stilust veszi/vette fel o_O
:confused: :eek: Amolyan ovodas hisztizos reakciok mindenre a hideg, megfontolt, strategiai dontesek helyett :( Populistak es bohocok vannak mindenhol hatalmon. Aztan igy is nez ki europa . . .