[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

szaboj

Well-Known Member
2015. december 6.
396
1 022
93
csak szólok, az orosz A50-es működnek, csak épp Belrusz-ból, és az ottani légtérben, ami viszont nem alkalmas arra hogy a gép képességeit tekintve Rosztov-ig is ellásson....
én úgy látom hogy az oroszok a háború eleje óta egyfolytában "hibás helyzetfelmérés"-ben vannak. És csak telnek a hetek.
Az egyszerű orosz katonák látják a kárát.
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 916
16 863
113
BRÉKÓ!

Kivonul a Gazprom Németországból.

Németország szükségleteinek mintegy 40 százaléka függ az orosz gáztól.
A Gazprom orosz energiaipari vállalat pénteken közölte, hogy kivonul Németországból – írja a Portfolio. A döntés összefüggésben áll azzal a vitával, ami abból indult ki, hogy Moszkva elrendelte: az orosz gázért való fizetést euróról rubelre váltsák.

A vállalat közölte, hogy megszüntette részesedését a Gazprom Germania GMBH-ban és annak minden eszközében, beleértve a Gazprom Marketing & Trading vállalatot is. További részleteket vagy magyarázatot nem közölt a cég

A Gazprom Germania székhelye Berlinben van, és egyetlen részvényese a Gazprom Export, a Gazprom százszázalékos tulajdonú leányvállalata. A német vállalatnak emellett vannak leányvállalatai többek között Svájcban és a Cseh Köztársaságban.
 

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 428
7 036
113
Azov parancsnok Prokopenko az utolsó mariupoli alagsorok egyikéből buzdít a harcra, nem evakuálták az azovos vezetést stb.

ha tegnap még helikopterekkel közlekedtek ki-be, és kifelé nem az azovos vezetőket vitték hanem a sebesülteket, kétségeim vannak az iránt hogy felkészült-e az orosz haderő egy pld. a tenger felé gyorsjáratú csónakokon történő evakuálásra, majd az utolsó pillanatban
mert ha a légtér lezárásáról nem gondoskodtak miért gondoskodtak volna a tenger irányából bármiről is
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
1 899
13 624
113
Azov parancsnok Prokopenko az utolsó mariupoli alagsorok egyikéből buzdít a harcra, nem evakuálták az azovos vezetést stb.

Má ok, de nem tom mit mond? Csak tippelni tudok? Kenut építettünk és átevezünk Odesszába. Esetleg: Donyevk külvárosaiban harcolunk. Más lehetőség: Putyin a foglyunk már, de kap enni inni, és jól van, cserélnénk 3 Töltött AK tárra,,,kb ennyit tudtam kivenni :(
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 045
41 870
113
Sajnos nem jelenik meg.
A film vége felé!
 
  • Tetszik
Reactions: paul64

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 940
48 714
113
Ha jól értem amit mondasz, akkor objektív Orosz haditudósítás.
Ez nem is volt kérdés... persze...

Azért még mindíg a nácizmus ellen harcolnak, ugye?

Éljen az Orosz Birodalom!
Annyit állítottam, hogy bőven mutatják, miféle pusztítás ment végbe Mariupolban. Nyilván 99% állami média, ami tudósít, az meg ... állami média.
És igen, harcolnak a nácik ellen (is), de kérlek, ha már ilyen fasz szarkasztikusba kapcsoltál, magyarázd már el nekünk, hogy az ukrán állam miért tart a hivatalos fegyveres erők kötelékében nyíltan neonáci alakulatokat a mai napig?
 

szaboj

Well-Known Member
2015. december 6.
396
1 022
93
Tegnap telefonon beszélt Vlagyimir Putyin orosz elnökkel a norvég miniszterelnök. Jonas Gahr Støre azt kérte az orosz politikustól, hogy függessze fel az Ukrajna elleni inváziót, hiszen veszteségei olyannyira súlyosak, hogy az fenntarthatatlan – írja a norvég VG.no.

Jonas Gahr Støre norvég miniszterelnök tegnap telefonon beszélt Vlagyimir Putyin orosz elnökkel az Ukrajna elleni invázióról.

Støre többek közt azt kérte Vlagyimir Putyintól, hogy függessze fel az Ukrajna ellen indult inváziót, hiszen nem csupán az ukrán civilek körében, de az orosz haderőben is nagyon súlyos az áldozatok száma.

A VG.no arról ír, hogy a norvég miniszterelnök közölte Vlagyimir Putyinnal, hogy a teljes orosz haderő élőállományának 10-20%-a már elveszett Ukrajnában; rengetegsok orosz katona halt meg, sebesült meg, vált hadifogollyá vagy dezertált az Ukrajna elleni műveletek során.

Putyin erre állítólag csak annyit mondott, hogy

ez van, ha katonai konfliktus alakul ki. Van hatása az emberéletre.

Hivatalosan nem tudni, hány orosz katona halt meg vagy sebesült meg Ukrajnában, ez a „10-20%-os” arányszám a NATO becslése, de lehetetlen pontos számot mondani, mind az orosz haderő katonai állományának számáról, mind az ukrajnai veszteségekről.

(Portfolio)
"Putyin erre állítólag csak annyit mondott, hogy..." várd ki a végét mire Oslo-ba érünk. :)
 

bat77

Well-Known Member
2015. január 13.
2 232
1 450
113
.
.
Közös kiralyunk pl az olaszokkal is volt regen, Karoly Robert szemelyeben, a lengyelekkel meg kb hasonloan ösregi törtenet Nagy Lajos es a Jagellok, ennyi erövel ök is lehetnenek a barataink
.
A lengyel-magyar baratsag tema azert mozog egyebkent bennem, mert itt ahol dolgozok, vannak lengyel orvoskollegak többen is, kb 5-6, de egyik sem hallott erröl a vegier-polak dva bratanki temarol, barmilyen nyelven probalva felvenni veluk a törtenelmi baratsag fonalat. Szoval nekem ugy tunt, ez a baratsag tema bennunk jobban el, mint a lengyelekben.
Termeszetesen tudom, par ember nem statisztika, de ennyi szemelyes tapasztalatom van lengyelekkel. Egyebkent ezek a figurak gyanusan hasonloak, max közepesen szimpatikus kollegak, eleg karotnyelt, kicsinyes es fillerbaxon maganak ugyeskedö mindegyikuk, de ismetlem, 5-6 emberböl azert nyilvan nem akarok egy komplett nepet leszolni.
Az fura. Én akárhány családdal találkoztam a határon, mindnek mondom és vigyorognak, mint a tejbetök és örülnek. Bologatnak. Egy 20-30 lengyelnek tuti mondtam és mind vágta.