Most jön majd az, hogy ha akarták volna 3 nap alatt elfoglalhatták volna Kijevet, de nem akarták?Ja, visszavették az üres településeket,ahonnét kivonultak az oroszok.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Most jön majd az, hogy ha akarták volna 3 nap alatt elfoglalhatták volna Kijevet, de nem akarták?Ja, visszavették az üres településeket,ahonnét kivonultak az oroszok.
.Hát...nem lennék a németek helyében, mikor Zelenszkij megtudja, hogy csak BMP-1-ket küldenek..
Ezzel kapcsolatban levédte magát Zelenszkij mert elmondta nyilvános videóban,hogy felajánlotta a Mariupoli védőknek az evakuációt, amit visszautasítottak, a mariupoli Azovosok szintén egy videóban megerősítették, hogy a kormányzat felajánlotta nekik, hogy elhagyhatják a várost nem kell nekik mindhalálig megvédeni azt...
Lehet hoz par ezer onkentest a konyhara a rogyina megtamadasa.Annyira nem lepne meg ha önmegtámadás lett volna, h vmihez ürügyet gyártsanak.
Még nem. De magyarként nagy örömmel nézem az oroszok szenvedését, nem titkolom.Ez a te napod!
a műtrágya a földgázból van valamiképpenNem tudom, a nagy szolidaritásban nem látom az ellenzéki hírekben (sem), hogy az USA kivette a szankciókból a műtrágyát és bevásárolt Moszkvában! Miii vaaaan?
Mariupolban az ukrán hadsereg valószínüleg akkora veszteséget fog elszenvedni napokon belül, amennyit hivatalosan feltételeznek az egész orosz seregről. Tetejébe a legharcképesebb alakulatokat.Nem csak azovosok védik Mariupolt ott vannak az ukrán tengerészgyalogosok is...
Ugyanakkora morális lökést adhat ez az Ukránoknak is.....
Harcképesek és fanatikusok ez nem kérdés, de szerintem az ő elvesztésük nem rendíti meg az ukrán hadsereget, sokkal nagyobb veszélyt jelent az ukrán haderőre szerintem a kelet-ukrajnai ukrán haderő bekerítése.Mariupolban az ukrán hadsereg valószínüleg akkora veszteséget fog elszenvedni napokon belül, amennyit hivatalosan feltételeznek az egész orosz seregről. Tetejébe a legharcképesebb alakulatokat.
Nem tudni, hogy a kitüntetések előtt hangzott el az Azovosok irányába ez a kijelentés vagy utána, én arra tippelek, hogy miután azt mondták, hogy maradnak, azután kapták a kitüntetést....Ehhez belső info kellene hogy csak a közelébe kerüljünk az igazsághoz, szerintem nem valószínű hogy a legmagasabb kitüntetést adják nekik miközben rájuk bízzák a megadást.
nincs mese, meg kell venni azt ami csak a ruszkiknál van /sok, olcsó, hozzáférhető/...Nem tudom, a nagy szolidaritásban nem látom az ellenzéki hírekben (sem), hogy az USA kivette a szankciókból a műtrágyát és bevásárolt Moszkvában! Miii vaaaan?
Ez így van. De látni lehetett hogy az oroszok stratégiai célja Mariupol, és nagyon hamar elkezdték az orosz csapatok elvágni a várost a front többi szakaszától. Olyan jól áll az ukrán hadsereg, hogy 15-25 ezer jól kiképzett, felszerelt katonát elveszthet csak úgy egy stratégiailag már elvesztett városban? A katonák egyéni kitartása, bámi is az oka, az egy dolog, az élőerővel való "gazdálkodás" egy másik dolog.Harcképesek és fanatikusok ez nem kérdés, de szerintem az ő elvesztésük nem rendíti meg az ukrán hadsereget, sokkal nagyobb veszélyt jelent az ukrán haderőre szerintem a kelet-ukrajnai ukrán haderő bekerítése.
A mezőgazdasági munkák alatt a bombavetést érted?A veszekedést nem értem...
Persze, hogy van mint láthatod te is...
De amúgy ezt a háborút ne úgy képzeld el, hogy Ukrajna földjének (Kijevtől keletre) minden m2-n orosz gránátok robbannak, nem régen olvastam, hogy még az aktív hadműveleti területeken is megpróbálják elvégezni a mezőgazdasági munkákat....