[HUN] Egyéb használt eszközök beszerzése és/vagy felújítása, átalakítása

Itt hasznalt fegyverzet azonnali beszerzése lesz. A románok is hamarosan kapnak majd vagy 500 abrams-t... Felforgatja szépen a mai nap az erőviszonyokat.
Én is így gondolom. És félek rosszul játszuk ki a lapokat, aminek évek múlva leszünk a vesztesei.
Tegnapról mára 3 század vadászgépet sem tartok elrugaszkodott ötletnek, és 3 zászlóaljnyi harckocsit, valamint jelentős tüzérségi erőt...

"Kicsit" hiányzik az a ki-/elb@szott 1-2(száz) kohószökevény T-72.

...meg az elb@szott 12 év, a hibák kijavítása helyett !!!

Kijavítani a hibákat, kijavítani!!! ...nem kimagyarázni!!!

Ésszel! Költséghatékonyan !!!
Nem-elégetve azt a drágán megkeresett forrást, óvatosan a most egekbe szökő árakkal!!!

.

Ja majd erdélyi Drakula belevárázsolja az élőhalottakat.
500 abramsot kivel és mivel üzemeltetnének.
Ne felejtsd el hogy náluk stabilan százas mennyiségű harckocsi volt üzemben tartva az elmúlt évtizedben mondjuk.
Számold bele a hadsereget elhagyó harckocsisokat. Ha a dologba jobban belelátó fórumtàrsaink szerint mi be tudnánk hívni rendkívüli helyzetben 2-3 szor annyi harckocsira személyzetet mint ami jelenleg van, akkor a románok miért ne tudnának?

A Norvégok most tervezik cserélni az A4-eket, 52 db-ot, a románoknak van velük tapasztalatuk a boltolásban. Szerintem csak a használt MBT opció nekik, tömeget cserélnek tömegre, újakkal nem bírnák a darabszámot. Sanszos opció az európai A4-ek összeporszívózása és valamilyen felújítási program a hazai (egyébként meglévő, bár leromlott) hadiipar foglalkoztatása.
Inkább mi szerezzük meg :p

A hírek A4-ként említik, a wiki A5-re felhúzott verziónak írja le őket, a váló típust 2025-től tervezik hadrendbe állítani, onnantól elérhetőek kb, szerintem is éppen jó lenne nekünk, időben is.

1; Most "pánik-árak" vannak, én még felsrófolnám az árakat mindenki másnak! ...és NEM vennék!
Mi vettünk Leo 2-t békebeli --kb. 16millió €-os/db-- új-áron. Ez annak aki most vásárol --más tendenciákból becsülve-- 20-22 millió/db, újonnan. Vásároljanak csak a szomszédok MOST, mostani áron! :oops: :oops: :oops:

2; Mindenki másnak viszont van százas darbszámban "kohó-szökevény" mennyisége!! Ez az amit nálunk "el-haza-árultak"!
Nekünk ezt kellene most pótolni, mert a szomszédokat (Románia, +mindenkit a Szerbia kivételével) vadul fogja --akciósan-- tolni a Nyugat technikával --miközben velünk várhatóan "jóindulat-megveteti"--, hogy az általunk sok száz évig meghiúsított Közép-/Közép-Kelet-Európa-i gyarmatosítása fennmaradjon, amit a Trianon-i megosztás/megosztottság tesz lehetővé!
Ez alapvető érdeke, jólétének és hatalmának finanszírozó forrása!
Erről csak összeomlásakor fog lemondani!!! Nekünk erre történelmi helyzetre kell készülnünk!!!

Nekünk a költséghatékony beszerzéssel és magasabb minőségű és mennyiségű honvédelmi képzéssel lehet/kell --például izraeli/svéd/finn mintára-- ellensúlyoznunk a szomszédok összesítetten igen jelentős számbeli fölényét.

Ezért az udvarias bólogatás mellett a NATO számára megtett látszat-teljesítés árnyékában végre kell hajtanunk a honvédelmünkből jelenleg hiányzó --szárazföldi haderős-- mennyiségi jellemző újrateremtését!
Ennek a "mennyiségnek" a jelentőségét kiválóan mutatja most Ukrajnában zajló "Különleges Művelet"!

Remélem, hogy a választások után nem következik be a hiába való és --valójában-- teljesíthetetlen NATO/EU-s megfelelési elvárások teljesítése az eddigi milliárdokat elégető módon!!! Az új világpolitikai helyzethez időben alkalmazkodva jobban is ki tudunk jönni ebből a helyzetből mint a környező országok, "csak" ahhoz át kell lépnünk saját és a Európai-Unió "árnyékát"!

Megtette ezt a FIDESZ már kritikus pillanatokban többször.

Szerintem most itt van egy újabb történelmi lehetőség és "szintet tudunk lépi"!!! :hadonaszos: :hadonaszos: :hadonaszos:

A Skyrangerre simán lehet 26,5 milliós Eurós átlagos darabár!
A légvédelmi rendszerek baromi drágák. A Skyrangeren van/lesz 5 AESA radar-panel, EOS torony, lézerfegyver és valamilyen rakétát is integrálni fognak rá. Szerintem a torony maga jóval többe fog kerülni mint egy sima Lynx IFV.
Ráadásul a csökött 30 mm-essel.
Ezért mondom, hogy inkább a Gepárd-készleteket kellene felvásárolni és utána modernizálni, vagy a törököktől a Korkutot megvenni.

hol szerepel ebben a szövegben a programozott lőszer?
A drónok ellen feltételezem, hogy olyat használnak.
hol szerepel ebben a szövegben a programozott lőszer?
Ezt már korábban megbeszéltük:
"Qatar is planning to use the Gepard SP AA guns to secure the football World Cup in 2022, where terrorist drone attacks are feared."
Ezt C-RAM képesség nélkül, proramozott lőszerek nélkül nehezen fogják biztosítani.