[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Yoda

Well-Known Member
2022. február 28.
1 854
2 188
113

Yoda

Well-Known Member
2022. február 28.
1 854
2 188
113

#106 448

Lavrov szerint van esély a megegyezésre az ukrán tárgyalókkal​

Denis Karlovsky – 2022. április 4., hétfő, 20:48.​

Forrás: RIA Novosztyi orosz állami kiadvány Lavrov megjegyzésével

Lavrov közvetlen beszéde : "A március 29-i isztambuli tárgyalási fordulót követően realizmust láttunk az ukrán delegáció álláspontjában. Realizmus Ukrajna biztonságának biztosítására. A kijevi képviselők számára már világossá vált, hogy biztonsági garanciákat nem lehet megszerezni a NATO-ban, és hogy a NATO-tagságot el kell felejteni.

Az esélyek (a tárgyalások sikerére – a szerk.) mindig megvannak. Moszkva eltökélt szándéka, hogy kihasználja ezeket a lehetőségeket."
 
  • Tetszik
Reactions: jani22 and paul64

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 477
18 411
113
Miért eddig nem több forrásból vettünk?? Jah hogy az oroszok nagyon olcsón adták és ez fájt a többieknek... úgy ahogy fájt az Északi Áramlat 2 a lengyel és ukrán vezetésnek mert kimaradnaka zsíros buliból és elmentek hisztizni hogy őket ebből kihagyják... hát barátom had döntse már el az orosz hogy a saját gázát kinek és kín keresztül adja el.... ez nonszensz amit itt próbálnak előadni, konkrétan nemzetközileg ellehetetlenítettek egy szuverén állami döntést, és most csodálkoznak hogy apa bepipul??? Érdekes az ukránok azért nem hőbörögnek hogy nem kérnek a gáz tranzitdíjabol, söt a gázt se zárják el miért nem?? Ha nekünk el kell zárni az orosz gázcsapot ők miért nem teszik meg?? Jah hogy abból nem kis pénzük van?? Érdekes dolgok ezek...
Olvass vissza. Leírtuk. Ez a háború nem az Északi Áramlat 2 miatt van, ezért ne örülj meg.
Pont, hogy az USA belement egy évvel ezelőtt.
Akkor miért támadott mégis Putyin?
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 440
12 396
113
De most komolyan te azt hiszed, hogy az emberi sorsok nem tartoznak egy háborúhoz még egy "szakmai fórumon" is azt hiszed, hogy a háborúban résztvevő katonák (mind a két oldalon) és a civilek csak egy arctalan tömeg vagy számok egy Excel táblában?
Szerintem Te direkt nem akarod megérteni, hogy mire célzok. Az, hogy halott emberek képeit posztolgatod (bármely oldalról), akkor sem hír. Okosabbak nem leszünk tőle, csak szomorúbbak/idegesebbek. Ezt itt le is zárom részemről, spam off.
 
W

Wilson

Guest
Ups....

A BuzzFeed News tudósítója, Christopher Miller felhívta a figyelmet arra a videóra, amelyet Denis Pushilin, a magát DPR-nek nevező szervezet vezetője április 3-án tett közzé a Telegram csatornáján.

A videó a "Különösen jeles" kitüntetésről szól a "Donbassz felszabadítására irányuló művelet során". A 35. másodpercben Pushilin megjutalmazza azt a harcost, akinek az ujjára koponyát és keresztezett csontokat varrtak, ami az SS-csapatok "Holt fej" ("Totenkopf") szimbólumára emlékeztet. Ezt a szimbólumot Oroszországban náci kelléknek tekintik , és adminisztratív büntetést szabtak ki demonstrációjáért.

A harcos ujján egy csík is található három átlapolt háromszög formájában. Ez a skandináv "Valknut" szimbólum, most ezt használják , beleértve a szélsőjobbot is az Egyesült Államokban .

A Mediazona szerint a harcos neve Roman Vorobjov, a DPR „Somalia” csapatai zászlóalj rohamosztagának parancsnoka. Pushilin átadta Vorobjovnak a „George Cross” II fokozatot.

 

paul64

Well-Known Member
2013. február 27.
281
1 342
93
Az is érdekes, hogy több fénykép kering a holttestek között látható orosz humanitárius segélydobozokról. Itt van az egyik, amelyen a holttestek ki vannak firkantva, de láthatja az átlátszó orosz segélycsomagot, amely az a szokásos zöld táska, amelyet az orosz erők mindenhol szétosztottak civileknek.

A 2. és 3. kép csak példa a segélycsomagra, amely Ukrajnában máshol is látható referenciaként. Tehát ezeket az embereket részben azért ölték meg, mert humanitárius segélyt fogadtak el az orosz csapatoktól, és így a bosszúálló ukropok „árulónak” bélyegezték őket?

1. https://i.postimg.cc/9frPHDk1/FPd-NSw-ZWYAIh3-YHa.png
FPd-NSw-ZWYAIh3-YHa.png


2. https://i.postimg.cc/CxvC2Gcz/FPd-MMg2-Xs-A0-VZvn.jpg

FPd-MMg2-Xs-A0-VZvn.jpg



3. https://i.postimg.cc/NfHWB03s/sdfasdf.jpg

sdfasdf.jpg
Mondom a frankót. Ukrán verzió. 1.0=Ellopták a katonáktól és azok bosszút álltak. 2.0=Nem ízlett nekik ezt szóvá tették és a katonák bosszút álltak.
Komolyan szólva igazad lehet, ők lehettek azok a kollaboránsok, akiket fel kellett kutatni a szafarisoknak.
 

Ratamahata

Well-Known Member
2018. december 1.
1 217
4 468
113
Opssz:

Jééé??? Joreggelt kívánok!! Kicsit sokáig tartott de csak lassan mindenki rájön hogy saját magunkat akarnak öntökön lövetni..
 

Ratamahata

Well-Known Member
2018. december 1.
1 217
4 468
113
Olvass vissza. Leírtuk. Ez a háború nem az Északi Áramlat 2 miatt van, ezért ne örülj meg.
Pont, hogy az USA belement egy évvel ezelőtt.
Akkor miért támadott mégis Putyin?
Kérlek linkelj nekem egy hiteles forrást erre hogy az USA engedelyezte (f@szom miért is kellene neki engedélyeznie, mégis mi köze hozza) de azért jöhet.... meg azt is írd már le de tényleg hogy szerinted mi közük van hozzá??? Érdekelne a véleményed
 

paul64

Well-Known Member
2013. február 27.
281
1 342
93
Az Orosz Föderáció Biztonsági Tanácsa úgy véli, hogy az amerikai haditengerészet hajói addig nem térnek vissza a Fekete-tengerre, amíg az aknaveszélyt teljesen meg nem szüntetik.

A világ legpengébb hadiflottája elszalad az aknák elől? Miért nem segítenek felszedni?
 
W

Wilson

Guest
Szerintem Te direkt nem akarod megérteni, hogy mire célzok. Az, hogy halott emberek képeit posztolgatod (bármely oldalról), akkor sem hír. Okosabbak nem leszünk tőle, csak szomorúbbak/idegesebbek.
Te pedig azt nem akarod megérteni, hogy a hírek mögött sokszor olyan emberi sorsok vannak amelyeket most ezen a képen is láttál, és nem kell önkéntes rendőrt játszanod, vannak itt moderátorok akik eldöntik milyen tartalmak maradhatnak meg a topikban....Attól, hogy neked nem tetszik, hogy milyen tartalmat , fényképet teszek fel az egyéni szoc probléma, ne olvasd el ,gögesd át, tegyél ignora, van jó pár olyan megoldás amellyel meg tudod oldani ezen problémádat.....
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 050
54 225
113
Az is érdekes, hogy több fénykép kering a holttestek között látható orosz humanitárius segélydobozokról. Itt van az egyik, amelyen a holttestek ki vannak firkantva, de láthatja az átlátszó orosz segélycsomagot, amely az a szokásos zöld táska, amelyet az orosz erők mindenhol szétosztottak civileknek.

A 2. és 3. kép csak példa a segélycsomagra, amely Ukrajnában máshol is látható referenciaként. Tehát ezeket az embereket részben azért ölték meg, mert humanitárius segélyt fogadtak el az orosz csapatoktól, és így a bosszúálló ukropok „árulónak” bélyegezték őket?

1. https://i.postimg.cc/9frPHDk1/FPd-NSw-ZWYAIh3-YHa.png
FPd-NSw-ZWYAIh3-YHa.png


2. https://i.postimg.cc/CxvC2Gcz/FPd-MMg2-Xs-A0-VZvn.jpg

FPd-MMg2-Xs-A0-VZvn.jpg



3. https://i.postimg.cc/NfHWB03s/sdfasdf.jpg

sdfasdf.jpg




Egyre jobb...:mad:
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 796
30 616
113
Olvass vissza. Leírtuk. Ez a háború nem az Északi Áramlat 2 miatt van, ezért ne örülj meg.
Pont, hogy az USA belement egy évvel ezelőtt.
Akkor miért támadott mégis Putyin?
Elsősorban az USA-nak semmi köze nem kellene legyen ahoz, hogy Németország és Oroszország között van-e az a gázvezeték és üzemel-e. Hogy szóban belement az nem jelenti azt, hogy nem ott fúrták és fúrják azóta is ahol csak lehet, mivel az olcsó gáz az EU-ba egyenő a konkurencia erősödésével és azt nem engedhetik.
Putyin nem támadott, az orosz hadsereg támadott, ez nem a kibaszott római légió Cézárral az élen, hogy ott legyen a csatatéren és karddal ossza az áldást. Támadni meg azért támadtak, mert fogyott körülöttük a levegő, a szankciókat mindenképp bekapták volna, ha van sapka azért, ha nincs sapka azért, viszont a határra települt NATO fegyverek meg légvédelmi rendszerek gondolata már egzisztenciális kérdés volt, uh léptek, meg az ukrajnai oroszok ellen elkövetett népirtás és a 8 éve tartó eredménytelen diplomáciai tökölés is jel lehetett arra, hogy módszert kell váltani.