[BIZTPOL] Magyarország

A gáz nem csak erőművekben használt.
Vegyipari alapanyag.
Hogy akarod kiváltani villamos energiával? Abból hogy lesz pl. ammónia?
Kérdeztem nem állítottam.
Mivel valamennyi gázt itthon is kitermelünk, gondoltam az is beszámít, aztán megkérdeztem, hogy lehetséges e - persze nem máról holnapra - kiváltani villamos energiával az orosz gázt. Ennyi. Se több, se kevesebb.
Kérdeztem nem állítottam.
De köszi!

• Tetszik
Reactions: bartinieffektus
Egyébként közép távon ki lehet váltani az orosz gázt, máshonnan beszerzett gázzal. Max. kicsit drágább, meg ki kell építeni az infrastruktúrát.

• Tetszik
Reactions: LMzek 2.0
Megéri-e?
Meg bizony!
Kell valaki akire mutogatni lehet és hibáztatni.
Pont annyira kell az EU-nak Orbán "harcai" ellenük mint ahogy Orbánnak a stabil utalható EU... Aki ellen lehet harcolni.
A realpolitik meg megy 1000-el,mert a Német ipar mégse szenvedhet kárt!
A többi porhintes...
Én nagyon szeretném, hogy igazad legyen, de erős kételyeim vannak.

OK, így érthető.
A nagykövetüket akkor is haza kéne küldeni.
Most nem jó. Hadd beszéljen, igazából ha nem reagál rá a kormány nem ér el vele semmit, és azt, hogy mire reagál a kormány pedig nem a nagykövet asszony dönti el. Akkor kell reagálni, amikor épp leégeti magát :D Majd CR2 megküldi neki a selyemzsinórt ha nem ők lesznek a szent tehenek.

Most nem jó. Hadd beszéljen, igazából ha nem reagál rá a kormány nem ér el vele semmit, és azt, hogy mire reagál a kormány pedig nem a nagykövet asszony dönti el. Akkor kell reagálni, amikor épp leégeti magát :D Majd CR2 megküldi neki a selyemzsinórt ha nem ők lesznek a szent tehenek.
Van egy lengyelországi ukrán nagykövet is, az még cifrábbakat mond...
Kell lennie a politikában egy pontnak, amikor azt mondjuk elég!
Szerintem ez a pont most jött el!

Emlékeztetőül, Magyarország töménytelen mennyiségű segélyt vitt Ukrajnába, közel 350 ezer menekültet fogadott be és látott el, az összes szankciót megszavazta Oroszország ellen!!!
Csak fegyvert nem viszünk (mert nincs) fegyverszállítmányt nem engedünk át (arra ott a lengyel vonal) és veszünk gázt ahogy mindenki más is, Ukrajnán keresztül ahol ők engedi át!