[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

gerimaster

Well-Known Member
2022. február 24.
701
8 484
93
Na igen csak ezekkel a videókkal kapcsolatban kiderült, hogy korántsem a teljes képet mutatják ,a nem izraeli elemzések is azt mutatták, hogy a rendszer a tavalyi rakétázas során is legalább 90% hatékonyságú volt, tehát az a 10-20 rakéta legrosszabb esetben is 10 rakétát jelent, ráadásul az, hogy becsapódott izraeli területeken a rakéta, nem jelenti azt, hogy a rendszer azokat a rakétákat nem tudta elfogni, ugyanis a rendszer ott tart, hogy csak azokra a rakétákra indít elfogó rakétákat amely a rendszer szerint izraeli lakott területre zuhanhat.
Nem tájékozódsz, 10 éve megy a vita róla, hogy hazudnak mint a vízfolyás. Az a 90% jó 75%-nak talán. A képek mindig kikerülnek az internetre, de egy mainstream nyugati média se hozza le. Az Izraeli elnökség 20 éve már Zelenszky státuszt élvez. Azt látod amit láttatni szeretnének. Megsúgom parittyás "rakétákat" is simán átmennek. Szó szerint kőkorszaki eszközök. A nyugat a technológiájával kapcsolatban ugyanúgy ferdít mint az oroszok. Gondolom simán elhiszed, hogy a USA anyahajók sérthetetlenek, mert pár vizibárka kísérgeti. Na amíg papucsos ellenfeleik vannak ez így is lesz. Csak nehogy egyszer összeakadjanak igazi ellenfelekkel. Akkor majd meglátod mit ér az űber amerikai légvédelem.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 126
67 067
113
Mennyivel "tökösebbek"mint azon a videón az oroszok amin lövi az eget egy KA 52-es meg egy Mi 28-as!
Jah, le is esett fele az igaz, hala a DNR kokemeny legvedelmenek aminek felet Uncle Samtol kaptak... Azert a ket nepkoztarsasagra nem lehet panasz. Ahhoz kepest hogy szedett vedett technikaval meg kikepzessel, felszerelessel vannak ellatva... A regularis orosz hadero nincs az o szintjukon sajnos, akarmilyen VDV szpecnaz akarmicsoda. Vesztesegeik sajnos nekik is vannak, de teljesen mas a ket bagazs. Aztan nem is hivatasos a fele csapat, milicia...
Az egloves amugy ki van targyalva miert, a fent lelott Mi 28 is pont ugyanigy tuzelt.
 
W

Wilson

Guest
Nem tájékozódsz, 10 éve megy a vita róla, hogy hazudnak mint a vízfolyás. Az a 90% jó 75%-mak talán. A képek mindig kikerülnek az internetre, de egy mainstream nyugati média se hozza le. Az Izraeli elnökség 20 éve már Zelenszky státuszt élvez. Azt látod amit láttatni szeretnének. Megsúgom parittyás "rakétákat" is simán átmennek. Szó szerint kőkorszaki eszközök. A nyugat a technológiájával kapcsolatban ugyanúgy ferdít mint az oroszok. Gondolom simán elhiszed, hogy a USA anyahajók sérthetetlenek, mert pár vizibárka kísérgeti. Na amíg papucsos ellenfeleik vannak ez így is lesz. Csak nehogy egyszer összeakadjanak igazi ellenfelekkel. Akkor majd meglátod mit ér az űber amerikai légvédelem.
Na ez egy dolog, hogy te ezt állítod de a tények mást mutatnak nem véletlenül gondolkoznak a németek az izraeli rakétarendszer megvásárlásán, és az sem véletlen, hogy az amerikaiak éppen Guamban tesztelik.....

idézet a cikkből....

"A kongresszus 2019-ben két Iron Dome rendszer beszerzését rendelte el mintegy 373 millió dollárért, és azt mondta, hogy az egyiket még ebben a pénzügyi évben be kell vetni egy műveleti színtéren."

Ha csak 75% tudna ahogy te állítod akkor az amcsik egyetlen rongyos dollárt sem adtak volna érte...

Íme a cikk....Hogy ne csak youtube videók alapján ítélkezzunk.....:)

 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 126
67 067
113
Ez viszont pozitív.
Yoda szerint remek megoldás lenne ez a 15 éves periódus és a tárgyalásos megoldás kikötése!


április 1., péntek 15:09

Készül az orosz válasz az ukrán felvetésekre​


Erről Szergej Lavrov orosz külügyminiszter beszélt Indiában, három nappal azután, hogy az ukránok Isztambulban semlegességet kínáltak, és biztonsági garanciákat kértek. Elmondása szerint az ukránok nyitottabbnak mutatkoznak a Krím és Donbasz ügyében, írja a TASZSZ orosz hírügynökség. (Ami a Krímet illeti, Ukrajna 15 éves konzultációs periódust ajánlott, és kikötné, hogy csakis tárgyalásos úton rendezhetnék az oroszok által 2014-ben annektált félsziget kérdését.)
Közben az ukrán elnök tanácsadója bejelentette, hogy egyelőre online folytatódnak a tárgyalások.
Legyenek semlegesek, de fegyverek nelkul! Az osztrakok is a semlegesseguk miatt voltak gyengen fegyverezve a hideghaboruban. Meg raketakat se kaptak a Draken vadaszgepeikhez. Azert az ne gondoljak az ukranok hogy majd sunyiban jol felfegyverkeznek aztan ugyanugy megy minden mint a haboru elott. Kikepzokkel, hirszerzessel stb...
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 126
67 067
113
.Azt hiszem ez egy fontos jel azzal kapcsolatban,hogy már tényleg csak egy lépésre vannak attól, hogy győzenek és elfoglalják Moszkvát..

Szorgos népünk győzni fog.....:)

"A Verhovna Rada honlapján megjelent az Ukrajna himnuszának módosításáról szóló törvénytervezet. Kezdeményezői Ivan Yunakov és Georgij Mazurashu, a Nép Szolgája párt képviselői.

A szöveg azt javasolja, hogy az „Ukrajna még nem halt meg” első sorát „Ukrajna virágzik”-ra változtassák. Számos változás is van, például a „Lelkünket és testünket a szabadságunkért” sor helyett a „Megerősítettük a lelkünket és a testünket” sorra javasolják"


30 ev alatt 3 himmnusz...
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 958
82 070
113
Arokásás a csernobili zónában és a kovetkezmények:

A Csernobilban járt orosz katona sugárbetegségben halt meg, mintegy 100 beteg lett​


Rögzítették az Orosz Föderáció egyik katonájának első halálát Csernobilban sugárbetegség következtében. További 26 embert hoszpitalizáltak, 73-at pedig súlyos állapotban szállítottak kórházba kényszergyógyulásra.

https://usionline-com.translate.goo...tr_sl=ru&_x_tr_tl=hu&_x_tr_hl=sk&_x_tr_pto=sc
Aki oda küldte(parancsnokot) őket azt kéne felakasztani!
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 958
82 070
113

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 480
18 430
113
Nem tájékozódsz, 10 éve megy a vita róla, hogy hazudnak mint a vízfolyás. Az a 90% jó 75%-nak talán. A képek mindig kikerülnek az internetre, de egy mainstream nyugati média se hozza le. Az Izraeli elnökség 20 éve már Zelenszky státuszt élvez. Azt látod amit láttatni szeretnének. Megsúgom parittyás "rakétákat" is simán átmennek. Szó szerint kőkorszaki eszközök. A nyugat a technológiájával kapcsolatban ugyanúgy ferdít mint az oroszok. Gondolom simán elhiszed, hogy a USA anyahajók sérthetetlenek, mert pár vizibárka kísérgeti. Na amíg papucsos ellenfeleik vannak ez így is lesz. Csak nehogy egyszer összeakadjanak igazi ellenfelekkel. Akkor majd meglátod mit ér az űber amerikai légvédelem.
És ki lenne az igazi ellenfele az amcsi tengerészetnek?
Csak nem a ruszkira céloztál?
Te nem nézel tévét? A kuznyecovból bili lermezt csináltak. Vihetik a kohóba.

Elhiszem, hogy rühellied az amcsit, sokan vagyunk ezzel így a földön, de ne légy elvakult.
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 518
24 438
113
Érdekesnek tartom,hogy az azelott ot gyakorlatozó ukrán katonáknak az ott dolgozóknak vagy biztonsági szolgálatot ellátó személyzetnek kutya baja ezek a puding oroszok meg pár nap után sugárfertozodtek . Lehet olyan hulyék voltak,hogy kiváncsiságból benéztek a szarkofág alá?:p:p
Az egész hír, egy random twitterezőtől kezdett terjedni aztán felkapta a világ....
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 958
82 070
113
Most jön majd az, hogy ha akarták volna 3 nap alatt elfoglalhatták volna Kijevet, de nem akarták?
A 3 napos elfoglalálos butaságot ti terjesztették-ukrán propagandisták , akik kizárólag a konfliktus kitörésekor regisztráltak. Aki volt katona , az tudja, hogy 3 milliós várost képtelen bevenni bárki is pár nap alatt, főleg a civil életek megkímélése mellett.
 

Avtomat

Well-Known Member
2018. október 30.
1 555
4 366
113
Nem igazán sikeredik ez az 'átcsoportosítás' (ti. visszavonulás :D ) sem olyan flottul. Hát, hát :oops:

Az ukránok már ma hajnalban (vagy tegnap éjjel) elfoglalták Ivankivet.
Erről a városról tudni kell, hogy stratégiai fontosságú, hisz az egyetlen nagy híd a Teteriv folyón az egész környéken. Konkrétan tőle keletre nincs híd egészen a Dnyeperig. Kb egy hete helyeznek rá nyomást az ukránok (DNY, Teteriszvke irányából).
Ha azelőtt elfoglalták mielőtt az összes orosz csapat kivonult a Kijevtől északra lévő területről, akkor jelenleg egy kb 30x20 km-es katlanban vannak az ottani orosz erők, ráadásul úgy, hogy az őket felmenteni képes erőket egyre csak kifelé vonják a műveleti területről.
De hát na, tudjuk, hogy minden a terv szerint zajlik...
f784a7321f4460b9f59eb2dd46a5bb42.jpg
 

Aurél

Well-Known Member
2022. február 25.
590
4 482
93
A Pravda egyik cikkében arról írnak, hogy teljesen kivonulnak Kiev környékéről, mert a stratégiai célt elérték vele. Ezt az Orosz emberek nehezen fogadják el, szégyennek tartják, eközben az Ukrán média úgy adja el a dolgot, mintha kiszorítanák az ellenséget. A művelet első része ezzel lezárt, következik a valós célok elérése és akik szégyenként élik meg, most figyeljenek, mert kezdődik a valódi háború. Kb. 2 órával ezelőtti cikk, az egész itt olvasható: